![]() |
Hands-on - Samsung Galaxy Xcover 2: ouderwets stevige telefoon Stevige telefoons zijn er niet veel. Samsung kwam weer eens met een nieuw 'rugged' model en Tweakers smeet ermee in de stand van de fabrikant op het Mobile World Congress. |
![]() |
Videopreview - Samsung Galaxy Xcover 2 Het Samsung Galaxy-universum is in rap tempo gegroeid. Sinds Samsung vorig jaar de Galaxy SIII uitbracht, verschenen er talloze variaties op dit toestel in de vorm van tablet of telefoon. De een iets kleiner of groter dan de ander en met net iets andere… |
Gemiddelde gebruikersscore
Inhoudsopgave Inleiding Mijn wensen Mogelijke telefoons Eerste indruk en behuizing Hardware Software Conclusie Inleiding Na sinds 2007 alleen maar Symbian toestellen te hebben gehad (n73-->5800-->n97), was deze optie op dit moment niet meer handig. In 2010 heb ik ook al overwogen om een Android aan te schaffen. Maar uiteindelijk een Nokia 5800 genomen. Toentertijd had ik deze genomen omdat het een geschikte musicplayer was, ik al met Symbian bekend was (en ook wel benieuwd was naar touch-variant) maar de doorslag was voornamelijk omdat Nokia's altijd een TV-out optie hadden. Ik was dan ook van plan om bijv. series e.d. op TV af te...
Waardeloos toestel. Geen bereik in buitenland.
Slecht toestel. Hij is zeker stootvast, maar niet goed waterdicht. Bovendien heb je echt geen opslagruimte. Ik heb slechts twee apps (Whatsapp en een spelletje) maar kom storage tekort. En dat terwijl ik de Whatsapp foto's steeds verhuis naar de SD-kaart.
Nooit meer een Samsung voor mij.
Ik heb deze Samsung nu 2 weken.
Moest eerst even wennen, mijn vorige toestel was een HTC Onex+ en dan gaan diverse dingen net iets anders.
Werking is goed en het kleinere beeld (in vergelijking met de Onex+) valt mij in het gebruik erg mee.
Er moet nog wel een screen protector op want het scherm heeft al een eerste kras.
Het enige wat je kan is bellen/smsen en appen. Het geheugen is uitbreidbaar met een sd-kaartje, de telefoon leest het sd-kaartje ook. Je kan alleen niks op het kaartje zetten.
In februari voor het werk 10 stuks besteld voor monteurs. Inmiddels alle 10 vervangen voor de Galaxy X-Cover 3.
Een stevige waterdichte telefoon, die soms wat traag is.
Een groot nadeel is het beperkte geheugen, waardoor je maar een paar apps kunt installeren.
Instaleren op de extrene kaart kan niet, hoewel er wel hacks te vinden zijn om dit wel voor elkaar te krijgen.
Een toestel waar je genoeg mee hebt als je niet een fervente gebruiker bent van je smartphone.
Voor de camera en de snelhied moet je deze telefoon dan ook zeker niet kopen omdat dit niet voldoende is.
Voor een persoon die bij de bouw werkt is dit een uitstekende toestel