Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
10 december 2016 Rapporteer

Mooi kast, maar wel klein vanbinnen, geen ruimte voor een dual slot Low Profile grafische kaart, en koelt niet al te goed.

Pluspunten

• Koelt de CPU geluidloos
  • Robust gebouwd
  • Gebouwd van dikke en volledig aluminium

Minpunten

• Koelt een dual core CPU niet goed genoeg van maar 51w, een 65w of 95w CPU gaat al helemaal niet lukken
  • Minder ruimte dan in de Inter-Tech Mini ITX-E-i7
  • Geen ruimte voor een dual slot Low Profile grafische kaart
  • Heatpipes zijn te lang voor nieuwere moederborden hun CPU
  • Kan een Intel Core i3-6100 niet goed koel houden bij load, al is het maar een YouTube filmpje
  • Pas goed op hoeveel koelpasta je gebruikt, je krijght maar weinig

2 van 5 sterren (Slecht)

Streacom FC8 EVO Zwart Ik heb al een HTPC ter grootte van een versterker, die werkt goed en staat in ons TV-meubel. Toch heb ik een nieuwe gebouwd met de Streacom FC8 EVO kast. Waarom een nieuwe HTPC als je al een goede hebt? Gewoon, omdat het kan en omdat het leuk is. Bovendien is deze Streacom passief gekoeld en dus 100% stil (behalve als de DVD-speler draait...). En het is een uitdaging een complete PC in een klein kastje te krijgen. Wat heb ik gebruikt Op mijn HTPC moet de grafische performance het beste zijn wat mogelijk is op een mini-ITX bord low-profile, zodat gamen zo goed mogelijk eruit ziet. Om de grafische perfomance optimaal te krijgen heb ik een AMD A10-5700 HD7660D GPU gecrossfired met een Radeon HD7750 GDDR5.

Pluspunten

• HTPC maakt geen geluid
  • Ook Dual Graphics passief gekoeld in te bouwen
  • Klein, compact en mooi
  • Makkelijk mee te nemen
  • Externe voeding als bij een laptop, makkelijk weg te stoppen

Minpunten

• Niet in een afgesloten kast te plaatsen
  • Er past maar één type FM2 moederbord in op het moment

14 juni 2014 Rapporteer

Al enige tijd gezocht naar een PC die volledig stil is. De keuze in volledig stille (HT)PC's is beperkt, zeker als je ook nog een behoorlijke performance wil. Ik heb een kast van Nofan overwogen, maar die zijn toch weer ouderwets groot en in NL niet verkrijgbaar. Daarnaast heb ik de Intel NUC in combinatie met een Akasa kast overwogen. Na lang dubben toch voor de Streacom gekozen. Deze is mooi qua maat en vormgeving.
In eerste instantie had ik een Asus H87I-Plus moederbord gekocht zoals op de site van Streacom vermeld. Ik kwam er tijdens het monteren pas achter dat hiervoor speciale korte heatpipes nodig zijn. De bijgeleverde heatpipes zijn namelijk veel te lang. Dit staat ook op de site, maar ik had niet goed gekeken. Deze besteld in...

Pluspunten

• Helemaal stil.
  • CPU blijft netjes koel.
  • Voelt heel degelijk en solide aan.
  • Netjes gebouwd en afgewerkt.
  • Nette handleiding.

Minpunten

• Niet alle moederborden passen. Lees reviews!
  • Met een 3,5" harde schijf gemonteerd past de USB 3.0 connector niet in combinatie met ASRock H87M-ITX moederbord.
  • Helaas is er geen versie zonder optical drive opening.
  • Jammer dat er geen volledige voeding in het apparaat zit. Nu heb je een soort forse laptop voeding die je ook weer ergens kwijt moet.

Ik was op zoek naar een stille en strak vormgegeven case voor mijn nieuwe HTPC. Na lange zoektocht uitgekomen bij de Streacom FC8 Evo, en de case voldoet aan al mijn verwachtingen. Dit komt overigens wel doordat ik me al van tevoren bewust was van enkele beperkingen. Hieronder daarom enkele tips wanneer je overweegt de casing aan te schaffen.
Tips

• Plaats moederbord in de kast, en plaats dan eerst processor, geheugen, voeding en verbind de front-panel kabels. Positioneer daarna de koeling en ga pas koelpasta smeren als je ziet dat het allemaal past.
• Niet alle moederborden zijn geschikt vanwege de positie van de processor.
(Streacom verkoopt eventueel de MH1 heatpipes om meer moederborden geschikt...

Pluspunten

• Robuste case van zwaar metaal.
  • Erg strak design.
  • Passieve koeling dus compleet stil.
  • Voldoende schroefjes en rubbertjes bijgevoegd.
  • Duidelijke handleiding.

Minpunten

• Redelijk prijzig, zeker omdat de voeding en IR receiver niet inbegrepen zijn.
  • Alleen USB2 kabel bijgevoegd voor aansluiting front-panel USB. De USB2 connector op mijn moederbord had ik echter nodig om de IR receiver aan te sluiten. USB3 pin-header kabel zelf moeten aanschaffen.
  • Lastig in elkaar te zetten vanwege de passieve koeling. Beetje geklooi met koelpasta.
  • De heat-pipes lopen diagonaal door de kast en zitten bij veel moederborden een beetje in de weg rondom de ATX-connector (ook bij mijn MSI H87I AC). Je kunt de heat-pipes vrij makkelijk buigen, maar zorg dat je ze niet volledig knikt, want dan verliezen ze hun koelvermogen.

CWG
1 januari 2013 Rapporteer

Inleiding Sinds enige tijd ben ik redelijk wat fora af aan het stuinen naar een configuratie voor een htpc. Ondanks het feit dat 2013 om de hoek ligt en er een hoop vekrijgbaar is, heeft het enige tijd geduurd voordat er onderdelen thuis liggen. Omdat het mij best wat tijd heeft gekost om deze configuratie bijeen te zoeken, en er niet veel info is over deze kast, heb ik deze review opgesteld. Naast de review van de kast, bespreek ik ook het inbouwen van de diverse onderdelen. Uitgangspunten Er zijn een aantal uitgangspunten die voor mij belangrijk zijn voor de keuze van onderdelen en de kast • Een klein kast • Zeer stil • Geen probleem met 1080p video • Lekker responsief • Mogelijkheid voor...

Pluspunten

• Strakke uitstraling
  • Heldere gebruiksaanwijzing
  • Simpele inbouw
  • Super klein kastje

Minpunten

• Veel verschillende schroefjes

13 januari 2015 Rapporteer

Streacom FC8 Evo Fanless Zwart

Mooie, zij het dure, behuizing die uitermate geschikt is voor een volledig (nou ja, op de optische drive na dan) stille HTPC. Het inbouwen is een rotwerkje, maar het resultaat maakt heel veel goed!

Pluspunten

• Degelijk gebouwd
  • Mooi design
  • Goede warmtehuishouding
  • Stil!
  • Lekker klein

Minpunten

• Prijzig
  • Heatpipes monteren is een hels karwei
  • Gammele powerknop
  • Niet met veel moederborden compatible
  • Standaard meegeleverde heatpipes te lang voor sommige moederborden
  • Optische drive resoneert enorm

18 maart 2014 Rapporteer

Streacom FC8 Evo Fanless Zwart

Heb jij ook een Streacom FC8 Evo Fanless Zilver?