Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Achtergrond en keuze:
Ik was op zoek naar een opvolger voor mijn oude HTC Hero. Dat is een antieke Android telefoon met 250MB werkgeheugen en een 560MHz processor. Daar heb ik drie jaar geleden toch €399,- voor betaald.
Ik was deze keer op zoek naar een telefoon rond de €250, met €300,- als bovengrens.
Een nieuwe telefoon moest van mij vooral (1) veel sneller zijn en (2) meer op het scherm zetten. Ik was daarom op zoek naar dual core, hogere snelheid en meer RAM-geheugen - en een groot scherm.
Ik heb me gebaseerd op de Tweakers shootouts van de iets goedkopere telefoons. Dat zijn leuke reviews. Iedereen snapt dat je voor meer geld altijd een mooiere telefoon koopt, maar voor mij speelt geld wel degelijk een rol.
Voor mij zijn...
Inleiding
Misschien ben ik een van de weinige in de jongere generatie die niet zoveel geeft om zijn telefoon. Maar omdat andere mensen de Galaxy Advance S i9070 zwart op het oog hebben heb ik besloten om na 2 jaar een review te schrijven. (De telefoon heb ik nu ongeveer 2 jaar in bezit).
Stabiliteit & Betrouwbaarheid
De Galaxy S Advance was vrij stabiel voor de eerste 6 maanden. Daarna begonnen er enkele problemen voor te doen, zo liep hij af en toe vast en starten de telefoon zichzelf opnieuw op. Dit kwam niet al te vaak voor dus het was niet zo'n heel groot probleem.
Bouwkwaliteit en afwerking
De bouw kwaliteit van de telefoon is redelijk goed hij voelt stevig aan en heeft meerdere vallen overleefd. Pas na 1 jaar...
Review: Samsung Galaxy S Advance De S Advance was toen ik hem kocht in Januari 2013 een medium-end smartphone, maar hij is nu ongeveer medium/low-end doordat quad core smartphones steeds goedkoper worden. Ik heb de eerste paar maanden Android 2.3.6 Gingerbread gebruikt, maar ik ben onlangs overgestapt naar Android 4.1.2 via Samsungs programma Kies. Scherm Het scherm is een 4 inch 800 bij 480 Super Amoled scherm met 10 punts multitouch. wat volgens Samsung moet zorgen voor een helder scherm met goede kleurreproductie. Ik heb de helderheid altijd aan de lage kant staat, maar als hij in de volle zon word gebruikt word alles al snel onleesbaar. De kleurreproductie is goed. Je kunt geen onderscheid maken tussen een zwarte afbeelding op het...
Een prima product, maar mag beter.
Samsung Galexy GT-i9070 zwat metalic door wtj Keuze Ik heb voor deze S Advance gekozen omdat ik een leuke telefoon zocht die: -niet te duur was i.c.m. abbonoment -over moderne hardware beschikte -stevig genoeg is om het een aantal jaar vol te houden -een goed en mooi scherm heeft Toen ik een aanbiedign zag van telfort met dit toestel heb ik hem na er een paar nachtjes over te slapen hem gehaald. Het ligt namlijk in mijn bedoeling om de telefoon een aantal jaar te houden en dan speelt het feit dat hij nog op Gingerbread draait wel een rol. De Jelly Bean update is belooft en in het buitenland al gerealst, maar in Nederland nog niet. Een mail naar de Samsung klatenservie bracht me ook niet verder, men weet nog niets of wil nog...
Heb de s advance nu ongeveer een half jaar dus dacht het word tijd voor een review.
Heb dit toestel gekocht omdat ik zocht voor een dual core, 4 inch scherm, niet duurder dan 300 euro en meer intern geheugen dan mijn vorige toestel (galaxy ace)
Heb zitten twijfelen tussen deze en de sony xperia sola maar keuze is uiteindelijk toch op deze gevallen door de indeling van de knoppen (volume en standby) en omdat samsung mij altijd goed heeft voldaan in combinatie met android.
De telefoon is mij tot nu toe niet tegengevallen kwa snelheid, gebruiksgemak en degelijkheid, heb met odin een buitenlandse jelly bean update geinstaleerd omdat ik geen zin meer had om te wachten.
De nieuwe functies in de update bevallen me tot nu toe goed...
Goede snelle begintelefoon, dus als 1e telefoon kan je hem goed kopen
Bij Ekodeal de Samsung Galaxy S Advance gekocht. Prima service en goede prijs kwaliteit verhouding. Een echte Aanrader! Zowel via de shop te bestellen als op locatie in Den Bosch op te halen.
Het Android Gingerbread 2.3 besturingssysteem op de telefoon werkt samen met Samsung's eigen TouchWiz UI software waardoor de telefoon nog gebruiksvriendelijker is. Via de Android market heb je toegang tot meer dan 400.000 verschillende apps waarmee je je telefoon personaliseren zoals jij het wil. Eenvoudig te upgraden naar Android 4.
De Samsung Galaxy S Advance heeft een 5 megapixel fotocamera op de achterzijde voor het maken van HD foto's en video's (tot 720P). Dankzij de LED-flitser is het ook mogelijk om op minder goed verlichtte plekken toch...
Voordat ik de eigenaar was van de Samsung S Advance beschikte ik over een Blackberry. De switch van deze apparaten beviel me ernstig.
Wat me opviel aan de Advance was de prijs-kwaliteit verhouding. Niet veel geld voor een degelijke smartphone. De Advance beschikt over een 1GHZ dual-core prossor en
Ik heb een telefoon gezocht die niet al te duur is maar wel veel kwaliteit had,
Ik denk dat ik dat met de Samsung Galaxy S Advance wel gevonden heb.
Het is een volwaardige smart phone waarmee je ook goed kan internetten. Het formaat is niet te groot waardoor hij makkelijk mee te nemen is en goed in je broekzak past.
Accu gaat bij mij net een dag mee maar ik gebruik hem wel intensief.
*Update 3-10-2012*
Na alle felle tegenreacties begon ik toch aan mijzelf te twijvelen.. Maar niet getreurd, want de, in de commentaren van deze review overigens zeer bejubelde, Samsung Galaxy S Advance, heeft nu inmiddels na wel 4 hele maanden, definitief de geest gegeven. Hij doet helemaal niets meer. En nee dat komt niet omdat ik hem heb mishandeld.. want zoals je verderop leest.. ik heb hem zoveel mogelijk ontzien omdat het gewoon bagger werkt. Maar gewoon omdat ie stuk is.. Hij is dus retour leverancier..
Nu heb ik tijdelijk een HTC Desire Z, ook een Android telefoon, maar duidelijk van een hogere orde kwaliteit.
Werkt prima, voelt solide. is razensnel. Dus nee.. ik ben geen Android basher.. Android kan dus goed werken.. maar...
Ca 4 wkn in bezet.
Wat mij betreft een aanrader, heerlijk toestel.
De camera is 5MPix, voor sommuigen een breekpunt maar dat is voor mij onbelangrijk.
Het is een aardige telefoon met een super slechte batterij. Het scherm is amoled, wat wel hele mooie kleuren heeft. Ik had liever gezien dat er wat recentere android op zou zitten maar ja.