Samsung Galaxy S Advance i9070 Zwart Review

Anoniem: 518220
23 mei 2013, laatste update op 23 mei 2013, 1.048 views

Samsung Galaxy S Advance i9070 Zwart

Samsung Galexy GT-i9070 zwat metalic door wtj Keuze Ik heb voor deze S Advance gekozen omdat ik een leuke telefoon zocht die: -niet te duur was i.c.m. abbonoment -over moderne hardware beschikte -stevig genoeg is om het een aantal jaar vol te houden -een goed en mooi scherm heeft Toen ik een aanbiedign zag van telfort met dit toestel heb ik hem na er een paar nachtjes over te slapen hem gehaald. Het ligt namlijk in mijn bedoeling om de telefoon een aantal jaar te houden en dan speelt het feit dat hij nog op Gingerbread draait wel een rol. De Jelly Bean update is belooft en in het buitenland al gerealst, maar in Nederland nog niet. Een mail naar de Samsung klatenservie bracht me ook niet verder, men weet nog niets of wil nog...

Pluspunten

• prijs
  • snel
  • uitstraling
  • scherm

Minpunten

• nog 2.3.6
  • beeld frontcamera
  • geen zoom hoofd camera

Samsung Galexy GT-i9070 zwat metalic door wtj

Keuze
Ik heb voor deze S Advance gekozen omdat ik een leuke telefoon zocht die:
-niet te duur was i.c.m. abbonoment
-over moderne hardware beschikte
-stevig genoeg is om het een aantal jaar vol te houden
-een goed en mooi scherm heeft
Toen ik een aanbiedign zag van telfort met dit toestel heb ik hem na er een paar nachtjes over te slapen hem gehaald. Het ligt namlijk in mijn bedoeling om de telefoon een aantal jaar te houden en dan speelt het feit dat hij nog op Gingerbread draait wel een rol. De Jelly Bean update is belooft en in het buitenland al gerealst, maar in Nederland nog niet. Een mail naar de Samsung klatenservie bracht me ook niet verder, men weet nog niets of wil nog niets zeggen over de datum van verschijnen. Maar omdat hij wel aan alle eisen voldoet heb ik er toch voor besloten om deze telefoon te halen.

Eerste indruk
De telefoon komt in een klein, wit doosje. Als je deze openmaakt zie je direct de S Advance er bovenop liggen, ingepakt in doorzichtige stickers. Er onder ligt een oplader, datakabel, heatset en een paar boekjes.

Na het uitpakken en opstarten, wat verrasend snel gaat, valt direct het scherm op. Allereerst de zwartwaarde, in het registratiescherm van je googleaccount zit veel zwart. Die is echt heel laag, echt even zwart als de rest van de telefoon. Eenmaal aangemeld ga je naar het homescreen. Touchwitz ziet er kleurrijk uit, wat niet helemaal mijn smaak is. Wel valt er op dat het scherm de kleuren fel en verzadigd weer geeft. De telefoon voelt heel snel aan als je voor de eerste keer door de menu’s gaat.

Hardware

A-GPS
FM radio met RDS
NFC niet aanwezig, alleen op GT-i9070p

Software
Andriod 2.3.6 (update naar 4.1 komt hoplelijk nog een kaaer naar NL)
Toutchwitz 4.0 UI

benchmarks
Hier een paar cijfertjes, voor de echte tweaker: :)

AnTuTu Benchmark v3.3: 64358
Nenamark1: 56,2 FPS

Dit waren twee benchmarks, op verzoek wil ik er wel meer doen. De scores zijn steeds gemiddelde van 5 keer draaien

Scherm
Het scherm is een Super Amoled display met een resolutie van 480x800. De groote is 4 inch, wat een pixeldichtheid betekend van 233 dpi. De zwartwaarde is echt helemaal perfect 0, niet gek natuurlijk met een S-Amoled. De kleuren ogen wat verzagigd, maar het hinderd niet. De kijkhoek zijn goed, als je naar links of naar rechts draiit word het scherm langzaam een blauw/paarse gloed over het scherm. Bij het naar boven/beneden draaien gebeurt er iets vreemds, waarschijnljk door de bolling in het toestel: De helft wordt zwart en daarboven komt het hele kleurenspectrum te voorschijn. Geluuking liggen de kijkhoeken ook deze kant uit erg ver weg, want het is een vreemd effect.

Gebruik
De standaard TW 4.0 launcher is een beetje saai. er zitten wel leuke dingen in, maar er valt weing aan te passen. Samsung verdient wel een compliment voor de uitgebreide widgets die ze mee leveren, het is jammer dat die alleen in Twlauncher beschikbaar zijn en niet in alle launchers. Met een custom launcher merk je er weinig van dat het nog 2.3.6 is. Alle apps werken gewoon zoals het hoort. In de toekomst zullen onteikkelaar wel minder ondersteunig gaan bieden aan 2.3.6, dus het is wel zaak dat de update naar JB er komt.

De S Advance voelt snel aan, hij wisselt snel van taak en hapert nooit. Ook de GPU is krachtig genoeg, NFS Most wanted word zonder moeite vloeiend weergegeven, toch geen kinderachtig spel dacht ik.

Uiterlijk
De S Advance is vooral zwart, maat een metalic rand. De voorkant is van Guerzilla glas, de achterkant van zwart plastic. In dat plasict zit een patroontje voor voldoende grip. MAAR de achterkant is wel kras gevoelig. Bij mij ziet hij na 4 maanden al onder de kliene krasjes. Niet echt hinderlijk, niet super zichtbaar, maar niet zoals het hoort.

Geheugen
Dit is de 8 Gb versie, er is ook een 16 Gb versie beschikbaar voor wie het nodigt acht. Er is 1,97 Gb beschikbaar voor alle apps. Maar sommige (groote) apps kunnen ook een deel kwijt op het flash geheugen van 3,91 Gb. Het is niet mogelijk om apps helemaal hier naar toe te verplaatsen, ook niet met app2SD of soortgelijke tools. Verplaatsen naa de SD kaart heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik die niet heb. Er kan maximaal 32 Gb aan microSD in.

Batterijduur
De batterij is 1500 mAh groot. Ik haal er makkelijk het eind van de dag mee, soms heb ik nog 40% over. Samsung levert een engergiebespader mee waarmee je wifi, bluetooth en 3g automatisch uitschakelt als je ze niet gebuikt. Dit gebeurt allen onder een instelbaar percentage van mximaal 50%. Waarom niet altijd aan vraag ik me dan af.

camera
De camera heeft 5mp. Bij normaal licht zijn de plaatjes mooi, bij slecht licht lelijk. Heel kort door de S Advance camera. Bij overbelichting kan je met het belichtingsschijfje nog wel redelijke to goede foto’s maken. Dat is wel positief. Minder positief is de snelheid van de camera. Hij start niet snel op, maar tussen twee foto’s zit een hele hoop tijd. De camara is vooral voor een snel fotomomentje, je spiegelreflexcamera mag nog niet de deur uit.

De frontcamera is leuk voor videobellen, daar houd het wel mee op. Werkt alleen met een hoop licht in de buurt, anders is het vooral ruis. Heelveel nut heeft de frontcamra dus niet.

Connectie met pc
Hier lees je veel over, maar het is gewoon en kwestei van scherm unlocken en kabel inpluggen. Bij mij geen problemen dus.

conclusie
Ik ben tevreden met deze telefoon. Hij is snel, mooi en heeft een lange accuduur. De software is een aandachtspuntje, de update is in de toekomst wel noodzakelijk. Op het moment is 2.3.6 geen ramp, een beetje tweaker zorgt ervoor dat alle finctie vanzelf naar zijn toestel toe komen. En anders, custom ROMs bestaan ook nog steeds, ook voor de S Advance. Ik zou dit toestel zeker aanraden als je in de run bent voor een goedkope andriod die toch goed en luxe aanvoeld.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S Advance i9070 Zwart?

Er is bijna een update als het goed is. Misschien volgende week al! En anders is hij te flashen zonder veel moeite via de Duitse versie. (zie forumtopic van dit toestel)

En let op je spelling ;)
ik hoop dat je gelijk hebt. meestal ga ik pas aan dingen klooien als minstens een half jaar oud, ivm garantie ed.

edit: wat is je bron voor dit gerucht?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 518220 op 24 juli 2024 05:57]