Gemiddelde gebruikersscore
Voor thuis- en kantoorgebruik is dit een ideale premium muis. Voor gaming is deze muis niet aan te raden.
Nadat mijn laatste VX Revolution muis was overleden had ik alleen nog het piepkleine bedrade USB-muisje van mijn vorige laptop tot mijn beschikking voor gebruik op 2 apparaten: mijn huidige laptop en mijn Mac Mini. Nadat ik een paar dagen op mijn laptop uitsluitend het touchpad had gebruikt, wist ik weer precies waarom ik liever met een draadloze muis werk: dat werkt 10x zo snel en je hebt er maar 1 hand tegelijk voor nodig. Ik moest dus met spoed op zoek naar 2x een nieuwe draadloze muis: 1 voor gebruik met mijn laptop en 1 voor gebruik met mijn Mac Mini.
Omdat ik vrij kleine handen heb, ben ik aangewezen op kleinere muizen om mijn vingers niet te overbelasten met een te grote spreidstand. Ze moeten ook weer niet te klein zijn, want het...
Als hij het doet is het de beste muis die je je maar kunt bedenken: Ligt lekker in de hand (als je niet al te grote handen hebt), doet het op vrijwel ieder denkbaar oppervlak (inclusief glas) en hij heeft een prettig gewicht.
Ik ben nu bezig aan mijn tweede MX Anywhere. De eerste heeft het 3 jaar uitgehouden en ik ben nu een jaar bezig met de tweede, maar hij begint (dezelfde) kuren te vertonen: De linkermuiskop begint te haperen: In het begin denk je dat je af en toe misklikt, maar op een gegeven moment kom je erachter dat het steeds vaker voorkomt dat de muisknop wordt "losgelaten" terwijl je hem ingedrukt houdt. Erg vervelend bij het slepen van stukken text. Op een gegeven moment kun je helemaal niet meer vertrouwen op je linkermuisknop...
Inleiding
Door dat ik de Marathon Mouse en de MX Anywhere in mijn wenslijstje had staan, hebben twee vrienden per toeval deze twee muizen gekocht. Dit is de tweede review, die van de MX Anywhere.
Verpakking en Inhoud
(even gekopieerd van de vorige review, omdat hier hetzelfde geldt)
Ik kreeg de muis in de Logitech verpakking, in stevige plastiek met karton maar die toch de muis nog laat zien. Verpakking was goed in orde, niets speciaals en niets op aan te merken.
Bij het uitpakken vind je volgende dingen in de doos:
• Logitech MX Anywhere
• Unifying ontvanger
• 2 Duracell AA batterijen
• Documentatie
• Soort van zacht kunstof "pouchke"/zakje voor je muis
• CD-ROM met...
Deze muis van Logitech viel mij in eerste instantie op door het strakke uiterlijk. Ik was mop zoek naar een niet voorgevormde muis, omdat ik zowel mijn linkerhand als mijn rechterhand gebruik om te muizen. De Anywhere MX was een van de weinige interessante niet-voorgevormde muizen die ik tegenkwam in de pricewatch.
Over de prijs heb ik een tijdje getwijfeld, het is een vrij prijzige muis, maar de functionaliteiten en het design hebben me toch doen besluiten de muis te kopen.
De muis licht lekker in de hand en glijdt enorm soepel over mijn glazen muismat. Het glijden op een houten bureaublad gaat vanzelfsprekend wat stroever.
Met batterijen erin is de muis vrij zwaar, iets wat ik als zeer aangenaam ervaar aangezien je dan niet het idee...
Fijnste muis die ik heb!
De Anywhere MX is een fijne otg muis voor je laptop.
met de darkfield sensor erg geschikt voor foto en videobewerking, de knoppen aan de zijkant maken surfen ook erg fijn.
Heb er 2 gehad, beide werken niet meer. De eerste werkte de linker muisknop niet meer goed. Blijkbaar gebruiken ze goedkope schakelaars in een toch niet goedkope muis. De 2e muis is het scroll wiel vastgelopen en gaat hij heel stroef. Geen Logitech meer voor mij.
Deftige muis, voelt stevig aan en extreem lange batterijduur.
Na 1 jaar last van een dubbelklik (1 keer klikken geeft 2 impulsen door...) wat extreem irritant is. Op zoek naar nieuw materiaal hierdoor.
Uitstekende stevige muis die werkt op alle oppervlakken. Goed ontwerp en ligt daarom lekker in de hand. Je kunt niet klikken met de scroll-knop maar met een aparte knop eronder. Ik vind dat persoonlijk alleen maar fijner.