![]() |
Achtergrond - 2009: Eindelijk schot in hd Na jaren van gedane beloften en voorbereide hardware kwam in de loop van 2009 high definition-content stap voor stap en via diverse manieren breed beschikbaar. Breekt hd dan toch definitief door? |
Gemiddelde gebruikersscore
De Dune BD Prime 3.0 is mijn eerste mediaspeler. Hij is ter vervanging van een dvd/hd-recorder en een verouderde (Pentium III) HTPC in de plaats gekomen. Al meteen bij de aankondiging eind 2009 had ik zoiets van dit is precies wat ik zoek. Speelt alle computerbestanden af (audio, video en foto's), kan audio cd's en dvd's afspelen en is vanwege de Blu-ray loader toekomstbestendig. Direct na het uitkomen kwamen er enkele negatieve reacties omtrent de optische drive, die nogal luidruchtig zou zijn. Gelukkig bleek dat een probleem te zijn dat alleen de eerste generatie spelers plaagde. Mijn Dune, aangeschaft in maart 2010, maakt weinig herrie bij het afspelen van optische schijfjes. Het is in ieder geval niet storend. Ik heb de speler inmiddels...
Intro De langverwachtte opvolger van de Dune 1.0. Een alles-in-1 mediaspeler mét BlueRay disc support (zowel disk als iso en bluray-folder structuur. Directe concurent van de Popcorn Hour C-200. Is hij tof? Ja Is hij beter dan de C200? Ja en nee... Eerste Indruk Op het eerste gezicht is hij een stuk mooier dan de 1.0. Want laten we eerlijk zijn, de 1.0 was écht lelijk. Alles wat je nodig hebt zit er bij. Een HDMI kabel, power kabel, boekje, en een composiet video+audio kabel. Zodra je hem aansluit en aan zet zie je dat er aan de menu structuur weinig is veranderd. Het lijkt sprekend op de 1.0 versie. Als je van design houd, dan is het niet mooi. Ga je voor functioneel, dan is hij erg duidelijk en werkzaam genoeg..
Geweldig apparaat!
Sinds enkele dagen heb ik de Dune Prime 3.0 in mijn bezit. En zal over mijn bevindingen een review maken. Setup: Dune Prime 3.0 Externe HDD 1 TB (esata) LAN gigabit cat 6 Harmen Kardon AVR130 (reciever) JBL 5.1 boxen Panasonic 42 Inch Full HD plasma (TH-42PZ85E) Beeld: Aangesloten via HDMI aan TV Audio: Aangesloten via optisch aan reciever HDD: Via e-sata op de Dune (op pc als netwerk schijf te benaderen) Stream: Netwerk naar pc (windows 7) Eerste indruk Beetje saaie doos, maar ja het gaat erom wat er in zit. Alles zit er bij, HDMI, Remote, Stekker en converter van usb naar e-sata. Alleen beetje jammer dat de handleiding wat kort is. Vooral voor netwerk schijf toevoegen van de pc(hier later meer)...
Het is een drama om een verbinding met je thuisnetwerk te maken. Als er teveel mediabestanden in de map staan waarmee je verbinding maakt, dan loopt de Dune vast. Kan alleen nog weer geactiveerd worden als je het apparaat hard reset. (via knop op het toestel, op rc reageert hij niet meer)
Ergste van alles; de BD-drive maakt een geluid alsof er laagjes van je disks worden geschaafd.
Wordt gedurende een film niet minder!
Na invoering van een AVCHD disk duurt het 70 sec voordat het apparaat de disk herkent en deze gaat afspelen.
Ergernis is zo groot dat ik het apparaat terugbreng.