Review door de redactie

Review - Een kast van een behuizing: de Zalman GS1000

Volgens Zalman is de GS1000-behuizing ideaal voor uitbundige hardware-setups. Tweakers.net onderzocht of de kast de beloftes van flexibiliteit en eenvoudig onderhoud kan waarmaken.

54 11 mei '09

- poten
- doos met schroeven
- handleiding
- tie wraps
De Zalman GS1000 (black edition) heb ik gekocht als vervanging van mijn Coolermaster Praetorian omdat deze wat krap werd voor veel schijven (4 tot 5) en grote videokaarten.
De GS1000 is een mooie strakke kast waarin je veel ruimte hebt om te werken en voor grote videokaarten. Hij heeft aan de voorkant twee klepjes waarachter zich de sledes voor de harde schijven bevinden. Zes stuks in totaal. Jammer genoeg wordt er alleen een voor de onderste drie een hot-swap backplain meegeleverd.
Opticals en andere zaken die in een 5 1/4 inch bay kunnen, kunnen zonder schroeven gemonteerd worden, deze zitten er namelijk al in. Helaas passen sommige dingen niet...

Pluspunten

• mooie strakke kast
  • veel ruimte
  • drivebay!
  • schroefloze montage van schijven en opticals
  • kabelgoot achter de moederbordplaat

Minpunten

• meegeleverde fans zijn luidruchtig
  • komt soms wat plasticachtig over
  • hoejes sluiten soms niet helemaal netjes aan
  • word maar 1 sata backplane meegeleverd
  • 5 1/4 inch bays zijn soms krap
  • past niet meer in doos met gemonteerde poten

sp8472
7 januari 2009 Rapporteer

Zalman GS1000 Zwart

Na 1.5 jr met een recom backdraft black kast gewerkt te hebben en tot de conclusie komende dat de recom kast niet meer aan mijn eisen voldeed. En de overstap naar SLI . Werd de kast toch wel krap en voor de hardware minder koelend. Heb ik doen besluiten om de Zalman gs1000 titanium aan te schaffen . Heel wijs besluit achteraf gezien. Waarom ? Het installatiewerk . Erg handig om harde schijfen in en uit te halen door de hotswap mogelijkheid. De ruimte die je hebt om je moederbord erin te zetten. Ruim heel ruim . De voeding onderin de kast om een stabielere kast te hebben. De afwerking van het ijzerwerk mooi rond geen scherpe randen. Kabelmanagement erg handig door de achterwand te trekken met beleid. De zijpanelen erg handig gedaan.

Pluspunten

• installatiegemak
  • hotswap mogelijkheid
  • kabelmanagement
  • koeling

Minpunten

• fan onderin de kast maakt verschrikkelijke resonantie . heb ik dus uitgeschakeld.

Firefox
31 juli 2010 Rapporteer

Zalman GS1000-T Titanium

De kast volgt een oude Noblesse op. Ik heb de Titanium uitvoering gekozen, omdat ik deze er net iets strakker uit vond zien dan de compleet zwarte. Ieder zijn eigen smaak uiteraard.
Wat ik in andere reviews terug zag was commentaar over het matige aansluiten van de zij panelen, vooral in de hoeken. Niets van gelogen, het sluit idd net niet lekker aan. Dit is overigens voor mijzelf niet erg storend.
Je hebt, zoals ook in de Specs tab te zien is, een top pannel achter een klepje zitten. eea is wat platic achtig, maar de softclose heeft dan wel weer wat. De USB uitgangen zitten echter wel VEEL te dicht op elkaar, dus meerdere USB key's er in kun je echt schudden.
Ik heb zelf de 3 fan's extra in het systeem gemonteerd, om zo toch een hoop...

Pluspunten

• Makkelijke assemblage
  • hotswap sata drive bay's 3x (+ 3x optioneel)
  • Diepe kast waardoor EATX prima past en ook grotere videokaarten alle ruimte hebben
  • Voldoende ruimte voor geluid werend materiaal.

Minpunten

• hoekafwerking niet 100% sluitend
  • plaatsing voeding levert potentieel problemen met afstand hoofd stroomtoevoer

20 september 2009 Rapporteer

Zalman GS1000-T Titanium

De GS1000 is in verschillende uitvoeringen te krijgen. Ik heb de Titanium, de andere zijn, anders dan de kleur, identiek. Ik heb deze case aangeschaft omdat ik met m'n Coolermaster Centurion 5 tegen het probleem aanliep dat de VGA-kaart zo goed als klem kwam te zitten tegen de HDD's. Dus liep elke 'verbouwing' uit op het vollegig verwijderen van alle onderdelen om (bijvoorbeeld) een HDD te kunnen vervangen. Wat met de GS1000 voor mij dus een verademing is, is de ruimte die de kast biedt. Aan de rechterzijde is de wand dubbel uitgevoerd, waardoor alle kabels netjes weggewerkt kunnen worden. Bij het in- en uitbouwen van componenten zitten dus geen draden in de weg. De voeding wordt aan de achterzijde in een aparte lade gelegd, die vervolgens...

Pluspunten

• Dubbele zijwand om kabels weg te werken
  • HDD's in aparte lades aan voorzijde
  • Mogelijkheid om 5 fans in te bouwen
  • Ruimte in de kast om ook met grote handen te kunnen werken
  • Algehele afwerking

Minpunten

• Geen stoffilter (ook niet later in te bouwen)
  • Geen HDD-indicator voor schijfactiviteit
  • Slots achterzijde alleen met schroevendraaier te gebruiken.

2 van 5 sterren (Slecht)
Robert.PC
15 februari 2018 Rapporteer Product gekocht

Zalman GS1000 Plus

Ik heb deze case ongeveer 2 a 3 weken terug gekocht inclusief onderdelen (tweede hands) , uiteraard niet het nieuwste van het nieuwste maar het is een prima behuizing voor een home server. Voldoet aan alle verwachtingen :)

Pluspunten

• Genoeg ruimte
  • Hot swap
  • Tool less gebruik
  • Genoeg externe bay slots

Minpunten

• Aan de zware kant

Uncle Mel
21 juli 2012 Rapporteer

cajetano
30 mei 2012 Rapporteer

15 april 2011 Rapporteer

Zalman GS1000-T Titanium

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Zalman GS1000-T Titanium?