Gemiddelde gebruikersscore
Begin:
Na lange tijd een AMD Athlon XP 1700+ te hebben gebruikt kon ik van een vriend een AMD Athlon XP 2000+ krijgen. Ik had al eerder een AMD Athlon XP 2000+ gehad, maar deze in een ver verleden verkocht en hiervoor een nieuwe AMD Athlon XP 3000+ gekocht. Deze AMD Athlon XP 2000+ zou dan ook het hart vormen voor mijn 2e en tevens reserve PC.
Inbouwen:
Was een eitje... de hendel van de Socket A openen, CPU goed met de hoekjes naar boven in de Socket drukken en de hendel weer naar benden. De CPU eerst van wat pasta voorzien en daarna voorzichtig de Arctic Copper Lite koeler erop gemonteerd.
Prestaties:
Na huidige maatstaven is deze processor natuurlijk niet meer de nieuwste. Maar voor mijn doeleiden is hij nog prima geschikt. Het is mijn internet / muziek / game PC (oudere games dat wel). En voor dit doel presteert de CPU prima!
Warmte:
Aangezien deze processor nog voorzien is van de Palomino Core wordt deze van nature al aardig warm. Stresst zit ie zo rond de 55~59 graden en idle niet boven 45~49 graden.
Overklokken:
Doe ik zelden, maar probeer ik soms. Deze processor wou echt niet hoger dan 1750 Mhz (12.5 * 140) maar dat zou ook wel kunnen liggen aan mijn "oude" PC 2100 geheugen. Maar dit is al vervangen...
Blijft altijd een beoordelings punt, waar je hem voor wilt gebruiken. In mijn geval zit de AMD Athlon 2000+ in een Acer Aspire 1312LC Notebook (gebruikt gekocht). Hoofd functie van de Laptop is: inkomend geluid Internet-Streams. Verder rippen van audio naar MP3 en opnemen van muziek.
Juist voor deze taken is CPU power een must. Stabiel en betrouwbaarheid als nr.1 Toen ik de Notebook kocht had ik Tweakersnet al geraadpleegd en de andere ervaringen komen één met de praktijk. De standaard 2x 256 PC2700 Sims zijn vervangen voor 2x 516 PC2700 van Kingston. Intern geheigen is belangrijk voor muziekbewerking zeker met MP3 mixing. Ik gebruik nooit de nieuwste software (nieuw in niet altijd beter) voor muziekbewerking, ervaring heeft mij geleerd dat je beter een net wat oudere programma (minder CPU power) kan gebruiken dan nieuwste software die "de mes op de keel" zet bij de CPU.
Met de huidige configuratie XP-SP2 Home loopt de notebook probleemloos, is hij snel en merkwaardig genoeg is de temperatuur voelbaar lager geworden na plaatsen van meer geheugen.
Ik draai nu al meer als 2 jaar met deze processor. Voor de meest gebruikelijke applicaties is het een ideale processor, alleen als je programma's gebruikt die veel rekenkracht nodig hebben, kun je beter voor zwaarder model kiezen. Ik heb nog nooit problemen met de 2000+ gehad. Het enige nadeel is dat hij erg warm wordt. Ik heb een tijdje een Arctic Copper koeler gebruikt en de temperatuur liep als de processor niks te doen had gemakkelijk op naar de 55 C. Terwijl de koeler geschikt voor een 2800+ of zo iets. Ik draai hem nu met een Gigabyte Rocket oid (tot 3400+) en nu wordt ie niet warmer als 45 C. Toch nog vrij heet moet ik zeggen. De 2000+ is een goed product voor een redelijke prijs. De 2000+ is nu niet meer verkrijgbaar, maar als je...
Het is voor mij een goede processor gebleken, maar de proc. is al oud. In de twee jaar dat de proc. voor mij aan het werk is, heeft hij voornamelijk in overgeclockte modus gedraaid op 1833 Mhz. Dit kon gemakkelijk via de FSB alleen het vereist wel wat meer koellawaai.