Review door de redactie

Review - Jaaroverzicht: een smartphone voor iedereen

De cijfers zijn indrukwekkend: in Nederland zijn naar verluidt in 2008 meer dan een miljoen smartphones verkocht. Het leeuwendeel daarvan werd niet aangeschaft door zakelijke klanten, maar door consumenten.

73 27 dec '08

Review - Blackberry Storm

Al sinds het voorjaar wordt erover gepraat, maar nu is hij eindelijk te koop: de Blackberry Storm. Niet alleen de allereerste Blackberry met een touchscreen, maar ook de eerste die een fysiek qwerty-toetsenbord ontbeert.

52 17 dec '08

1 van 5 sterren
Anoniem: 302702
14 juni 2009

BlackBerry Storm 9500 Zwart

De Blackberry Storm is na een ruim halfjaar een uitstekende telefoon gebleken. Zoals met alle nieuwe dingen moet je er in het begin even aan wennen. Zo heeft het mij de eerste weken behoorlijk wat moeite gekost om zonder al te veel typefouten een e-mail of sms te versturen. De nieuwe SurePress technologie, een touchscreen waarbij je het hele scherm indrukt om een knop te activeren, vereist enig oefenen. Er is in het ontwerp van de interface echter rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad door grote knoppen te gebruiken.
Over het algemeen is de Storm een uitstekende telefoon maar wel één die hier en daar, vooral softwarematig, voor verbetering vatbaar is.
Design
Het uiterlijk van de telefoon is te vergelijken met de Blackberry...

Pluspunten

• Zeer betrouwbare en uitgebreide telefoon. Tevens is de telefoon goed te gebruiken voor zowel zakelijke als privé gebruik. Het grote en scherpe beeldscherm biedt uitstekende mogelijkheden om e-mails en smsjes te schrijven, te internetten en filmpjes te bekijken.

Minpunten

• Besturingssysteem krijgt te weinig updates die het naar mijn idee wel zou kunnen gebruiken. SurePress technologie vergt wat oefening voor je er goed mee uit de voeten kunt.

F-O-C-U-Z
27 augustus 2009

BlackBerry Storm 9500 Zwart

Ik heb een tijdje voor mijn werk met dit toestel gelopen. Eerder al met de 7290, 8310, 8800. Ik moet eerlijk zeggen dat dit toestel mij heel erg tegenvalt. Mogelijk komt dit omdat ik anders gewend ben, maar het kan ook komen omdat ik een van de eerste had, welke nog voorzien was van een oude firmware. Toestel was dan ook zeer traag, typen is wennen maar zal nooit worden wat het is wanneer je een normaal toetsenbord hebt en de accuduur is gewoon om te huilen.
Dagelijks lever ik support op alle verschillende blackberry modellen. De storm is duidelijk geen zakelijk toestel en wordt met regelmaat uit frustratie teruggestuurd naar ons. Wanneer je een BlackBerry wilt hebben dan kan je beter gaan voor een Curve of Bold.
Tijdens een training...

Pluspunten

• Mooi design
  • BlackBerry Functionaliteit
  • Goede abonnements structuur
  • Groot beeld

Minpunten

• Accuduur
  • Stabiliteit
  • Touch Screen

2 van 5 sterren (Slecht)
PietPuk.nl
8 juli 2009

BlackBerry Storm 9500 Zwart

Ik heb deze telefoon gekocht omdat ik na verloop van tijd niet meer overweg kon met mijn Windows Mobile touchscreen telefoon. Ik ging dus op zoek naar een toestel dat goed met de hand bedient kon worden. Ook de i-phone heb ik overwogen. De reden om te kiezen voor deze blackberry was vooral de prijs.
Ik heb de telefoon los gekocht met sim-lock. Deze sim-lock bleek echter simpel te verwijderen met een via internet bestelde unlockcode. De telefoon komt origineel van vodafone, maar ik gebruik hem met mijn kpn simkaart. Deze combinatie vormt geen enkel probleem. Omdat ik dus geen blackberry abonnement heb is het niet mogelijk om gebruik te maken van blackberry services. Voor mij vormt dit totaal geen probleem omdat ik mijn email regel via gmail....

Pluspunten

• design, functieset, intuitieve interface.

Minpunten

• accuduur

Anoniem: 292889
26 februari 2009

BlackBerry Storm 9500 Zwart

Heb jij ook een BlackBerry Storm 9500 Zwart?