Na twee keer uitgesteld te zijn komt het misschien een beetje als een verrassing dat Assassin's Creed Shadows zo sterk voor de dag komt. De game ziet er prachtig uit, speelt lekker en heeft een tof verhaal dat op een leuke, vaak stijlvolle manier verteld wordt. De afwisseling tussen Naoe en Yasuke is leuk, al is die niet helemaal in balans omdat Yasukes gameplay wat te eendimensionaal is. Naoe is veelzijdiger en daarom net leuker om mee te spelen. De game bevat enkele ingrediënten die inmiddels erg bekend zijn, zoals het synchroniseren met viewpoints, maar dat hoort tegelijk juist bij Assassin's Creed. De missiestructuur wordt na een tijdje wat herhalend, wanneer er steeds weer nieuwe groepjes slechteriken bij komen. Buiten dat en enkele kleine bugs is Assassin's Creed Shadows een prachtige game, die niet uitblinkt in originaliteit, maar wel gewoon erg leuk is. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Ik houd het kort. Het is de beste AC sinds AC Origins. Visueel is het een master class (zeker met RT aan) al kan het op sommige fronten niet tippen aan RDR2. Maar dat zegt meer over RDR2 dan over deze game. De gameplay is typisch AC, je houdt ervan of je verguist het. (als ik het Internet mag geloven) Maar na 60 uren gameplay en het einde nog verre van in zicht stel ik dat de game een topper is!
Voor al het grafisch geweldig is wel een stevige PC noodzakelijk. (5700x3d, 32GB, 9070 High Settings +RT haalt net aan 55FPS) Al kom je ook toe met mindere hardware, zie Digital Foundry's optimized settings.