€ 3.995,- bij Plasmavisie

Review door de redactie

Door Eric van Ballegoie - Reviewcoördinator 25 mei 2025

Samsung OLED S95F - Matte oled is daglicht de baas

De Samsung S95F is Samsungs QD-oledtopmodel voor 2025 en de enige oled-tv van dit jaar met een mat scherm. De televisie weet daarmee hinderlijke reflecties tot een minimum te beperken. Dankzij het nieuwe QD-oledpaneel is de S95F veel helderder dan voorgaande oledtelevisies en op dit punt vergelijkbaar met de nieuwe LG G5. De beeldkwaliteit is zowel in sdr- als hdr-modus uitstekend. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten met 165Hz-vrr is de tv ook uitstekend toegerust voor gamers. De goede kleurweergave, extreem hoge helderheid en matte afwerking maken de S95F tot een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar de best mogelijke beeldkwaliteit zonder storende reflecties. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
Testpanel +2

Via het Tweakers Testpanel testte ik de Samsung S95F OLED-TV. Deze TV viel direct op door zijn indrukwekkende bouwkwaliteit, matte scherm (vrijwel geen reflecties) en zeer hoge helderheid—zelfs bij veel daglicht in onze woonkamer. De installatie was eenvoudig, mede dankzij de One Connect Box, waarmee je slechts één kabel naar de TV hoeft te leggen. De beeldkwaliteit is subliem: donkere scènes zoals in Game of Thrones ("The Long Night") komen eindelijk tot hun recht. AI-beeldoptimalisatie werkt goed, al kan het soms te fel of onnatuurlijk aanvoelen. De afstandsbediening is niet ideaal voor externe apparaten, en het verplicht aanmaken van een Samsung-account voelt wat geforceerd. De geluidskwaliteit is prima, maar niet spectaculair. Privacygevoelige gebruikers moeten oppassen: voor veel functionaliteiten deel je data met Samsung en derden. De prijs van €2.599 is fors, maar daar staat een schitterend, helder beeld tegenover dat zelfs bij daglicht excelleert. Een aanrader voor beeldliefhebbers.

Pluspunten

• Uitstekende anti-reflectie, ideaal voor lichte ruimtes
  • One Connect Box voor nette kabelafwerking
  • Luxe en stevige bouwkwaliteit
  • Sublieme beeldkwaliteit

Minpunten

• Beperkte afstandsbediening
  • Privacygevoeligheid bij gebruik van smart apps
  • (persoonlijk) Iets te 'Smart voor mijn gebruik

Testpanel +2

Ik heb de TV een week ter beoordeling gehad. De tv verving een budget LG 4K LED TV. Vanwege de korte periode heb ik niet super veel kunnen testen. Ik beperk de review tot puur tv kijken.

De tv scoort op eigenlijk alle punten een ruime voldoende al is niet alles hosanna.
De antispiegel laag werkt subliem, kleuren, helderheid en contrast zijn helemaal top.
De tv heeft wel moeite met slecht bron materiaal, dit wordt matig weergegeven. Dit heb ik de tv uiteindelijk vergeven. Het geluid is gewoon OK. Het uiterlijk is strak. De afstandsbediening is te simpel en matched niet helemaal met een top product.

Wat mij betreft zou het een blijver kunnen zijn, alleen moet ie 1000 euro goedkoper zijn voordat ik tot aankoop over zou gaan.

Pluspunten

• Zeer effectieve antispiegeling
  • Hoge helderheid
  • Perfecte kleuren
  • Zeer plat
  • Geluidskwaliteit in orde
  • One Connect box

Minpunten

• Rubbish in = Rubbish out
  • Te simpele afstandsbediening
  • Druk homescherm
  • Geen Dolby Vision
  • Eenvoudige afstandbediening
  • Te korte OneConnect kabel

20 augustus 2025 Rapporteer
Testpanel +2

De Samsung S95F 55 inch is een indrukwekkende OLED-tv met uitzonderlijke helderheid en een matte schermcoating die reflecties vrijwel elimineert. In mijn vergelijking met de LG G2 valt vooral de hogere helderheid en het matte scherm op – dat zijn de grootste praktische verschillen. Hoewel het matte scherm een gamechanger is qua reflectie, merk ik dat het iets met de kleurweergave doet wat ik lastig kan omschrijven. Mijn vriendin viel het ook direct op; misschien is het een kwestie van wennen. Films via Plex op de Nvidia Shield zien er haarscherp uit en gaming, zoals in Death Stranding 2, is vloeiend en indrukwekkend. De One Connect Box is een uitkomst qua kabelbeheer. Dit was mijn eerste tv-review, dus ik heb alles extra bewust beleefd – van het uitpakken tot het documenteren. Twee nieuwsgierige katjes maakten het extra uitdagend. Al met al een sterke tv, al is de prijs stevig.

Pluspunten

• Helderheid
  • One Connect Box
  • Geen reflectie
  • Kleurweergave

Minpunten

• Geluid
  • Afstandsbediening

Testpanel +2

Ik heb de S95F OLED 55" mogen testen voor het Tweakers Testpanel. Door de hoge helderheid en het luxe matte scherm is het een erg nette tv. Voor gamen is hij perfect dankzij de refresh rate van max 165hz, lage inputlag en ingebouwde G‑Sync.

De mindere punten zijn de halfslachtige implementatie van Ambient Mode en de (voor deze prijsklasse) trage menu’s, waardoor de kleine afstandsbediening soms wat frustrerend is.

Pluspunten

• Matte scherm
  • Hoge helderheid
  • Gaming functies
  • Integraties met oa SmartThings

Minpunten

• Geluid
  • Homescreen 50% reclame
  • Leuke Ambient mode niet echt bruikbaar omdat het een OLED is
  • Langzaam ladende menu's

Testpanel +2

Ik was een van de gelukkigen die deze 55" OLED televisie mocht testen voor het Tweakers Testpanel. Het betreft een indrukwekkende TV, met een zeer hoge helderheid en een mat scherm, waardoor reflecties niet langer een hindernis zijn. De beeldkwaliteit is verder subliem, zeker met HDR scenes.

Ook de One-Connect box is een ideale toevoeging voor als je de TV wil ophangen. De TV is verder snel qua bediening, alleen de menu's zijn lastig te bedienen met de kleine afstandsbediening, die overigens wel fijn is om de TV mee te bedienen. Ook de snelle HDMI 2.1 poorten (4 in totaal) maken gamen een genot op deze TV.

Pluspunten

• Snel
  • Mat scherm
  • One Connect Box
  • Super helder scherm

Minpunten

• Geluid mist diepte
  • Je moet wel van een mat scherm houden
  • Idem voor de kleine afstandsbediening

Testpanel +2

Aangezien onze huidige TV last heeft van reflecties is dit een goede opvolger voor de TV die we hebben. De TV was makkelijk in elkaar te zetten met de duidelijke instructie. De TV heeft een One Connect Box waarmee je maar één kabel naar je TV kast hebt waar de rest van je appratuur op kunt aansluiten. De bouwkwaliteit van deze TV is zeer goed en is maar ongeveer 1 cm dik. Helaas valt de afstandsbediening die erbij zit wel een beetje tegen qua design en bevat deze geen numerieke toetsen meer wat wel handig is bij het zappen en invoeren van (pin)codes. Het contrast is uitstekend en zwart is echt zwart. Ook op de helderheid is niks aan te merken. De geluidskwaliteit is redelijk maar misschien ook niet veel te verwachten van zulke dunne speakers.

Pluspunten

• Nauwelijks reflecties
  • Uitstekend beeld
  • Hoge helderheid
  • One Connect Box
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Simpele afstandsbediening
  • Geluid
  • Homescreen
  • Menus

Testpanel +2

Even puzzelen tijdens het in elkaar zetten. Mooi beeld met felle kleuren en snelle opstarttijd. Menu wat uitgebreid en onoverzichtelijk, even wennen in het begin. Maar als het eenmaal staat, wat een beeld!

Pluspunten

• Mat scherm
  • OLED
  • Energie verbruik
  • Gaat snel aan

Minpunten

• Geen schroeven om hem aan een muurbeugel te hangen
  • Soms te fel

26 augustus 2025 Rapporteer
Testpanel +1

De Samsung OLED S95F is een mooie televisie, dunne randen, dun design dmv one connectbox. Beeld is mooi, sluit goed aan bij verwachtingen van oled. Helderheid is verassend, heb de tv in een kamer gehad met ramen op noord-west dus zonlicht inval is altijd beperkt. De TV bij hoge pieken in hdr content is haast verblindend.
Kleurweergave in film modus is goed en nauwkeurig, bij initieel vergelijk de tv daarop ingesteld want niet gecharmeerd van de andere keuzes.
Interface is typisch samsung, account vereist voor gebruik van de apps. Als apps geladen zijn werken ze vlot en zoals je zou verwachten. Home interface is druk en apps worden wel gepusht.
Afstandbediening werkt bij app gebruik voldoende.
Geluid van de TV zelf is ok bij films en games kan je horen wat er gebeurt maar het blijven tv speakers.

Pluspunten

• Ontwerp TV
  • Mat scherm
  • Kleurafstelling
  • 165 hz input

Minpunten

• Menu
  • Prijs

Testpanel +1

Na enkele weken testen is de conclusie duidelijk: dit is een tv met een geweldige kijkervaring en een rijke featureset. De hoge prijs maakt het echter vooral een keuze voor wie de beste beeldkwaliteit zoekt voor films en series.

Pluspunten

• Anti-glare
  • Kijkhoek
  • Beeldkwaliteit
  • Geluid van tv-speakers
  • Image processing

Minpunten

• Prijs

Testpanel +1

Fantastisch beeld, geweldige helderheid en scherpte op een dun scherm. Alles verbindenop de One Connect Box en vanaf daar met 1 kabel naar het Scherm. Drukke, volle menu's met veel geneuzel waar ik niet op zit te wachten; AI en recommendations hoef ik niet, dat heb je helaas al genoeg in Youtube, Netflix, Prime etc.
Het geluid is top voor een scherm, je hebt niet perse externe speakers nodig.

Pluspunten

• Erg scherp
  • Zwart = Zwart
  • One connect box
  • Mat scherm

Minpunten

• Soms TE fel
  • Vol menu / Veel onnodige opties
  • Volume niet altijd overal gelijk
  • Shit in = Shit out

24 september 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Samsung OLED S95F 83": Een indrukwekkende kijkervaring. Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, dan is de Samsung OLED S95F 83" echt het overwegen waard. Ik heb deze nu een tijdje in huis en ben er erg over te spreken.

Pluspunten

• Onebox
  • Kleuren en helderheid
  • Q-Symfonie

Minpunten

• Felle ondertiteling bij donkere beelden
  • Geen Android OS

28 augustus 2025 Rapporteer

Samsung OLED S95F 65" Titanium, Zwart

Top tv, een aanrader, en waar voor je geld. Beeld is echt uitstekend.Wel na wat aanpassingen gedaan in de tv/ Odido tv box, i.v.m schokkend beeld in div contend. Maar dit is bij elke oled tv een probleem. Geluid weet ik niet, is bij mij aangesloten op een audio set. Menu is ook goed ingedeeld, en tizen werkt snel en vlot. Ik heb deze aan de muur hangen,echt een plaatje mooi en strak.One Connect Box ben ik echt een voorstander van,geen gezuur met kabels. Deze scherm met een matte laag is echt top, geen spiegeling van het licht in de tv. Door deze matte uitstraling valt deze tv minder hinderlijk op in de woonkamer. Afstandsbediening is simpel en klein maar ook wel doeltreffend. Duurzaamhieid moet zich dan ook nog bewijzen.Tv is dan wel ook robuust gebouwd. De prijs is wat ik vindt best wel reëel te noemen.

Pluspunten

• Mat scherm
  • Dun / plat tegen een muur plaatsen
  • One Connect Box
  • Afstandsbediening lekker klein
  • Het beeld.
  • Niet vloeiend en schokkend beeld opgelost

Minpunten

• Niet vloeiend en schokkend beeld.

11 september 2025 Rapporteer

Samsung OLED S95F 55" Titanium, Zwart

Heb het toestel in de Samsung shop gekocht. Levering ging prima.
Het toestel zat in een promotieactie, daarbij kon ik mijn oude toestel inruilen. Maar op mijn oude Samsung stond een HDD aangesloten met opgenomen programma's, . De opnames zijn, door beveiliging, niet meer tezien op nieuwe Samsung. Samsung zou dit wat prominenter op de website kunnen vermelden, Heb het toestel nu een paar weken in gebruik en voldoet prima.
Pc en tv easy connect app (toepassing) geïnstalleerd op de Pc, werkt handig.
Bij de promotie zit een soundbar en dan is het geluid een stuk beter.

Pluspunten

• Mooi en zeer helder beeld.
  • Geluid is redelijk.
  • One Connect Box
  • Heel veel SMART functies.

Minpunten

• Afstandsbediening te weinig knoppen.
  • Niet compatibel met oude Samsung

8 juli 2025 Rapporteer

Samsung OLED S95F 77" Titanium, Zwart

Ik wilde graag een OLED upgrade van mijn 75" Samsung QLED QE75QN95A. Nou dat is gelukt, het scherm is echt geweldig, zeker een goed verlichte kamers. Op het scherm heb ik eigenlijk niks aan te merken, goede zwartwaarden, mooie kleuren, gewoon perfect, dus zou ik em zeker aanraden. Minpunt is het menu dat Samsung heeft veranderd t.o.v. mijn oude TV's. Bij input wil wisselen, dus van Netflix naar YT of Ziggo, drukte ik vroeger op de home button en kwam er een klein pop-up menu en kon je makkelijk wissel zonder dat het beeld stopte met afspelen. Maar bij deze TV krijg je een hele nieuwe pagina als je home drukt en om te wisselen moet je meer handelingen doen. Alleen voor 4 providers is er een knop voor op de afstandsbediening (Netflix, Disney, YT en Samsung TV). Ook de afstandsbediening voelt minder premium aan t.o.v. mijn oude TV.

Pluspunten

• Mooi, Helder Scherm
  • Goed bij veel licht in je woonkamer
  • One connet Box

Minpunten

• Menu is wat onhadig t.o.v. oudere Samsung modellen

Heb jij ook een Samsung OLED S95F 83" Titanium, Zwart?