Review door de redactie

Tweakers zegt: Excellent

Review - PlayStation 5 - Futuristische look met next-gen controller

Een week na de Xbox begint ook de PlayStation aan zijn 'nieuwe tijdperk'. De PS5 oogt futuristisch en scoort met name dankzij de fantastische DualSense-controller.

526 11 nov '20

Review - Astro Bot - Playroom op steroïden

Astro Bot is een ongekend creatief feest voor PlayStation-fans dat niet lang is, maar wel constant blijft boeien.

59 6 okt

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
22 oktober 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense - Astrobot Limited Edition Blauw, Wit

De Playstation 5 controller is een hele fijne controller, vertrouwd en toch vernieuwend. De controller heeft een flinke upgrade gekregen, vooral onder de motorkap. Deze Astro Bot Limited Edition zorgt voor een extra mooie afwerking, hoewel ik de keuze voor witte sticks minder mind. De Dual Shock techniek is vervangen voor de vernieuwde Dualsense techniek, hierdoor krijg je een veel realistischer gevoel bij de Rumble techniek. Ook de Dynamische Triggers zijn een hele mooie vernieuwing, dat tijdens het spelen weerstand aan de triggers kunnen bieden. Meer weten? Lees dan hier mijn volledige review.

Pluspunten

• Astro Bot Limited Edition oogt leuk
  • Speaker en Microfoon ingebouwd
  • DualSense voelt echt prima
  • Dynamische triggereffecten
  • Ligt prima in de handen
  • Controller kunnen voorzien van updates

Minpunten

• Kwetsbaar
  • Accu kon ondanks de verbetering nog altijd beter
  • Witte sticks smeren snel

28 april 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense - God of War Ragnarök Limited Edition Multi-color

De Playstation 5 controller is een hele fijne controller, vertrouwd en toch vernieuwend, en deze speciale God of War: Ragnarök Limited Edition maakt hem helemaal af. De controller heeft een flinke upgrade gekregen, vooral onder de motorkap. De Dual Shock techniek is vervangen voor de vernieuwde Dualsense techniek, hierdoor krijg je een veel realistischer gevoel bij de Rumble techniek. Wil je meer weten over deze controller, lees dan hier mijn volledige review.

Pluspunten

• Mooi God of War Ragnarök uiterlijk
  • Speaker en Microfoon ingebouwd
  • DualSense voelt echt prima
  • Dynamische triggereffecten
  • Ligt prima in de handen
  • Controller kunnen voorzien van updates

Minpunten

• Kwetsbaar
  • Accu kon beter

1 oktober 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

De Playstation 5 controller is een hele fijne controller, vertrouwd en toch vernieuwend. De controller heeft een flinke upgrade gekregen, vooral onder de motorkap. De Dual Shock techniek is vervangen voor de vernieuwde Dualsense techniek, hierdoor krijg je een veel realistischer gevoel bij de Rumble techniek. Ook de Dynamische Triggers zijn een hele mooie vernieuwing, dat tijdens het spelen weerstand aan de triggers kunnen bieden. Lees hier mijn volledige review.

Pluspunten

• Strak en vernieuwd uiterlijk
  • Speaker en Microfoon ingebouwd
  • DualSense voelt echt prima
  • Dynamische triggereffecten
  • Ligt prima in de handen
  • Controller kunnen voorzien van updates

Minpunten

• Kwetsbaar
  • Accu kon beter

C0nscript
17 september 2022 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Deze controller is overduidelijk niet bedoeld als PC accesoire, maar desalniettemin is hij met wat (tijd en geld) investeringen prima te gebruiken op windows.

Prima ding!

Pluspunten

• Werkt prima
  • Mooi
  • Batterij indicator dmv leds

Minpunten

• Start en share knop zijn slecht
  • 3rd party software nodig voor optimaal gebruik
  • Geen enkele accessoire meegeleverd

Deadpoolunicorn
6 april 2021 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Precies wat je verwacht van Sony na de dualshock 4 en zijn voorgangers. De controller ligt prettig in de handen en na een aantal uur gebruik blijft het nog steeds prettig vasthouden. De haptic feedback maakt het next-gen gaming helemaal af. Nadeel is de batterijduur.

Pluspunten

• Mooi design
  • Grootte
  • Haptic feedback
  • Stevig
  • Lichtgewicht

Minpunten

• Witte kleur
  • Redelijk snel leeg
  • Opladen duurt lang

Martijn2005! Newbie
7 september 2023 Product gekocht

Super aankoop!

Pluspunten

• Mooi design
  • Goede controle(r)

Minpunten

• Kan wat goedkoper

LukasvanderH Newbie
29 juni 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

deze controller is fantastisch om te gebruiken, het enige jammere eraan is dat wanneer je een tweede wil om thuis met een vriend of familielid te spelen heel erg duur is. voor de rest is deze controller echt fantastisch.

Pluspunten

• mooi uiterlijk
  • makkelijk te gebruiken
  • goede batterijduur
  • snoer niet nodig

Minpunten

• duur

AppleFan2007
29 november 2020 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Misschien het meeste next-gen aan deze generatie consoles is de DualSense

Pluspunten

• Zwaarder dan DS4
  • Adaptive triggers
  • Batterij
  • ziet er mooi uit
  • Microfoon en luidspreker

Minpunten

• Niet op PS4

PaPi36
19 november 2020 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Nog geen ps5...toch ps5 controller alvast gekocht. Werkt niet op de PS4 en de Google Chromecast TV (met bv geforce now (button layout klopt niets van)). Werkt alleen bedraad op laptop/pc met playstation remote play. Ligt heerlijk stevig in de hand!

Pluspunten

• Iets zwaarder
  • Ligt heerlijk in de hand
  • batterijduur
  • Ziet er fantastisch uit

Minpunten

• Werkt niet op PS4
  • Werkt niet op Google Chromecast TV
  • geen USB C oplaadkabel meegeleverd
  • Stickdrift binnen twee jaar

bones
21 december 2021 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Beste controller tot nu toe. Heb ook de xbox en nintendo switch pro controller, maar dit is mijn favoriet, ligt erg lekker in de hand.

Pluspunten

• Goede feedback
  • Mooi design
  • Goede ergonomie

Minpunten

• Snel leeg

LummaDesign Newbie
5 december 2021 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Ik heb de controller voor de prijs van 58€ op de kop kunnen tikken bij een Carrefour. Tevreden over de prijs? In vergelijking met andere prijzen die vindbaar zijn: JA. Maar ik zou geen 2e keer een PS5 controller aankopen om deze te gebruiken op een windows pc.

Pluspunten

• Ligt goed in de hand
  • Zweetbestendig
  • Compatibel met desktop

Minpunten

• Laad traag op
  • Korte batterijduur
  • Joystick die problemen geven na x aantal gebruik

KoningSlakkie
12 december 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Bijna een perfecte controller als je het mij vraag. De enige min punt is dat de D-pad een geheel is, dus als je naar links drukt kan hij per ongeluk omlaag of omhoog registreren. Daarnaast is stickdrift nu eenmaal echt een probleem, heb het al op twee controllers. Nu zijn 2 controllers net na de garantie kapot gegaan en 1 controller binnen de garantie. Dus bij die twee controllers moet ik een keer de moeite nemen om de sticks te vervangen. Back buttons was leuk geweest maar dat is wel echt een "Pro" feature.

De haptic feedback en de trigger feedback is erg leuk alleen de trigger effecten zijn in competitieve shooter bijv. niet bevorderend en staan bij mij altijd dus uit. Microfoon en speakers is niet geschikt om mee te communiceren met de party maar dat moet je ook niet verwachten vind ik. Bijna Perfect!

Pluspunten

• Ligt uitstekend in de handen
  • Knoppen voelen goed aan
  • Haptic feedback is geweldig
  • Trigger effecten zijn heel innovatief
  • Prima gewicht
  • Zeer stevig, je kan hem niet buigen als het even tegen zit ;)

Minpunten

• D-pad is een geheel, dus als je rechts druk kan de controller omlaag registreren
  • Batterij duur kon beter
  • Microfoon niet echt bruikbaar behalve om even snel te zeggen: "ik pak even mijn koptelefoon"
  • Stickdrift
  • Prijs/Garantie (vanwege stickdrift) In feite bijna elke 2 jaar een nieuwe controller kopen of sticks vervangen.
  • Back

DJMaze
25 november 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

PS4 controller was nooit een probleem, maar deze bezorgt mij een bezoek aan de dokter.
Het is vast iets persoonlijks.

Pluspunten

• Leuk design

Minpunten

• Pijn vinger
  • Pijn pols

1 van 5 sterren (Waardeloos)
marmachine
21 juni 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Interessante beleving, deze geavanceerde controller bij de PS5.
Inmiddels hebben we deze een jaar in huis, bijna dagelijks spelen we er een uurtje op.
Onlangs stuurde ik de tweede controller onder garantie terug, evenals bij de eerste vertoont nu ook deze "drifting". Blijkbaar is dit de term die het gedrag beschrijft waarbij je, zonder de (linker) joystick aan te raken, toch naar links gaat tijdens het gamen.

De eerste werd onder garantie vervangen, de tweede in (op moment van schrijven) nog ter reparatie aangeboden en doorgestuurd naar Sony...

Dit roept bij mij wel vragen op met betrekking tot de kwaliteit, en of de vervanger over een jaar weer deze problemen zal vertonen? Zijn hiervoor écht te duur om zo snel af te schrijven!

Pluspunten

• feedback
  • snelheid (reageren)
  • gebruik (intuitief)

Minpunten

• gaat stuk!

LZ86
3 februari 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Inmiddels na 2 jaar precies buiten de garantie 2 controllers naar de klere met beiden zware stick drift. Dit bij matig gebruik. Bij zwaar gebruik schijnt het vaak binnen een jaar al klaar te zijn

Bij nazoeken blijkt dit een veel voorkomend probleem te zijn. Fixen kost bij de gemiddelde reperateur bijna net zoveel als een nieuwe controller en Sony geeft niet thuis qua garantie.

Als de controller langer heel zou blijven zou het makkelijk 5 sterren zijn, maar met de matige kwaliteit van de sticks kan ik dit niet verantwoorden.

Pluspunten

• Ligging in de hand
  • Verschillende opties

Minpunten

• Lage kwaliteit
  • Stick drift

Jackie 2
17 januari 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Vulcanic Red

Heb dit product gekocht en het bevalt me goed het design is strak en mooi glimmend. Jammer dat je elk de controller krijgt in de box en geen oplaadkabel stel je hebt geen oplaadstation. Maar zonder dat is de controller verder mooi en rood is een goede keuze als deze goed in je ogen staat

Pluspunten

• Voelt licht aan
  • Mooi design en strak
  • Glimende objecten

Minpunten

• De prijs mag wel iets lager
  • Je krijgt alleen de controller in de verpakking en geeb meegeleverde ush kabel om het op te laden stel je hebt geen oplaadstation
  • Geen oplaadkabel meegeleverd

Gielvzeeland
8 januari 2024 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Soms ondervind ik rare oplaadproblemen met bepaalde kabels in mijn PC. gelukkig kan je hier makkelijk omheen werken en werkt de controller verder heel fijn.

Pluspunten

• Goede upgrade vanaf ps4 controller

Minpunten

• Opladen via pc werkt niet via elke usb-c kabel

Bor
13 november 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

De DualSense controller ligt lekker in de hand waardoor je er uren mee kan gamen. Opladen gaat binnen een acceptabele tijd. De controller heeft sterke motoren welke naast het bekende grovere getril ook in staat zijn miniscule beweging te veroorzaken waardoor een meer imersive beleving ontstaat. De prijs is redelijk.

Pluspunten

• Ligt lekker in de hand
  • Sterke motoren
  • Goed verkrijgbaar
  • Leuke nieuwe features

Minpunten

• Kwetsbaar

Vlassie1980
6 september 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Fijne controller, zeker omdat ik vrij grote handen heb. Had alleen al na 4 weken af en toe gamen stick drift op de linker stick dus moest de controller weer omruilen. Ik ga de bon goed bewaren want ik lees dat het veel vaker voorkomt en dat Sony bezuinigd heeft op de componenten.

Hopelijk blijft het hier bij, verder is het een prima controller.

Pluspunten

• Fijn formaat, ligt lekker in de hand
  • Prima batterijduur
  • Leuke nieuwe functies

Minpunten

• Stick drift na anderhalve maand

Hyperxgamer
1 juni 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Zwart

Fijne ps5 controller

Vooral de kleur midnight black
Is enorm mooi doet me juist ook

Aan de oude ps2 controllers denken

Verder is het een top ding

Pluspunten

• Mooie kleur
  • Voelt goed in de hand

Minpunten

• Geen

Anoniem: 1664360
23 maart 2023 Product gekocht

Fijne controller

Ligt lekker in de hand

Mooie kleurtje ook

Wel een dik verbetering dan ds4 controller

Pluspunten

• Comfortabel
  • Batterijduur
  • Usb c poort

Minpunten

• Geen

Grootsnor
9 februari 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

De controller is echt wel heel erg goed, maar heeft ook zo zijn problemen. Jammer voor zo'n duur apparaat, dat het zo snel stuk gaat.
Met garantie al 5 controllers verder, garantie is nu verlopen.

Pluspunten

• Feedback op L2 en R2
  • Speaker en microfoon ingebouwd voor parties
  • Ligt lekker in de hand

Minpunten

• Slijtage
  • Stick drift
  • Kwetsbaar binnenwerk
  • Prijs

MeneerHart
13 januari 2023 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Hele fijne controller, alleen na nog geen jaar zoveel stickdrift dat ‘ie onbruikbaar is.

Pluspunten

• Mooi
  • Ligt goed in de hand
  • Haptic feedback

Minpunten

• Stickdrift!
  • Defect binnen een jaar

Ruud12345
28 december 2022 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Ik gebruik deze DualSense voor de Apple TV, IPad Pro, en Mac Mini.
In alle gevallen werkt de DualSense op genoemde apparaten prima, en Connect heel snel.

Jammer is dat er met het gebruik zonder PS5 geen batterij status is op te vragen.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Connectie snelheid
  • Apple compatibel

Minpunten

• Alleen trilfunctie via PS5
  • Geen batterij indicatie zonder PS5

Deniz1
11 december 2022 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Dit is eigenlijk wat het grootste verschil maakt tussen PS4 en PS5 vind ik, want de adaptive triggers en haptic feedback voelen erg lekker.

Pluspunten

• adaptive triggers
  • haptic feedback
  • cool design
  • groot dus ligt fijn in de hand

Minpunten

• geen minpunt

dutchminator
10 december 2022 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Rood, Zwart

Helaas al twee Dualsense controllers met defecten gehad, eenmaal was de touch pad dead on arrival, en momenteel heb ik last van stick drift bij een Dualsense van net geen jaar oud. Leuke gadget en moderne controller maar helaas slechte kwaliteit.

Pluspunten

• Rumble en adaptive triggers zijn top

Minpunten

• Stick drift
  • Slechte bouwkwaliteit

pietkrobot
29 november 2022 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Zwart

Zeker een upgrade ten opzichte van de vorige generatie maar nog niet ideaal. Ook bij deze generatie is na langdurig gebruik over duidelijk dat de joysticks "driften" wat natuurlijk niet aangenaam is bij diverse games. Er zou ook eens mogen gekeken worden voor betere compatibiliteit met pc.
UPDATE: Na enkele maanden langdurig en actief gebruikt heeft de rechtse R3 knop bij het induwen van de joystick het begeven waardoor deze soms dubbel klikt maar meestal geen klik doorgeven aan de game.

Pluspunten

• usb-c
  • ligt goed in de hand
  • motief op de controller

Minpunten

• joysticks
  • usb-c niet meegeleverd

Jappie_Wij
12 november 2021 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Erg goeie controller. Ik gebruik m niet voor de ps5 maar voor de pc, dit werkt prima. Alleen de kleuren van de controller zijn niet zo mooi maar er zijn ondertussen andere kleuren.

Pluspunten

• Werkt op pc
  • goeie kwaliteit

Minpunten

• Witte kleur

WokeBroke
8 maart 2021 Product gekocht

Nu al StickDrift.

Pluspunten

• Compatibele met de PlayStation 5

Minpunten

• StickDrift
  • Duur
  • Geen dualsense back button attachment te koop
  • Accuduur

1 van 5 sterren (Waardeloos)
bob.graafschap
19 februari 2021 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Geweldige controller, deze controller geeft de ultieme next-gen ervaring op de Playstation 5. Gelukkig kan ik de controller op een Playstation 5 gebruiken, zelf heb ik de controller nog niet op een oudere console gebruikt.

Pluspunten

• next-gen ervaring
  • adaptive triggers
  • fijn in de hand

Minpunten

• batterijduur wanneer adaptive triggers aan staan

Aramius
28 december 2020 Product gekocht

Heerlijke controller.

Voelt stevig, zwaar en kwalitatief goed aan.
Adaptive triggers en rumble zijn echt een toffe nieuwe feuture.
USB-C!

In alles dus beter dan de Dualshock 4.

Pluspunten

• Iets zwaarder
  • Fijn materiaal
  • Adaptive triggers
  • Nieuwe rumble
  • USB-C

Minpunten

• Batterij lijkt beter als de DS4 maar had nog wat langer gemogen.

Arjan_huizen Newbie
7 december 2020 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Is aan de dure kant. Verder een mooi design en fijn te gebruiken op de ps5.

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Goede technieken
  • Baterij

Minpunten

• Prijs
  • Niet op ps4

ActionWaction
28 november 2020 Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Technisch hoogstandje van Sony en dat is goed te voelen wanneer je Astro's Playroom speelt. Ieder beweginkje geeft een tril effect af waardoor je je omgeving als het ware aanvoelt met je controller. De triggers hebben een weestands-functie waardoor je daadwerkelijk veel druk moet zetten in verschillende omstandigheden.

Pluspunten

• Immersie in games m.b.v. Adaptive Triggers en Haptic Feedback
  • Motion en touchpad weer prima
  • Microfoon, speaker, 3.5mm input en accessoires mogelijk

Minpunten

• D-pad en rechter buttons konden beter

Heb jij ook een Sony PlayStation DualSense - 30th Anniversary Limited Edition Grijs?