Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart Review

AppleFan2007
29 november 2020, laatste update op 29 november 2020, 332 views Product gekocht

Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart

Misschien het meeste next-gen aan deze generatie consoles is de DualSense

Pluspunten

• Zwaarder dan DS4
  • Adaptive triggers
  • Batterij
  • ziet er mooi uit
  • Microfoon en luidspreker

Minpunten

• Niet op PS4

Als ik met mijn vrienden een gesprek heb over de nieuwe generatie consoles en ik zeg dat de DualSense het meeste next-gen is, dan kijken ze me toch een beetje verwonderd aan zeggen ze dat de graphics en de SSD het belangrijkste is.
Geen van hen heeft de PS5 kunnen bemachtigen dus hebben ze geen idee van hoe prettig het is als je Astro's Playroom opstart.
Astro's Playroom is een game die voorgeïnstalleerd staat op de PS5 console.
in de doos
Ik heb de DualSense gewoon meegekregen en daar zit die in een plastic zakje en er naast de USB-C kabel.
Zeer eenvoudig dus
Hetzelfde geldt voor de DualSense verpakking die je apart koopt.
Al dan niet een zakje, ik heb al gehoord dat mensen er een plastiek zakje bijkregen maar ook mensen die geen elastiekje hadden.
Als je je controller krijgt zonder plastiek lijkt het alsof die al gebruikt is, niet?
een USB-C kabel krijg je er niet meer bij als je de Dualsense koopt, voor mij niet erg aangezien je er al een krijgt bij de PS5.
In de hand
Als je de DS1 voor het eerst gebruikt zal je meteen opvallen dat die zwaarder is en iets groter dan de DS4.
De controller ligt veel beter in de hand en voelt iets robuuster aan dan zijn voorganger.
Mocht je nog een DualShock 4 in huis hebben, pak deze er dan eens bij en je zal het verschil wel merken.
Mocht je nog een DualShock 3 in huis hebben, pak deze er nog eens bij en je zal het verschil zeker merken.
Ik snap nog steeds niet dat ik ooit met een Dualshock 3 heb kunnen gamen, veel te klein als je het vergelijkt met de DualSense.
Adaptive triggers
Wel, dit is één van de functies waardoor ik vind dat de Dualsense het next-gen is van deze generatie.
Je hebt echt de ervaring dat je een boog aanspant, of dat je de trigger van een shotgun of van een submachine gun overhaalt.
In iedere game verschilt dit wel door ontwikkelaars die het wel/niet implanteren in hun game.
In Call of Duty Cold War zie je en voel je het verschil tussen de verschillende wapens.
In Astro's Playroom wordt er in bijna ieder level gebruik gemaakt van de adaptieve triggers, denk maar aan het springen met een soort kikker pak, het grijpen van handvaten als je slingert met een apenpak of met een raket door de ruimte vliegen.
Het zijn kleine dingen die de speel ervaring verbeteren waardoor je het gevoel hebt dat je echt deel van het spel bent. Je zou je eens moeten voorstellen hoe Vr games zouden zijn met alle functies van de DualSense.
Haptic feedback
Nog een functie die de speelervaring echt beïnvloedt is de haptic feedback.
je voelt op de ondergrond waarop je loopt, je je voelt als er kogels op je afgevuurd worden of als de bommen rond je oren vliegen.
Met de DualShock 4 had je iets gelijkaardig maat lang niet zo goed als nu.

Dan is het nog maar de vraag of deze functies gebruikt zullen worden door ontwikkelaars.
Momenteel hebben de launch games deze functies aanboort maar zullen ze later nog gebruikt worden.
Batterij
Exacte cijfers over de batterij heb ik niet, aangezien iedere game anders omgaat met de functies van de DualSense zal de controller sneller of trager leeg geraken afhankelijk van de game.
bij Astro's Playroom heeft die bij mij 4 uur lang overleeft, Bij Watch Dogs legion, Fortnite en The last of us Remasterd was die na 8 uur nog niet plat. In de week dat ik de controller had heb ik hem maar 2 keer moeten opladen. Dat is 4 keer minder dan mijn dualshock 4.
Niet op PS4
De controller kan je niet gebruiken op de PS4.
Zeer raar aangezien je voor PS5 games geen DualShock kan gebruiken en genoodzaakt bent de DualSense te gebruiken.
Sony heeft PS5 remote play uitgebracht op de PS4 waar je dan wel de DualShock kan gebruiken voor PS5 games.
Een gemiste kans van Sony.

Heb jij ook een Sony PlayStation DualSense Wit, Zwart?