De Samsung Galaxy S24 Ultra is een waardige opvolger van de S23 Ultra. De smartphone maakt nog strakkere foto’s, gaat langer mee op een acculading en heeft zeven jaar lang softwareondersteuning, waardoor deze tot 2031 wordt voorzien van beveiligingsupdates en OS-upgrades krijgt tot Android 21. Daarnaast heeft de smartphone een mooi plat, superfel scherm dat ook nog eens een strakke kleurstelling heeft. Het toestel is ook uitgerust met de krachtige Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Deze chip throttlet wel wat sneller dan gemiddeld, maar in de dagelijkse praktijk merk je daar weinig van. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
De Samsung Galaxy S24 Ultra, maakt mijn verwachtingen waar en overtreft ze op veel vlakken zelfs. Uiteraard zijn er ook altijd mensen die hogere en zelfs onrealistische hoge verwachtingen hebben, maar ik vind de S24 Ultra een waardig vlaggenschip.
Ben je op dit moment in het bezit van een S23 Ultra, dan zou ik de overstap niet maken en de S25 Ultra of later afwachten.
Natuurlijk betaal je ook een prijs voor dit toestel en voor hetzelfde geld koop je een goede laptop of moet je een heel gezin, gedurende een maand, onderhouden.
Voor dat geld, zou je ook een klantenservice mogen verwachten, die in overeenstemming is met de prijs van het toestel, maar die laat het te veel afweten.
Alles bij elkaar genomen, op dit moment: 4 van de 5, te vergeven sterren.
De Galaxy S24 Ultra maakt indruk met zijn snelheid, fotokwaliteit en entertainmentwaarde. De telefoon biedt met zijn AMOLED-scherm en variabele verversingssnelheid een fantastische kijkervaring. Ook is Samsung's belofte van zeven jaar Android- en beveiligingsupdates een unieke toevoeging. Echter, de AI-functies en oplaadsnelheid laten ruimte voor verbetering. Voor huidige S23 Ultra gebruikers biedt de S24 Ultra weinig vernieuwing, maar voor wie het nieuwste en beste van Samsung zoekt, blijft de S24 Ultra (ondanks wat minpunten) toch dé keus van dit moment.
Een top toestel, duur maar hardware van hoge kwaliteit die er ook nog eens geweldig uitziet. Daarbij slaagt Samsung er altijd weer in om via de combinatie van Android en OneUI prettig werkende en functioneel rijke software te leveren waar je dagelijks profijt van hebt. De S-pen blijft hierbij een accessoire die voor mij in het gebruik het grote verschil maakt. Met 7 jaar Android updates ook een toestel wat ook de komende jaren actueel zal blijven.
Komende van een Galaxy S22 Ultra komt veel als 'hetzelfde' over en overtreft het op een aantal vlakken wel degelijk.
Het is een echt vlaggenschip. Zeer snel, mooie foto's, leuke nieuwe features (die nog niet allemaal in NL taal werken), lang updatebeleid (7 jaar), geen afgerond scherm (voor veel mensen een pre) en een prima accu.
De prijs die tegenwoordig voor een degelijk toestel wordt gevraagd is echter niet gering en dat is iets om rekening mee te houden. Mede door de vraagprijs twijfel ik tussen 4 of 5 van de 5 sterren. Voor nu is dat 4 geworden maar als de accu goed blijft presteren en er komt een update voor de AI functies dan krijgt het 5 van de 5 sterren.
Overgestapt van s23. Ik heb eerder ook s23 Ultra geprobeerd maar kon niet wennen aan de grootte. Het vlakke scherm van de s24 Ultra maakt een hoop goed, in combinatie met de Samsung Grip Case.
[update] Na anderhalve maand blijf ik achter mijn initiële review staan; met name het scherm is echt bizar goed, wat een genot om naar te kijken. De grootte icm scherpe hoeken blijft het grootste euvel. Wellicht toch maar op een gegeven moment over stappen op een Fold.
Bijna alles wat ik zocht, uitgezonderd dat de hoeken van het scherm kwetsbaar lijken.
Veel Samsung software voor-geïnstalleerd maakt het in gebruik nemen wat omslachtiger.
Vandaag 7,5 u gebeld. Nooit geen problemen gehad. Altijd Samsung gehad.
Mom is model S24 Ultra 1tb slecht
Als klant kan je bellen tot je zwart ziet. Samsung doet allerlei registr. Zoals hun het uitkomt. Meerdere dossiers worden aangemkt.
Uren wachten op ondersteuning (2e keer) Telnr niet goed registreren (dan verwijderen)
Software is niet goed. Al vanaf begin bij samsung bekent. Reactie wacht maar x aantal mnden.
Bij niet akkrd, is het norml als ze dit pas na 5 wkn klant mededelen bij 2e ondersteuning (buiten 30 dgn ruilen)
Komt retourneer service, gesprk na 30 min. Stuur maar ter reparatie op (volgende smoes)
Daarom raad ik u aan om de S24 niet aan te schaffen.
Als klant krijg je nergens bevestigingen van. Samsung neemt alle gesprekken op (hoezo privacy ?)
Bij een mail n de ceo met schriftl klacht geen reactie. Is als klant je enigste verweer.
Nieuwe positionering - AI Phone i.p.v. Smartphone. :)
Mijn impressies van Samsung Galaxy S24 Ultra zie hieronder bij uitgebreide review:
Je krijgt je geld waard
S24 ultra in grijs met 512gb gepreorderd 1 dag na de presentatie, heb hem nu net binnen. Heb de AI features getest, deze zijn echt fantastisch. Wel jammer dat het design van ultra al 3 generaties nagenoeg het zelfde is gebleven. Wel moet ik zeggen dat het platte scherm echt wel een pluspunt is en opzicht van de s22 ultra die ik hiervoor had. Ook is duidelijk dat het batterijverbruik een stuk beter is tov van mijn s22 ultra. De nieuwe SOC is een grote stap, voor mensen die al snapdragon hadden op hun s23 kan ik het niet zeggen. Maar die exynoss 2200 in de s22 is wel echt een stuk minder zuinig, want de accu is niet in grootte veranderd. Ook is het nieuwe titanium frame erg mooi, maar niet een reden om van telefoon te wisselen. Mijn reden tot overstappen was het batterijverbruik van de s22 ultra.
Gekocht met verlengen van abonnement. Daardoor ongeveer 100 euro goedkoper dan als ik het losse toestel zou kopen. Geüpgraded van een A53 en het is echt een wereld van verschil.
De camera van de S24 Ultra is echt bizar. De AI features vind ik wel meevallen en de vraag is hoelang dat gratis blijft.
De batterij gaat lekker lang mee en laadt voor mij redelijk snel op. Had voor mij sneller gemogen voor deze prijs.
Telefoon zelfs mee naar het strand en de zee in mee genomen. Wel wat water in gekomen, waardoor hij 2 dagen de melding gaf dat er water in zat. Daarna geen last meer van gehad.
Ik heb hem nu 3 maanden en ik heb er eigenlijk niets te klagen.
Wauw, wat een telefoon, geweldige camera, bijna onbeperkte ruimte, batterijen gaan meer dan 2 dagen mee, het was duur maar over het algemeen ben ik erg blij met de telefoon.
Gewoon een fantastisch apparaat, kan weinig minpunten noemen. De prijs is fors, maar je krijgt er ook wel veel voor en het is tegenwoordig een apparaat dat je toch wel heel veel gebruikt. Ook is de kop eraf na 6 maanden met ongeveer 25% prijsdaling ten opzichte van de introductieprijzen. Als vroegere Note gebruiker erg fijn dat de s-pen erbij zit.
Dit toestel biedt (bijna) alles wat ik van een toestel verlang. Snelheid in gebruik, goed fel en scherp scherm, goede camera, en goede speakers.
Het toestel is alleen wat lomp, vergeleken bij mijn vorige toestel de Mi 11 met dezelfde schermgrootte en accu is het een groot verschil. Die was een stuk lichter en dunner.
Heb deze op release gekocht voor € 985 met kortingen, tot nu toe geen enkele spijt van. Komende van een S23 Ultra zijn de verschillen klein maar de platte (betere) scherm en iets betere accuduur maken het allemaal goed.
Ik laad de telefoon altijd op tot 80% (was op de s23 Ultra 85%) en einde van de dag heb ik nog altijd 40% over.
Sinds de S21 ultra geen samsung meer geprobeerd, deze telefoon was een leuke verassing. De accu gaat nu zelfs met mijn heavy use makkelijk een dag mee, het scherm is fantastisch afleesbaar in alle scenarios, animaties zijn vloeiend. Alleen de camera is echt niet on par met de pixel 8 pro en de iphone 14 pro (nog niet eens vergeleken met de 15 pro). Trage shutterspeed, vaak wazige output, de 50mp mode is amper meer detail, terwijl de 14 pro dit wel goed doet. Toestel gaat de verkoop in, want wat samsung hier goed doet, doen meer merken goed, voor veel lagere prijzen.
Vergeleken met voorgaande Ultra zijn de grootste upgrades het antireflectieve scherm wat nu ook plat is, en de nu nog langere ondersteuning door Samsung.
Verder is het een telefoon zonder zwakke plekken. Hij is alleen erg groot en als je hem zonder korting of inruil koopt ook enorm duur.
Mooi toestel alleen zijn de kleuren erg flets ,mee terug naar vodane geweest niets aan te doen is idd slecht misschien update voor verbetering zeggen ze daar , als dit bniet binnen 7 dagen is gaat de s24 terug !