Xiaomi staat al jaren bekend om het maken van smartphones die je erg veel telefoon voor je geld geven en de Redmi Note 13 Pro+ is daarop geen uitzondering. Het scherm van deze smartphone is zo helder en kleurecht dat het zich kan meten met vlaggenschepen uit hogere prijscategorieën. Het toestel is verder stevig en waterdicht (IP68). De 13 Pro+ is uitgerust met een MediaTek Dimensity 7200 Ultra, een uppermidrangechip die snel genoeg is om de zwaarste games vloeiend te kunnen spelen. Het toestel scoort onder het gemiddelde wat accuduur betreft, maar compenseert dat wel door binnen een half uur weer volledig te zijn opgeladen. De 200-megapixelcamera maakt mooie foto’s, maar de ultragroothoeklens weet ons niet te overtuigen. De macrocamera kun je beter links laten liggen. Voor al dit moois krijg je wel een hoop bloatware en advertenties meegeleverd. De softwareondersteuning is redelijk: met vier jaar en drie OS-upgrades wordt de 13 Pro+ ondersteund tot en met 2027. Lees verder »
Ik ben erg positief verrast door de kwaliteit en prestaties van deze telefoon.
Overgestapt na 10 jaar van iOS naar Android - wegens weinig behoefte om 600+ euro uit te geven aan een apparaat wat teveel tijd opslokt ;)
Ik zou op dit moment echt geen ander toestel weten wat een betere prijs/kwaliteit verhouding heeft als deze. Midrange toestel wat premium aanvoelt. Qua scherm en camera komt deze wel heel erg in de buurt van de echte toppers. Alleen bij donkere omstandigheden en bij bewegingen is de 200MP camera minder geschikt. Buiten dit echt prachtige foto's, ook bij ver ingezoomd. Video ook scherp en zeer goede beeldstabilisatie.
Bloatware en hinderlijke reclame kan eenvoudig worden uitgeschakeld/verwijderd.
Door uitstekende camera's en standaard bijgeleverde cover wel iets dikker dan mijn vorige toestel (Note 10 Pro). Maar zeker niet hinderlijk.
Was aanvankelijk huiverig voor vingerafdruk scanner in scherm (ruk bij Samsung). Maar werkt top.
Ik heb nu de zwarte 8/256 voor 329€. Vind het kantje boordje, omdat de camera niet opmerkelijk beter is dan van de Poco x6 pro, de batterijduur is niet ok, en curved display 🤔.
Ik koos deze voor de display, IP rating. Ik hoop dat ip 68 een verschil maakt tov ip 54. Anderzijds steekt de curved display uit de case en bij de Poco niet. Dus ontdanks het gorilla victus glass ben ik toch bang dat het scherm fragieler is. Ik ben er nog niet uit. Misschien stuur ik ze beiden terug en wacht ik nog ff.