Redmi Note 13 Pro+ 5G, 8GB ram, 256GB opslag Zwart Review
12 maart 2024, laatste update op 30 april 2024, 1.646 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik ben erg positief verrast door de kwaliteit en prestaties van deze telefoon.
Pluspunten
- Laadsnelheid 120W
- Camera
- Scherm
- Case inbegrepen
Minpunten
- Formaat
- Oplader heeft usb a naar usb c
- Geen SD uitbreiding
Sinds een week deze Redmi Note 13 pro+ in bezit als opvolger van de Galaxy S20.
De Redmi heeft erg goede camera. De 200 megapixels hebben bij voldoende licht (gewoon overdag, hoeft niet zonnig te zijn bijvoorbeeld) erg scherpe fotos. Op de normale stand ook prima fotos. Videos heb ik nog weinig gebruikt maar ziet er vooralsnog redelijk uit. Resolutie gaat maar tot 4K. Maar ik film over het algemeen toch in FHD 60fps. En bij deze ziet FHD 60fps er soepel uit.
Bediening van apps is snel en soepel. Geen gehaper. Ook scrollen op een webpagina is soepel.
De laadtijd is echt heel erg snel. Ongeveer in 20 minuten vol. Van 70 naar 95 letterlijk in een paar minuten. En nu die nog nieuw is gaat die makkelijk een dag mee. Afwachten hoe dat na 1 of 2 jaar is natuurlijk. Vandaag bijvoorbeeld om 9.00 afgekoppeld en nu 15.10 is die 81%. Dan heb ik wat gebrowsed wat fotos gemaakt een filmpje naar YT geüpload en een paar emails gestuurd. 15.10 aan het kabeltje gedaan en 15.14 is het alweer 98%!
Bij mijn vorige telefoon viel het na 3 jaar tegen hoe lang de batterij nog mee ging. Ook kwam er een melding om naar een service center te gaan voor een nieuwe batterij. Dat was in principe de reden dat ik deze telefoon kocht.
Ik twijfelde even tussen de 13 Pro en de 13 Pro+. Maar heb de Pro+ gekozen omdat deze waterdicht is en sneller kon laden. De 13 Pro laadt iets langzamer en is door de audio jack niet waterdicht, slechts IP54 en de Pro+ heeft geen audio jack en is daardoor wel IP68.
Draadloos laden deed ik nauwelijks op mijn vorige telefoon en dat ga ik ook niet missen aan deze.
Qua uiterlijk is deze net als iedere moderne smart telefoon. De voorkant heeft afgerond scherm met bovenin een frontcamera in het midden van het scherm. En op de zijkant zijn de volumeknoppen en de aanknop rechts geplaatst. Geen knoppen links. Nagenoeg identiek aan de Galaxy S20 dus. Alleen is de Redmi note 13 Pro+ wat groter. Op de achterkant zijn de cameras van de Note 13 Pro+ wat prominenter aanwezig dan bij de S20. Ze steken iets uit. Ik zou het bijna omschrijven dat ze flink uitsteken. Maar dat is dan zonder hoesje. Met het bijgeleverde hoesje raakt de camera de tafel niet. En in klaphoesje (niet bijgeleverd) is het een non issue dat de cameras wat uitsteken op de body.
Het valt helemaal niet tegen deze telefoon. Aangenaam verrast ben ik zelfs. Ik dacht als het tegenvalt stuur ik hem terug. Maar ik ga nu zelfs zover dat ik hem zou aanraden als prima telefoon voor zo'n 375 euro.
*Update na bijna 2 maanden gebruik*
Opladen gaat nogsteeds erg snel en de batterij gaat nogsteeds lang mee. Ruim een dag bij flink gebruik. Heerlijk.
Na 2 maanden gebruik komen ook de eigenaardigheden naar voren.
Het intern geheugen is virtueel uit te breiden ten koste van het opslaggeheugen. In de instellingen staat ROM standaard op 4GB. Ik heb het nu op 8GB gezet. Merk eigenlijk geen verschil in dagelijks gebruik. Ik weet niet hoe ROM bij andere merken werkt. Maar ik vond dit wel apart op een goede manier en op een slechte manier. Ik verwachtte 8GB maar kennelijk is het standaard 4GB die je virtueel kan boosten. Als dat zo werkt waarom dan niet maximaal 16GB doen, of 32GB, vraag ik mij af.
Ik had de eerste weken een paar keer de Redmi tik. Dan blijft er (na optimaliseren denk ik?) een app hangen op de achtergrond en dan is er een tikkend geluid te horen uit de microfoon. Kennelijk hadden de Redmi 11 en 12 dit ook. Dat las ik op Reddit en google. Maar ik heb het al weken niet meer gehoord. Wel iets waar Xiaomi aan zou kunnen werken.
Maar er zijn ook zaken die erg meevallen.
Die bloatware, die valt gewoon enorm mee. Is er nauwelijks. Ik zie het enkel heel bescheiden bij Apps optimaliseren. En in de Mi video player welke in niet/nauwelijks gebruik.
Bluetooth verbinding is vele malen beter/sterker dan mijn 'oude' Galaxy S20.
De 200 megapixel fotos zijn echt wel o.k. je kan lekker snijden achteraf en de foto is nog prima. En de videos en het geluid van de videos zijn ook gewoon goed. Als je van zoomen houdt dan is het wat minder. Dat is een beetje beperkt vind ik. Zou echt een knaller van een telefoon zijn met meer optische zoom. Maar daar heb ik hem niet voor gekocht in principe. Snel opladen en lange batterijduur waren voor mij de doorslag.