€ 1.059,- bij ALTERNATE.nl

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 5 mei 2024

Gamingmonitors met 4k-QD-oled - Update met Gigabyte Aorus FO32U2P

De Gigabyte Aorus FO32U2P is een van de beste QD-oledmonitors met 240Hz en 4k. Het scherm beschikt over zeer uitgebreide aansluitingen. Tussen de vijf beeldingangen zit tweemaal DisplayPort 2.1, waardoor het scherm het 4k/240Hz-signaal zonder compressie kan weergeven, al heb je daar voorlopig vrij weinig aan. Potentieel nuttig zijn wel de multifunctionele USB-C-poort met 65W Power Delivery, de uitgebreide kvm-feature en de DisplayPort-out. De kleurweergave is over de hele linie heel goed, zowel voor sdr als hdr, zij het niet de allerbeste van de QD-oledschermen die we hebben getest. De FO32U2P biedt wel een AdobeRGB-stand die veel andere modellen missen. Gelijk aan andere QD-oledopties biedt deze monitor extreem snelle responstijden, uitstekende kijkhoeken en een perfect contrast, maar ook een spiegelend schermoppervlak en colorfringing. De maximale helderheid is beperkt, zeker voor hdr-beelden, maar de Gigabyte kan net wat feller zijn dan andere geteste modellen. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
31 mei 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Vergeleken mijn "oude" Alienware AW3423DW is dit wel even een verse adem. Die Alienware gebruikte nog Samsung's eerste generatie QD-OLED panelen en je kan goed zien dat er stappen zijn gemaakt in niet alleen de (beeld)kwaliteit maar ook het anti-burn-in beleid. Wat DP2.1 betreft kan ik niet meer zeggen dan wat Hardware Unboxed al gezegd heeft; het verschil ga je niet zien. En dat is zelfs met mijn 5090 en de meegeleverde UHBR20 Mini DP kabel. Maar daisychainen? Dat is het alleen al waard!

Nadelen zijn wel de lengte van de meegeleverde UHBR20 kabel (~100cm), de ingebouwde speakers die ik qua gewicht liever niet had of juist betere en de menu 'tepel' is erg stug. Dat laatste kan misschien in de loop der jaren nog versoepelen...

Pluspunten

• DP Passthrough
  • Dun
  • UHBR20
  • DP2.1

Minpunten

• DP Kabel
  • Speakers
  • Menu knop

Gigabyte AORUS FO32U2P

Voor het eerst een 4k oled scherm maar kan nu al niet meer zonder. Scherp beeld en mooi kleurencontrast. De Materialen voelen robuust aan en zijn makkelijk te verstellen. De prijs is er dan wel naar.

Pluspunten

• robuust
  • kleurcontrast

Minpunten

• prijzig

31 maart 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Nieuwe scherm gekocht voor mijn Gigabyte GeForce RTX 5090 WINDFORCE OC. Voor dit scherm gekozen omdat displaypoort 2.1 wordt ondersteund.

Beeld is super scherp en kleuren zijn prachtig. Gamen werkt goed met hoge refresh rate en lage responstijd. Displaypoort kabel had wel langer gemogen.

Mijn eerste OLED scherm en er zijn blijkbaar pixel cleaning achtige workflows active. Eerst dacht ik dat ik deze zelf moest activeren maar gebeurd automatisch.

Pluspunten

• Mooi beeld
  • Goede refresh rate
  • Displaypoort 2.1 ondersteuning
  • 32" niet te groot

Minpunten

• Displaypoort 2.1 kabel heel kort
  • Niet helemaal duidelijk of je zelf de pixel refreshing elke 4 uur moet uitvoeren

Gigabyte AORUS FO32U2P

Mooi 4k scherm. Niet goedkoop maar die keuze maak je zelf natuurlijk.
Ik was eerst wat bang of er veel schermreflectie ging zijn maar dit valt reuze mee.

Ik had hiervoor een 34 inch curved breedbeeld scherm. Ik mis dit een beetje wanneer ik bureau werk doe. Maar als ik kan gamen is dit toch wel een zeer mooi scherm en veel beter dan een VA paneel.

Of de DP 2.1 een meerwaarde is dan zal de toekomst uitwijzen. Ik heb het hiervoor gekocht en de KVM switch en de usb 65watt aansluiting voor mijn werklaptop.

Vergeet wel niet in Windows de resolutie en refresh rate goed te zetten.
Ik gebruik een pc met een RTX 5070 TI kaart. Ik hoop een paar jaar dit systeem te kunnen gebruiken.
Enig minpunt dat als je in de bios moet het toetsenbord niet altijd snel actief is.

Pluspunten

• scherp
  • Oled
  • Degelijk
  • Reflectie

Minpunten

• Opstarttijd van het scherm
  • Reactiesnelheid KVM bij het opstarten

Gigabyte AORUS FO32U2P

Deze monitor is een uitstekende keuze voor zowel gaming als het kijken van films en series. De beeld- en bouwkwaliteit zijn indrukwekkend, en het slanke ontwerp is een mooie vooruitgang. Dankzij de vele instelmogelijkheden is de monitor eenvoudig aan te passen naar wens. De responstijd is uitzonderlijk snel, en de kijkhoeken zijn perfect. Enige minpuntjes zijn de relatief korte meegeleverde kabels en de niet-diep genoeg VESA-schroefgaten, waarvoor ringen nodig zijn. Desondanks is dit een geweldige monitor die zijn prijs meer dan waard is!

Pluspunten

• Snelle respondtijd
  • Kijkhoek
  • KVM-switch
  • Kleuren
  • OLED

Minpunten

• VESA mount schroefgaten zijn niet diep genoeg
  • Korte meegeleverde kabels

28 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Prachtig scherm dat erg makkelijk aan te sluiten en monteren is op vesa mount aan de muur. Ik ben er erg blij mee maar moet wel zeggen dat het scherm alleen niet in verhouding staat met de prijs qua wow-factor. OLED is leuk maar door het glossy scherm en de lage helderheid en potentiele kans op burn-in ben ik minder on de de indruk in verhouding met de prijs. Het had allemaal net wat mooier en makkelijker gekund. HDR in games en content is ook drama en onduidelijk. Afijn, aanrader als je van een oud 24 inch TN of LED schermpje afkomt of met IPS met enorme backlight bleed zit.

Ben je gevoelig voor hoofdpijn of vermoeide ogen. Wees gewaarschuwd, ik ervaar het als erg wennen aan dit scherm.

PS
Trap niet in de 20 euro Steam tegoed actie, zo ver zichtbaar is die al op voor je wat krijgt

Pluspunten

• Mooi groot scherm
  • Goed bruikbaar bij 125% scaling
  • Haarscherp
  • Mooie kleuren
  • Zwart is zwart
  • Helderheid kan helderder bij normale content.

Minpunten

• HDR is een onduidelijk gepruts ipv plug&play
  • Glossy scherm
  • Vreemde verkleuring bij randen maar dit was wel bekend bij aanschaf, blijft een minpunt
  • Komt vaak niet uit slaapstand wanneer Windows in slaap gaat na ingestelde tijd. Moet dan powerbutton op scherm indrukken.
  • 20 euro beloofde Steam tegoed komt niet

21 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Zoals de review van tweeters heeft beschreven is dit gewoon een van de beste QD oled schermen van dit moment. Ik heb eerst nog wel getwijfeld aan het formaat omdat ik hiervoor altijd 27 inch heb gehad. Geen moment spijt. Ook fijn om weer een oled scherm te hebben. Je gaat je toch ergeren aan de zwartwaarden van andere type monitoren.

Pluspunten

• Oled
  • 4k met 240fps

Minpunten

• Prijs

20 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

In afwachting van mijn nieuwe videokaart, alvast een nieuwe 4k monitor gekocht.
Nu zijn er meerdere vergelijkbare modellen, maar is dit vooralsnog de enige met de DP2.1 aansluiting.

Tot nu toe erg tevreden. Goed en compleet verpakt.
Prachtig beeld en kleuren.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Oled
  • Kleuren

Minpunten

• DP2.1 kabel mega kort

18 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

De aorus F032U2P is een strakke monitor met een mooi en helder 240Hz QD-Led OLED paneel. Het beeld wordt helder waarbij ik nog geen last heb ondervonden van weerspiegelingen.
32 inch is wellicht wat overkill voor dagelijks gebruik maar voor de game sessies is dit echt een aanwinst!

De monitor is goed af te stellen naar houding en wens van de gebruiker. Door de USB-C dock is deze monitor geschikt voor thuiswerken icm een laptop die dit ondersteund. Let er wel op dat je dan de P variant haalt.

Pluspunten

• Uitgebreide aansluit mogelijkheden
  • USB C Dock
  • Goede kijkhoeken

Minpunten

• Goed opletten welk type je koopt ivm USB C power

13 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

De Gigabyte AORUS FO32U2 is een indrukwekkende 32-inch QD-OLED monitor met een 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 240Hz.
Als u een gamer bent die streeft naar de hoogste prestaties, dan zijn de geavanceerde functies van de AORUS FO32U2, zoals de snelle responstijd en hoge verversingssnelheid, een significante meerwaarde.
Voor alledaagse taken kun je beter en goedkoper af. Verder jammer dat het een glanzend scherm is ivm OLED en natuurlijk de kans op inbranden. Kans op inbranden is verzekerd met 3 jaar garantie, maar je moet wel een joekel van een doos bewaren. Gigabyte weer bespaard op accessoires, is zeer onduidelijk met de benaming van de monitors – wat echt de verschillen zijn en waarom je bv 200 euro meer betaalt.

Pluspunten

• 4k
  • OLED
  • 3 Jaar garantie
  • 32" schermgrootte

Minpunten

• Weinig accessoires
  • glanzend scherm
  • 3 jaar super groot doos bewaren voor garantie

7 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Onlangs de Gigabyte AORUS FO32U2P monitor aangeschaft en zeer tevreden. De response tijden en kleur weergave zijn subliem. De DisplayPort kabel is aan de korte kant maar dat is gerelateerd aan de te realiseren bandbreedte (UHBR20). Het scherm is voorzien van speakers en een KVM switch die ik zelf allebei veelvuldig gebruik. Mijn inbrandzorgen zijn enigszins weggenomen door de garantie van 3 jaar. Toch heb ik dynamische achtergrond en autohide van de taakbalk ingesteld voor de zekerheid.

Pluspunten

• Plat i.p.v. curved
  • DisplayPort 2.1
  • Refreshrate 240hz
  • USB-C power delivery

Minpunten

• Korte DisplayPort (pc moet praktisch naast scherm)

6 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Ik heb dit scherm reeds enkele maanden in gebruik en het is echt een klasse scherm, snel, mooi afgewerkt, verschillende aansluitingen, alles is stevig gebouwd. Het is makkelijk in gebruik en makkelijk op te stellen, instellingen aanpassen gaat ook vlot en je hebt enkele knoppen over die je zelf kan toewijzen.

Pluspunten

• hoge kwaliteit
  • stevig
  • verschillende aansluitingen

Minpunten

• redelijk zwaar

31 januari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Deze monitor levert verbluffende beeldkwaliteit met diepe zwarttinten, levendige kleuren en ultra lage responstijden. De combinatie van 4K-resolutie en 240Hz maakt het perfect voor zowel gaming als creatief werk. HDR-prestaties zijn uitstekend, en OLED biedt ongekende contrasten. Een absolute aanrader voor wie topprestaties zoekt!

Pluspunten

• KVM switch
  • QD OLED
  • 4k 240hz

Minpunten

• dp 1.4

11 januari 2025 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Ik heb lang getwijfeld om de FO32U2P aan te schaffen, want in 2024 was dit de enige monitor die beschikte over displayport 2.1 met UHBR20 voor de toekomstige 5000 serie RTX kaarten van Nvidia. Ik had hiervoor een 27 inch scherm en deze 32 inch is een upgrade, maar wel even wennen.

Zorg dat je genoeg ruimte op je bureau hebt.

De kleuren zijn fantastisch en de game-ervaring ook. Door de 240Hz en de superlage response tijd tijdens het gamen heb je geen last van lag. En 4k is een prachtige ervaring!

De monitor beschikt over veel aansluiting dus dat is fijn.

Verder vind ik de stand goed en stevig ontworpen. Je hebt geen last van de punten van de stand. Een toetsenbord past daar goed tussen.

Het menu is heel duidelijk. Zorg wel dat je de firmware P06 installert. Ik ben er heel blij mee een aanrader!!

Pluspunten

• 4K, 240HZ, Oled
  • 32 inch gaaf voor gaming
  • kleuren accuraat uit de doos
  • kijkhoeken perfect
  • Stevige stand + slim ontworpen vorm
  • UHBR20 futureproof
  • veel aansluitingen

Minpunten

• mini displayportkabel
  • mini displayport kabel is kort
  • 32 inch even wennen

Gigabyte AORUS FO32U2P

Ik heb deze OLED-monitor nu een paar dagen en ben er super tevreden mee. De kleuren zijn echt knallend en het contrast is geweldig, vooral die diepe zwarttinten. Voor gaming is hij perfect: snelle responstijd en geen ghosting. De monitor heeft een stevige standaard.
Wat ik vooral handig vind, is de KVM-switch. Hiermee kan ik gemakkelijk tussen mijn werkcomputer en mijn gaming-pc schakelen zonder gedoe met kabels. De vele aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI 2.1 en USB-C, maken het ook makkelijk om al mijn apparaten aan te sluiten. De bouwkwaliteit voelt stevig aan en het design past goed bij mijn setup. Het is een investering, maar gezien de prestaties en functies is het elke cent waard. Zeker een aanrader!

Pluspunten

• KVM
  • DP 2.1 voor future proofing
  • USB-C met DP Alt Mode
  • OLED
  • 240HZ Refresh Rate

Minpunten

• DP 2.1 kabel aan de korte kant

28 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Prachtig scherm. Gekocht als vervanger van de M32U (ook van Gigabyte). Ik gebruiker het scherm voor zowel werk als gamen. Ik ben daarbij fan geworden van de uitstraling van Gigabyte schermen. Het is allemaal niet te 'gamey'. Power delivery via USB-C was voor mij essentieel en vandaar voor de P versie gekozen.

Pluspunten

• OLED
  • KVM
  • Veel poorten
  • Uitstraling

Minpunten

• Prijs

Gigabyte AORUS FO32U2P

is prijzig maar krijgt wel wat voor de prijs en wat je krijgt stelt ook niet teleur in de doos zit alles wat tem nodig hebt ook kan je binnen 5 minuten het beeldscherm uit de doos op je bureau staan

Pluspunten

• komt met kabels
  • goede beelkwaliteit
  • makkelijke instalatie

Minpunten

• duur

20 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Dat is mijn eerste OLED-scherm, en vergeleken met mijn oude ips LG is het een dag en nacht verschil.
Zwart is fantastisch, vooral in horrorgames.
DisplayPort 2.1 is ook een leuke toevoeging, hoewel er geen enkele videokaart is die het daadwerkelijk volledig kan benutten (maar het is best leuk voor toekomstige sets, denk ik).
Er zijn echter 2 dingen die me irriteren, rgb-verlichting schakelt zichzelf soms willekeurig in (ondanks het uitschakelen in de instelling).
En bij het afsluiten van games duurt het een paar seconden voordat je weer terug bent op het bureaublad.
Maar ondanks die twee ben ik er echt tevreden mee.

Pluspunten

• geweldige kleuren
  • 240Hz in 4k
  • Veel ports

Minpunten

• Irritante RGB-verlichting
  • Verbinding wordt verbroken na het afsluiten van de app op volledig scherm
  • een beetje prijzig

18 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Super monitor. Hij heeft een prachtige beeldkwaliteit. Ik kom van een 1440p 144 Hz (IPS) monitor af, maar dit is alsnog op alle fronten een grote upgrade.

Met Display port 2.1 (en UHBR20 support) kan deze monitor ok 4k 240 Hz aan zonder DSC (maar momenteel nog geen kaarten die dit volledig ondersteunen). DSC geeft momenteel wat issues met alt tabben wat in sommige games lang duurt (compressie artifacts heb ik daarentegen nog niet gespot).

Pluspunten

• OLED (prachtig beeld)
  • Display port 2.1 (future proof)
  • 240 Hz
  • Fabrieks kalibratie (SDR)

Minpunten

• Wat kleine issues door DSC (op DP 1.4)
  • RGB is een beetje nutteloos
  • Prijs

16 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Mijn eerste oled monitor, alsook mijn eerste 4k, hoge refresh rate en HDR monitor.
Een hele positieve ervaring tot nu toe, alles is heel scherp, met veel details in zowel de highlights als de schaduw in games.
240hz is ook geweldig, heel raar in het begin hoe simpele desktop acties plots geen blur meer hebben.
Ik heb nog geen lange termijn ervaring uiteraard, maar er zitten precies veel anti burn-in functies ingebouwd in het scherm, dus hier heb ik ook niet direct schrik voor. Ik probeer wel bewegende desktop achtergronden te gebruiken met niet te veel helde stukken.

Pluspunten

• stevige bouw
  • echt zwart zwart
  • zeer scherp
  • 240hz

Minpunten

• voet steekt best ver uit naar voor
  • megeleverde hdmi kabel flikkerde, DP1.4a die ik al had niet.

16 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

De Gigabyte Aorus FO32U2 bewust gekocht en niet de P-versie. Grafische kaart is een 7900XTX en kunnen nog niet optimaal de DP2.1 ondersteunen. En een grafische kaart koop ii de aankomende jaren toch niet. De 200 euro extra niet waard. Af en toe wel het idee dat de monitor haperend beeld geeft als deze uit een rustmode gebracht wordt, er een video vervolg de wordt. Dat had ik bij de 1070GTX die ik daarvoor had niet...ben dan nog zoekende naar de optimale instellingen voor deze monitor en de GB 7900XTX. In ieder geval qua kleurstelling / helderheid en donkertinten een veel mooier beeld dan mijn voorgaande monitor Asus VG278HR.

Pluspunten

• 4k
  • Genoeg aansluitingen
  • Scherpte en kleurstelling

Minpunten

• Spiegelend
  • Handleiding om optimaal in te stellen

15 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Duur scherm maar hoogst aangeschreven met veel mogelijkheden. Geen display 2.1 kabel in de doos meegeleverd , hdmi 2.1 kabel maar is niet snel genoeg voor hogere framerates. Daardoor uren aan 't zoeken geweest waar het probleem lag. Bijgeleverde hdmi kabel is niet snel genoeg. Nu wacht op de dp2.1 kabel. Probleem was dat elke 5 a 10 sec het scherm helemaal uitging en na 3 sec weer aan gaat om zo je Windows desktop te laten. En na 5 sec ligt Ier er weer af.

Dp 2.1 uhbr20 kabel gebruikt en nu wel stabiel op 240hz. (zeer slecht dat nergens staat dat je dit moet gebuiken met deze kabel certificering.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • Als 't werkt de 240hz is ie super vloeiend.
  • Osd menu makkelijk instelbaar maar wel veel opties waar niet een uitleg bij staat.

Minpunten

• Screen flickering (scherm gaat uit/aan elke 10sec bij refresh rates hoger dan 60hz op bijgeleverde hdmi kabel uit monitor doos.
  • Hdmi scherm audio klinkt als laptop speaker
  • Geen uitleg over 240hz en speciale gebruik van display kabels met.uhbr20 certificering
  • Je moet de de bijgeleverde 80gb uhbr20 dp naar mini dp kabel gebruiken, dan 240hz stabiel

3 van 5 sterren (Voldoende)

Gigabyte AORUS FO32U2

Ik stond helemaal versteld toen ik voor het eerst de monitor aanzette. Ik kwam van een 1440p monitor af dus het was mijn eerste 4k ervaring wat betreft PC gaming. De kleuren zijn enorm intens en het contrast is echt onvoorstelbaar goed.

Pluspunten

• Enorm mooi 4K beeld
  • Super goed contrast
  • Veel verschillende aansluitingsopties

Minpunten

• Geen

13 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Het scherm is ongelooflijk. Het beeld is absoluut adembenemend en verandert de game-ervaring volledig. Alles wordt ongelooflijk mooi en het verbetert de onderdompeling volledig. Je hebt uiteraard een goede grafische kaart nodig om het scherm volledig te kunnen benutten, maar het resultaat is werkelijk ongelooflijk.

Op dit moment heeft DP 2.1 geen nut, maar de volgende grafische kaarten zullen ermee worden uitgerust, wat een investering in de toekomst is.

De prijs is hoog, maar het scherm is werkelijk geweldig als je het eenmaal voor je hebt.

Pluspunten

• Displayport 2.1
  • 4K OLED
  • Beautiful
  • Response time

Minpunten

• De lengte van de kabel 2.1
  • Geluid speakers

4 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Het is een prachtig scherm met uitstekende kwaliteit. Met name de voet geeft een zeer solide indruk.
De beeldkwaliteit is geweldig zoals je zou verwachten. De positie van de poorten is wel moeilijker bereikbaar doordat ze in het verdikte gedeelte achter het scherm zitten. Hierdoor moet je meestal heel het scherm opheffen om iets te kunnen aansluiten of op tast beginnen zoeken. Ook de audio is voor een scherm van deze prijsklasse niet van topkwaliteit. De Oled care is zeer compleet en makkelijk te bereiken in het menu. Deze staan standaard ook geactiveerd wat toch wat zekerheid geeft in combinatie met de drie jaar garantie voor pixel burn-in.

Pluspunten

• kwaliteit materialen
  • garantie en oled care
  • beeldkwaliteit
  • makkelijk te assembleren

Minpunten

• kwaliteit audio
  • poorten moeilijk bereikbaar

3 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Mijn vorige scherm was langzaam aan het kapot gaan. was aan het kijken naar een nieuw scherm die ook ook toekomst bestendig is en dat is voor mij dit scheerm. 4k oled 240hz en dp2.1 UHBR20

Pluspunten

• Oled
  • 240 hz
  • DP 2.1 UHBR20

Minpunten

• prijs

1 december 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Qua ontwerp heeft de monitor een slank en stijlvol uiterlijk, met een stevige standaard die volledige ergonomische aanpassingen ondersteunt. Zelf heb ik het scherm gemonteerd aan een monitorarm.

De semi-glossy schermcoating zorgt voor levendige beelden, hoewel het gevoelig is voor reflecties in felle verlichting. Het beschikt ook over uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder DisplayPort 2.1, USB-C, en een KVM-switch, wat handig is voor multitasking en productiviteit.

Als je van plan was om de ingebouwde speakers van de monitor te gebruiken raad ik dat af. De geluidskwaliteit is namelijk niet geweldig.

Al met al, tevreden met de aankoop, gekocht in de de aanbieding voor 899 euro.

Pluspunten

• Kleuren
  • Ontwerp
  • Refreshrate
  • Responsetijd

Minpunten

• Prijs
  • Geluid

30 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Dit is een prachtig scherm, 240Hz en oLED. Wat wil je nog meer? De hoge refreshrate zorgt ervoor dat het met gamen vloeiend gaat. Ook fijn is de adobeRGB modus. Dit zorgt ervoor dat het scherm ook gebruikt kan worden voor foto bewerking, alhoewel dit scherm niet de volledige adobeRGB kleurruimte ondersteund.

KVM functie werkt ook goed. Alleen jammer dat hier alleen maar 2 USB poorten op zitten. Het zou fijn zijn als hier bijvoorbeeld ook een netwerkpoort op zat.

Het enige nadeel is de prijs van deze monitor. Met de Black friday actie was de prijs leuk maar normaal zou ik hem niet gekocht hebben.

Ik gebruik dit scherm icm de goedkopere variant FO32U2P. De daisy chain functie werkt hierbij heel goed met de KVM.

Als je een OLED scherm zoekt is dit zeker een aanrader!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • KVM
  • Oled
  • AdobeRGB
  • Hoge refreshrate
  • Daisy Chain

Minpunten

• Prijs

28 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Deze monitor is een echte gamechanger. Dat zijn natuurlijk de meeste van dit QD-OLED paneel, maar de glossy coating was voor mij de bepalende factor. Meeste andere merken gingen voor een matte afwerking, waardoor naar mijn opinie je minder beeld krijgt.
Het menu is ook makkelijk te bedienen, waardoor je zelf alles kan aanpassen naar je eigen wil.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Glossy coating
  • Kleurbereik

Minpunten

• Geen

23 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

De Gigabyte AORUS FO32U2P is een luxe 32-inch 4K-monitor die uitblinkt met levendige kleuren, diepe contrasten en een zeer vloeiende verversingssnelheid van 240Hz. Hij is ideaal voor gamers en professionals dankzij een strak design, stevige bouwkwaliteit en veelzijdige aansluitingen zoals USB-C en DP2.1. Kleuren zien er prachtig uit en bewegingen zijn soepel, terwijl het robuuste ontwerp een stabiele gebruikservaring biedt. Nadelen zijn de hoge prijs en een iets mindere helderheid in zeer lichte omgevingen. Een aanrader voor wie compromisloze prestaties en beeldkwaliteit zoekt.

Pluspunten

• Design
  • DP 2.1

Minpunten

• Helderheid

23 november 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Heb de monitor zojuist in gebruik genomen en wow wat een plaatje is het zeg.
Het monteren was een eitje en heel duidelijk in de instructie.

Speakers zijn niet geweldig maar een leuke toevoeging als je headset even beu bent

Pluspunten

• Verpakking
  • Kwaliteit
  • Monteren

Minpunten

• speakers

28 oktober 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

De AORUS FO32U2 is voor mij de eerste ervaring voor zowel 4K als OLED voor een desktop monitor. Na de ervaring die ik met de monitor heb gehad ben ik bang dat ik nooit meer terug kan naar iets minders. De Breede Kleurengamma, het uitstekende contrast, en de snelle responsetijden die het OLED paneel bieden, zorgen voor zowel competitive gaming, als andere vormen van media voor een super ervaring!

Pluspunten

• Super responsetijd
  • Breede kleurengamma
  • Uitstekend contrast
  • Geen ghosting

Minpunten

• Diepe zwarten verkleuren in lichte kamer

Ves
24 oktober 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Komt in een vrij grote doos. Goed verpakt en met duidelijke instructies. Komt met tal van kabels.
Installeren van het voet ging makkelijk. Deze is lekker stevig maar neemt veel ruimte in.

Eenmaal aangesloten, goed beeld kwaliteit. Dit is met is nog verder te verbeteren door te tweaking met instellingen.
Het scherm is heel geschikt om in een iets donkere ruimte te gamen. Zit je in een goed verlichtte ruimte dan komt de kracht minder naar voren. En merk je dat zwart tintjes van grijs krijgt.
Pixel Care pakket heeft veel features om je scherm een lang leven te geven.

De kabel goot is een vreemd ding. Passen niet veel kabels door en het is niet echt handig als je het scherm veel omhoog of laag beweegt.

Heb een aantal keer al kunnen ervaren dat scherm random uit gaat.
Gigabyte support is slechts. Issue wordt niet gelezen. Lange reactie tijd

Pluspunten

• Response tijd
  • Pixel Clean automatisch in te stellen
  • Veel keuzes in OSD menu
  • Beeldkwaliteit
  • DP 2.1
  • Stevige voet
  • Meegeleverde kabels (HDMI, DP, USB C, USB B)
  • Goede kijkhoek

Minpunten

• Prijs
  • Kabel goot
  • Firmware installatie en fixes
  • Voet neemt veel ruimte in
  • APL middle/high vrij licht
  • Zwart wordt grijzig bij veel licht inval
  • Scherm gaat random uit
  • Gigabyte support slecht

18 oktober 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2P

Ik heb mijn oude 1080 22 inch ips scherm vervangen voor dit nieuwe scherm. Ik heb al enige tijd een laptop met een OLED scherm dus de overgang is niet compleet een schok; des al niet te min is dit echt een flinke stap vooruit tov mijn 1080 scherm. Youtube en Factorio hebben er nog nooit zo mooi uit gezien <3

Pluspunten

• OLED -> Heerlijk diep zwarte "kleuren"
  • Groot, maar niet te groot

Minpunten

• Reflecterend glimmie scherm
  • Korte bijgeleverde kabels
  • PC te oud voor hippe snelle beeldscherm

Gigabyte AORUS FO32U2P

Naar best wel wat monitors gekeken te hebben ben ik dan uiteindelijk gegaan voor de F032U2P wegens de DP 2.1 aansluiting voor in de toekomst als de GPU's met DP 2.1 uitkomen.

Voor de rest heel erg tevreden met de monitor, de kleuren zijn heel erg mooi. En zwart is natuurlijk ook echt zwart wegens het QD-OLED scherm.

Pluspunten

• OLED
  • DP 2.1 voor future proofing
  • USB-C met DP Alt Mode
  • KVM Switch
  • 240HZ Refresh Rate

Minpunten

• Geen

11 oktober 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Toen ik de doos ontving van dit product was ik toch wel lichtelijk geinitimideerd, had ik namelijk 32 inch overschat qua grote? Uiteindelijk viel mij dit best mee toen ik hem in elkaar had gezet en hem op mijn bureau zette. Waar dit toch een stuk schappelijker eruit kwam.

Uiteindelijk gekoppeld aan mijn computer en meteen even instellingen doorgenomen, eventjes zoeken naar de instelling van de videokaart om de monitor op 240 hz in geregeld te krijgen en toen kon het gamen beginnen.

De beeldkwaliteit van deze monitor is zeer indrukwekkend, mede door het OLED scherm en de 4k resolutie. Lettertjes zijn ontzettend scherp en kleuren zien er voortreffelijk uit, helemaal als de games ondersteuning voor HDR bieden waarmee het kleuren profiel nog een beetje verder opgeschroefd word. Geen spijt van het beeld zelf.

Pluspunten

• OLED Scherm
  • HDR

Minpunten

• Weinig Power Delivery over USB-C
  • Spiegel/glans
  • Geluidskwaliteit.

27 september 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Ik ben overgestapt van een 60 hz 4k scherm van 7 jaar oud naar deze. Ik zie duidelijk wel verschil. Ik heb geen last meer van screen tearing in snel bewegende games. Er is ook een FO32U2P beschikbaar maar deze heb ik niet getest.

Pluspunten

• Shiny
  • kwaliteit beeld
  • Stevig

Minpunten

• Prijs

27 augustus 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

na dat mijn 9 maand oude 4k monitor voor een 2de keer in panne viel ging ik meteen voor een nieuwe monitor.

ik wou nietmeer weg van 4k en toch naar oled. dan is de keuzen gevallen op de Gigabyte AORUS FO32U2.

ik heb nog geen seconde spijt van mijn keuze. het scherm is perfect van grote en wat zijn de kleuren super mooi. eindelijk ook een scherm waar zwart echt zwart is.

ook eindelijk een scherm die mijn rtx 4090 waard is. goede refresh rate van 240hz. heel veel instelmogelijkheden.

enkel is het scherm heel gevoelig voor vingerafdrukken...maar dat is echt het enigste puntje van kritiek die ik kan geven na 1 maand gebruik.

Pluspunten

• super mooie kleuren
  • zwart is zwart
  • 240hz

Minpunten

• vingerafdruk gevoelig

18 augustus 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

De Gigabyte FO32U2 is een geweldige monitor met een 32-inch 4K OLED-scherm en een indrukwekkende 240Hz verversingssnelheid. De beeldkwaliteit is top, met levendige kleuren en diepe zwarttinten, waardoor alles er fantastisch uitziet. De ingebouwde speakers zijn handig, zeker als je niet altijd een headset wilt gebruiken.

De monitor heeft een stevige standaard, maar die neemt best wat ruimte in op je bureau. Daarom heb ik gekozen voor een monitorsteun, zodat ik meer werkruimte overhoud. Verder heeft de monitor veel aansluitmogelijkheden, zoals HDMI, DisplayPort en USB-C, en biedt hij zelfs KVM-functionaliteit voor wie met meerdere apparaten werkt.

Hoewel het beeld soms wat minder goed is in fel omgevingslicht, maakt de geweldige beeldkwaliteit dat ruimschoots goed. Het is een ideale monitor voor zowel gamen als werken​, al doe ik er vooral op gamen :)

Pluspunten

• Minimalistisch design
  • Voelt robuust aan
  • Prachtig beeld!

Minpunten

• Had meer RGB mogelijkheden mogen hebben
  • De voet neemt veel ruimte op je bureau in
  • beetje gevoelig bij veel omgevingslicht

29 juli 2024 Rapporteer

Gigabyte AORUS FO32U2

Persoonlijk heb ik enorm lang getwijfeld of ik wel van 27 naar 32 inch wilde overstappen. Om eerlijk te zijn heb ik spijt dat ik nog zo lang heb vastgehouden aan 27 inch. De specificaties spreken voor zich. Wat een beeldkwaliteit voor de diverse toepassingen (Gaming, Film en Office). De prijs valt nog mee vergelijken met de alternatieven maar is toch veel nog veel geld.

Pluspunten

• Aansluitingen (ports)
  • Snelheid
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

• Prijs

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO32U2P?