Reviews door gebruikers

cj1
13 oktober 2023 Rapporteer Product gekocht

In het veld wil ik stootverbinders en losse krimpkousen krimpen. Normaal rol ik 150 meter aan verlengkabel uit. Zo'n heteluchtpistool zonder snoer is dus een uitkomst. Die stootverbinders hebben een hogere temperatuur nodig dan krimpkousen. Op de Skill8004 met snoer kies ik 200ºC. Met de DHG181ZK lukt diezelfde stootverbinder krimpen op stand 5 bij ventilatorstand 1. Met een volle minstens 5 jaar oude 5Ah accu is de looptijd 21½ minuut. Die looptijd is ruim voldoende. Irritant is dat het LED-licht niet verder verzonken is in de body zodat naast de werkplek ook je ogen worden aangestraald. Vervelend is de vergrendeling tegen onbedoeld starten in de "trigger" knop. Gelukkig kan na het starten de knop vergrendeld worden zodat met de handen vrij de hete lucht blijft blazen. Waardeloos is dat de reflectiemond anders is gebouwd dan de drie andere opzetstukken, daardoor nauwelijks klemt en te snel van het pistool valt.

Pluspunten

• traploze temperatuur regeling
  • 2 ventilatorstanden
  • looptijd 21½ minuut op 5/1 bij 5Ah accu
  • snel open klikbare beugel
  • kan hete lucht blazen met de handen vrij
  • Makita is telefonisch bereikbaar en klantvriendelijk

Minpunten

• reflector klemt veel minder dan de andere opzetstukken
  • LED-verlichting straalt in je ogen, niet diep genoeg verzonken
  • onhandige vergrendeling tegen onbedoeld starten
  • maximaal 285ºC (geen 550ºC)

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Makita DHG181ZK 18 V Heteluchtpistool, zonder accu`s en lader, in kunststof koffer met diverse opzetstukken?