Bose QuietComfort 45 (Grijs)

Prijs
€ 249,-
Specificaties Over-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur 30 november 2021

Bose QuietComfort 45 - Degelijk, maar niet spectaculair verbeterd

De Bose QuietComfort 45 is een degelijke hoofdtelefoon die desondanks licht en daardoor comfortabel is. Hij is op dat punt onovertroffen. Het geluid is wat vlak, maar leent zich daardoor wel voor vrijwel elke soort muziek. Bovendien behoort de noisecancelling tot het beste wat momenteel te krijgen is. De QC45 mist echter nogal wat opties die de concurrentie wel heeft. De app is karig, hij ondersteunt weinig codecs, aan de noisecancelling valt niets in te stellen, hij heeft geen touch- of andere sensoren en Multipoint werkt niet vlekkeloos. Daardoor is het vooral de prijs die de QuietComfort 45 parten speelt. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 4.3076923076923 van 5 sterren
5 van 5 sterren
4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
DaemonAngel 10 december 2021 Product geleend

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

De hoofdtelefoon bij uitstek voor fans van de QuietComfort lijn met het welbekende design en een hoge mate van comfort, nu gecombineerd met geupdate hardware. Betere noise cancelling is de belangrijkste upgrade op dit vlak. De Noise cancelling doet nu terug mee met de beste.

Pluspunten

• Vertrouwde design van de QuietComfort reeks
  • Heel comfortabel
  • Goede geluidskwaliteit (typische Bose sound)
  • Verbeterde noise cancelling
  • Compacte travel case
  • Belkwaliteit is goed
  • Multipoint ondersteuning
  • Handige EQ functie (Nieuw)

Minpunten

• Maar 2 niveau’s van NC (uit gaat niet)

Luminair 30 september 2021 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Wit)

Fijne headset die dienst doet als vervanging van mijn QC35. Alles lijkt net wat beter, maar niks wereldschokkends.

Geluid is lekker, evenals de ANC. Wel jammer dat die niet configureerbaar is, maar meestal heb ik ANC toch op volledig aan staan.

Pluspunten

• Zelfde Bose geluid, net iets beter
  • ANC merkbaar iets beter
  • Beter bereik en stabiliteit via Bluetooth 5
  • USB C

Minpunten

• Missende noisecanceling sterktes
  • EQ en opties in de app zijn wat karig
  • White noise in stillere ruimtes

Floor 4 maart 2023 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Prima geluid, goede pasvorm. Prima belkwaliteit. Bluetooth koppelen met laptop uit 2012 lukte niet maar na aanschaf Bluetooth TPlink UB500 dongel gaat ook dit prima.

Geluid is goed. Vergelijk ik het met mijn Teufel Theater 500 systeem dan is de Bose vlakker in geluid, met name in de hogere bandbreedte. Het geluid sprankelt bovenin net niet. Dit is niet storend en ken je het verschil niet, dan zal dit niet opvallen.

Dit is mijn eerste ervaring met active Noicecancelling en dit werkt erg goed. Ik ga niet wandelen met instelling op max want dan hoor je helemaal niks.
Bellen tijdens wandelen gaat prima, ik ben goed verstaanbaar voor de andere partij, die hadden niet door dat ik buiten liep.
De pas kwaliteit erg fijn, ik ben brildragend en heb littekens rondom mijn oren, ik kan de Bose uren op hebben zonder last te krijgen,

Pluspunten

• Passvorm
  • Noicecancelling
  • Geluidkwaliteit
  • Bluetooth connectivity

Minpunten

• App kan beter

ThanksObama 17 februari 2023 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Gekocht n.a.v. een kapotte QC 35 II. Ik kreeg wel een korting als ik de oude zou opsturen dus dit heb ik gedaan.
Eigenlijk is alles hetzelfde of net wat beter (Oplader is USB-C).

Vooralsnog doet hij het goed, ook met min temperaturen van -15.

Pluspunten

• USB-C oplader
  • Makkelijk switchen noise-cancellation / Aware mode
  • Goede kwaliteit materiaal, kan veel hebben

Minpunten

• Kwaliteit microfoon is minder

QuintS 13 januari 2023 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Gekocht na Sennheiser Momentum te hebben. Deze deed pijn na anderhalf uur. Cups te klein en beugel doet zeer. Maar Bose past prima. Geluid, niet om naar huis te schrijven. ANC is prima. Jammer, geen optie voor zowel geen passthrough en geen ANC. Dus gewoon passive noise canceling.

Pluspunten

• Pasvorm
  • Goede ANC

Minpunten

• Prijs
  • Geen optie voor passive NC
  • App niet altijd contact met headset

3 van 5 sterren (Voldoende)
PMast 22 december 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Deze gekocht als opvolger voor mijn Bose QuietComfort 25. Ik wilde graag een Bluetooth koptelefoon en twijfelde tussen deze en een van Sony. Toch voor deze gegaan aangezien het draagcomfort van deze voor mij een stuk beter is. Het geluid is prima en de ANC is uitstekend.

Pluspunten

• Erg comfortabel
  • Uitstekende noise cancelling
  • USB-C
  • Goede geluidskwaliteit
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

• Geen verschillende NC niveau's
  • Weinig EQ opties

Semvd 19 december 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Wit)

Ik kom van de AirPods max af, maar ik zocht iets lichter en goedkoper voor tijdens het reizen.
Bij hobbels, Drempels of Gaten in de weg stoort de ANC Enorm. Ook met wind is de ANC niet top. dat is de reden dat ik ze teruggestuurd heb

Pluspunten

• Audio is voldoende
  • Comfort (Gewicht) Ze zitten superfijn
  • EQ in App
  • Accuduur
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

• ANC in de bus
  • ANC in stille ruimtes
  • Geen ANC uit stand
  • Wind
  • Ambient mode is gwn slecht

witkop525 22 augustus 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Zeer goede koptelefoon, gaat lang mee. Heel erg comfortabel, al zal dat niet voor iedereen zo zijn. Kunnen misschien voor sommigen wat strakker zijn. Kussentjes zijn zacht, maar waren helaas na 1 á 2 jaar wel weer toe aan vervanging. Ik heb deze uiteindelijk tussendoor vervangen. Geluidskwaliteit is subliem.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Comfort
  • Bouwkwaliteit
  • Bluetooth werkt fijn
  • USB-C
  • Noise cancelling
  • Uiterlijk
  • Accuduur

Minpunten

• Kussentjes kunnen snel stuk gaan
  • Aan laten staan van koptelefoon kan resulteren in schrikmoment tijdens slaap, piept opeens heel luid, alsof je een brandalarm hoort afgaan
  • Prijs is niet voor iedereen

Dreas1990 15 juli 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Ik moet zeggen dat de bouwkwaliteit gedegradeerd is TOV de QC35-II. Dit product voelt in alle opzichten veel meer "goedkoop plastic" dan de QC35-II. Ook de extraatjes (kabels, draaghoes) voelen allemaal goedkoper dan de voorgaande versie. Dit is wel echt jammer. Ik ben een enorme fan van het vorige product.

Pluspunten

• Vervangbare oorkussens
  • USB-C aansluiting
  • ANC werkt echt heel goed
  • draagcomfort is iets beter
  • Leuke en nuttige audiofeedback bij aansluiten/loskoppelen
  • Het wisselen van devices hoeft niet meer omslachtig
  • Microfoon is beter dan de QC35-II maar er is overduidelijk ruimte voor verbetering
  • Hoge audiokwaliteit verbinding via BT (bij mijn telefoon zelfs beter dan via de kabel

Minpunten

• Microfoon werkt niet via kabel (TRRS)
  • Bouwkwaliteit voelt goedkoper aan dan bij eerdere modellen
  • Bijgeleverde kabels zijn ronduit slecht te noemen.
  • Bose music share werkt niet
  • App geeft minder info/instellingen dan de vorige

gertvdijk 2 juli 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Ik kom van de QC25 af en deze hebben vergelijkbare geluidskwaliteit, maar dan draadloos. Misschien geen AptX/LDAC maar heeft wel SBC-XQ en dat is ook HEEL prima. Kan ook A2DP source zijn, maar de microfoons zijn wat matig. Beetje verwarrende BT+BLE connectie nodig met de app (soms hapert de BLE).

Pluspunten

• Comfort is ongeëvenaard
  • Degelijk gebouwd
  • Prijs (€212 voor betaald)
  • ANC heel goed, beetje beter dan QC25 maar heb nog niet in een vliegtuig gezeten...
  • Multi-point connections is best handig, al hapert het soms ook wel met reconnects
  • SBC-XQ codec is prima en royalty-vrij, scheelt weer euro's aan overpriced AptX/Qualcomm besteden. Bovendien werkt het daarmee ook in hoge kwaliteit op desktop/laptop! 😃

Minpunten

• De app maakt zowel een gewone BT als een BLE (Bluetooth Low Energy) verbinding, parallel. Soms hapert die BLE-connectie en rapporteert de app geen verbinding terwijl ik op dat moment er toch echt gewoon muziek luister. 😕 Ook in mijn telefoon zie ik twee apparaten bij de Bluetooth devices (<naam> en LE-<naam>)
  • Totaal ongeschikt om mee te bellen; de microfoons zijn van lage kwaliteit maar ook Bluetooth profiel HSP (headset) is gewoon nog altijd ruk. Full duplex A2DP heeft geen enkele BT hoofdtelefoon maar deze heeft ook geen bedrade optie meer (t.o.v. QC25 met meegeleverde microfoon in kabel een achteruitgang).
  • Automatisch uitschakelen-functie houdt geen rekening met geluid/bediening, gemiste kans. Dus terwijl je luistert en bedient gaat hij ook uit na X minuten en is daarmee onbruikbare functie.
  • Aan/uit-knop beetje raar stroef fysiek schuifje waarvan de middenstand aan is en dat is ook verwarrend na auto-uit want dan moet je hem dus weer uit- en aanzetten. De tiptoetsen geven heel laffe feedback en hebben relatief veel kracht nodig.
  • Heb de indruk dat ik ook bij deze weer vrij snel nieuwe oorkussentjes nodig ga hebben (jaar of twee).
  • Geluidskwaliteit muziek is niet slecht maar van een niveau van een ~ €70 bedrade hoofdtelefoon, net een beetje ondermaats, en niet zo neutraal; heeft een overduidelijk digitaal opgepimpt Bose-geluid.
  • Die text-to-speech stem vind ik niet onprettig itt wat ik vaak anderen hoor zeggen, maar het is zo langzaam. "co nnected ... to ... One Plus ..... ..... eight" jajajajajaja schiet op en geef nou gewoon geluid denk ik dan

Graviton12 25 april 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Niet wat ik zocht, oren worden snel warm, bel kwaliteit is niet voldoende en vrij kleine schelpen.

Pluspunten

• Bouw kwaliteit
  • Vormgeving

Minpunten

• Audio microfoon
  • Nieuwe EQ settings niet genoeg
  • Toch strakker op hoofd dan verwacht

3 van 5 sterren (Voldoende)
AntonTH4Dutch 16 maart 2022 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Zeer goede geluidskwaliteit, draagcomfort en vooral de nc. Ook een paar (voor mij niet heel belangrijke) minpuntjes.
Ik twijfelde tussen 'goed' en 'uitstekend', dan toch maar 'goed'. Maar eigenlijk komt 'echt heel goed' meer in de buurt.

Pluspunten

• geluidskwaliteit
  • de noise cancelling!
  • draagcomfort
  • accuduur

Minpunten

• windgeruis
  • laden en luisteren tegelijk niet mogelijk

Grobbelboy 19 oktober 2021 Product gekocht

Bose QuietComfort 45 (Zwart)

Nagenoeg perfecte ANC headphones voor mijn situatie, op (thuis)kantoor en in het OV. Heeft niet de sluier over het geluid die praktisch alle andere koptelefoons in dit segment in enige mate hebben, met een goede nadruk op midden en hoge tonen. De ANC behoort tot de beste die ik ken

Pluspunten

• Goed uitgebalanceerde, zuivere audio
  • Sublieme ANC
  • Draagcomfort uitstekend
  • Accuduur goed
  • Lichte maar zeer degelijke constructie

Minpunten

• De hogere frequenties soms iets te nadrukkelijk aanwezig

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Bose QuietComfort 45 (Grijs)?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren