€ 311,- bij Belsimpel

Review door de redactie

Door Donovan Kerssenberg - Redacteur 22 juli 2022

Nothing Phone (1) - Alsof het niets is

De Nothing Phone (1) werd met veel bombarie aangekondigd en de hype die daarop volgde was groots. Nu die hype voorbij is, moeten we zeggen dat het apparaat hem niet heeft kunnen waarmaken. Dat is niet erg; het is alsnog een goed toestel dat zich in de middelste regionen van de midrange klasse heeft weten te plaatsen, met op sommige aspecten een flinke uitschieter naar boven. Zo is de schermhelderheid gemiddeld, maar de kleurweergave zo goed dat hij mee kan komen met de duurste vlaggenschepen. De camera schiet gemiddelde plaatjes, maar met bovengemiddelde kleurechtheid. De smartphone heeft verder een IP53-rating, een krachtige Qualcomm Snapdragon 778+-processor en een verfrissende led-interface aan de achterzijde. Daarnaast heeft het toestel een zeer schone Android-omgeving zonder bloatware, en biedt Nothing er tot juli 2026 ondersteuning voor. Je zult het wel zonder geheugenkaartlezer en koptelefoonaansluiting moeten doen. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Ik heb hem gekocht toen hij uitkwam. In de loop der tijd werd het met updates beter, maar de interface was dramatisch buggy. Verder is het toestel zo kaal dat er geen enkele handige extra functie opzit behalve stock Android. Na ongeveer een jaar heeft de laadpoort het begeven. Nothing levert geen reserve onderdelen en heeft ook geen reparatieservice anders dan je toestel terugsturen en een week of 4 kwijt zijn minstens zonder garantie op reparatie. Ik ben redelijk teleurgesteld in dit toch redelijk veelbelovende concept. Het toestel is fysiek gezien prachtig, dat dan weer wel en ook de componenten zijn bovengemiddeld voor het geld. Ik vind het all in all geen aanrader

Pluspunten

• bouwkwaliteit
  • scherm

Minpunten

• buggy interface
  • te kaal, veel kliks per handeling
  • non existent klantenservice

3 van 5 sterren (Voldoende)
12 augustus 2023 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Ik heb deze telefoon nu een klein jaar in bezit, hij is zo smooth en snel, altijd vlot, kan me niet herinneren dat die ooit vastliep. Heb echt nog nooit een telefoon gehad die zo stabiel is, andere telefoons moest ik wel is herstarten omdat er iets vast liep of langzamer werd nog niet gehad hier. Ik ben er zo aan gewend dat ik het pas merk als ik iemand zijn andere telefoon gebruik zoals de Galaxy s21. Het werkt gewoon altijd alles en dat heb ik niet eerder gehad met Samsung , Xiaomi, Asus, lg, iPhone, die ik eerder gehad heb. Verder is de accuduur erg goed tijdens gebruik +- 8 uur + screen on time, standby gebruik is wel wat minder. Erg blij met mijn aankoop, voelt echt als een high end device. Doet alles wat je er tegenaan gooit snel en smooth, (speel geen games tho)

Pluspunten

• Snelheid
  • Accuduur
  • Scherm
  • Stabiliteit
  • Geen bloatware

Minpunten

• Camera niet high end (met Google camera close)
  • Haptics

26 juli 2023 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Na 3 jaar tevreden gebruiker van een OnePlus 7T te zijn geweest was de software ondersteuning afgelopen en ging de batterij steeds sneller leeg. Na twijfel tussen de nieuwe OnePlus Nord 3 en Nothing Phone 2 kwam het toestel van vorig jaar begin juli 2023 - met ondersteuning tot juli 2026 - in de aanbieding voor 329 euro. Vooral de lichte Android editie is een verademing en alles draait stabiel (bugs zijn er na een jaar wel uit). De processor is iets minder snel dan de high end SoCs maar daarmee ook zuiniger en minder heet. Dus voor wie de Phone 2 te duur vindt is de Phone 1 nog een prima alternatief.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Zuinig
  • Goed scherm
  • Geen bloatware
  • Prijs / kwaliteit
  • Glyph

Minpunten

• Schermhelderheid kan beter

18 juni 2023 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 256GB opslag Wit

Al een jaar in gebruik en ben zeer tevreden van dit toestel. Zeer goed afgewerkt , ligt goed in de hand , mooi 120hz scherm. Goede software, al was dit een jaar geleden met wat kleine foutjes hebben ze het toch goed opgelost met updates. De 2 maandelijkse updates laten soms op zich wachten. Cameras zijn OK maar niets speciaals. Mss omdat ik de vergelijking altijd maak met de samsung s23 ultra ?
Opladen gaat niet snel, maar dat moet voor mij niet. Je komt makkelijk een dag rond met dit toestel. Glyps zijn leuk in het begin omdat het toch weer iets nieuws is, maar dat nieuwe is er snel vanaf.

Pluspunten

• mooi afgewerkt toestel
  • schone software
  • goed scherm
  • draadloos laden

Minpunten

• geen lader

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Prima telefoon met een uniek design. Heeft niet de snelste SoC maar merkbaar is dat niet bij normaal gebruik. Batterijduur valt enigszins tegen al heeft de laatste update naar Android 13 dat wel flink verbeterd.

Alles aan dit toestel is (ruim) voldoende, maar niet per se uitstekend.

Pluspunten

• Design
  • Weinig bloatware
  • Prima Scherm
  • Toch wel enigszins oude 1+ vibes, al is de hardware niet top-notch.
  • Goede allrounder
  • Regelmatige updates (al duurde de update naar Android 13 wel relatief lang)

Minpunten

• Batterij kan beter
  • Camera is OK maar niet super

12 december 2022 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Super blij mee, gekocht als vervanger voor mijn Galaxy s20fe 4g. Software voelt fijn aan en is super responsive. In de 2 weken dat ik hem heb 1x een stotter meegemaakt. Camera's zijn prima. Chip is niet wereldsnel maar snel zat. Werkt ook goed met mijn Galaxy Watch 4.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Snelle wifi
  • Geoptimaliseerde software
  • Super accuduur
  • Leuke Glyph interface

Minpunten

• Kleine software bugs

4 november 2022 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Ik gebruik hem nu een tijdje. Nog geen enkele problemen gehad met deze telefoon op een 1 bug na in het OS.
De camera is wat minder dan mijn voorganger, de OP9 Pro, maar hier kan ik mee leven. NothingOS komt verder zonder poespas en is erg clean.

Pluspunten

• Glyph interface
  • Clean Android OS zonder bloat
  • Lange batterijduur
  • Prijs
  • Snelladen
  • Fysieke knoppen zijn fijn

Minpunten

• Camera is niet geweldig
  • Enkele bugs in het OS

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Alsof je een 13 pro Max in handen hebt met Android maar dan beter passend in je hand en een stuk lichter. Heb inmiddels vele Android-toestellen gebruikt: Samsung, Oneplus, Google, Asus, Xiaomi en Realme.
Zeker voor eerste editie een toptoestel die weer net even anders is dan de gevestigde merken.

Pluspunten

• Snelheid
  • Android stock
  • Glyphs is grappige feature
  • Vloeiende software
  • Helder scherm

Minpunten

• Accu had iets beter gekund

12 augustus 2022 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 256GB opslag Wit

Midrange telefoon met een prachtig design! 9/10

Pluspunten

• Glyph interface
  • Prachtig design
  • AndroidOne
  • Wireless Charging
  • Fijn scherm
  • Goede ois

Minpunten

• Nightlight gaat niet vanzelf uit

9 augustus 2022 Rapporteer

Nothing Phone (1) 12GB intern, 256GB opslag Zwart

EDIT.
Na een dag plezier te hebben van de telefoon kom ik erachter dat op een aantal plekken dooie pixels bevinden(nee geen stof achter de screen protectors) de QC hebben ze niet helemaal op orde zo te zien.

Als vervanger van mijn iPhone XR

Pluspunten

• Mooi design en erg premium
  • Goeie performance, draait titels zoals Genshin zonder problemen
  • Batterij gaat lang mee
  • Quick charge en wireless charging, ook nog is reverse charging
  • Lange software ondersteuning en Zo goed als kale android
  • Glyph systeem is mooi en werkt goed
  • Scherm is erg mooi en 120hz
  • Vooraf geïnstalleerde screen protectors

Minpunten

• Lastig hoesjes te krijgen behalve TPU back covers
  • Hier en daar wat schoonheids foutjes in het OS
  • Nederlandse taal word half ondersteund
  • DODE PIXELS MEERDERE PLEKKEN

2 van 5 sterren (Slecht)
8 augustus 2022 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Dit was een miskoop voor mij, er is werkelijk niets wat ik goed vind aan deze telefoon.

Pluspunten

• Geen

Minpunten

• Bluetooth connectiviteit problemen.
  • Volledig van glas, voelt zeer kwetsbaar aan
  • Haptic feedback voelt niet fijn (persoonlijk).
  • Extreme lag die enkel met een reboot tijdelijk wordt verholpen.
  • Wordt heel warm.
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm
  • Volumeknoppen zitten links en kun je dus niet met je duim bedienen

2 van 5 sterren (Slecht)
27 juli 2022 Rapporteer

Nothing Phone (1) 8GB intern, 128GB opslag Zwart

Van iPhone 12 Pro naar Nothing Phone (1) gewisseld. De Phone (1) werkt uitstekend en het 120Hz scherm is een verademing vs. 60 Hz. De camera maakt prima foto's, zeker voor deze prijsklasse, maar kan niet op tegen de kwaliteit van de Pixel of iPhone foto's. Prijs kwaliteit!

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • Design (high end feel)
  • Glyph systeem is cool
  • Update beleid (3 jaar)
  • 120Hz scherm
  • WiFi snelheid (vergeleken met iPhone 12)
  • 5G
  • Camera prima

Minpunten

• Kleine bugs hier en daar
  • GPay (vergeleken met Apple Pay)
  • Geen lader meegeleverd
  • Geen ARCore ondersteuning

Heb jij ook een Nothing Phone (1) 12GB intern, 256GB opslag Wit?