Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 25 november 2021

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro - Eindelijk écht high-end

Na een mager 2020 voor de Pixel-reeks, met de Pixel 5 die toch eerder midrange dan high-end was, is Google dit jaar ineens helemaal terug. De Pixel 6 is een echte high-end smartphone, die net wat minder kost dan sommige concurrenten. Je moet daarvoor wel naar het buitenland uitwijken, want in Nederland kost het toestel meer. In de camerabalk aan de achterkant zit een gloednieuwe hoofdcamera. Gekoppeld aan Googles uitstekende beeldverwerking is de fotokwaliteit goed voor elkaar. Ondanks het gebrek aan een telecamera zoals bij de Pixel 6 Pro, komt de Pixel 6 aardig mee als je niet te ver wilt inzoomen. De ultragroothoekcamera komt net wat tekort. Uit de doos staat het gloednieuwe Android 12 op het toestel, met zijn fraaie nieuwe interface. De gebruikservaring is zoals bij eerdere Pixels erg vloeiend en je krijgt lang updates. De accuduur is licht bovengemiddeld in dit segment, maar van de oplaadsnelheid zijn we niet onder de indruk. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
12
Score: 4
10
Score: 3
3
Score: 2
3
Score: 1
2
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+2
rufio64 26 maart 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Mooie telefoon met een prima prijs / kwaliteit verhouding. De vingerafdrukscanner is niet fantastisch, en het is een relatief zwaar en glad toestel. Daar staat tegenover dat hij vlot werkt, echt goede foto's maakt en draadloos kan laden. De batterijduur is prima.

Pluspunten

  • Lekker vlot
  • Draadloos laden
  • Camera's

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner
  • Glad zonder hoesje
  • Relatief zwaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
jannetje1111 4 december 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Toptoestel, geen andere woorden voor :)

Pluspunten

  • Snel
  • Camera
  • Draadloos opladen
  • Speakers best okay
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Groot, dikker dan mijn Oneplus 6
  • Ook een beetje zwaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
Danieldewit 6 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Erg mooi toestel voor een goede prijs!

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Stock android ervaring
  • (Beveiligings-) updates
  • Snel
  • Mooi & uniek design

Minpunten

  • Bereik (Mobiel / GPS)
  • Geen oplader meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
Koriel 6 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Van een Pixel5 naar de 6. Een "mixed bag" zullen we maar zeggen. Sneller, Mooier scherm, beter geluid. Maar erger mij dood aan de vingerafdruk scanner en de batterijduur. Voor mij een €30 upgrade (Pixel5 verkocht, en de Bose 700 ook verkocht) Maar of ik het waard vind?

Pluspunten

  • Scherm
  • Geluid
  • Snel
  • Camera

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner
  • Batterij

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
wvolkers 6 januari 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Dit is een allround top toestel, voor deze prijs: 649 euro in Duitsland. Vlekkeloze en soepele Android ervaring welke ik bij Samsung of Xiaomi (recentelijk de Mi10T Pro gehad), al lang niet heb gezien.

Pluspunten

  • Voelt zoals Android bedoeld is
  • Top primaire camera, betrouwbaar en veel opties
  • Premium feel (voor schappelijke prijs) in relatief compact jasje
  • Scherm: zowel kwaliteit als strak ontwerp

Minpunten

  • Gladde achterkant: 'minor'
  • Camera 'visor' is eye-catcher, maar ook dust-catcher
  • Sluitertijd bij 's avonds mensen fotograferen, had nog iets korter gemoeten. Hopelijk middels update.
  • Vingerafdruk sensor i.c.m. screenprotector

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
jdevries21 10 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Prima toestel, zeker voor deze prijs! Stock Android 5 jaar beveiliging updates 3 jaar Android updates. De camera is echt top en kan concurreren met de duurdere toestellen. Google Pixel 6 is soepel en responsieve. De accu duur is ook meer dan prima met screen on time van 7-8 uur

Pluspunten

  • Camara
  • Snel / responsive
  • Stock Android
  • 5 jaar updates
  • Accuduur
  • Prijs

Minpunten

  • Geen echt snel laden
  • Geen lader in doos
  • Fingerprint in combinatie met Tempered Glass niet altijd een succes

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
Ruurdice 2 maart 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Gewoon degelijke telefoon maar hoop dingen werken gewoon niet goed. Voor de prijs vind ik dat een behoorlijke teleurstelling.

Pluspunten

  • Stock Android
  • Mooie fotos and video
  • Snel

Minpunten

  • Geluid uit speaker bij bellen verschikkelijk
  • Veel VPN opties zijn uit Android gehaald
  • Fingerafdruk scanner werkt niet goed met duim en onhandig aan de voorkant
  • Wifi verbinding met Unifi hardware matig
  • Bloatware van Google zelf begint intrusive vormen aan te nemen

Eindoordeel

Score: 3

0
Boliefantoz 8 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Heb het toestel nu ongeveer 2 weken in mijn bezit, en tot nu toe ben ik erg erg tevreden mee. Heb geen grote minpunten ervaren bij de Pixel 6!

Pluspunten

  • Software + updates
  • Camera
  • IP68
  • Scherm

Minpunten

  • Batterij
  • Duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
Mich1100 8 december 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Zeer fijne telefoon met een goed scherm en software zonder rommel.

Pluspunten

  • Vingerafdrukscanner
  • Batterijduur
  • Software

Minpunten

  • Verkrijgbaarheid
  • Vrij zwaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
novationx 5 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

In 1 woord: toptoestel. Je krijgt veel voor wat je betaalt.

Pluspunten

  • hoge bouwkwaliteit
  • software
  • design / stylish
  • camera
  • prachtig scherm (90hz/adaptive)
  • oortjes (meegeleverd)
  • haptische feedback

Minpunten

  • iets tragere vingerafdrukscanner
  • geen lader in de doos
  • geen cover/screenprotector in de doos

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

satya 14 januari 2023 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Groen

Voor mij voor de prijs (november 2022 / 540€ / Belsimpel) een fijn toestel met een zeer goede camera. QI laden in de auto gaat sneller dan verwacht (25%/30 minuten) en de android ervaring is erg prettig. Voor de valveiligheid en gladde achterkant een doorzichtig hoesje aangeschaft. Bijzonder ontwerp.

Pluspunten

  • Supergoede camera
  • Mooi 90Hz scherm
  • Schone Android ervaring
  • Snel
  • QI laden / Prima batterijduur

Minpunten

  • Erg glad
  • Vingerafdrukscanner kan beter

Eindoordeel

Score: 5
Zenjol 27 oktober 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Fingerprint calibration werkt sinds begin van het jaar niet meer. Als je het scherm vervangt werkt de fingerprint sensor dus niet meer, en is nog steeds geen oplossing voor. De opvolger is al op de markt dus denk niet dat ze het nog gaan fixen. Waardeloos.

Pluspunten

  • Mooi toestel
  • Scherp geprijsd

Minpunten

  • Niet repareerbaar
  • Software ondersteuning

Eindoordeel

Score: 1
TheZakjeNewbie 23 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Overal een goede telefoon met veel potentie, ben nu een maand in het bezit hiervan, maar dit is al mijn tweede toestel. Kan wel eens gebeuren dat de telefoon zichzelf willekeurig afsluit en vervolgens niet meer wil starten. Gelukkig was de verkopende partij zo vrij een nieuwe te sturen.

Pluspunten

  • Lichte OS
  • Compleet Google geïntegreerd
  • Geluid bij telefoongesprekken
  • Vormfactor
  • Camerabump is mooie vingerstopper
  • Stevige bouw

Minpunten

  • Bloatware op Home-scherm
  • Kinderziektes vanwege Google chip
  • Zwaar in de hand

Eindoordeel

Score: 4
Devindegroot 16 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Een camera die weer fantastisch is voor foto's. Video ook goed, maar in slecht licht komt er snel ruis met de selfie cam. Batterij duur is boven verwachting goed. Mooi 90hz display, wat met de Tensor chip en pure Android, echt snel aanvoelt. De Google exclusieve functies zijn fijn!

Pluspunten

  • Camera maakt top foto's
  • Google Exclusieve functies
  • Prima batterij duur
  • Voelt in alles snappy

Minpunten

  • Fingerprint Scanner is niet perfect
  • Video's met selfie cam hebben met slecht licht ruis

Eindoordeel

Score: 4
fuse.core 10 juli 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

te veel woorden dan laat maar. Heb hem terug gestuurd.

Pluspunten

  • mooi scherm
  • goede camera

Minpunten

  • accuduur
  • vingerprint sensor
  • te groot
  • geen 3.5mm

Eindoordeel

Score: 2
Chloro 19 mei 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Een telefoon met cleane Android installatie, regelmatige updates, goede camera. Voor zijn prijs echter zeker geen aanrader vanwege twee hardware/software issues: - Door een bug slurpt de batterij leeg. Een probleem wat ca. in januari begon en waar Google geen fix voor weet. - De fingerprint reader is ronduit slecht

Pluspunten

  • Cleane Android + (security) updates
  • Snelle interface
  • Mooie foto's

Minpunten

  • Bug mobiel netwerk slurpt batterij leeg
  • Verschrikkelijke fingerprint reader

Eindoordeel

Score: 2
Joey_P 4 maart 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Fijne telefoon. Aan de grote kant, maar daar een je aan. In het begin last gehad van de vingerafdruk scanner. Gelukkig met updates opgelost. Batterij gaan makkelijk twee dagen mee. Camera's erg goed.

Pluspunten

  • Relatief lage prijs
  • Accu gaat 2 dagen mee
  • Fantastische camera's
  • Softwareupdates

Minpunten

  • Aan de grote kant

Eindoordeel

Score: 5
diehardmking 17 februari 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Heerlijk toestel. Best groot maar houdt toch lekker in de hand. Het is raadzaam om een hoesje te kopen. Android draait heerlijk. vooraan met je updates. Camera is geweldig. als je weet hoe je foto's moet maken dan heb je hier veel plezier van. ook donkere opnames zijn gewoon goed!

Pluspunten

  • Camera
  • Toestelontwerp
  • Snelheid

Minpunten

  • Laden is langzamer dan je misschien gewend bent maar is zeker te doen

Eindoordeel

Score: 4
JoepWel 10 januari 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Groen

Stabiele smartphone die echt high-end is in het dagelijks gebruik. Goede afwerking en mooie vormgeving. Zeer snelle werking van alle applicaties. Echt een high-end processor.

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • Stabiele software omgeving
  • Snel opladen met 45watt lader
  • Goed geluid
  • Hoogwaardige foto's
  • Fijne verwerking van foto's
  • Ligt goed in de hand
  • Vingerafdruk scanner stabiel

Minpunten

  • Prijs in Nederland

Eindoordeel

Score: 5
FjoostenNewbie 9 januari 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Matig. Bugs en de google photos app is waardeloos. Verder is Auto brightness, geen oplader, matige batterij, langzame vingerscanner, waardeloos videobel kwaliteit, matige microfoon, voor mij een rede om hem terug te sturen. Tot zover helaas meer een teleurstelling

Pluspunten

  • Camera voor fotos
  • Redelijk snel

Minpunten

  • Software
  • Google photos
  • Vingerscanner
  • Videobellen

Eindoordeel

Score: 2
willem9887 2 januari 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Best tevreden over. Maar in de software zitten veelste veel bugs. Ik verwacht beter van Google

Pluspunten

  • Design

Minpunten

  • Chunky
  • Buggie
  • Batterij loopt erg snel leeg
  • Fingerprint sensor werkt erg traag

Eindoordeel

Score: 1
clintvl 23 december 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Groen

Een echte Google telefoon die een mooi, stabiel, snel en clean ervaring geeft. Goeie prijs-kwaliteit en voelt polished in de details.

Pluspunten

  • Software
  • Vlot
  • Camera
  • Google assistant features
  • Uniek design (i.c.m. Google case)
  • Vibration motor

Minpunten

  • Groot
  • Glibberige glazen achterkant
  • Geen goeie multilingual support

Eindoordeel

Score: 4
SPOXYWOXY 15 december 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

Fantastisch en snel toestel. Het 90hz scherm is heerlijk en de foto's die het toestel maakt zijn schitterend. Update absoluut je toestel als je hem binnen hebt, want de meeste kinderziektes zijn inmiddels opgelost. Het toestel is wel wat zwaar en ik zou zeker een hoesje gebruiken.

Pluspunten

  • Fantastische camera
  • Snel en vloeiend
  • 90hz scherm
  • Stock Android
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Zwaar
  • Achterkant is glad

Eindoordeel

Score: 5
Joey_P 3 december 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Groen

Super telefoon. Eindelijk een high-end Pixel.

Pluspunten

  • Mooi groot scherm
  • Accu gaat 2 dagen mee
  • Fantastische camera's
  • Soepel en overzichtelijk OS
  • Veel slimme features
  • Fijne haptics

Minpunten

  • Aan de grote kant
  • Rechte hoeken
  • Kleine bugs die nog opgelost moeten worden
  • Mintgroen ziet er bijna wit uit

Eindoordeel

Score: 5
joedeltaNewbie 25 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 128GB Zwart

De performance van de Pixel 6 viel me tegen. Hij voelde vaak net te traag. Verder ook geen andere WOW. Erg jammer. Teruggestuurd naar de verkoper.

Pluspunten

  • Schone Android versie
  • Camera's
  • Leuk design

Minpunten

  • Soms vrij traag
  • Geen enkele WOW

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Pixel 6 256GB Oranje?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee