De Steam Deck is een apparaat vol potentie, waarop je in theorie meer verschillende games kunt draaien dan op welke andere console ook. Hardwarematig klopt het plaatje vrij goed, met voldoende krachtige hardware, een groot scherm dat flink fel kan en lage geluidsproductie. De software is vooralsnog de achilleshiel; je moet vaak even prutsen voordat je een game werkend krijgt en diverse beloofde mogelijkheden zijn nu nog niet te gebruiken. Voorlopig kunnen we de Steam Deck alleen aanraden als je het niet erg, of misschien zelfs leuk vindt om zo nu en dan flink te moeten tweaken. Voor het grote publiek is hij nog verre van geschikt. Lees verder »
Door de populariteit van de Nintendo Switch, heeft Valve de Steam Deck uitgebracht. Deze sloeg zo goed aan, dat inmiddels meer fabrikanten een PC Handheld hebben gemaakt. Ikzelf ben enorm te spreken over wat de Steam Deck allemaal kan, maar ook de mogelijkheden dat deze machine heeft. De community rondom de Steam Deck is enorm en heel sterk, zowel op Tweakers zelf als op andere plaatsen. Ik heb dankzij de community op Tweakers veel geleerd over wat je buiten het Steam gedeelte er nog allemaal mee kunt, en daar zie je gewoon de kracht. Wil je meer weten over de Steam Deck? Lees dan hier mijn volledige review!
Vanuit het perspectief van handheld PC gaming is de Deck een ware revolutie. De killer combinatie van de Steam library, SteamOS, geweldige hardware, goede support, lage prijs, en alle (controller) opties maken dat dít hét product is om te kopen als je geïnteresseerd bent in Mobile PC gaming. Pre-order nu!
De Valve Steamdeck is een veelzijdige handheld game console voor een prima prijs. Simpel als je wil, maar totaal Tweakable als je daar blij van wordt. Goed afgestemd op het Steam platform, en gebruiksvriendelijk. Goed compatible met controllers, monitoren, muizen, koptelefoons en keyboards. Het enige echte minpunt is de batterij. Bij grafisch intensieve games is de batterij zo binnen 2 uur leeg. Natuurlijk kun je wel doorspelen met een externe batterij, maar die moet je dan ook meesjouwen.
In de uitgebreide review hieronder vind je ook de link naar de Nederlandstalige video review op Youtube.
Prima hardware, software goed voor spellen op Steam, maar gebruik als echte PC (inclusief spellen van andere stores) is bijna niet te doen.
Voor enkel steam games: Top apparaat
Voor andere games: Top apparaat als je een beetje technisch bent (emulatie, minecraft, ea/origin games)
Fantastische gaming handheld voor het geld. Voor 420 euro koop je een apparaat met 256gb opslag, die je kan gebruiken als fantaschische gaming handheld (met vanaf vandaag 17000 speelbare games), maar ook als redelijk capabele linux desktop pc. Snelle hardware voor het geld, makelijk te upgraden (ssd vervangen is een fluitje van een cent),
Sinds de komst van de Steam deck game ik weer favoriete oudere games en nieuwe. De steam deck draait veel games veel beter dan verwacht en het is nu primaire game apparaat.
Ideaal voor korte game sessies.
Heb de steam deck nu een half jaar en het bevalt uitstekend.
Ik speel voornamelijk in de trein, soms op de bank.
Dat je in een paar seconden meteen verder kan spelen is waardoor ik het apparaat zoveel gebruik.
Ik speel nu factorio, wat niet eens officieel controller support heeft, maar toch goed werkt door een combinatie van controller instellingen vanuit de community, de track pads en het touchscreen.
Zolang je ondersteunde spellen vanuit steam speelt gaat alles heel soepel. Als je meer wil, kan dat ook: er valt vanalles te tweaken.
Ik gebruik de Steam Deck met Windows 11 voor:
- Skyrim SE modding.
- Fallout 4 modding.
- Minecraft Java modding.
- Gemakkelijk gebruik maken van andere stores.
- Fotobewerking met Capture One en Affinity Photo (dock).
- Tekenen met Affinity Designer (dock).
- Standaard office spul.
Geweldig veelzijdig apparaat!
Sinds ik de Steam Deck heb, heb ik al veel meer games gespeeld waarvan ik dacht ze nooit te gaan spelen.
Als ICT'er weet ik mijn weg te vinden in Linux maar niet alles is out of the box werkend. Alles op Steam meestal wel.
Steam Deck lang aan getwijfeld maar toch een maand geleden een aangeschaft. Een top model met 512Gb aan opslag. En ik moet zeggen de Steam Deck valt niet tegen. Wat een mooi en vlot apparaatje.
Wel kom je gelijk aantal dingen tegen zoals:
Bediening
Accuduur
Rand apparatuur
Toch een aanrader
Ik vind het wel een erg leuk ding, ben ook wel een fan van hoe het Linux wat meer mainstram maakt. Maar seriously echt matige kwaliteit. Mijn eerste Steam Deck arriveert en heeft last van joystick drift. Retourneer die en krijg een nieuwe, heeft die opnieuw last van joystick drift!
Wegens een dode pixel teruggestuurd voor reparatie, maar ik wil hem absoluut terug.
Het is een geweldig apparaat met gigantisch veel potentie.
Voor mensen met een grote steam bibliotheek of voor iemand die opzoek is naar een emulatie monster is dit een no brainer. Fan maakt wel veel lawaai.