Valve Steam Deck LCD, 64GB eMMC opslag Zwart Review
12 februari 2023, laatste update op 12 februari 2023, 572 views
Rapporteer
Product gekocht
Voor enkel steam games: Top apparaat
Voor andere games: Top apparaat als je een beetje technisch bent (emulatie, minecraft, ea/origin games)
Pluspunten
- Ligt heerlijk in de hand
- Goede batterijduur
- Fantastische prijs/kwaliteit
- Graphics
- Support voor hubs/docks/controllers
- Je krijgt een case bij de deck
Minpunten
- Wel een groot apparaat
- Wat tweaking vereist als je niet-steam games wilt spelen
Steam deck is echt het ideale apparaat voor tweakers die graag gamen maar regelmatig op verschillende locaties zijn. De reden dat ik hier 'tweakers' neerzet is omdat je met dit apparaat alles kunt spelen, maar soms vereist het wel wat tweaking om het werkende te krijgen.
Qua gebruik is het ook leuk voor niet-technische mensen,mijn vriendin heeft ook een steamdeck en daar heb ik wat spellen opgezet zoals mario kart en animal crossing. Steam games werken allemaal ook goed, alleen de initiele setup is soms wat ingewikkeld.
SPELLEN OP STEAM
Verreweg de meeste spellen die op steam staan kun je direct zo spelen. Simpele spellen zoals brotato, vampire survivors, bindings of isaac, hollow knight, stardew valley, terraria, keep talking and nobody explodes, werken allemaal fantastisch direct na het installeren. Ook zwaardere spellen zoals cyberpunk 2077, sea of thieves, skyrim, orcs must die, firewatch, werken echt geweldig (en hoge graphics!).
Het enige waar ik consistent problemen mee heb gehad zijn games die een EA/Origin launcher opstarten voordat je het spel kunt spelen (grrr assasins creed odyssey), maar dat minpunt bestaat ook op PC dus dat heeft niet direct iets te maken met de steam deck.
SPELLEN NIET OP STEAM
Lang verhaal kort: Ik heb (bijna) alles werkende gekregen, maar het vereist wel enige technische kennis en het volgen van youtube tutorials. Voorheen deed ik helemaal niets met emulatie, nu speel ik regelmatig Mario kart 8 deluxe, super mario bros, kirby, en zelda: breath of the wild. Het is allemaal goed te doen als je youtube tutorials kunt volgen, maar het is dus niet zo makkelijk als een spel in de switch prikken en meteen gaan spelen. Ook spellen zoals Minecraft werken fantastisch, met shaders en mods al!
OPSLAG
Ik heb de 64gb opslag versie en over het algemeen bevalt het erg goed. Ik heb er een 512gb micro-sd kaart ingestopt en daarop installeer ik alle spellen.
EXTERNE ACCESSOIRES
Dock/Hub: Steam deck is goed aan te sluiten op een dock of een hub (heb zelf de 7 in 1 van anker), valve heeft veel moeite gestopt in zorgen dat de deck werkt met alle hubs en docks (en dus niet alleen degene die ze zelf maken).
Controllers: Goede support, ik heb het geprobeerd met xbox controllers en google stadia controller en dat werkt fantastisch.
Koptelefoon: Natuurlijk ook gewoon goed
Eindoordeel: Top als je een beetje technisch bent!