Gebruikers

Score: 4
9 reviews

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Prijs
€ 187,44
Specificaties 23,6" • 1920x1080 (Full HD) • 165Hz • VA • 1ms - Bekijk alle specificaties
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
0
Score: 4
7
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
lgrijsenTestpanel 25 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Mooi vormgegeven, curved scherm voor een scherpe prijs. Beeldkwaliteit prachtig. Als incidentele gamer zeggen de specs mij niet veel, maar is mijn ervaring heel positief op dit vlak. Als kantoor-monitor voldoet het qua resolutie en kleurenweergave, ergonomische instelbaarheid ook zeer zeker.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Goede beeldkwaliteit
  • Vloeiend beeld bij games en video
  • Ergonomische instelbaarheid
  • Ook prima inzetbaar als kantoor-monitor

Minpunten

  • USB A naar USB B kabel mist voor de hub
  • Bedieningsknopjes ietwat lastig in te drukken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

+3
evdTestpanel 28 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Ben je voor sub 200 euro op zoek naar een gaming monitor pur sang. De AOC C24G2U/BK is door zijn 165hz refresh rate snel en voelt goed aan in games. Helaas is het scherm wat donker, tekst is niet heel scherp en kleuren zijn niet spetterend.

Pluspunten

  • Hoge refresh rate
  • Prima bouwkwaliteit voor de prijs
  • Prijs
  • Curve

Minpunten

  • Helderheid
  • Scherpte
  • HDMI-aansluiting
  • Mis een usb kabel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 2
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4

+3
FacerafterTestpanel 16 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Een solide monitor voor gamers die opzoek zijn naar een monitor met veel features zoals o.a. FreeSync Premium, 165hz refresh rate, 1 ms input lag en een grote range aan ergonomische opties. Echter ontbreekt het op enkele puntjes wat aan de afwerking en is er enige backlight bleed aanwezig.

Pluspunten

  • Lage input lag
  • FreeSync Premium
  • Ingebouwde USB Hub
  • Veel ergonomie opties
  • VESA mount
  • 165Hz refresh rate

Minpunten

  • OSD Knoppen voelen goedkoop aan
  • Geen USB-C op USB Hub
  • Backlight bleed als je er niet recht voor zit
  • Geen kabel meegeleverd voor USB hub
  • Software erg slecht te vinden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+2
neos1991Testpanel 25 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Refresh rate van 165Hertz en een geweldige verstelbare stand. Je betaalt daar(Black-Friday) €179 voor. Gelukkig is het scherm goed in wat hij moet doen. De weergave is prima, de USB-hub een Plus. De dunne bezels + De 1500r Curve maken het een mooi scherm om te zien. Een aanrader!

Pluspunten

  • Super fijne stand volledig aanpasbaar en stevig!
  • USB hub ingebouwd staat nergens vermeld!?
  • 165 hertz werkt vloeiend
  • Free sync van AMD werkt erg goed. Op zowel nieuwe als oude videokaarten
  • HDMI & Displayport kabel meegeleverd. (1.8 meter)
  • Donkere kleuren worden goed weergegeven.
  • Stevige doos waar je de monitor makkelijk in terug stopt om hem te vervoeren(LAN PARTY!)
  • VESA mount (al zul je die waarschijnlijk niet gebruiken)

Minpunten

  • Ontbreken USB B kabel om USB Hub te laten werken
  • VA, hele lichte ghosting zichtbaar.
  • Kabels die meegeleverd zijn = 1.8 meter = kort
  • Speaker kwaliteit is om te huilen
  • VGA aansluiting op een 165hertz scherm?

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+2
QuadTestpanel 28 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

AOC heeft met de AOC C24G2U/BK een prima monitor neergezet. Het scoort op alle punten wel een voldoende en is daarnaast een mooi “beestje” om te zien op het bureau.

Pluspunten

  • Hoge refresh rate
  • Reactietijd van 1ms
  • Hoogte verstelbaar
  • 1500R curve

Minpunten

  • Geen USB B 3.0 kabel geleverd
  • AOC G-Menu software lastig te vinden
  • Curve niet van toegevoegde waarde voor enkel scherm

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+2
Michiel16Testpanel 28 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Voor nog geen 200 euro bied AOC een monitor met een indrukwekkende feature set waarbij het 165Hz curved VA paneel er uitspringt en AOC voegt hiermee een overall solide en degelijk ogend product toe aan hun gamma van goed betaalbare gamersmonitoren.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • 165Hz

Minpunten

  • Paneel dim in verlichte kamer
  • Paneel te fel in donkere kamer
  • kleurweergave niet geweldig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+2
PeaceNloveTestpanel 26 november 2020 Testpanel

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Mooi mid-range scherm voor gamen en werk. 165Hz met Freesync Premium voor het gamen. Ergonomisch door de instelbare voet zodat je er hele dagen achter kan doorbrengen met een goede houding. De curve is op 24' een beetje een gimmick, maar stiekem vind ik het wel wat hebben.

Pluspunten

  • Stevige voet, robuust gebouwd
  • Gamer uiterlijk met rode accenten, maar niet overdreven
  • Ingebouwde framecounter
  • Makkelijk wisselen tussen profielen
  • Mooie kleurweergave en goed contrast

Minpunten

  • On screen menu knoppen grote weerstand
  • AOC G-Menu software bevat niet de features die het volgens de website wel zou moeten hebben
  • Software op de website niet compatibel met scherm
  • Scherm komt relatief traag uit standby
  • Harde ruis op speakers wanneer VGA aangesloten is en Displayport in gebruik

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Een monitor met een duidelijke focus op 1 feature, een hoge refresh rate (165Hz). De monitor is degelijk gebouwd en voelt aan alsof hij lang mee zal gaan. Op helderheid, contrast en kleurweergave ontbreekt het een en ander.

Pluspunten

  • Leuke extra features voor gamers
  • Stevige behuizing
  • Stabiele poot
  • In hoogte verstelbaar
  • Veel aansluitmogelijkheden

Minpunten

  • Helderheid is zeer laag
  • Contrast en kleurweergave
  • Kabel voor USB hub niet inbegrepen
  • AOC G-Menu herkent monitor niet

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 2
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

Pixelfie 22 oktober 2021 Product gekocht

AOC C24G2U/BK Rood, Zwart

Goede monitor voor de lage prijs. Hij heeft een hoge refresh rate en goede kleuren. Ook is de backlight veel minder vergeleken met de voorganger (C24G1). Laagste helderheid is nog wel hoog, als je bij color setup alle kleuren lager zet is het wel beter.

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Goede kleuren
  • Hoge refresh rate
  • Geen backlight bleed
  • Beschikt over USB poorten

Minpunten

  • Laagste helderheid nog te fel
  • Slechte speakers
  • Geen USB kabel inbegrepen

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AOC C24G2U/BK Rood, Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee