Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties 6,67" • 2400x1080 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 4 december 2020

Smartphones rond 250 euro - Van zeer diverse pluimage

De Poco X3 NFC biedt veel waar voor zijn geld, met onder andere een 120Hz-scherm en een relatief snelle soc. Hij is wel wat lijvig en de software is niet voor iedereen ideaal. De camera is echter prima voor zijn klasse en hij heeft een goede accuduur. Lees verder »

Pluspunten

  • Prima accuduur
  • Goede prestaties
  • 120Hz-scherm
  • Redelijk goede camera

Minpunten

  • Lijvig toestel
  • Matige software
Tweakers zegt: Great value
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
18
Score: 4
4
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
2
Toon reviews van:
+2
henkbob 27 oktober 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Zoek je een budget telefoon en stel je weinig eisen aan bouwkwaliteit? Prima telefoon. Wil je iets dat goed in je hand voelt en niet 'na trilt' bij elk bericht? Zoek dan een alternatief. Scherm ziet er ondanks LCD erg goed uit, maar voelt plastic.

Pluspunten

  • Soepel scherm
  • Snelle vingerafdrukscanner
  • Goedkoop met veel functies

Minpunten

  • Batterij valt tegen bij 120hz
  • Trilmotor
  • Plastic bouwkwaliteit
  • LCD scherm voelt goedkoop
  • Snelle vingerafdrukscanner

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
FabelZ 7 maart 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Geweldige prijs-kwaliteit met wat lange termijn problematiek waardoor ik hem uiteindelijk niet zou aanraden.

Pluspunten

  • Scherm
  • Accuduur
  • Prijs
  • Opties

Minpunten

  • Camera
  • Software
  • WiFi bereik

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 2
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 3

+1
reckik 3 december 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Blauw

Prijs-kwaliteit van deze telefoon is top. Goede custom-rom ondersteuning was voor mij het belangrijkste, naast de prijs. Na 3 weken echter al mini-krasjes op de achterkant, dus er is zeker wel wat op aan te merken, maar ergens moet je inleveren. Edit 24/4/21 Bluetooth issues op stock en custom rom

Pluspunten

  • Custom-rom - persoonlijk
  • Scherm
  • 5Ghz Wifi - persoonlijk

Minpunten

  • Camera bulge - persoonlijk
  • Plastic-fantastic
  • Bluetooth slecht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
Huilequatre 23 oktober 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Blauw

Goedkope telefoon die met wat aanpassingen echt top is. Super dat ie stereo geluid heeft, mooi scherm en enorme batterij. Ook leuk vind ik de afstandsbediening.

Pluspunten

  • Batterij!
  • Snel
  • IR afstandsbediening
  • Schermbeschermer en hoesje erbij
  • Snellader
  • Heel veel waar voor je geld
  • Prima vingerafdrukscanner aan de zijkant

Minpunten

  • Zwaar
  • Groot
  • Veel reclame uit te zetten
  • Zichtbaarheid in felle zon

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
BokitoD 19 oktober 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Dit is een high-end telefoon voor een budgetprijs. Ik werd aangenaam verrast omdat ik zelf altijd high-end telefoons kocht, dit is een echte game-changer.

Pluspunten

  • Mooi, kleurrijk en responsive 120hz LCD scherm
  • 33W snelladen - 60% onder 30 min.
  • MIUI 12 is zeer gebruiksvriendelijk
  • Vingerafdrukscanner zit op de perfecte plek en is heel snel
  • Case, oordopjes en snellader meegeleverd
  • Zéér lage prijs
  • Scherm is vlak en niet afgerond (maar dit is persoonlijk)

Minpunten

  • Camera is niet high-end, maar dat kan je ook niet verwachten voor deze prijs
  • Bugs
  • MIUI kan nog een stuk strakker
  • Soms wat lag (je kan 120hz uitzetten)
  • Erg groot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
TheAviator 20 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Dit is een prima product voor een geweldige prijs. Het 120Hz scherm, de batterij, het formaat, de SoC en de features laten je als snel denken hoe ze het voor die prijs kunnen maken. Toch doen ze het, een aangename verassing en zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit verhouding.
  • Mid-range specs, low-end prijs.
  • 120 Hz scherm.
  • Features (IR-blaster IP-rating, camera's, etc.)
  • 33 Watt snelladen.

Minpunten

  • 120 Hz modus verminderd drastisch de batterijduur.
  • 20:9 verhouding, grote balken aan de zijkant bij video's
  • Ontbreken van 5G.
  • Geen OLED.
  • 120 Hz niet constant.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 3

+1
jodeltje 18 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Ik ben heel erg verrast dat dit kan voor 200 euro. Eigenlijk is dit gewoon een hele goede midranger, voor een low-end prijs.

Pluspunten

  • Bizar goedkoop
  • Vlot toestel
  • Prima camera’s
  • Lange accuduur

Minpunten

  • Het scherm
  • Groot en zwaar
  • MIUI

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+1
sollitdude 17 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

een erg aangename upgrade vanaf de poco F1. duidelijke verbeteringen voor een nog goedkopere prijs. een grotere batterij, betere camera, en NFC deze keer. de chip schijnt ook beter uit de testen te komen. en dat voor nog geen 249 euries.

Pluspunten

  • goede prijs/hardware
  • goede camera
  • langdurige batterij

Minpunten

  • veel bloatware

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
Kethram 16 april 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Prima toestel in deze prijsklasse. Het scherm is helder en de camera maakt prima foto's. Een minpuntje is de MiUI. Standaard geeft dit erg veel reclame, maar gelukkig is dat wel uit te zetten.

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Prima camera

Minpunten

  • MiUI
  • Batterij besparing

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

paupau 6 april 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Blauw

Poco X3 nu 3 en een halve maand in gebruik. Super snel samen met 128 GB sd kaart genoeg opslag ruimte. Camera is super scherp .. panorama nachtzicht 360 slowmo. snel laden + 144 Hz scherm voor super gamen..+ Accuduur bij mij makkelijk 3 a 4 dagen

Pluspunten

  • snelheid
  • camera
  • accuduur

Minpunten

  • advs maar heb verwijderd via tip youtube

Eindoordeel

Score: 5
Freek Willem 24 maart 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Blauw

Opvolger van mijn OnePlus Two. Poco lijkt OnePlus voordat ze duur begonnen te worden. Prima telefoon, snel, zeker voor twee dagen batterij, betaalbaar, functioneel, iets te groot en een erg fijne camera (als je het watermerk deactiveert). Heb hem nu een halfjaar en ben nog steeds heel erg tevreden mee.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop
  • Praktisch
  • Vingerafdruksensor
  • Camera
  • Stereo speakers
  • 3,5 Audio poort
  • Hoesje volgt mee

Minpunten

  • Bloatware

Eindoordeel

Score: 5
Schretzmeijer 13 maart 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Blauw

Vandaag toestel binnen gekregen. Ziet er goed uit. Is snel en beeld van 120Hz en reactiesnelheid vind ik voldoende. Ik denk dat prijs/kwaliteit verhouding je veel krijgt voor je geld.

Pluspunten

  • Robuust en voelt degelijk en zwaar aan
  • Helder scherm, past zich aan de lichtval aan.
  • GameBooster voor games werkt goed.

Minpunten

  • nog niet gevonden
  • bloatware wat te verwijderen is

Eindoordeel

Score: 5
jasperfortuin 6 maart 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Ik ben zeer tevreden over dit toestel. Voor 200 euro zeker weten je krijgt een 120 hz scherm een 5000 mAh accu. En nog veel meer handige features die je ook op een iphone ziet denk aan gezichtsherkening. Dus zeker een aanrader als je een goedkoop maar luxe toestel wilt.

Pluspunten

  • accu
  • scherm
  • 120hz

Minpunten

  • OS

Eindoordeel

Score: 5
teksetter 17 februari 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Prima toestel als je camera niet zo belangrijk vindt. Verder is het aan zware kant in je hand. Uitstekende camera, gelukkig zijn er goede cases hiervoor. Voor de rest prima ding voor zo'n laag bedrag.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Foto's zeer slecht vergeleken met F1
  • Uitstekende camera
  • Zwaar
  • Reclame (uit te zetten)
  • Extra scherm bij installatie apps ter bevestiging/scannen. Echt onnodig nieuwe zaken.

Eindoordeel

Score: 4
blommerik 16 januari 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Door alle goeie recencies overtuigd om dit toestel te kopen. Wat niemand vertelt is de ongelofelijke hoeveelheid advertenties en de onmogelijkheid die te verwiijderen. elke keer weer een advertentie, nu steeds in Chrome.

Pluspunten

  • snel
  • laadt snel op

Minpunten

  • advertenties

Eindoordeel

Score: 1
DaGrooveNL 11 januari 2021 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Een heel fijne smartphone die qua bang-for-buck wat mij betreft bovenaan staat. De smartphone is supersnel, ligt lekker in de hand en is voor de prijs precies wat je zoekt. Belangrijk: tijdens de initiële setup de reclame uitzetten, daarna heb je er dan ook geen last meer van.

Pluspunten

  • Batterij (gaat heel lang mee)
  • Supersnel
  • Komt standaard met een schermbeschermer en hoesje
  • Laad heel snel op
  • Supersnelle vingerafdrukscanner
  • Voorzien van 3.5mm jack
  • Insane bang-for-buck value (6GB RAM, 128GB ROM)

Minpunten

  • Standaard worden veel notificaties geblokkeerd of stil afgehandeld. Via instellingen kun je dit weer aanpassen maar intuïtief is het niet
  • Redelijk zwaar qua gewicht
  • Voorzien van reclame, maar alle reclame kan met 2 settings tijdens de initiële setup uitgezet worden
  • Geen 5G

Eindoordeel

Score: 5
DeBoon 25 december 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Blauw

Ik_heb_deze_enkele_dagen_geleden_gekocht. Mijn_vorige_telefoon_was_een_iPhone 6, en_dit_is_een_enorme verbetering. Als_ik_een_zware_game_opstartte_op_mijn_vorige_telefoon, werd_die_extreem_heet, ging_die_thermal_throttlelen_en_kreeg_ik_0-20_fps (er_was_een_counter), op_de_laagste_settings. Nu_kom_ik_niet_onder_50_met_alles_op_max. Laadt snel op. De_enige_negatieve_dingen (volgens_andere_reviewers): - MIUI is niet de fijnste (is opgelost) - Camera is niet de beste (so what?) - Plastic buitenkant voelt goedkoop (er gaat een hoes overheen)

Pluspunten

  • Verwaarloosbare minpunten
  • Veel betere stats dan vergelijkbare telefoons
  • Instant vingerafdrukscanner
  • Lekker groot

Minpunten

  • Android was even wennen
  • Foto's overzetten is niet helemaal gelukt

Eindoordeel

Score: 5
BullForce33 16 november 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Zeer goede telefoon wat niet onder doet voor een flagship toestel. De bloatware wat erop zit is makkelijk te verwijderen of uit te schakelen. De achterkant is van plastic, dit is totaal niet storend ook niet met het geluid door trillingen. De accu gaat makkelijk 2dagen mee ook op 120hrz.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • 120hrz Scherm
  • Accu
  • NFC
  • Infrarood afstandsbediening

Minpunten

  • Enige Bloatware (Kan zo uitgezet worden)

Eindoordeel

Score: 5
erikhop84 14 oktober 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Blauw

Super mooi toestel voor een schappelijke prijs.

Pluspunten

  • Batterij
  • Scherm
  • Voorgeinstalleerde screenprotector en hoesje meegeleverd

Minpunten

  • Xiaomi bloatware

Eindoordeel

Score: 5
zoezoeki 13 oktober 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Ben gek op goed en goedkoop. Dat is zoals vaker gelukt met deze telefoon van Xiaomi. Hi-end hoeft van mij niet Voldoet tot nu toe ruimschoots aan verwachting. Qua prijs trekt Xiaomi steeds meer naar elkaar AliExpress of Nederland volgens mij. Heb m nog maar 2 weken dus vroege review.

Pluspunten

  • Snellader in doos
  • Grote baterij
  • Camera best oké
  • Is prijs waard zeker in mijn beleving.
  • Snelle verversing scherm oogt soepel.
  • Snel genoeg geen haperingen nog.
  • Stereo door speaker boven en onder.

Minpunten

  • Prettige batterij maakt telefoon zwaarder
  • Soms beetje schaduw in scherm

Eindoordeel

Score: 5
Bruhlex 4 oktober 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Echt waardeloos, zelfs voor 180 euro. Investeer meer in een betere telefoon, zoals de iphone se 2022, die gaan drie keer zo lang mee en zijn beter in elk opzicht zelfs vergeleken budget telefoons over drie jaar waarschijnlijk.

Pluspunten

  • Schermcalibratie volgens tweakers lab, naar mijn oog nog steeds bagger maar misschien had ik een slecht model.

Minpunten

  • Hele beroerde software & privacy
  • Scherm weerspiegeld heel erg en is buiten slecht te zien
  • Batterijduur valt tegen, zelfs met een 5000mah batterij. De software is zo inefficient dat het minder lang meegaat dan een iphone se 2022 zelfs op 60hz
  • Ghosting bij 120hz
  • Matige cameras
  • Veel te groot
  • Lelijk design
  • Beroerde werkersomstandigheden en niet duurzaam productieproces

Eindoordeel

Score: 1
ethrellik 28 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Ondanks dat het 200€ kost doet dit meer voelen als een premium midranger waar je duurder uit zult komen voor ongeveer dezelfde specs van andere merken.

Pluspunten

  • MUi 12
  • 5160 mAh + 33W Snel lader
  • Prijs verhouding tov prestaties

Minpunten

  • Bloatware
  • Kleine bugs software
  • 2MP Macro/Depth Lens

Eindoordeel

Score: 5
theohelmus 17 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Als vervanging van mijn Nokia 6.0 met kapotte usb poort Mooie specs en mooie prijs :) Verder idd groot, relatief zaar en uitstekende (letterlijk en figuurlijk) camera's.

Pluspunten

  • accuduur
  • snelladen
  • scherm
  • camera's

Minpunten

  • Poco launcher
  • toch wel wat niet gewenste, verwijderbare apps

Eindoordeel

Score: 5
espardeme 16 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 128GB opslag Zwart

Heb mijn POCO X3 128GB gekocht via Xiaomi zelf op Aliexpress. Hiervan heb ik hem kunnen kopen voor 215 euro met gelukkig maar een levering van 5 dagen. De mid-end hardware is geweldig voor de prijs waarvoor ik hem heb gekocht. En zeker het 120Hz scherm.

Pluspunten

  • 120Hz scherm
  • Goede prijs
  • Heeft nog steeds een 3.5 mm jack wat je tegenwoordig misschien minder ziet
  • Vingerafdruk scanner is redelijk snel, maar ook weer niet de snelste
  • 6GB RAM zie je niet altijd in deze prijs range
  • 128 GB opslag is tegenwoordig wel fijn nu mobile gaming steeds beter wordt
  • De camera is opmerkelijk goed en de video stability merk je meteen

Minpunten

  • MIUI 12 is een beetje apart op sommige aspecten, maar went wel snel
  • Zwaar, maar is ook wel een grote telefoon met een zware batterij erin
  • De camera's steken uit, maar als je een hoesje gebruikt merk je dit niet
  • Niet veel van gemerkt tot nu toe, maar je hebt kans op meer advertenties. Hiervoor heb je wel het recht in europa om het uit te zetten, dus je hebt altijd wel controle erover
  • Geen OLED scherm
  • Geen 5G ondersteuning

Eindoordeel

Score: 5
maxhehexd 15 september 2020 Product gekocht

Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart

Niet te vergelijken met andere smartphones rond de 200 euro.

Pluspunten

  • 120hz scherm
  • Batterijduur
  • 3.5mm jack
  • Camera's zijn redelijk
  • Volledig opgeladen in 65 minuten
  • Vingerafdrukscanner zit bij aanknop

Minpunten

  • Is best zwaar
  • Miui 12 zit vol met reclame troep (kan je uitzetten)
  • Bloatware

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Poco X3 NFC 64GB opslag Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee