Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Gebruikers

Score: 4
24 reviews

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Prijs
Specificaties 6,44" • 2400x1080 • 128GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 31 juli 2020

OnePlus Nord - Eindelijk weer een OnePlus-hit

Met de Nord zet OnePlus een middenklassesmartphone neer die op de meeste punten een dikke voldoende scoort voor zijn prijs. Het oledscherm met 90Hz-verversing is mooi, de accuduur is goed en het laden is snel. De camera is ook prima voor zijn prijs, al is het natuurlijk geen high-end niveau en heb je geen telelens. De Nord heeft de fijne Oxygen-software, waar het toestel soepel op draait en vrij lange ondersteuning. De vingerafdrukscanner is ook snel en kan tegen een beetje water, al heeft de Nord geen officiële ip-classificatie. De behuizing is wat zwak door het gebruik van plastic. Ook heeft het toestel geen draadloos laden, stereoluidsprekers of 3,5mm-poort. Wel is hij toekomstvast door de 5g-ondersteuning. De compromissen moeten bij je passen, maar voor veel mensen is dit een aanrader. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
14
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
3
Score: 1
1
Toon reviews van:
+2
Johannes77 23 oktober 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Het bewijs hoe ver we in de afgelopen 13 jaar qua smartphones zijn gekomen. Natuurlijk zijn alle flagships beter, hier en daar zijn concessies gedaan. Daar loop je niet altijd tegen aan, dus voor veel mensen is dit echt een goede optie

Pluspunten

  • Featureset lijkt heel veel belovend
  • Mooi OLED scherm
  • 128 GB opslag en 8 GB RAM is best veel voor 399 Euro
  • 30 Watt Warp-charger is zo'n luxe, niet zozeer als je de telefoon tijdens je slaap aan de lader wil leggen, maar juist als je een kwartier voor vertrek er achter komt dat je telefoon maar 20% is
  • schuifknop om je telefoon op geluid, trillen of geheel stil te zetten

Minpunten

  • Eigelijk een camera die het bij goed licht goed doet
  • Snapdragon 765G heeft 5G, maar niet sneller dan bijvoorbeeld de Snapdragon 665 die in de Xperia 10 mk II zit
  • Volumerockers en de powerbutton zitten op een verkeerde hoogte tegenover elkaar. Veel ongewenste screenshots door de telefoon in mijn broekzak doen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+2
swhnld 5 augustus 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Een gok die goed uitpakte, de OnePlus Nord vervangt mijn Samsung Note 8 Dual Sim en doet dat goed.

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Handzaam formaat

Minpunten

  • Glazen achterkant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+2
Tweakriez 10 augustus 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Zeer mooi toestel gezien zijn prijs. Grotendeels goede balans qua specs ten opzichte van de prijs. De extra camera's zijn overbodig maar de hoofdsensor is prima. OIS is prettig. De software is vlot alleen jammer dat er Facebook crap wordt mee geïnstalleerd. Al met al een echte topper.

Pluspunten

  • Software
  • Prijs
  • Compact
  • Scherm
  • OIS
  • Laadsnelheid + accu duur (+/- 7 sot)

Minpunten

  • Macro en dieptesensor overbodig
  • Facebook crap
  • 1 speaker, geen 3,5 mm

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Soulaiman 18 december 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Veel hype, weinig waarheid. Daarom vertrouw ik reviews tegenwoordig vaak niet meer. Lees mijn uitgebreidere review hieronder voor meer.

Pluspunten

  • Goed formaat
  • OK camera voor deze prijs
  • 8 GB RAM
  • Trilmotor zeer acceptabel
  • Notifications slider
  • 90Hz

Minpunten

  • Heel overrated updatebeleid
  • Overhyped merk
  • Scherm is OK voor content consumption, maar niet scherp voor te lezen met lage helderheid
  • Behuizing voelt echt cheap aan voor deze prijs
  • Speaker is rotslecht

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 2

+1
Manos078 18 maart 2021 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Overall is de OPNord een hele goede Mid-range telefoon, maar voor diegene die twijfelt over te stappen van een ouder Oneplus model, zal in sommige gevallen de OPNord wat features missen.

Pluspunten

  • Snel laden
  • Oxygen OS
  • Scherp Display contrast
  • Camera voldoet voor normaal gebruik uitstekend
  • Betaalbare prijs voor midrange segment
  • Batterijcapaciteit (4115 mAh)
  • Plat scherm (scr. prot. vriendelijk)

Minpunten

  • Software nog niet optimaal-batterij verbruik niet optimaal
  • Notificatie dot ontbreekt
  • Geen 3.5mm jack
  • Fingerprint sensor op scherm
  • Netflix en FB app ingebakken in OS (tooltje benodigd om te verwijderen)
  • Relatief zwaar/groot t.o.v. voorgaande model
  • Dubbele selfie camera?
  • Updates tot Juli 2023

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+1
MiFo 12 december 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

De meest gehypte Chineese meuk van 2020: -De batterijcapaciteit is met 3640 mAh fors lager dan gespecificeerd. -Hoog standby stroomverbruik (met dataverkeer aan 1.5-2.5% per uur) -Voortdurend last van Google Chrome freeze -Foto's zijn korrelig, bewegende personen onscherp en met zeer onnatuurlijke kleurtinten. -Bluetooth verbinding instabiel -Helderheid scherm fluctueert

Pluspunten

  • Geschikt om te bellen
  • Scherm is prettig

Minpunten

  • Batterijcapaciteit met 3640 mAh fors lager dan gespecificeerd
  • Hoog stroomverbruik standby
  • Google freeze
  • Foto's onscherp en kleuren onnatuurlijk
  • Fluctuaties helderheid en kleur scherm
  • Bluetooth instabiel
  • Goedkope plastic behuizing
  • Vingerafdruk scanner reageert matig

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 1
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 1
Scherm Score: 4

+1
Oneplusmaster 4 augustus 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Schitterend product met uitstekende prijs. Geen Huawei toestanden voorspeld waardoor je ineens je software niet meer kan updaten (android). De prijs/spec verhouding is grandioos, wat mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken icm de geweldige accu (4100 mAh)

Pluspunten

  • Scherm
  • Batterij
  • Laadtijd
  • Prijs
  • Specificaties

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
Pieterboss 21 januari 2021 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Mooi toestel voor een goede prijs

Pluspunten

  • Beeldscherm
  • Batterij
  • vingerafdruk scanner

Minpunten

  • plastic frame

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
Unveiled 15 augustus 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Uitstekende keus voor een telefoon zonder dat je gelijk de hoofdprijs moet betalen. "nadelen" zijn te overzien, dus persoonlijke overweging.

Pluspunten

  • Vloeiend scherm door 90Hz
  • Goede helderheid van het scherm
  • Goede batterijduur
  • Prima geluid ondanks monospeaker

Minpunten

  • Geen SD-kaart slot
  • Meer crapware dan voorheen
  • Overbodige macro camera

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

TheSwant98 2 april 2021 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Na 3 jaar een A5 2017 te hebben ben ik nu November overgestapt op dit ding. Mooie kleur, fijn in gebruik, en een opluchting na mijn oude telefoon. Zeker een aanrader als een midrange model.

Pluspunten

  • Amper Bloatware
  • Goede Camera
  • Grote accu die snel oplaad

Minpunten

  • Geen Muziekspeler & Notitieapp

Eindoordeel

Score: 4
dejeroen 29 maart 2021 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Een uitstekende opvolger van mijn OnePlus 3.een stukje zwaarder en groter, maar ook gelijk een beetje mooier en een flinke upgrade in camera, cpu en opslag.

Pluspunten

  • goede prijs/kwaliteit verhouding
  • mooi scherm
  • snelladen

Minpunten

  • geen audio kabel aansluiting
  • onverwijderbare netflix app

Eindoordeel

Score: 4
suze1974 20 januari 2021 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

EXTREEM SLECHTE gevoeligheid van het scherm. Google maar, internet staat vol met klachten. Je merkt het meteen bij gebruik. Het hapert, traag en vaak tot 3x (!) tikken tot het scherm reageert. Om gek van te worden. Meteen teruggestuurd.

Pluspunten

  • Accuduur, maar dat is vanzelfsprekend bij nieuwe mobiel

Minpunten

  • Extreem slechte schermgevoeiligheid
  • Scherm hapert
  • Scherm is traag, vaak 3x tikken voor reactie

Eindoordeel

Score: 1
gumkop 2 november 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Ik vind hem prijs / kwaliteit technisch tegenvallen, hij is niet slecht, maar erg duur voor wat je krijgt: -hij is niet snel -zit een vervelende bug in die muziek steeds gepauzeerd -blijft ongebruikt maar 4GB vd 8GB over, 100GB vd 128GB -goede camera -updates -5G -200 euro te duur

Pluspunten

  • camera
  • vingerafdrukensor
  • 2 maandelijke update's

Minpunten

  • cpu
  • geheugengebruik
  • muziek app bug
  • geen losse memory card
  • beeldkwaliteit scherm, flets

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 2
christianald 15 oktober 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Heb de Nord gekocht als opvolger van mijn OnePlus 6 en ben tot nu toe zeer tevreden. Vooral de vloeiende bediening, mooie camerabeelden en het razendsnel laden met Wrapcharge zijn wel pluspunten. Daar tegenover vind ik persoonlijk de accuduur iets tegenvaller (1-1,5 dag), al laad ik steeds van 20-80%.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Vlotte bediening
  • Wrapcharge
  • Camera

Minpunten

  • Relatief korte accuduur

Eindoordeel

Score: 5
born2cook 12 oktober 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Ik ben verbaasd over de snelheid waarmee de batterij oplaad, het uiterst vriendelijke OxygenOs, de geregelde updates en de beeldkwaliteit van het scherm. De camera is goed en voldoet aan al mijn wensen. Wil je een nog betere camera kies dan de Huawei P30 pro.

Pluspunten

  • OxygenOS (details)
  • Laadtijd batterij 80% <30min
  • Updates Oxygen
  • Batterijduur
  • Beschermhoesje gratis meegeleverd
  • Camera opties en mogelijkheden
  • Snelle gezichtsherkenning in lichte ruimtes
  • Dubbele sim

Minpunten

  • Bescherming camera achterzijde
  • Gezichtherkenning werkt niet in donkere ruimtes
  • Geen aansluiting voor oortjes (alleen draadloos)

Eindoordeel

Score: 5
psYchovic 24 september 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Nadat mijn Nokia 7 plus plotseling niet meer aan wou, dit toestel gekocht. Een prima toestel waarbij voor mij vooral het scherm een grote vooruitgang is. Snelheid is goed en weinig extra apps.

Pluspunten

  • Scherm
  • Oplaadtijd
  • Snelheid

Minpunten

  • Speaker is matig, maar is niet voor iedereen een probleem

Eindoordeel

Score: 5
mattiasb97 23 september 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Voor deze prijs zal je niks beters vinden. Al het belangrijke aan een smartphone werkt top: batterij, scherm en camera. Enige noemenswaardige nadeel is de speaker: daar moet je niet al teveel van verwachten.

Pluspunten

  • Scherm
  • Batterijduur
  • Prijs (-kwaliteitverhouding)
  • Design
  • Snelheid
  • Camera

Minpunten

  • Speaker
  • Geen 3,5mm-poort

Eindoordeel

Score: 5
Mazda Man 21 september 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Dit is weer een echte OnePlus naar mijn mening, niet al te duur en weinig echte compromissen ten opzichte van ''flagships'' die minstens 800 euro moeten kosten.

Pluspunten

  • Mooi design en een lekker kleurtje
  • Vlotte SoC gepaard met vloeiend scherm
  • Vrijwel stock android
  • Zeer snel opladen

Minpunten

  • FaceBook is voor geïnstalleerd
  • Een enkele speaker aan de onderkant

Eindoordeel

Score: 5
Bark_At_The_Cat 11 september 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Wat een opluchting na de trage Galaxy A51. Bluetooth werkt op deze telefoon ook gewoon goed integenstelling tot laatstgenoemde. Het 90Hz-scherm vind ik een hele goede toevoeging. Zeker met Gcam maakt hij echt puike foto's met de main sensor.

Pluspunten

  • Vlotte soc voor een midrange phone
  • 90 Hz-scherm
  • OLED
  • 8GB Ram is meer dan genoeg
  • 128GB opslag
  • 5G voor wie dat belangrijk vindt
  • OxygenOS is prima

Minpunten

  • Plastic frame in constructie
  • Chinees bedrijf
  • Google Pixel 4a is goedkoper
  • Geen Micro-SD

Eindoordeel

Score: 5
db112nl 7 september 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

In de midrange prijsvechter klasse ging het voor mij spannend worden... werd het de pixel 4a of de oneplus Nord? Ik heb de OP1 OP3T gehad en vanwege uitblijven Pixel 4a nu zeer tevreden over de Oneplus Nord.

Pluspunten

  • Camera goed
  • Unlockable bootloader

Minpunten

  • Komt preinstalled met Facebook (removable via adb)

Eindoordeel

Score: 5
DW23 3 september 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Blauw

Goede telefoon, met bepaalde tekortkomingen. Schermverversing is heerlijk snel, maar heeft bij lage helderheid een vreemde tint/gradient van mooi zwart naar grijs/groen. Foto's zijn in orde. Redelijk zwaar, wat ik zelf prettig vind, maar je moet ervan houden. 3.5mm jack mis ik niet en 5G functie gebruik ik niet.

Pluspunten

  • Snelle, soepele telefoon
  • 90Hz scherm
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goede batterij

Minpunten

  • Macrosensor ronduit slecht
  • Tint issues

Eindoordeel

Score: 4
maxhehexd 5 augustus 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

De prijs/kwaliteit verhouding is super, de accu laad snel op, ondanks plastic frame voelt hij stevig aan. Wat mij wel opviel was de slechte kwaliteit van de macro lens, andere camera's zijn goed. Prima upgrade die mijn Samsung Galaxy J7 vervangt.

Pluspunten

  • 90hz Scherm
  • Goeie accu
  • Snel
  • OxygenOS
  • Snelle vingerafdrukscanner & gezichtsherkenning
  • Maakt mooie foto's

Minpunten

  • Geen headphone jack
  • Plastic frame

Eindoordeel

Score: 5
djack 31 juli 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Weer een leuke smartphone van Oneplus en dit alles voor een top prijs.

Pluspunten

  • Goed scherm
  • Proper OS
  • 5g mogelijkheden
  • Prijs
  • Camera

Minpunten

  • Batterij heb ik het gevoel dat hij sneller plat is

Eindoordeel

Score: 5
Layon 30 juli 2020 Product gekocht

OnePlus Nord (8GB ram) Grijs

Sinds 3 dagen in gebruik

Pluspunten

  • 5G werkt als een zonnetje
  • Scherm is prachtig

Minpunten

  • Wordt af en toe warm bij zwaar gebruik
  • wijdhoek selfie camera niet een groot succes

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een OnePlus Nord (8GB ram) Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True