Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
22 oktober 2007 Rapporteer

Inleiding. Na ongeveer een jaar lang met een Gigabyte 965P-DS4 gewerkt te hebben, begaf het geluid het. Even contact opgenomen met het bedrijf waar ik het moederbord gekocht had, en ik kon het moederbord terug sturen, en als het probleem ook gevonden werd, namen zij contact met mij op. Zo gezegd, zo gedaan. 2 dagen voor ik op vakantie ging, kreeg ik te horen dat ik mijn moederbord kon laten repareren, of ik kon in de zelfde prijsklasse een nieuwe uitzoeken. Na enig overleg, overeen gekomen, dat ik de Gigabyte P35-DS4 toch wel graag voor mijn computer wilde hebben. Dus, net 1 dag op vakantie, en ik kreeg al bericht dat mijn moederbord bij mij thuis lag (lang leve mijn opa!) Dus in principe toch wel 2 weken geleefd naar het vertrek...

Pluspunten

• Veel opties
  • Blijft erg koel
  • Goede overclocker
  • Ziet er fantastisch uit
  • Word compleet geleverd

Minpunten

• Ik zelf kan er geen vinden, maar mensen die Crossfire willen draaien zullen denk ik een paar S-ATA poorten gaan missen

Heb het Gigabyte P35-DS4 moederbord nu 6 dagen in bezit, vond het tijd voor een duidelijke review. Mijn vorige moederbord gaf erg rare fouten (http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1272482) en die heb ik voor reparatie terug moeten brengen, dit kon echter enkele maanden duren dus heb besloten een nieuwe te kopen en de oude te verkopen als ie gerepareerd terug komt. Argumentatie voor aankoop Ik ben een fan van zoveel mogelijk schijven netjes in RAID te draaien, dit vanwege snelheid en veiligheid. Maar wilde niet meer verschillende RAID controllers gebruiken om tot een fatsoenlijke RAID te komen. M'n oudere P5W DH Deluxe had 3 RAID controllers, echter maar 2 of 3 poorten per controller. Ik besloot dat dit te...

Pluspunten

• Intel ICH9 bridge, 6 poorten!
  • Rete-stabiel tot nu toe
  • Talloze overclockmogelijkheden
  • 12 USB poorten
  • Energiezuinig (claimt de featureset)
  • Grote koelers zijn ook mogelijk, sinds rev. 2.0 zijn deze zelfs wat makkelijker aan te sluiten

Minpunten

• Eigenlijk nog niet gevonden

2 augustus 2007 Rapporteer

Featureset:
Het enige wat zou kunnen ontbreken is een wireless netwerk; de rest is gewoon aanwezig.
Layout:
Prima, weinig anders dan ik gewend was; die heatpipes is wel even opletten als je een grote koeler ergens witl hebben.
Prestaties:
- Goede koeling van wat onderdelen door de heatpipes.
- Kan prima overweg met 4x 1GB Crucial BallistiX PC2-8500.
Stabiliteit en betrouwbaarheid:
- Betrouwbare materialen
- Zuinig met energie
- Nog nergens last van gehad.
Overklokbaarheid:
- Nog niet aan begonnen, maar er is van alles mogelijk in de BIOS.
Compatibiliteit:
- Met andere producten prima
- Met eigen onderdelen eigenlijk gewoon slecht:
* Geluids drivers zijn wat lastig (installeer eerst een patch van Microsoft voor WinXP (staat op de bijgeleverde PC), download dan de nieuwste drivers bij Realtech en installeer die.)
* 4.1 Geluid: Boxen achter niet aan de praat tot nu toe.
Ondersteuning door de fabrikant:
Zoals gewoonlijk zijn de moederbord sites uit Taiwan oerend langzaam!
Prijs:
Gewoon een goeie prijs voor de geleverde kwaliteit van het product.

Pluspunten

• Betrouwbare materialen
  • Zuinige met energie
  • Veel mogelijkheden

Minpunten

• Geluids drivers zijn een ramp

28 oktober 2007 Rapporteer

De Gigabyte P35 DS4 een van de veelbelovende moederborden met de alom bekende Intel P35(bearlake chipset). Veel features en zéér scherp geprijsd. Inleiding: Specs: -Core 2 Duo E6750 (@ 3,6ghz) -Gigabyte P35 DS4 (rev 1.0) - 2x1024MB OCZ XtC Gold PC7200(900mhz) -Sparkle GF8800GTS - 1x 250gb WD Sata2 1x WD 320gb Sata2 -Zalman HP-600 Na het hebben van een Asus P5W DH deluxe, en een Asus P5B Deluxe, was ik toe aan iets nieuws. Met beide moederborden kon ik niet ver genoeg overclocken. Ik begon met de P5W Dh, al snel kwam ik niet over de 400fsb heen, de P5B deed niet veel beter met de 410fsb. Met de Gigabyte P35 DS4 wou ik daar verbetering in brengen, mede doordat het moederbord ''stevig'' geprijsd is en echt ontzettend veel...

Pluspunten

• relatief lage prijs
  • beschikbaarheid
  • Ultra durable 2
  • Koperen koelmassa, passief koelen= oknp!
  • Usb uitbreidmogelijkheden
  • Veel S-ata poorten!

Minpunten

• Je kan aardig zoet zijn met het monteren van groot koelblok, door de hoge koeltorens op het moederbord kan je niet overal perfect bii.
  • Ctrl+F1 truucje overbodig
  • Grote koelers kunnen niet passen
  • Roze doos... roze is voor meisjes :P (Bij gebrek aan andere negatieve eigenschappen

12 augustus 2007 Rapporteer

Lang getwijfeld tussen de P35 DS3P en P35C DS3R en de DS4. Uiteindelijk toch voor de DS4 gekozen omdat deze toch echt het meeste biedt voor een goede prijs. Moederbord blijft ongeloofelijk koel met de heatpipe (mag ook wel want er zit bijna een 1/2 kilo koper op). Het schijnt dat de nieuwe revisie 1.2 een minder koelblok gaat krijgen.
De feature set is prima met een esata bracket , sata kabeltjes en extra USB ports. (alhoewel er al 6 op het bord zitten).
Qua compatibilititeit heb ik wel een probleempje aangezien de bios in 720x400 op 70 hz loopt en mijn Sapphire 2600XT dit niet ondersteund in DVI mode. Dit betekent dus geen DVI maar analoog aansluiten. Ik weet eigenlijk niet zo goed of dit nu een fout is van Gigabyte (exentrieke bios resolutie) of ATI die deze resolutie niet in de VBIOS van de kaart heeft geprogrammeerd.
Verder draai ik Vista 64 en wat mij opviel is dat als je de ICHR9 raid modes van intel gebruikt je niet apart de drivers hoeft te laden in de install en dat verder na installatie eigenlijk alles werkt (ook audio). In windows XP is dit geheel anders maar ja dat was ook te verwachten. Hier moeten alle drivers apart worden geladen.
Overclokken ging bij mij redelijk. De voltages kunnen handmatig worden...

Pluspunten

• compleet bord
  • blijft lekker koel
  • werkt goed met vista
  • redelijke overclokker

Minpunten

• rare bios resolutie
  • ctrl+ f1 functie in bios
  • 150 euro blijft veel geld.

Gigabyte GA-P35-DS4

14 september 2010 Rapporteer

Gigabyte GA-P35-DS4

Heb jij ook een Gigabyte GA-P35-DS4?