Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
cybero
19 februari 2011

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN

Ik heb deze router inmiddels meer dan een 2 jaar en nu ik besloten heb om andere router te kopen (en deze af te schrijven) is een review op zijn plaats, want de router is mji niet bevallen. Deze review kort samengevat: dit apparaat is niet voor tweakers hoewel dat met specificaties en prijs wel een doelgroep is.
Aankoop
De router had ik aangeschaft zodat maar 1 kastje nodig zou hebben voor:
- gigabit ethernet (Geen aparte switch nodig) (zelfs meerder vlan's)
- VPN naar mijn werk (voor het hele netwerk)
- Wifi
De specificaties sloten hierop goed aan, maar als een apparaat laat zien dat specs niet alles zijn dan is het wel deze WRVS4400N.
Eerste Indruk
Na wat snelle tests kwam ik er al snel achter dat de doorvoer naar...

Pluspunten

• Functies: VPN, Qos, ipv6, VLANs (laatste niet gebruikt)

Minpunten

• Onstabiel
  • Hoge delay via wifi
  • Lage doorvoer snelheid breedband

Anoniem: 262288
19 mei 2008

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN

Een nieuw huis - een mooi excuus om het "goed" te doen: -De weg naar de Linksys WRVS4400N-EU- Na gestuntel in een huurhuis met een Speedtouch/KPN-Internet in een meterkast (wireless gekoppeld met 2 X Linksys WRT54GL (dankzij DD-WRT) om geen kabels in gangen te hebben etc. is het nu zover een eigen huis, tijd om het goed te doen... -Snel- Internet en gbit/LAN + Wireless N als uitgangspunt. De internet verbinding (Telfort 20mb) is na wat administratieve hick-ups werkend (16 a 17mb) en stabiel. Ondanks het feit dat telfort dyn. ip uitdeelt is mijn ip tot nu toe (2 weken) nog niet veranderd. De internet verbinding komt binnen via een Zyxel-Multi PC modem en gaat naar de WAN/Internet poort van de Linksys. (Hier is nog wat configuratie werk te...

Pluspunten

• Wireless N (Backwards compatible
  • 4 Gbit poorten (10/100/1000)
  • Feature-Set (voornamelijk VPN functionaliteit)

Minpunten

• Instabiel (moet verder onderzocht worden)
  • Support van Linksys (het lijkt erop dat Linksys niet kei-hard werkt aan updates)
  • Vanwege dubbele processoren in het apparaat (1X wired 1X wireless systeem) is het niet mogelijk om DD-WRT te gebruiken.
  • Warmte vorming, het apparaat wordt warm (HEET!)... ik ben benieuwd naar het stroomverbruik... (in de update zal ik dit meenemen)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Maddog McHare
16 oktober 2009

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN

Mijn eerste huis gekocht, dus meteen de boel goed inrichten. Op alle verdiepingen cat 6 bekabeling aangelegd: dan moet je daar ook gebruik van maken! Op zoek naar een geschikte WLAN router met gigabit en andere VPN fratsen om zelf nog wat te hobbyen. Naar veel reviews en test gelezen te hebben kwam ik uit op deze router, wat uiteindelijk een teleurstellende keuze is geweest.
Ik heb de router al enige tijd en als je nu kijkt op verschillende fora wordt het ding uitgekotst. Mijn negatieve ervaringen zitten hem met name in de minimale support vanuit Linksys; weinig firmware updates, slechte feedback vanaf support etc.
Ander slecht punt is dat de router om de zoveel tijd vast loopt. Er is dan geen netwerkverkeer mogelijk zowel intern als extern...

Pluspunten

• throughput op fixed gigabit en wireless N
  • featureset

Minpunten

• support
  • poorten blijven hangen
  • warmte ontwikkeling
  • sissend geluid

3 van 5 sterren (Voldoende)
Frits Bits Newbie
27 februari 2008

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN

Afgaande op tests kwam deze router er heel goed uit. Wat een teleurstelling echter met het gebruik! Het meest irritante is de instabiliteit van de router met het internet. 1 tot 2 maal per dag gaat de interface down en moet met de hand weer hersteld worden. Ook de doorgeefsnelheid zowel wired als draadloos is slechter dan met mijn oude router (Vigor 2200E). Op verschillende formus wordt over de slechte stabiliteit geklaagd maar Linksys lijkt er niet veel aan te doen. Het apparaat is ook uit productie genomen volgens de website van Linksys. Over de support wordt ook veel geklaagd. Tot nu toe heb ik geen reactie op mijn klacht gehad. Dat belooft niet veel goeds. Ook de laatste firmupgrade naar 1.1.03 haalde niets uit.
De set up verloopt makkelijk...

Pluspunten

• Set-up / Gigabyte ethernet / N wireless

Minpunten

• Instabiele verbinding met internet, geen automatisch herstel.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
tom_p Newbie
28 januari 2008

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN

De Linksys WRVS4400N heeft een zeer goede feature lijst. Voor mij zijn 1GB switch, 802.11N, VPN de hoofdzaken.
Het blijkt echter dat de latere firmware behoorlijk wat problemen geeft. Zo zijn de wireless verbindingen niet echt stabiel te krijgen. Zodra ik echter mijn Canon MPR600R printer wireless wordt toegevoegd is gewoonweg het hele netwerk op tilt.
Firmware versie: V1.1.03-ETSI,
Er wordt al langer over deze router geklaagd op internet. Ik had deze "kwaliteit" niet verwacht van Linksys (onderdeel van Cisco). Ik hoop dat de beloofde update van de firmware op korte termijn komt en stabiel zal zijn.
tom_p

Pluspunten

• feature set

Minpunten

• niet stabiel te krijgen op dit moment.

Deathlef
28 november 2009

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN

Minpunten

• Apparaat is zeer onstabiel
  • Voor nieuwe firmware moet je registeren wat (momenteel niet werkt)
  • Na upgrade van firmware router nog slechter

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router with VPN?