De Sony A7 II kent ten opzichte van de oorspronkelijke A7 een aantal wijzigingen, zoals een grotere grip, een stevigere body en een extra programmeerbare knop. Omdat de sensor en beeldchip onveranderd zijn, is ook de beeldkwaliteit vrijwel hetzelfde. De autofocus is wel wat verbeterd, maar nog steeds wat traag voor een camera in deze prijsklasse. De ingebouwde vijfassige beeldstabilisatie is met afstand het meest bijzondere kenmerk van de camera. Daarmee kun je met iedere lens langer uit de hand fotograferen en heb je meer vrijheid voor bepaalde instellingen, zoals een kleine lensopening of lage iso. Helaas is de camera daardoor wel in prijs gestegen. Lees verder »
Goedkope fullframe optie, doch degelijk product. Prima kitlens voor de prijs, echter is de mijne enigszins decentered. Mooie foto’s. Enkele opmerkingen over de functionaliteit in de uitgebreide review.
Review geschreven om 6 jaar garantie van fotodevakman te krijgen.
Pluspunten
goedkoop voor fullframe
Bouwkwaliteit
Kleiner dan spiegelreflex
Minpunten
Geen acceptabele toegang tot 24, 30 en 60 fps filmen
Sony A7 Mark II: stabiel van zichzelf
Op zich een prima toestel, met uitgebreide mogelijkheden, ik vind alleen de combinatie van de A7 II met deze lens nogal aan de zware kant, 1350 gram heb ik op mijn weegschaaltje staan.
Een goede lichtgewicht instap-systeemcamera met een aardige prijs. De accuduur is acceptabel maar relatief kort; Een hele dag foto's maken lukt niet op één acculading. Voor de goed voorbereide Tweaker kom je nog niet ver met een losse powerbank, want de camera is onbruikbaar tijdens het opladen, en een acculader en extra accu's worden niet meegeleverd.
De camera maakt mooie foto's, veel hiervan laten zich op de volautomatische stand maken zonder dat je er nog omkijken naar hebt.
Het is jammer dat de prijs na al deze jaren nog hoog ligt met alle opvolgers die reeds bestaan, en door het gebruik van micro-USB zuil je ook nog een extra kabel mee onderweg. De OLED-zoeker is helder met een mooie weergave van het beeld maar raakt in mijn ervaring ook snel vervuild met stof en is niet makkelijk schoon te maken.
Camera zelf aangeschaft, review schrijven geeft 5 jaar garantie.
Sinds kort ben ik eigenaar van de sony Alpha II, een tijdje geleden was ik ook bezig met fotografie. Na een tijdje twijfelen heb ik toch deze camera aangeschaft, ik ben zeker tevreden, alleen is de accu duur wel een ding,
Toestel ligt goed in de hand.
Prima foto's en video kwaliteit
Pluspunten
goeie fotokwaliteit
eenvoudig in gebruik
Minpunten
gewicht
Anoniem: 1329312
23 januari 2020 Product gekocht
Sony A7 II + 24-240mm f/3.5-6.3
Bij Kamera express deze camera gekocht. Super service, heel goed geholpen!
De camera nu gaan leren kennen, maar ik weet zeker dat ik er erg veel mooie foto`s mee ga maken.
Wat een geweldige camera. Het gebruik er van is anders dan een DSLR (spiegelreflex) maar heeft zeker overeenkomende eigenschappen. De technologie is zo ver inmiddels dat de snelheid waarmee de camera werkt niet te onderscheiden is van een DSLR.
Pluspunten
Super snel
Geweldige kwaliteit
Full Frame
Net als een DSLR kan je met de E-Mount lenzen op de camera monteren
Met een speciale adapter ring kan je ook lenzen van andere merken gebruiken
Uitgebreide software
Hele mooie video beelden
Kan een grote geheugenkaart in (SD-Kaart)
Minpunten
Minder robuust dan DSLR (maar in de toekomst komt hier verandering in)
Compacter dan DSLR waardoor de camera iets kleiner in de hand ligt. (Met extra batterypack onder op is het opgelost)
Geen in gebouwde flitser (wel een lichtsensor voor scherpstellen aan de voorzijde)
Alleen SD-kaart
Enkel 1 geheugen slot
Anoniem: 1161896
1 januari 2019 Product gekocht
Sony A7 II Body Zwart
geweldige service bij verschoor in breda.
Pluspunten
mooi compact
snel
goed geprijst
Minpunten
ouder model
Anoniem: 1105169
16 augustus 2018 Product gekocht
Sony A7 II Body Zwart
Ik was op zoek naar een goede full frame camera die ook goed mee te nemen valt en waarmee je niet beladen bent. Bovendien lag deze fullframe camera met stabilisatie aan boord binnen mijn budget. Ik heb deze camera gekocht met de samyang 35mm f2.8 en.
Pluspunten
full frame
beeldstabilisatie aan boord
zeer mooie fotos
compacte camera
Minpunten
geen 4k
relatief zwaar maar valt wel mee
batterij relatief snel leeg
Anoniem: 544933
30 juni 2018 Product gekocht
Sony A7 II Body Zwart
Prima camera voor de veeleisende hobby fotograaf. Handzame full frame camera met beeldstabilisatie. Ook bij weinig licht kan er nog uit de hand gefotografeerd worden. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Pluspunten
Zeer goed bouwkwaliteit
Beeldstabilisatie
Handzaam
Minpunten
Het is zonde om met deze camera met goedkope lenzen te werken
Anoniem: 1088965
27 juni 2018 Product gekocht
Sony A7 II Body Zwart
Na lang wachten en zoeken heb ik deze kamera gekocht. De reden is dat uit al de revieuws blijkt dat de sony a7 II uitermate geschikt is voor mijn oude Minolta Rokkor lenzen. Met name de in de camera ingbouwde bewegingsstabilisatie maakt bij velen een uitstekende indruk.
Pluspunten
degelijk
stabilisatie in de camera
geschikt voor minolta objectieven
Minpunten
lensadapter moet ik op e-bay zoeken
Anoniem: 1076473
27 mei 2018 Product gekocht
Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart
Wat ik het meest in het oogspringend vindt is het compacte formaat...maar met grote prestaties. Zeer fijn voor straatfotografie.
De Sony A7 II heeft hetzelfde autofocussysteem als de Sony A7, met 117 fasedetectiepunten op de sensor en 25 contrast AF plekken op de sensor.
Pluspunten
Kwaliteit
Compact
Hoge prestaite
Minpunten
Lensen nog te weinig opties
Anoniem: 1035343
30 januari 2018 Product gekocht
Sony A7 II Body Zwart
Zeer mooie camera met een goede bouwkwaliteit. Voor mij een mooie allrounder in combinatie met de SEL24240 lens. Geleverd binnen één dag icm 5 jaar garantie en 300 euro cashback van Sony een fijne aankoop bij Kamera Express.
Pluspunten
tov spiegelreflex Full frame klein
Bouwkwaliteit
Prijs extra batterij
Uitklapbaar scherm
Minpunten
Geen flitser
FE lenzen zijn erg duur
Door Fullframe niet de kleinste lenzen en body
Anoniem: 1033495
25 januari 2018 Product gekocht
Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart
Geweldige camera met veel mogelijkheden. Makkelijk te gebruiken, zelfs voor amateur zoals ik.
Lens is licht en scherp. Ik vind mijn beide items van Sony leuk. Goede kwaliteit.
Pluspunten
licht
veel functies
Minpunten
korte levensduur van de batterij
Anoniem: 1020933
31 december 2017 Product gekocht
Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart
over gestapt van DSLR naar systeemcamera , van APS-C naar full frame, van groot naar klein .
De Sony A7II licht fijn in de hand en de evf is zeer prettig om mee te werken
Door de 5 assige IBIS kun je gebruik maken van goedkopere lenzen zonder image stabilisatie.
Pluspunten
IBIS
weather sealing
kleinste full frame
Minpunten
recording knop video opname
nog niet veel fe lenzen die licht sterk zijn
Anoniem: 1008511
10 december 2017 Product gekocht
Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart
De Sony Alpha 7 mark 2 is voor mij de perfecte opvolger van mijn oude maar geliefde Nikon D90. Vanwege het formaat en gewicht van de D90 wilde ik een betere en lichtere systeemcamera. Na een paar weken gebruik ben ik zeer tevreden met de mooie foto en het gebruiksgemak.
Zeer mooie camera met veel mogelijkheden (waarvan ik de meeste nog moet ontdekken). Ondanks het feit dat ik de camera pas een paar dagen in bezit heb, maak ik er eenvoudig en snel al goede foto’s mee.
Pluspunten
Ingebouwde beeldstabilisatie
Beeldkwaliteit
Gebruiksgemak
Minpunten
Accu capaciteit
Anoniem: 1005145
4 december 2017 Product gekocht
Sony A7 II Body Zwart
Na uitvoering onderzoek en advies gekozen voor de SonyA7 2. Goede uitleg en advies vanuit de winkel.
Pluspunten
kwaliteit
gebruiksgemak
Minpunten
(te) veel mogelijkheden
Anoniem: 863737
31 december 2016
Sony A7 II Body Zwart
Robuuste professionele camera met geweldige specificaties. Lekker licht in gebruik.
Objectieven wel duur ,maar van geweldige kwaliteit.
Omdat de A7 II reeds wijd gereviewd is online, maak ik weinig woorden aan vuil over deze prachtige innovatieve camera. Ik wil iets kwijt over de mijns inziens een belangrijke aspect wat nergens anders behandeld is... De Workflow van de Sony Image Data Converter (Sony RAW) software...
Pluspunten
Voor reviewen en editen van fotos afzonderlijke overzichtelijke windows
spartaans no nonsense layout, doet denken aan windows 2000 gevoel, waardoor alle focus en aandacht bij het fotografische gedeelte komt, mag ik wel waarderen
desalniettemin multicore waarmee de foto bewerkingen in raw gelijktijdig alle zes cores van mijn 5820K gebruikt! en de plaatje ook alszodanig in snelle mozaik bewegingen opbouwt! voelt als realtime.
het belangrijkste: mijns inziens erg goede balans tussen het aantal edit functies en de kwaliteit van de bereikte resultaten. Ik verdronk altijd in lightroom. vond Sigma's raw editor beter ookal was deze trager. Sony's ouderwets ogende layout werkt verrassend erg prettig. Beter dan welk ander raw converter die ik ooit heb gezien. Je houdt je focus bij je foto, en voelt je een fotograaf, in plaats van een techno nerd die urenland zit te vriemelen op eindeloze nuttelose sliders, zoals in lightroom! In de sony raw converter zijn er de volgende hoofdstukken met elk "slechts" één tot hooguit vier NUTTIGE ertoedoende sliders: Brightness, White Balance, Creative Style, Contrast, D-Range, Highlight, Color, Shading, Sharpness, Noise Reduction, Distortion, Tone Curve, Display. Elk van de items ben in hooguit een minuut klaar met allemaal mooie verschillen. Je kunt er geen ufo achtige plaatjes mee maken zoals in lightroom. Everything makes sense. Ben zo blij met deze raw converter! Belangrijk voor de workflow van elke fotograaf al die honderden raw files wat je in een maand moet zien te developen wordt nu een fijn gevoel aan gekoppeld. Zoals zovaak gaat bescheiden gepaard met uitmuntendheid...
Voor fotografen die met zwart wit willen werken is er een heerlijke functie die in een viertal scrollbars je vrijheid geeft hoe je foto zw opgebouwd wordt. ook voor portretten geweldig.
je kan plaaatjes ranken, kleurlabelen,
bondige html handleiding met plaatjes meer dan toereikend vond ik
Stabiel, loopt nimmer vast (versie 4.2.04.17270)
Minpunten
Weinig te melden hier.
Als ik toch moet: ik heb 16GB Quad Channel DDR4 ram en de software gebruitk maar 500 mb... iets te ramefficient heb ik het gevoel. ik zou willen dat ik dat zou kunnen instellen hoeveel ram ik wil dat de software gebruikt, zodat het nog sneller zou kunnen werken, dit zal nog handiger zijn voor mensen die een R II wilen met 42 megapixel files. Overigens, ik ben blij dat ik een 7 II heb gekozen vant 24 megapixels is zat voor mij. De bestanden van de A7 II zijn gemiddeld 20 to 30 MB en dat vind ik een mooie tradeoff voor ruimtegebruik versus optische resolutie.
Batterij houdt het niet lang vol. Get over it! zei ik tegenmijzelf, voor paar tientjes tweede genuine/originele accu en klaar is kees.
De A7 II is een fantastische update van een al ontzettend goede 1e generatie fullframe A7 van Sony. Het is vanwege de in-body beeld stabilisatie niet meer de meeste compacte mirrorless camera meer maar de body voelt professioneler aan en heeft betere ergonomie (dan A7/S/R).
Pluspunten
Compacte magnesium alloy body, weerbestendig
IBIS (In-body 5 axis stabilisatie voor Sony lenzen, 3 axis voor 3rd party)
Goede video codec
Fantastische OLED zoeker (net als A7)
Goede WIFI app
Directe verbinding met Sony BRAVIA TVs voor slideshows
Minpunten
Aanbod FE lenzen nog niet heel sterk
Batterij is vrij snel leeg (maar wel uniform over hele Sony NEX/Alpha lijn)