Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart Review

12 juli 2019, laatste update op 12 juli 2019, 553 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goedkope fullframe optie, doch degelijk product. Prima kitlens voor de prijs, echter is de mijne enigszins decentered. Mooie foto’s. Enkele opmerkingen over de functionaliteit in de uitgebreide review.

Review geschreven om 6 jaar garantie van fotodevakman te krijgen.

Pluspunten

• goedkoop voor fullframe
  • Bouwkwaliteit
  • Kleiner dan spiegelreflex

Minpunten

• Geen acceptabele toegang tot 24, 30 en 60 fps filmen
  • Variabele kwaliteit kitlens

3 van 5 sterren (Voldoende)
Let wel: video’s worden gefilmd in 25 of 50 fps. Voor de amerikaanse framerates van 24, 30 en 60 fps moet de camera worden ingesteld op NTSC modus, waarna deze opnieuw opstart en een tijdrovende melding geeft dat hij in NTSC modus staat. Deze melding krijg je elke (NB elke) keer te zien dat je het apparaat aanzet. Zeer onhandig.

Tevens is dit model net te oud/goedkoop voor de functies eye autofocus in de modus continuous autofocus (wel in single-shot autofocus), en silent shutter (volledig elektronische sluiter).

Ik krijg het vooralsnog niet voor elkaar om de continue autofocus te laten werken nadat de ontspanknop is ingedrukt in self-timer modus, welke je alleen de optie geeft tussen 2 en 10 seconden.

De wifi-tethering is net-aan functioneel.

Heb jij ook een Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart?

Hoi,

Neem eens een kijkje bij https://sony-pmca.appspot.com, daar kun je een applet op je camera installeren waarmee je de NTSC-melding kunt onderdrukken. Ik gebruik het al een tijdje en geen last meer van.

Cheers
Hoi robni,

Bedankt voor de tip! Leuk om een reactie te krijgen, ik was deze review alweer vergeten. Goh, wat was ik kritisch zeg, ooh erg hoor hahah. Het is verder een super ding.

Groetjes!