Aankoop Ik heb deze processor gekocht toen ik een redelijk high-end system wou bouwen. We hebben voor deze processor gekozen aangezien deze redelijk overclockbaar scheen te zijn... De fout in de cache Het probleem is volgens de documentatie van HP dat de bewuste cpu's op een onjuiste manier met gegevens in de cache omgaan, waardoor de verkeerde data kan worden gebruikt met, in het ergste geval, instabiliteit of crashes tot gevolg. Aldus tweakers nieuws: Bug in Intel Core 2 Duo aan het licht gebracht Nadat ik mijn pc had geinstaleerd, en Windows Vista Ultimate erop had gezet, crashte mijn pc. Ik kreeg een blauw scherm en dat zei dat ik hem opnieuw moest opstarten. Nadat gedaan te hebben...
De Intel Core 2 Duo E6600 is de goedkoopste in de reeks met 4 MB cache en heeft de beste prijs/prestatieverhouding. Ook klokt deze processor zeer goed over. Dit waren voor mij een paar van de redenen om deze processor aan te schaffen. Prestaties De processor kan alles prima draaien. Ik heb nog geen enkele situatie meegemaakt dat ik hem te langzaam vond. Prestaties zijn in vergelijking met andere processoren ook zeer goed. Featureset Er zijn al quad-cores op de markt, maar omdat dual-core nog lang niet overal mee gebruikt kan worden vind ik dit voorlopig meer dan genoeg. Processor ondersteund x64 instructies en draait prima onder Windows Vista x64. Alleen 16-bits programma's worden niet meer ondersteund en zijn niet meer uit te...
Inleiding
Ik heb deze CPU gekocht icm een Intel D975XBX2 moederbord en 2x1GB Micron D9 Fatbody geheugen als vervanging van mijn Athlon64 3000+ S754 systeem. De CPU heb ik gekozen vanwege zijn over het algemeen goede prijs/prestatie ratio en de overklokbaarheid maar daarover meer.
Prestaties
De prestaties van deze processor zijn ongekend, zoveel sneller dan mijn 3000+ en ook nog eens 2 cores. Nu maken niet alle programma's gebruik van de dualcore mogelijkheden, maar dat is bij deze processor niet erg. Alles gaat zeer vlot en soepel en zelfs één core heeft rekenkracht genoeg. Ik gebruik de CPU vooral voor games en deze draait hij perfect. Door de 4MB cache zijn de prestaties wat hoger dan de 2MB versies maar erg veel scheelt het niet.
Featureset
De featureset van de processor is ruim voldoende. Hij beschikt over 64 bits extensies, virtualisatietechnieken en energiebesparende technologie. Wat misschien een gemis kan zijn is hyperthreading, maar dat zal niet zo gek veel schelen in de prestaties.
Stabiliteit
De stabiliteit is goed, zoals je van een processor mag verwachten. Doet wat ie moet doen en dus niets op aan te merken.
Overklokbaarheid
Een van de redenen om deze CPU...
Ik heb deze proccesor gekocht in combinatie met een Asus P5NSLI moederboord. Deze werken perfect samen, ik heb er werkelijk geen omkijken naar.
64 Bit Windows
De 64 bit versie van windows had geen enkel probleem met deze proccesor, hij deed het perfect. Jammer genoeg werkte andere onderdelen niet goed samen met de 64 bit versie van windows en werden sommige programma's zelfs langzamer dus dat is ook de rede dat ik terug ben gegaan naar de 32 bit versie van windows xp. Hopelijk gaat windows vista die beter aan pakken.
Prijs kwaliteit
Zoals gezegd werdt heeft de E6600 de beste prijs kwaliteit verhouding. Hij is het goedkoopste in zijn klasse en kan goed overgeklokt worden. Ik zelf ben nog niet bezig geweest met overklokken want dit vindt ik op het moment niet nodig.
Prestaties
De dual core proccesor komt volledig tot zijn recht. Het verschil tussen een 2,8 Ghz enkele core is enorm, ik krijg het ook maar zelden voor elkaar om mijn CPU 100% te belasten! De warmte ontwikkeling van de CPU is erg laag. De idle temperatuur bij mij ligt op 38 graden. De maximum temperatuur komt niet boven de 50 uit.
Installeren
Het installeren van de processor vond ik persoonlijk erg moeilijk. De...
Zoals we allemaal weten is de E6600 het beste qua prijs/prestatie wat je kan kopen op het moment.
Ik gebruik hem in combinatie met een P5B Deluxe Wifi en hierop met de 965 chipset komt hij prima tot zijn recht.
Idle draai ik hem op ongeveer 32 graden en als je hem maar lang genoeg stresst loopt de proc wel op, maar niet zo hoog dat het alarmerend wordt.
Hierdoor is hij prima over te klokken, in ieder geval zonder problemen tot 3.00 Ghz maar met beetje tweaken kan je de proc zeker 1 Ghz boven de 2.40 zetten.
De prijs ligt erg gunstig ten opzichte van de E6700 en de E6800, met de E6600 heb je voor het geld een goede proc die makkelijk over te klokken, en ook nog eens erg snel is.
Inleiding Na het "falen" van de Netburst architectuur met in het bijzonder de Prescott core moest Intel met een volledige nieuwe generatie processoren komen om in de markt te blijven. Op het moment dat de laatste Pentium D's gereleased werden konden de Intel processoren op geen enkel punt op tegen de AMD processoren. Voor velen was het al lang geen verassing meer dat Intel met iets revolutionairs zou komen, en dat kwam in de vorm van de Core 2 Duo, nog heel lang de "Conroe" genoemd. bMIo72dZ Gelijk al na de release van deze processoren besloot ik dat ik niet achter kon blijven. Ik gebruikte op dat moment een AMD Opteron 144. Het Dual Core tijdperk was al een tijd aangebroken, en de Core 2 Duo maakte...
Inleiding:
nadat ik mijn e6400 in een andere pc heb gekocht besloot ik een nieuwe proccesor te kopen voor die pc.
mijn keuze was de intel core 2 duo e6600 iets beter maar helaas noodzakelijk geweest om een spel goed te kunnen spelen.
Over de processor:
Stabiliteit&betrouwbaarheid: hij heeft geen enkel probleem gehad met welk programma of welk besturingsysteem dan ook.
Warmteproductie: de tempratuur van deze processor is nooit ook maar in de richting van te heet gekomen.
Overklokbaarheid: Ik overklok helaas niet dus kan ik daar geen mening over geven.
Prijs: rond de 250 euro
Fautureset: ik loop hier helaas niet helemaal warm van want ik vond voor de prijs dat vrij weinig zware programma het goed deden of inidergeval zonder happeren.