Gemiddelde gebruikersscore
Ik gebruik de Logitech H985 sinds 2007-05-01 voor: Media center: Zalman en microsoft afstandsbediening (software “Media Portal”.) Harman Cardon 2550 Receiver Philips TV 32PW8206/12R Samsung digitale TV decoder. SamsungDCB-9401R Licht dimmer van een onbekend merk. Operating system: Windows XP Ergonomie De Harmony 895 licht lekker in de hand, ik kan alles met één hand bedienen, mijn vrouw heeft voor sommige knoppen beide handen nodig. De meest gebruikte knoppen zijn het best bereikbaar. Ook de kleine knopjes zijn nog redelijk goed te bedienen. Het display is duidelijk genoeg. De verlichting gaat m.b.v. een bewegingsmelder automatisch aan. Eén klein minpuntje; niet alle knopjes zijn even goed verlicht.
Omdat mijn dochtertje elke keer met haar vingertjes aan mijn stereo apparatuur zat heb ik besloten een dichte kast te kopen waar ze niet meer bij kan. Enige nadeel daaraan is dat als de deuren dicht zitten ook de afstandsbedieningen niet meer werken.
Om dit op te lossen heb ik de Harmony 895 gekocht en ben hier zeer tevreden over.
In de verpakking zit de Remote, en de IR blaster, het is dus en compleet werkend pakket.
Zon beetje alle apparatuur die je je maar kunt bedenken zit in de online database van logitech, dus je hoeft niet je oude afstandbedieningen te “leren” je geeft aan welke apparatuur je hebt en de codes worden in je AB geladen.
Je kunt acties toevoegen, bijvoorbeeld TV kijken.
Hij schakelt dan bij mij de TV...
Mijn grootste bezwaar voor de aanschaf van deze AB was net als zovele, de prijs! 195 euries voor een AB? Ik lijk wel gek! Uiteindelijk was de Z-Wave, ofwel RF functie de doorslaggevende factor. Ik was het eigenlijk wel zat om elke keer mijn dressoir kast te moeten openen als ik TV/DVD wilde kijken. In de praktijk blijft die namelijk altijd open en dat stoorde mij... De installatie van de h/w was een makkie. Het configureren daarna van de AB is eigenlijk heel eenvoudig gemaakt door de super eenvoudige wizzards. Met behulp van de online database van Logitech vind je snel jouw apparaat en voeg je die toe aan de AB. Ook het creëren van activiteiten werkt op dezelfde manier. Met activiteiten kun je door je de AB een serie commando's laten...
Sinds gisteren (28 maart 2006) heb ik een Logitech Harmony 895 remote in bezit en oh wat een heerlijke AB is dit. Ik zal proberen een en ander zo goed mogelijk uit te leggen hieronder.
Ik had eerst een Harmony 525 gekocht, ook een heel OK product, maar hij kon niet met MCE overweg. Daarom toch maar deze heel wat duurdere AB gekocht.
In de doos zitten de volgende onderdelen:
- Harmony 895 remote
- RF Extender
- 4 dual IR kabels
- Li-ion accu
- Harmony software op CD
- Laadstation
- Adapter voor laadstation
- Mini-USB kabel
De installatie gaat erg eenvoudig. Je doet de accu in de AB, legt hem op het laadstation, de AB laadt vast wat op en je installeert de Harmony software. Vervolgens registreer je als Harmony member en kijkt de software of er updates zijn voor je extender en remote.
Na het updaten kun je aangeven welke apparaten je gebruikt en na deze keuzes komt de software zelf met een paar "activities" die logisch zijn (denk aan TV kijken, DVD kijken, DVD opnemen, radio luisteren...).
Als alles klaar is moeten de extender en de remote worden geupdate met de nieuwe instellingen, reken er maar vast op dat je dat een paar keer zult herhalen. Nog steeds zijn er wat dingen die ik anders wil regelen, maar dat...
Wat een verademing is dit apparaat. Ligt lekker in de hand en werkt perfect. Ook de batterij heeft een lange levensduur. Programmeren is best gemakkelijk, al kan ik me indenken dat iemand met weinig IT ervaring het als wat complexer kan ervaren, maar de handleiding helpt prima. Het is mooi apparaat met estitische (bijna vrouwelijke) vormen. De knopjes die je kunt voorprogrammeren zijn wel klein. Allergrootste voordeel is bijna dat het met radiosignalen kan worden gewerkt en dat je dus geen enkel draadje of apparaat meer hoeft te zien en je kunt wel alles besturen. Erg leuk speelgoed! De prijs is wat aan de hoge kant, maar aan de andere kant...soortgelijke oplossingen zijn soms nog duurder ook en moet je compleet zelf bouwen.