Heb ervoor gekozen dit toestel pas na een paar maanden gebruik te reviewen. Hier dus mijn ervaringen sinds de aankoop in oktober. In het kort ben ik erg blij met deze telefoon, zeer aan gehecht geraakt.
Prima product met goede prijs/kwaliteit verhouding en mooi design. Onderscheid zich van andere telefoons in dezelfde prijsrange door Android One (updates t/m Android 11), goede camera en accu.
Gekocht als opvolger van een Nokia 7 plus. Net wat snappier in zijn geheel, batterij uitstekend, Notch standaard verborgen maar wel de benefits: icoontjes niet in mijn "gewone" kijkscherm. Hoesje is een must. Draait 9.0 uit de doos met direct de nieuwste beveiligingspatch.
Telefoon is snel, scherm is helder.
Hij voelt lekker in de hand qua balans (ik gebruik hem met een hoesje).
Een van de fijnste telefoons die ik heb gehad.
Batterijduur is geweldig.
Telefoon is snel, scherm is helder.
Hij voelt lekker in de hand qua balans (ik gebruik hem met een hoesje).
Een van de fijnste telefoons die ik heb gehad.
Batterijduur is geweldig.
Het was een van de eerste telefoons met Android 10 en Android 11 komt er ook nog aan!
Heb dit toestel een half jaartje in bezit. Gebruik hem vooral voor buitenactiviteiten en o.a. contactloos betalen. Al die tijd dik tevreden geweest, maar nu de zon buiten schijnt is het door de verkeerde polarisatierichting van het scherm bijna onmogelijk om buiten rechtop te gebruiken met een polariserende zonnebril.
2x een maandag morgen toestel gekregen met 1 x verbindings problemen 1x een lopend beeldscherm wat resulteerde in een witte streep aan het eind.
Alle 2 terug gestuurd en netjes mijn centen terug gekregen van belsimpel.
Jammergenoeg was dit mijn ervaring met een Nokia.
De doorslag om te kiezen voor deze telefoon is de stock Android en battery levensduur. Heerlijk geen bloatware of vage fabrieksapp en een batterij die 2 dagen mee gaat. Software stabiel en behuizing degelijk. Prima toestel die ik best intensief gebruik.
Degelijk en snel toestel met een accu die bij gemiddeld gebruik 2 dagen mee gaat. Camera maakt bovengemiddeld goede foto's. Ruimte naast de notch is met een trucje aan/uit te zetten.
Al met al een prima prijs/kwaliteit verhouding. Helaas is de uitvoering van het AndroidOne-updatebeleid nogal grillig.
Pluspunten
Camera. Ook scherpe foto's bij weinig licht
Fingerprintsensor snel, betrouwbaar en consequent
Scherm is mooi en buiten goed afleesbaar
Degelijke fysieke knoppen
Goede trilmotor
Snellader en oordopjes (met microfoon) bijgeleverd
Nexus 5x ging stuk en ik wilde stock Android en 3 jaar updates.
Fijn toestel, stuk sneller dan mijn 5x.
Nokia 7.1 is waarschijnlijk beter qua prijs/prestatie, maar geen spijt want de metalen behuizing is fraai en de camera bevalt mij prima. Enige wat mij tegenvalt is de speaker.
Mooie opvolger van mijn Nexus 5X. Snel, stock Android, niet te klein en ruime opslag.
Enige alternatief voor mij was de Pixel 3a, maar die vind ik te klein en de levertijd was 2 weken. Ben blij met deze Nokia, al vind ik de foto's te 'scherp'.
Fijn handzaam toestel. Doet wat je nodig hebt, snelle cpu, zat geheugen, prima foto's en Android One natuurlijk. Prima vervanger van mijn Moto, maar er zijn altijd kleine verbeterpunten.
Motivatie aankoop: betere accu/camera dan de 7.1, kleiner dan 7 plus, cash back actie.
Pluspunten
4GB/64GB/snelle CPU, Camera
Android One, update policy
Fins product, geen Chinese hidden features
Prima accuduur
Merkbaar veel sneller als snapdragon 810
Stock Android, weinig verplichte apps
Ziet er erg goed uit (donkerblauw)
6.2inch display, toch even groot als een oude 5.5 inch moto
Het toestel voelt fijn aan in de hand, geen speling of kraakjes, en door het glas aan de achterzijde ziet het er hoogwaardig uit. Prestaties zijn zoals te verwachten in de hogere regionen van het mid-range segment en met de batterij kun je makkelijk een dag door komen.
Pluspunten
Doet hoogwaardig aan
Goede accuduur
Android One
Redelijk goede cameraprestaties
Voelt vlot aan in gebruik
Minpunten
Behuizing is erg glad door het gebruikte glas, hoesje is aan te raden