Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Sony Xperia XZ3 Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties 6" • 2880x1440 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Preview - Xperia XZ3 - Sony gooit het roer om en kiest voor oled

Sony bracht een nieuwe high-end Xperia-telefoon naar de IFA en hij heeft een mooi oledscherm. Ook zijn er een aantal handige functies toegevoegd en hij draait op Android Pie.

101    1 sep

Videopreview - Sony Xperia XZ3 - Sony gooit het roer om en kiest voor oled

Sony heeft op IFA de Xperia XZ3, maar helaas geen XZ3 Compact geïntroduceerd. Misschien biedt de XZ3 voor Sony-liefhebbers wel een compacte pleister op de wonden, want dat toestel heeft een oledscherm en als dat een mooi exemplaar is, maakt dat het...

5    1 sep

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
6
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
Mister Hardware 25 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Zilver

Misschien wel de beste telefoon in zijn prijsklasse(700-900). Vlot, ligt lekker in de hand, lekkere vormgeving, heeft alles wat je van een top toestel kan verwachten en meer. Goedkoop als je niet voor de headset gaat, je kan hem al bij vraag en aanbod voor ¤400/¤500 vinden.

Pluspunten

  • goede camera, HDR werkt fenomenaal.
  • snel
  • oled scherm is fantastisch
  • Snelle updates, meteen Andriod 9 is ook leuk
  • speakers klinken lekker
  • goede vormgeving. ligt lekker in de hand, goede positie van de fingerprint en heeft een camera knop
  • kleine features die net alles makkelijker maken
  • een uitgebreide tutorial over hoe je het beste uit je telefoon haalt en die je je telefoon laat checken op febrieks fouten

Minpunten

  • 3.5mm jack(staat wel tegenover dat je een ¤380 bluethooth headset bij de release krijgt), dan maar de meegeleverde dongle gebruiken.
  • 4gb(niet merkbaar slomer, alleen voor gamers)
  • geen ois
  • Ondermaatse accu(niet bij iedereen)
  • geen quickcharger mee geleverd(en ook nog geen originele verkrijgbaar tot begin 2019)
  • glibberig
  • zal aan het begin zich vooral aan jou aanpassen. Kost wat tijd
  • camera app kan nog beter.(algoritme veranderen via software update)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

Sony Xperia XZ3 Zwart

Overal een prima telefoon die op de meeste punten de concurrentie aankan. Voor entertainment is hij uniek in zijn klasse, je verliest jezelf in films door zijn stereo geluid en OLED scherm, maar hij is wel wat aan de zware kant, glad en de single-hand bediening is niet optimaal.

Pluspunten

  • OLED scherm
  • Stereo geluid
  • Prima batterijduur
  • Goed gekozen ROM en launcher

Minpunten

  • Glad
  • Bedieningsknoppen onhandig geplaatst
  • Zwaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

+2
Johannes77 1 oktober 2018 Product geleend

Sony Xperia XZ3 Zwart

Fantastisch toestel die de gamechanger voor Sony moet zijn. Niet alleen een 1440p/2880 oledscherm, maar ook Android 9.0 en uitmuntende toevoegingen. Ondanks bètasoftware is het een vlot toestel. Weinig bloathware, met Side Sense is het toestel met een hand te bedienen, camera-app opent bij het uit je zak halen

Pluspunten

  • Oledscherm is wel heel erg fijn. Zwart is ook echt zwart
  • Camera-app opent zichzelf bij het uit je zak halen en horizontaal houden (na instellen)
  • Side sense, te activeren door twee maal op de zijkant te tikken, is heel erg fijn. Het brengt een togglescreen naar voren waar je veel gebruikte apps direct kan openen
  • Android 9.0 out of the box
  • Gewoon een heel fijn toestel. Er is geen vinger op te leggen, maar dit is een Sony die heel lekker in elkaar zit. Voor iedereen die een high-end Android toestel zoekt, is dit een voor op je shortlist.

Minpunten

  • 799 is wel een heel flink bedrag, al is hij als je meerekent dat je een super koptelefoon ter waarde van 379 Euro er bij krijgt, is de pijn makkelijker geleden.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

Sony Xperia XZ3 Zilver

Voor de prijs die je krijgt is het een erg goede telefoon, met wel een paar dingen welke beter kunnen naar mijn mening

Pluspunten

  • Accu
  • Software/Android
  • Camera
  • Tot op heden snelle Android security updates

Minpunten

  • SD card niet mogelijk bij tweede simcard
  • Schermranden boven/onderkant
  • Scherm aan de zijkant met buttons die eigenlijk niet werken
  • Glad

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+1
rmuije 25 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Zilver

Blij verrast met deze nieuwe Sony Xperia XZ3, boven verwachtingen. Wat een mooi stukje high tech. Erg snel in gebruik, intelligente functies. Batterij had beter gekund. Geen snellader meegeleverd. Mooi qua design.

Pluspunten

  • Scherm
  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Hardware en menu
  • Snelheid
  • Camera en geluid
  • Menu en navigatie
  • Google PIE 9.0
  • Finger scan

Minpunten

  • Enigzins zwaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+1
mr.DJ95Testpanel 23 oktober 2018 Testpanel

Sony Xperia XZ3 Zwart

Als ik afgelopen 2 weken met dit toestel samenvat kan ik dat als prettig ervaren, het is echt een prachtig device met een overzichtelijke interface en een camera die zich makkelijk laat bedienen. Het toestel is geen hoogvlieger, het bereik is in orde en de accuduur springt daar niet bovenuit.

Pluspunten

  • Makkelijk te bedienen camera
  • Prachtig design
  • Mooi Oled scherm

Minpunten

  • Prijs
  • Glad
  • Onnodige en onhandige soft touch knoppen
  • Knoppen zitten laag
  • Fingerprint reader moeilijk te bedienen
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 2

+1
j1b2c3 13 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Bordeaux Rood

Wolf in schaapskleren , Je denkt Sony smartphone , maar je wordt aangenaam verrast het is niet de beste smartphone van het moment maar hij hoort wel degelijk aan de top

Pluspunten

  • Hoogste ppi in een oled op dit moment
  • usb c ,android 9 standaard
  • Stereo speakers , 1080P slowmotion opname
  • 4k HDR opname mogelijk heid
  • software voor OSX
  • Deze maand met gratis Sony WH-1000XM3

Minpunten

  • geen snel lader mee geleverd
  • plaatsing vinger afdruk sensor
  • lage licht foto's zijn niet de beste

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

Sony Xperia XZ3 Zwart

Een High-End toestel van Sony, met hoog entertainment door scherp beeld, mooi stereo geluid en Dynamisch trillingssysteem. Aangezien het toestel erg groot is heeft Sony de app Side Sense toegevoegd om snel applicatie's te openen. Ik maak gebruik van de duo-sim functie voor privé en werk.

Pluspunten

  • Scherm
  • Geluid
  • Side sense, voor het snel openen van apps

Minpunten

  • Gewicht
  • glad

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

0
ZuzZooTestpanel 25 oktober 2018 Testpanel

Sony Xperia XZ3 Zilver

Deze telefoon werkt erg vlotjes en voelt solide aan en ondanks de minpunten heeft het mij na 2e keer gebruik toch weten te verrassen en een glimlach op mijn gezicht gebracht na het kijken van een 720p Youtube filmpje mede dankzij S Force Front Surround, mobile HDR en Dynamic Vibration.

Pluspunten

  • OLED HDR scherm
  • Snel
  • Beeldweergave
  • Geluidsweergave
  • Premium gevoel en slank uiterlijk
  • Uitermate geschikt voor linkshandigen
  • Laatste Android 9 versie zit er op
  • LDAC (tegenhanger van aptX-HD)

Minpunten

  • Plaatsing van knoppen aan de zijkant
  • Plaatsing van vingersensor
  • Plaatsing van camera

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

SkyStreaker 13 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Bordeaux Rood

Dit is een telefoon voor iemand met wat andere of meerdere eisen dan een goede camera. Deze is voor de OLED-scherm liefhebber met hogere eisen aan audio. Deze focus maakt Sony kenbaar en stelt hierin niet teleur. (de plus- en minpunten zijn a.d.h.v. de huidige firmware per 13-10-'18)

Pluspunten

  • Goed scherm, ook in vol zonlicht goed leesbaar
  • Formaat is prima, ligt goed in de hand
  • Luidspreker is luid en prima weergave
  • Dual-sim is verkrijgbaar
  • Goed batterij-management
  • Camera voor/achter presteert gewoon goed

Minpunten

  • SideSense activeert te makkelijk (kan uit)
  • BrightLED (achter) had iets feller gemogen
  • Batterij zal in het begin wat sneller leeg zijn (training)
  • Vingerafdruk-sensor positie heeft gewenning nodig

Eindoordeel

Score: 4
evdakker 13 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Bordeaux Rood

Prachtige telefoon, prachtig scherm, prachtig geluid, maar net niet helemaal een toptelefoon in deze prijsklasse

Pluspunten

  • Scherm, een van de beste die ik ooit gezien heb
  • Bouwkwaliteit ++
  • Twee stages cameraknop
  • Android Pie!
  • Echte stereo speakers, met gelijke balans

Minpunten

  • Vingerafdruk-sensor midden op telefoon
  • Matige camera (voor deze prijs)
  • Geen face unlock
  • Side sense voegt weinig toe
  • Nogal duur ten opzichte van de concurrentie
  • Matige batterijduur
  • Geen dual apps (maar da's persoonlijk)

Eindoordeel

Score: 3
djmexxc 5 november 2018 Product geleend

Sony Xperia XZ3 Zwart

Qua uiterlijk vind ik het een echt mooie telefoon, die super goed in de hand ligt. Nadeel hij is erg glad, nu een simple hoesje waardoor die wat minder lekker in de hand ligt. Hardware is gewoon goed en camera werkt naar mijn behoefte super goed.

Pluspunten

  • Uiterlijk echt mooi om te zien
  • Software gericht op gebruik
  • Android 9

Minpunten

  • geen 3.5 mm aansluiting
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5
Ymro 26 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Zwart

Gekozen voor de xz 3 en wat is dit een top toestel. Fantastisch scherm, perfect geluid, super camera en super vlot in gebruik. Het is het beste Sony toetstel wat ik ooit gekocht heb batterij gaat langer mee als een dag bij intensief gebruik. Side sense werkt prima. Een krachtpatser!

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera
  • Waanzinnig goed en mooi geluid
  • Vingerafdruksensor prima
  • Stevig gebouwd
  • Side sense werkt na even oefenen prima
  • Een echte krachtpatser die alles soepel laat draaien op Android pie 9.0
  • Waterdicht

Minpunten

  • Aan te raden om met hoesje te gebruiken is erg glad zonder
  • Met een hand soms onhandig maar niet storend

Eindoordeel

Score: 5
ZuzZoo 24 oktober 2018 Product geleend

Sony Xperia XZ3 Zwart

...

Pluspunten

  • Slank ontwerp
  • Scherm
  • Snel

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
sHELL 22 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Zilver

Een 49 woorden review: Prachtig OLED scherm. Android Pie is een must. Snel laden met USB-PD. Dual-sim maakt het leuk als werk telefoon. Bepaalde onderscheidende features zijn niet echt handig of bijzonder. Zoals AI Side Sense en Dynamic Vibration. Ik noem marketing bullshit, gelukkig kun je het allemaal uitzetten.

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Android Pie 9.0 out of the box
  • Snel laden met USB-PD
  • Dualsim

Minpunten

  • Alleen maar snel laden met USB-PD
  • Glimmende achterkant.
  • "Onderscheidende features voegen eigenlijk niks toe"

Eindoordeel

Score: 5
magnat505 17 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Zwart

Een prachtige telefoon die een buttery smooth performance levert. Helaas heeft ook dit prachtige toestel een paar nadelen

Pluspunten

  • Prachtige gebouwd
  • Super scherm
  • Goeie accu
  • Gratis koptelefoon
  • Snelle vingerprint
  • Zeer goeie stereo speakers
  • Meegeleverde oortjes hebben een 3.5mm jack, zodat je ze ook in andere apparaten kan gebruiken
  • Android voelt veel vloeiender aan dan op de S9/p20 pro

Minpunten

  • Side sense activeert veel te vaak wanneer je het niet bewust wil
  • Camera is zwaar ondermaats, vooral in het donker
  • DSEE werkt alleen als je koptelefoon/oortjes bedraad aanlsluit, maar er is geen headphone jack
  • Bezels groter dan concurrentie

Eindoordeel

Score: 4
HaruHaru 12 oktober 2018 Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Groen

Twijfelde enorm tussen de Pixel 3 en XZ3. Ben toch gegaan voor de XZ3 en heb totaal geen spijt. Super snelle telefoon met een prachtig scherm. Geluid is uitstekend. Fotos zijn erg mooi. Prijs voor een oude soc wellicht aan de hoge kant. verder dik tevreden!

Pluspunten

  • Fotos
  • Snel
  • Accu duur (bij normaal gebruik, volle dag)
  • Geluid
  • Scherm
  • Weinig bloatware & optie bij het begin om uit te zetten
  • Groene achterkant, erg donker, bijna zwart.

Minpunten

  • Misschien net iets te duur?

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony Xperia XZ3 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True