Tweakers
Tweakers
Kobo's Clara HD is de goedkoopste e-reader met verlichting waarvan je de kleurtemperatuur kunt instellen. Veel extra's heeft deze e-reader niet, maar het is een prima keus als je simpelweg boeken wilt lezen. Er is integratie met de Bol.com-boekwinkel en je kunt er gemakkelijk zelf e-books opzetten. Vorig jaar kwam dit model uit voor 129 euro, maar de adviesprijs lijkt gezakt te zijn naar 99 euro en dat maakt de Clara HD wel heel aantrekkelijk. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Prima e-reader met een mooi en goed afleesbaar scherm. Het heeft een handzaam formaat, en ik ben blij met de Bol.com interface.
Aardige e-reader, matige software, ellende met wifi
Gekocht als vervanging van mijn Kobo glo wiens batterij 100% is, nou ja 33% na 5 minuten en uit na 10.
De Clara HD is voor iemand die Kobo al lang kent geen verrassing.
Eigenlijk is de Clara HD "gewoon" de glo met een beter scherm en duo kleuren leds.
Na iets meer dan 2 jaar start de e-reader niet meer op en is onbruikbaar geworden.
KOOP GEEN KOBO E-READER
Op internet kwam ik tegen dat veel meer mensen deze problemen hadden.
Prima scherm, prima opties. Maar die software is echt bagger. Namelijk onbetrouwbaar. In potentie erg goed, maar heel buggy. De reader blijft vaak hangen. Grote ebooks maken m enorm traag. Zelfs iets simpels als tekst selecteren is ellendig. Het zou zo goed kunnen zijn
Van de kleine e-readers de beste keuze, maar veel voor de hand liggende upgrades missen nog.
Ik zou graag het dubbele bedrag neerleggen indien de minpunten opgelost zouden worden
Prettige e-reader en aangename leeservaring. Echter, de hardware vertoonde relatief snel mankementen en na drie jaar is de batterij ermee opgehouden. Daarnaast worden er vaak nepaanbiedingen gedaan. Hij was altijd 99-109 euro en op Black Friday (2021) wordt 'ie plots afgeprijsd van 139 voor 109.
Dit is de goedkoopste ereader met een goed afleesbaar scherm, voldoende snelheid en de mogelijkheid om zelf eboeken erop te zetten. De Kobo Clara HD kan elk boekenbestand lezen (Kindle niet geprobeerd), en heeft leds in verschillende kleuren om de kleurtemperatuur aan te passen.
Kobo update de Clara HD regelmatig.
Het scherm is fijn .
Hij is ligt in de hand .
Batterij werkt prima .
Ik heb hem nu 3 jaar en Jan hem niet missen.
Overgestapt van de Kobo Aura uit 2013 (super tevreden!) nadat die kapot is gegaan. Deze veel nieuwe E-reader is niet sneller, minder handzaam en duidelijk van veel mindere bouwkwaliteit. Teleurstellend, maar hij doet wel wat hij moet doen.
Heb deze ereader sind het uitkomen in 2018 en gebruik hem dagelijks.
Blijft een top 6" ereader. Ben er nog steed erg blij meer.
Enige knop op onlogische plek.
Bladzijdes niet kunnen kantelen.
Ik mis de mogelijkheid om de marges ongevoelig te maken. Als je de bladzijde nu zachtjes aanraakt, selecteer je een hoop tekst.
Langzaam en hij is meerdere keren niet uit de slaapstand gekomen.
Slecht product. Geen Kobo kopen is mijn advies.
Waardeloze e-reader, gaat met heel veel moeite uit de slaapstand
Mooi ding maar voelt erg goedkoop en gaat snel stuk (binnen 4 maanden vervangen voor nieuw exemplaar). Als ik dit vergelijk met de sony prs-t1 van bijna 8 jaar oud die het nog steeds doet, valt deze tegen. Mocht je een e-reader overwegen kijk dan vooral even verder dan Kobo.
In 2 mnd 4 Kobo Clara HD Zwart versleten. De eerste onthield de bladzijdes niet. De tweede sloeg 6 pagina's tegelijk om. Op de derde kon je blijven tikken, sloeg niet om. De vierde loopt gewoon vast. Ik krijg mijn geld wel terug maar ik heb liever een goed product.
Dit is mijn 2e KOBO Clara HD en helaas is hij voor de 2e keer stuk omdat de accu in een dag "leeg " loopt. Heb wel voor de 2e keer een nieuwe gekregen maar het blijft wel hinderlijk en mijn vertrouwen in dit produkt is niet groot meer.
Prima e-reader: prettig in gebruik, licht, robuust, lange batterij.
Ik heb hem nu een maand en een aantal boeken gelezen, nog steeds op één keer opladen.
Ik had hem in een sale voor €100- en daarmee een prima aankoop.
De prijs van Kobo's is goed en de accu gaat zeer lang mee. Maar Kobo's gaan doorgaans wel binnen een jaar spontaan kapot en dan moet je een langdurend garantietraject in. En als je dagelijks leest is dat geen harden. De lage prijs weegt dus niet op tegen alle moeite.
Kobo levert met de Clara wederom een volwaardige en simpele eReader die prettig in de hand ligt en doet waar het om gaat: heel veel boeken meenemen en deze gemakkelijk kunnen lezen.
Eerste e-reader. Aangeschaft voor €130. De geringe grootte maakt het toestel maakt het handzaam. De schermverlichting werkt goed. De aanpassingsmogelijkheden en opties om e-boeken toe te voegen zijn talrijk. De kleine grootte van het scherm en de hoge resolutie zorgen voor zeer scherpe letters en een daardoor verhoogd leesplezier.
Het voornaamste verschil met mijn oude Kobo aura is de resolutie. De scherpte is een stuk beter, wat het de moeite maakt om over te stappen.