Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

30 december 2005 Rapporteer

De aankoop:
Toen ik een nieuwe PC ging kopen, ben ik meteen het internet opgevlogen, opzoek naar een goede processor.
Eerst zat ik te denken aan een 3500+. Maar toen las ik een review over de 3200+.
Deze kon gemakkelijk op de snelheid van een 3500+ lopen, en ook nog op een 3800+.
En deze was een stukje goedkoper als een 3500+.
Heb natuurlijk wel gelet op de core, en dit was allebei een Venice.
Dus heb de 3200+ aangeschaft.

De installatie:
Het installeren ging zeer makkelijk. Dit misschien omdat ik dit wel eens vaker gedaan heb. Maar voor iemand die het voor de eerste keer doet, staat alles stap voor stap beschreven. Dus dat kan niet moeilijk zijn.
Hij floepte zo in de socket, en dan het palletje naar beneden.

En dan het grote moment .. de PC opstarten! Zou het wel goed gaan?
En ja hoor, hij starte netjes.

De tests + overclocking:
Ik merkte meteen hoe snel hij was. Windows was er zo, en alles was super snel opgestart.
Heb hem meteen ff gestest in SiSoft Sandra 2005.
Op standaard snelheid (2Ghz) haalde ik 9300 punten.

Dan is het tijd om de max uit dit dingetje te trekken.
Ik haalde op de volgende voltages, de volgende snelheden:

1,4V - 2400Mhz
1,425V - 2500MHz
1,450V - 2800MHz

Ging ik hoger dan 2,8Ghz,...

Pluspunten

• Zeer goede overclocking!
  • Overclocking gaat goed zonder het voltage extreem te verhogen.
  • Gunstige prijs
  • Goede standaard koeler!
  • Temps zijn 31 graden IDLE, en 41 graden STRESSED met standaard koeling!

Minpunten

• Geen!

16 oktober 2005 Rapporteer

AMD Athlon 64 3200+ Boxed

Ik heb 8 oktober 2005 een 3200+ Venice besteld voor 142 euro (tray). Dat is 15 euro duurder dan de 3000+ (trayl) en dus bijna niks... (gistron.nl)
Ik heb deze Venice incl. Zalman koeler van volledig koper gekocht en het moederbord A8N-E en 2x512mb pc3200.

Overklokbaarheid/Warmteproductie: Ik ben nog niet echt op zoek geweest naar de maximale overclock, maar hij draait nu al 500mhz harder dan normaal en de temperatuur zit op 27 graden idle en komt op 31 graden stressed. Een koele kikker dus! Zeker in vergelijking met mijn oude athlon XP 2500+ (@2420mhz/46graden) en mijn athlon 1000mhz die doorgebrand was zonder overclock. Wel een tip: neem overclockgeheugen als je gaat overclocken, want mijn ddr geheugen moest ik op ddr333 zetten om hoger dan 2200mhz te kunnen komen.

Prestaties:TOP! mijn oude athlon XP haalt in pcmark04 2000 nogwat punten op 2420mhz, de Venice haalt 4200 punten op 2000mhz! Mede dankzij dual channel en Nforce 4 Ultra chipset van Asus.

Featureset: Eigenlijk helemaal niks, je krijgt een kartonnen doosje met bubbelpapier en schuim, en daar zit dan de processor in, maar dit is omdat het een tray is. Hoewel dit niet erg is, die koeler had ik niet nodig... En een boekje ook niet en ik bespaar zo wel enkele tientjes,...

Pluspunten

• Erg goede prijs/prestatie verhouding in vergelijking met Pentium/Athlon op s754, nette overklokprestatie zonder enige moeite, Cool 'n Quiet mogelijkheid, Dual Channel geheugen, 64bit, upgrademogelijkheden naar dual core op s939.

Minpunten

• ehh? Ja ik had natuurlijk liever een fx ;)

5 juli 2005 Rapporteer

AMD Athlon 64 3200+ Boxed

De winchester 3200+, al een wat oudere processor, maar één die zich nog zeker kan meten met de huidige generatie processors. Montage van het ding was geen probleem. Een mooie vlakke heatspreader, zoals we van AMD gewend zijn, een beetje koelpasta, een Zalman erop, en voila, 35 graden! Deze processor zal geen problemen hebben met de huidige games. Hij zal sneller presteren dan de meeste pentiums, en zal vrijwel zeker hogere frame rates halen, met name bij FPS's. Ook qua rekenkracht streeft ie zijn Intel broertjes voorbij. Een beetje begonnen met overklokken, hier wist ik nog niet veel van, maar gaandeweg het een en ander opgepikt. Wat me erg verbaasde, was dat ik de snelheid zomaar 500 Mhz kon verhogen! Zonder enige verdere...

Pluspunten

• Goede snelheid in verhouding met de prijs t.o.v. Pentium
  • Lage temperatuur
  • Hoge overklokbaarheid

Minpunten

• Weinig instructie van AMD

spanx
14 oktober 2005 Rapporteer

AMD Athlon 64 3200+ Boxed

De AMD Athlon64 3200+ is uitmuntend.

In prijs en kwaliteit.

Door de geintegreerde geheugen controller komt echte performance pas los bij zware toepassingen/GameZ.

In combinatie met een MSI K8N Neo 2 Platinum met 2x 1Gb Kingston , in een woord:

"Geweldig"

Twijfel je tussen een 64 3200+ en een 64 3000+ zou ik voor de 3000 gaan als je twijfelt over het prijsverschil.

Dual Channel zou ik zeker gebruiken want dan komt de processor pas echt tot z'n recht!

Veel Game plezier!

Pluspunten

• Laag energie verbruik (Cool 'n Quiet)
  • Perfecte thermische eigenschappen
  • "Outstanding performance"

Minpunten

• Geen negatieve dingen er over te zeggen

Robin4
25 april 2005 Rapporteer

AMD Athlon 64 3200+ Boxed

De eerste indruk toen ik de processor kreeg: Ik was harstikke onder indruk van deze processor. Hij zit goed in een mooie verpakking ingepakt. En doordat AMD de processor zo in de verpakking heeft geplaatst kan je zo de specs van de cpu lezen. De verpakking ziet er erg verzorgd uit en zorgt voor een goed gevoel als je de doos in je handen hebt. De doos er heel sterk dus snel kapot gaan van de processor zal niet snel gebeuren. De doos is verzegeld zodat je kan zien dat hij is open geweest. Ook zit er op de doos echtheids zegel zodat je kan zien dat je een echte AMD cpu hebt. Als we de doos openmaken (gaat een beetje moeilijk maar het lukt) kunnen we het groene kartonnen binnenwerk eruit schuiven. Alles ziet er goed verzorgt uit en dat vind ik...

Pluspunten

• Goed verzorgd product
  • Goede prestaties
  • Zeer goed overklokken met de winchesters
  • 67watt stroomverbruik max (zuinig dus)
  • Goede standaard boxed cooler!
  • 3 jaar gerantie op je boxed cooler
  • Koelpasta op de boxed koeler voor montage noobs
  • Verpakkingszegel
  • Echtheidszegel AMD
  • Geluidsproduktie boxed cooler (niet storend)
  • Geheugen controller in CPU

Minpunten

• Soms last van een lichte ratel met scrollen op forums ect. (waarschijnlijk de heatspreader)
  • Geen SSE 3 instructies
  • Bij goed overklokken en intensief gebruik koelt de fan niet meer zo super, dus andere fan is aangeraden.

hershel
19 april 2005 Rapporteer

AMD Athlon 64 3200+ Boxed

Prima processor met een goede prijs/kwaliteit verhouding, zeker als je de (meestal) uitstekende overclockmogelijkheid meetelt. Deze processor outperformed vooral in games de equivalenten van Intel. Voor de mensen die willen profiteren van de geringe warmteproductie en het lage stroomverbruik van de Winchester core (op deze processor) is er Cool&Quiet dat de multiplier en het voltage van de CPU verlaagt als er geen CPU kracht nodig is. Bent u even niet met de PC bezig, dan maakt de processor zichzelf dus langzamer om stroom te besparen en af te koelen. Ook noemenswaardig is de kwaliteit van de meegeleverde koeler, deze voldoet prima (hoewel ik hem zelf heb vervangen met een Zalman) en staat een overclock niet in de weg. Ik heb deze...

Pluspunten

• Moeiteloze overclock naar 2,7 ghz
  • Leuke overclock ook mogelijk met de standaard koeling door de geringe warmteproductie
  • Goede prestaties, vooral in games sneller dan P4

Minpunten

• Het blijft een hoop geld wat je aan zo'n CPU uitgeeft
  • Op dit moment nog weinig 64 bits applicaties beschikbaar
  • Cool&Quiet werkt niet naar behoren als de processor overgeclockt is, maar dit schijnt met alternatieve software geen probleem te zijn

Heb jij ook een AMD Athlon 64 3200+ Boxed?