Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7,5

Gebruikers

Score: 5
15 reviews

Samsung 860 EVO 500GB

Prijs
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 23 januari 2018

Samsung 860 Evo en 860 Pro - Rappe maar dure satadrives

Na drie jaar heeft Samsung een opvolger van de populaire 850 Evo-ssd's uitgebracht. De drives hebben vernieuwd nand aan boord, gecombineerd met een verbeterde controller. De levensduur is volgens Samsung verbeterd, getuige de endurance-cijfers die het bedrijf opgeeft. De 860 Evo-drives bieden prima prestaties voor een satadrive, maar de adviesprijs bij introductie is behoorlijk hoog. Pas bij zwaar gebruik rechtvaardigen ze hun meerprijs. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
12
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
0
Siriusbizz 25 december 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Gerefurbished Macbook Pro (mid 2012) aangeschaft en de conventionele rotatie HDD vervangen met de Samsung SSD EVO 860 500GB, wat een verschil! Had al ervaring met de Pro 256GB versie, gebruik het als een backup schijf. Kon kiezen tussen de Samsung en de Crucial MX500, groot verschil was de prijs.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Beste upgrade t.o.v. conventionele HDD
  • Prestatie

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
HisEvilness 24 juli 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Als je een SSD zoekt waar je PvP games op kan slaan dan hoef je niet lang te zoeken. Redelijk voor de prijs, je betaald wel voor performance.

Pluspunten

  • Read/Write Speed.
  • Perfect Gaming.
  • Low Latency.

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

opinieNewbie 13 februari 2020 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Oude situatie: 500GB HDD met 70 GB systeempartitie W7. (nu opslag) SSD met W10 is een wereld van verschil. Software: Samsung Clone zijn een handig extra. 5 Jaar garantie is natuurlijk een plus. EVO is de gulden middenweg. Goedkoper dan PRO maar betrouwbaarder dan QVO. Gebruik: privé en klein zakelijk.

Pluspunten

  • Stevig uitzicht
  • Compact
  • 5 Jaar garantie
  • 2,5 inch versie dus PC en laptop

Minpunten

  • Geen schroefjes bij geleverd
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
DesignedRat 7 november 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

gekocht voor een laptop van een vriend te herstellen. Ik was verbaasd van de snelheid. Nu heb ik ook op het werk twee pc's geupgrade, en ook een ssd voor thuis. Echt een aanrader.

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • zeer snel

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
jorisu1 11 februari 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

erg snelle ssd

Pluspunten

  • snel
  • kwaliteit

Minpunten

  • geen
  • prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Marnixjee 17 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Gekocht om een oude laptop wat nieuwer leven in te blazen, prima prijs/kwaliteit verhouding, laptop voelde bijna 10 x zo snel aan.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
xendacine 5 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Kortom goede SSD. Prijs kwaliteit gewoon uitmuntend. T.o.v. men oude ssd, een dubbel zo snel in schrijven van data. Zoekt heel snel volledige schijf door, iets wat je niet altijd hebt met SSD's zodra ze bijna vol komen.

Pluspunten

  • Snel
  • Ziet er goed uit.

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
jgreven 15 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Snelle SSD voor weinig geld, ziet er gaaf uit in mn NZXT S340 Elite.

Pluspunten

  • Looks
  • Snelheid
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
rodgerz 11 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

topkwaliteit natuurlijk. altijd betrouwbaar en snel.

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit
  • snelheid

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
revengeyo 25 september 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

De 500gb is nog net betaalbaar. Met Samsung Data Migration kan je alle data van je oude hdd overzetten op de ssd. Daardoor hoef je geen fresh install te doen! Deze ssd is lekker snel.

Pluspunten

  • Snel
  • Software (Samsung Data Migration, Samsung Magician)

Minpunten

  • Maar 465gb te gebruiken van de 500gb
  • De prijs vanaf 1tb

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 10 augustus 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Deze SSD voor mijn server gekocht. Hij was niet super duur, maar ook niet echt goedkoop te noemen. Goed verkrijgbaar, deze ff bij de MediaMarkt opgehaald.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
TechVolger 22 juli 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Leuke SSD. De prijs begint al te dalen en daardoor wordt de SSD nog aantrekkelijker al zeg ik dat zelf. Hij is gemaakt van plastic wat ik wel jammer vind maar zie je veder niks van. Hij is stil (geluidloos) en snel wat wil je nog meer.

Pluspunten

  • Geluidloos
  • Snel
  • Prijs is beter geworden
  • Good looking

Minpunten

  • Behuizing van plastic
  • Accessoires mogen wel

Eindoordeel

Score: 5
MASTER NO PRO 17 juni 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

ik vind het erg snel in gamen en bootup vergeleken dat ik mijn hele leven op HDD zat op xbox laptop en nu 28 dagen op SSD AWSOME

Pluspunten

  • snel
  • super klijn

Minpunten

  • voel me berooft kwa prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
MrDanMan 17 juni 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Goede prijs voor een snelle & grote SSD. De bouw kwaliteit kan beter, maar daar merk je toch niks van wanneer hij ingebouwd zit in je desktop/laptop.

Pluspunten

  • Random 4k read & write heel snel
  • Samsung Magician software
  • Ziet er modern uit

Minpunten

  • Bouwkwaliteit (plastic, maar merk je niks van)

Eindoordeel

Score: 5
Tweakriez 29 april 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Prima SSD, snel, actueel en ziet er netjes uit. Helaas niet van metaal zoals mijn 830, ook geenlc geheugen meer zoals deze. Prijs wisselt sterk, zelf gekocht voor 120 euro wat ik een mooie prijs vind.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi
  • Prijs

Minpunten

  • Plastic fantastic
  • Geen accesoires zoals schroefjes, kabel, niet eens een kek stickertje.
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 860 EVO 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True