De Galaxy A8 heeft veel pluspunten. Hij heeft standaard dualsim en daarnaast uitbreidbare opslag via het micro-sd-slot. Dat is een combinatie die gebruikers keuze biedt om de telefoon te gebruiken zoals ze willen. Er zijn meer pluspunten. Het scherm is uitstekend en de accuduur is prima. Het ontwerp is modern en verzorgd, maar dankzij het gebruik van veel glas wel breekbaar. De frontcamera's zijn heel goed, maar de camera aan de achterkant is dat niet. Al met al is de A8 bij release simpelweg te duur. Dankzij zijn prijs moet hij opboksen tegen bijvoorbeeld de OnePlus 5T, LG G6, Huawei P10 en in enige mate tegenover Samsungs eigen Galaxy S8. Dat is een lastige strijd. Desondanks is het een mooie middenklasser die tjokvol zit met opties en mogelijkheden. Lees verder »
Al met al een mooie midrange telefoon, vol features, die prachtig afgewerkt. Snel genoeg voor de gemiddelde consument en in een mooi formaat, niet al te groot.
Gekocht ter vervanging van een iPhone 8 en dat bevalt goed. Echter is privacy een stuk beter geregeld bij iOS. Om bijv. Google assistent nuttig te gebruiken moet je die toegang geven tot een heleboel data. Stemherkenning van Google werkt wel stukken beter dan die van Apple....
Als opvolger van mijn Huawei P9 Lite voldoet deze telefoon prima aan mijn eisen als 'normale' gebruiker.
Ik heb sinds de introductie van de smartphone enkel mid-range toestellen gekocht. Voor mij geld dat het toestel snel genoeg moet zijn met mondiale taken om je niet te ergeren.
Gekocht toen hij al aardig afgeprijst is. Ik hoef geen telefoon groter dan 6'' en deze leek mij perfect. Hij is snel, goed scherm en een uitstekende accu. De camera is matig. Je moet je mest doen om goede scherpe foto's te krijgen. Zowel front als rear.
Wie graag een Samsung wil en er €300 voor over heeft, krijgt met de A8 een prima smartphone. Vooral het scherm blinkt uit, terwijl de prestaties voldoende zijn voor de gemiddelde persoon. De camera had beter gekund, maar in daglicht schiet die redelijke foto's.
Pluspunten
OLED scherm, helder en scherp
Niet te groot en degelijke bouwkwaliteit
Algemene prestaties
4GB RAM
IP68 waterafstotend
Minpunten
Plaatsing speaker (bovenaan aan rechterkant)
Glazen achterkant
Hou er rekening mee dat de telefoon al sinds 01/2018 uit is
Toestel is best vlot, heeft ook manco's.
Overdaad van Bloatware.
Melding Samsung account om de paar uur, ik wil geen samsung account!
Melding Notities synchroniseren, maar waarmee ?
Vinger scanner bij ontgrendelen weigert vaak.
De meerwaarde om de onderliggende knoppen in het beeldscherm te plaatsen zie ik niet .