Gemiddelde gebruikersscore
De camera is perfect voor de serieuze amateur. Een handleiding heb je bijna niet nodig, alles wijst zichzelf. Maar wil je er meer uithalen, zul je toch echt de auto stand met rust moeten laten en gaan schieten met de creatieve modus. Dan haal je echt een hele hoop uit de camera.
Het nadeel aan de camera is dat ik toevallig dode pixels op mijn CMOS had, én dat er een vuile vlek ín mijn kitlens zat. Maar ook het batterijklepje vind ik na verloop van tijd zwakjes aanvoelen. Ook rammelt de camera flink als je er zachjes mee schud. De flitserpopup geeft een behoorlijke klap bij het openklappen, wat mij soms een schrikreactie geeft, en ik het gevoel heb dat die vandaag of morgen afbreekt.
Verder bevalt de camera zeer goed, maak ik er mooie foto's mee waar ik trots op ben. Zoals bij iedere SLR moet je de foto's een beetje nabewerken, de Canon heet nogal fletse, koude kleuren. Maar ondanks dat heb ik erg veel plezier van de camera, en zal na de 100.000 foto's ook weer een Canon aanschaffen.
Ik heb net (2e hands) een 350D gekocht incl. externe flits. Ik heb er nu ook een Batterygrip bijgekocht, vooral eigenlijk vanwege de ruimere grip. De standaardbody is voor mijn handen net te kort (ik hou meer dan een pink over zeg maar...)
Qua kwaliteit is het gewoon een hele goede camera. De beeldsensor die erin zit is 8 MP, maar dat is voor mij ruim voldoende, want ik druk toch max. A4 af. Dus dat komt verder wel goed. Ik zit nog een beetje te stoeien met de instellingen (met name diafragma in relatie tot de sluitertijd), maar dat komt spelenderwijs goed.
De kleurechtheid is voor een beginner zeer goed te noemen. Ik heb met wat levels zitten spelen en dat was eigenlijk niet nodig. Ook komen de kleuren op mij heel echt over.
Hij is...
deze camera doet zoals ik verwachtte, prima dus.
is in staat behoorlijke foto's te maken als je de onhebbelijkheden een beetje weet te weerleggen: de meeste canon's hebben de neiging de wereld wat te licht te willen laten zien en overbelichten voor mijn gevoel nogal.
daarom een stopje onderbelichten voor een betere plaat!
het kunnen fotograferen in RAW vindt ik persoonlijk erg prettige feature, dit zorgt welliswaar voor een grotere hoeveelheid opslagruimte maar je kunt je foto's net dat detail extra geven dat je graag zou willen, ook is de witbalans nog corrigeerbaar geworden ook!
de losse body kan niets zonder de lenzen die je ook nog even moet koppelen, maar daar is het dan ook n - og een dslr voor. mijn advies: koop een 50 mm 1.8 lens en laat de standaard 18 - 55 mm lens links liggen, voor mij was deze combi het NET niet....
Top camera, binnen een jaar 10000 foto's mee gemaakt van topkwaliteit. Foto's gemaakt van onderandere dieren,Uitgebreide fotorapportages van bruiloften, enz.
Camera ligt lekker in de hand en is super snel met opstarten. Het is echt een kwestie van knopje om en foto maken, makkelijker kan niet.
Teven is het menu makkelijk opgebouwd. Wijzigen zijn snel en gemakkelijk doorgevoerd.
Batterij prestatie is perfect, 500 foto's maken is mogelijk met 1 batterij. Wel is een aanrader om een extra grote geheugen kaart te kopen.
Zelf zou ik niet meer de kit kopen, maar direct een andere lens. Ik ben erg tevreden met de canon 50mm f/1.8. Toplens!
Het is geen gemakkelijke vakantiecamera opdat hij niet zomaar in een broekzak kan worden gestoken. De camera is echt voor topfoto's bedoeld.
Eindconclusie is zeer positief
De 350D doet waarvoor hij gemaakt is en doet dit goed voor een redelijke prijs. Er zijn vast hele mooie platen mee te maken, maar vergeet dan de kitlens EF-S 17-55. Wil je mooiere foto's dan je Ixus compact camera, dan moet je je wel bedenken dat er een andere lens bijkomt. Heel mooi (maar erg duur) is de EF-S 17-55/2.8 IS USM lens (rond de 1000 euro). Goedkoper alternatief is bijvoorbeeld de Sigma 17-70 lens (rond de 350 euro). De camera is nogal een plastic geval. Houdt maar eens een dure SLR vast en daarna de 350D dan weet je wat ik bedoel. Maar ach, plastic gaat ook lang mee en het roest niet De ergonomie is niet echt geweldig. In manual mode is het lastig om diafragma en sluitertijd in te stellen. Dit moet door verschillende knopjes...
Prima instap camera voor beginners. De budget (kit)Lenzen zijn bij Canon flink minder dan bij Nikon. Dit toestel heeft een bekend vreemd tikje bij wisseling van oriëntatie (portrait landscape) dit hoort zo. Geen sensorcleaning, de 450D heeft dit wel.