Nadat mijn oude FX5700 LE kapot was heb ik de kaart vervangen met de Asus 6600GT AGP kaart. Heb hem van een goede vriend gekocht, en ben zeer blij met de presatie van de kaart, deze wordt helaas teruggehouden door de processor, maar desondanks levert de kaart nog steeds erg goede prestaties ,HL2 op 1280X1024 alles open + 2AA/AF of Far Cry 1280X1024 alles open, hoort bij de mogelijkheden, en is daarin ook zeer stabiel, maar helaas is de rest van het systeem soms niet snel genoeg. Verder is de kaart een goede overclocker 550/1125 was mogelijk met de standaardkoeler, vanaf 500/900 basis, hoewel hij soms wel over de 80 graden ging en op de koeler moest letten, deze heeft de neiging om verstopt te raken met stof en dat is te merken in de temperatuur. Om eindelijk af te zijn van dit problem en om verder te kunnen overclocken heb ik later de Vf-700-Cu-Led erop gezet en daarmee is hij en stuk stiller, naast het feit dat hij nu nooit meer over de 60 graden komt, ook al push ik hem tot de limiet, die helaas op 570/1140 ligt, erboven will hij om mysterieuse redenen niet gaan.
Update: Sinds kort kan hij ook op 580/1140 draaien, zonder problemen zou kunnen zijn dat de Core nog beetje moest wennen/ burn in moest hebben.
Ik heb een aantal maanden geleden een N6600GT TD gekocht voor een kleine ¤200.00. Weliswaar is dit de TOP limited editie, deze is hoger geklokt dan de standaard n6600gt TD, maar zover ik weet dezelfde eigenschappen heeft (deze snelheden zijn dus ook zelf te bereiken). Het core loopt op een snelheid van 520MHz (wat standaard 500MHz is) en het geheugen op 1100MHz (wat standaard 900MHz is). Deze heb ik met stock cooling weten te OC'n naar 564/1175MHz, verder wilt coolbits niet en ik heb geen zin om hem tot het uiterste te drijven (ivm tijd). De cooler maakt aardig wat lawaai zoals andere ook zeggen. Met deze OC haal ik 17790 punten in 3DMark01SE en precies 4000 in 3DMark05. Waar ik zelf wat minder tevreden over ben is dat ik hier geen voltmod voor kan vinden, omdat deze afwijkt van de pci-e versies.
Naderhand vind ik het een te hoge prijs geweest (+/- 200e, weet het niet meer heel precies), omdat paradigit een aanbieding had van een 6800GT voor 199e. Dit was dus rond dezelfde tijd.
Ik heb deze kaart gekocht als vervanging van mijn Geforce4MX. In vergelijking met die kaart kan ik nu spellen als Half-Life 2 en Counterstrike Source met alle opties en op de hoogste resolutie spelen. Wat dat betreft zijn de prestaties zeer goed te noemen. De kaart heeft een DVI en een gewone VGA-aansluiting. Die laatste is nog erg belangrijk, want mijn Samsung 913n heeft alleen VGA.
Het standaart koelertje maakte een takkeherrie. Een hoog suizend geluid. Dit wist ik al van tevoren en ik heb er daarom een Zalman VF700-Cu bijgekocht. Daardoor doet de kaart nu weer geruisloos zijn werk.
De Zalman valt goed te monteren op de Asus. De koeler van de GPU en die van de HDI zijn niet met elkaar verbonden. Daardoor kan de GPU-koeler vervangen worden. De koelblokjes voor het geheugen passen niet, maar ik denk dat dat geen probleem zal vormen doordat deze ook niet in contact stonden met de stock-koeler.
Ik zocht een grafische kaart voor zo'n 150 euro, de 6600GT kon ik voor 163 euro bemachtigen. Uit benchmarks en diverse reviews zag deze Asus versie er goed uit qua prestaties. De installatie verliep vlekkenloos. Wat me direct bij de eerste boot opviel was het lawaai van de koeler. Hiervoor werd al gewaarschuwd in reviews, dit is wel een groot minpunt. Gelukkig is dit gedeeltelijk op te lossen middels Expertool van Gainward. Deze laat de koeler op een lager toerental draaien in 2D mode (kan ook in 3D mode, maar heb ik niet voor gekozen). De temperatuur blijft dan nog wel acceptabel (60~63 graden idle, 2D). Stressed loopt de temperatuur op tot zo'n 65~70 graden. Voor het geld zet deze kaart een hele goeie prestatie neer; niet alleen in...
Zeer snelle kaart. Werkt goed met de resolutie van 1366 x 768. Heb hem een klein half jaartje in gebruik, geen enkel probleem gehad kwa software en kwa hardware. Wel vind ik de fan storend, maar deze zou je kunnen vervangen met een zalman als je kast dat toe laat.
Als je de kaart net installeerd doet hij het vrijwel meteen goed onder windows xp. Echter zonder de drivers heeft hij moeite met de refreshrate. Gewoon goed installeren niks aan het handje.
Sofware pakket dat er bij zit is uitgebreid, leuke games en handige tools zoals de overklok en onderklok tool werkt prima.
Hi werkt zonder het aansluiten van de extra power supplie alleen dan draait hij op minder dan de helft van zijn vermogen en dus niet aan te raden, daardoor ook veel bsod's
Verpakking viel me niet tegen nette doos goed beschermd en geen dingen die evt de kaart zouden kunnen beschadigen wanneer je hem laat vallen in de doos.