Door Femme Taken

Architect

Tweakers introduceert nieuw karmasysteem

12-05-2015 • 12:14

343 Linkedin

Tweakers heeft een geheel vernieuwd karmasysteem geïntroduceerd. De vernieuwingen bestaan uit een herziening van de karmaberekening, de toevoeging van ranglijsten op onderwerpniveau en de weergave van karmabadges op relevante plekken op de site. Vanaf heden kun je niet alleen strijden voor een hogere positie op de overallranglijst, maar is het mogelijk om karmakoning te worden van elk onderwerp dat voorkomt op Tweakers. Een onderwerp kan een categorie, merk, productserie, product of tag zijn. De gebruikers die tot de top vijf-karmakoningen van een onderwerp behoren, krijgen naast hun gebruikersnaam een badge op plekken waar dat relevant is.

Nieuwe karmaberekening

Het karmasysteem van Tweakers is de cijfermatige presentatie van de som van alle bijdragen die een gebruiker aan Tweakers heeft gegeven. Voor alle input die je op Tweakers levert, van een simpele moderatie tot een productreview die strekt van het plafond tot de vloer, verdien je in meer of mindere mate karmapunten. De karmaranglijst laat zien welke gebruikers het meest aan Tweakers hebben bijgedragen.

Het verstrijken van de jaren bracht ons tot het inzicht dat er het nodige vereenvoudigd en rechtvaardiger gemaakt kon worden aan de oude karmaberekening, die stamt uit 2007. Ook kwamen we tot de ontdekking dat zich jarenlang binair ongedierte had schuilgehouden in de ondoorzichtige karmacode en daar naar eigen inzicht karma had onthouden aan de plaatsers van Vraag & Aanbod-advertenties. Intussen werden de schrijvers van productreviews gespekt met een te grote karmabonus als hun review heel vaak werd beoordeeld door andere gebruikers.

De bovengenoemde imperfecties en de noodzaak om de karmaberekening aan te passen om ons idee met de ranglijsten per onderwerp te kunnen realiseren, deden ons besluiten om de complexe karmaberekening radicaal te vereenvoudigen. Tegelijk hebben we daarbij de waardering van de verschillende soorten bijdragen nog eens goed overwogen. Gelijktijdig werden de code en de databasequeries geoptimaliseerd om de serverbelasting en de duur van de karmaberekening te verkorten.

De nieuwe karmaformule heeft een hogere waardering voor forumposts, een lagere waardering voor moderaties en hogere maxima per bijdrage, die minder eenvoudig bereikt kunnen worden. In totaal bevinden zich nu meer karmapunten in het systeem. In de karmaberekening worden nog steeds allerlei factoren meegewogen, zoals de omvang van de bijdrage en de waardering van de bijdrage door andere bezoekers.

De nieuwe formule heeft geleid tot verschuivingen in de overallranglijst. De positie van aanvoerder TERW_DAN is onbedreigd gebleven.

Top 10 oud
PosGebruikerKarma
1 TERW_DAN 785K
2 Wildhagen 631K
3 .oisyn 470K
4 dion_b 446K
5 pcgek 417K
6 -The_Mask- 380K
7 Femme 378K
8 Bor 366K
9 CLB 348K
10 arjankoole 342K
Top 10 nieuw
PosGebruikerKarma
1 TERW_DAN 814K
2 Wildhagen 569K
3 dion_b 474K
4 .oisyn 467K
5 Femme 386K
6 CLB 376K
7 crisp 344K
8 BalusC 337K
9 Bor 330K
10 mjtdevries 325K

Karma per onderwerp

Naast de onvolkomenheden in de puntentelling was er ook wat aan te merken op de werking van het karmasysteem als reputatiesysteem. De ranglijst gaf weliswaar inzicht in welke gebruikers de meeste bijdragen hadden geleverd aan Tweakers, maar vertelde niets over hun expertise. Voor nieuwkomers was het bovendien een bijna onbegonnen zaak om een hoge positie te verkrijgen op de ladder die gedomineerd wordt door kopstukken uit de community, die vaak al ruim een decennium actief zijn op de site.

Sinds de introductie van Tweakers 7, in november 2012, beschikt Tweakers over een mooi geordende overkoepelende taxonomie voor de onderwerpen die op de site besproken worden. Deze taxonomie biedt de ideale basis om het karmasysteem uit te breiden naar een reputatiesysteem dat gedetailleerde informatie verschaft over de expertises van de gebruiker.

In het nieuwe karmasysteem is er niet alleen een overallranglijst van alle bijdragen op de site, maar hebben we ook ranglijsten per categorie, merk, productserie, product en tag. Per onderwerp worden er een overallranglijst en een ranglijst van het afgelopen jaar bijgehouden, zodat ook nieuwkomers een kans maken om koning te worden op hun expertisegebied. Dat expertisegebied kan klein zijn, zoals 'Roomba-robotstofzuigers', of heel groot, bijvoorbeeld 'smartphones'.

Gebruikers die bij de top vijf-karmakoningen van een onderwerp horen, krijgen een badge die getoond wordt op plekken waar hun bijdrage relevant is. Op dit moment is dat het geval als je een reactie of forumpost plaatst bij een artikel of topic dat is gekoppeld aan het onderwerp waarvan je karmakoning bent. Met een klik op de badge open je een overlay waarin de alltime-ranglijst en de ranglijst van het afgelopen jaar worden getoond. Heb je meer relevante badges verzameld, dan worden deze gestapeld getoond en kun je ze via een pijltje uitklappen. Karmakoningen hebben een grijze badge. De alltime-karmakeizer heeft als enige een badge in Tweakers-rood.

De relatie tussen karma en onderwerp wordt gemaakt op basis van dezelfde koppelingen tussen onderwerpen en content als de koppelingen die bepalen of je badge ergens wordt getoond. De karmapunten die je verdient met een reactie of forumpost worden toegewezen aan alle onderwerpen die gekoppeld zijn aan het artikel of forumtopic. Een productreview levert punten op voor het product waarop de review betrekking heeft en via het product ook voor het merk, de productserie en de categorie die aan het product zijn gekoppeld.

Op grote aantallen bijdragen levert dat een voldoende betrouwbaar beeld op van de expertises van de gebruiker. Een voorwaarde is wel dat content goed gekoppeld wordt aan de relevante onderwerpen. Om die reden tonen we momenteel alleen badges van de duizend grootste onderwerpen. Bij forumtopics heb je daar zelf invloed op door koppelingen met onderwerpen toe te voegen.

What’s next?

Het nieuwe karmasysteem is work in progress. De functionaliteit die we vandaag hebben geïntroduceerd is het minimum dat we nodig hadden om een werkbaar karmasysteem op te leveren. De badges worden nog niet getoond op je profielpagina en zijn nog niet terug te vinden in onderwerpomgevingen, zoals deze pagina over de categorie laptops.

In de toekomst zijn er nog talloze mogelijkheden. Zo zouden we naast de top vijf-karmakoningen ook ‘gewone’ experts in een onderwerp een herkenbaar icoon kunnen geven. Ook kunnen de instellingen van het systeem, zoals hoeveel karmakoningen we per onderwerp uitroepen, nog getweakt worden. We zijn benieuwd naar je ideeën en feedback.

Reacties (343)

Wijzig sortering
Op zich wel mooi als het hier door eerlijker wordt. Wel mooi dat ik mijn 2e plek vasthoudt! :P

Maar als ik naar http://tweakers.net/gallery/karma ga, zie ik gewoon nog de 'oude' waarden, ook na een harde refresh. Is dit nog niet helemaal doorgevoerd? :)

edit (12:29): nu zie ik wel de nieuwe waardes. En meteen een badge erbij zie ik :P

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 12 mei 2015 12:29]

Anoniem: 415197
@wildhagen12 mei 2015 13:19
Ik vind het persoonlijk jammer dat het karma blijft groeien met de tijd, en ook dat het groeit met het aantal reacties. Zo zie je veel toppers die maar +1 gemiddeld hebben, maar die gewoon lang gebruiker zijn en gewoon veel reacties hebben geplaatst. Ook zou de tijd van reactie moeten worden meegewogen. Als je snel post kun je namelijk zo het laaghangende fruit wegplukken, en frequente posters zijn ook vaak snelle posters.

Edit: sorry ik had dit in de hoodfthread willen posten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 12 mei 2015 13:23]

Zo zie je veel toppers die maar +1 gemiddeld hebben
Alsof een gemiddelde wat zegt. Als je actief meedoet in de discussie scoor je relatief veel +1's, maar dat zegt verder niets over het aantal +2's en +3's dat je verder post. Alleen als je je stil houdt en alleen post om die +2 en +3 te scoren gaat je gemiddelde echt omhoog, maar is je bijdrage over het algeheel gezien vrij summier geweest. Ik weet wel welke van deze twee groepen gebruikers ik meer waardeer.
Ik waardeer beide op hun eigen manier, elke positieve toevoeging tot een discussie is meegenomen. Zonder hen is er helemaal geen discussie, er zijn echter ook leden die diepgang brengen in discussie en soms behoorlijk wat tijd steken in hun post voor ze het toevoegen(al dan niet met de reden om +3 te krijgem). Ik lees deze vaak met veel plezier en leer er ook nog is van. Daarom denk ik dat je toch een mix (naar verhouding) van beide nodig hebt om de mooiste en meest waardevolle discussie bij een artikel te krijgen.
er zijn echter ook leden die diepgang brengen in discussie en soms behoorlijk wat tijd steken in hun post voor ze het toevoegen(al dan niet met de reden om +3 te krijgem)
Het punt is dat je nu net doet alsof iemand met een gemiddelde van rond de 1 dat nooit doet, terwijl dat gewoonweg niet het geval is. Mijn gemiddelde is 0,9, volgens jou logica zal ik zelden een +3 scoren. Het tegendeel is waar. Alleen door al dit soort posts, waar ik actief aan meedoe, gaat mijn gemiddelde omlaag.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 mei 2015 13:46]

Als jouw gemiddelde nu 0.9 is, dan gaat je gemiddelde omhoog bij reacties op dit soort posts, want je krijgt steeds een +1 ;) Je gemiddelde gaat bij jou dus alleen omlaag als je een +0 reactie maakt.
Duh ;) Ik bedoel omlaag ten opzichte van het alleen maar posten van +2 en +3 posts.
Wat gebeurd er met reacties van mensen die geen moderatie hebben omdat het discussie zo lang doorloopt en er niet meer gemodereerd wordt? Tellen die standaard als 0? Dan is het voor die mensen ook best "oneerlijk" dat ze offtopic/irrelevant aan het praten zijn.

Maar voor een ding kun je het zeker gebruiken. Je haalt er iig de "rotte appels" uit die op of onder de 0 zitten na een x aantal posts.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 12 mei 2015 14:00]

Dat is wel een interessant punt.
Ongemodereerde reacties moeten idd niet meetellen als '0 karma', maar overgeslagen worden in de totale berekening.
Maar voor een ding kun je het zeker gebruiken. Je haalt er iig de "rotte appels" uit die op of onder de 0 zitten na een x aantal posts.
Ik weet niet of 'rotte appels' altijd de juiste term is.
Mensen met eigen meningen of inzichten worden al gauw op -1 gezet door de 'consensus'.
Dat is niet altijd terecht.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 471038 op 12 mei 2015 14:50]

Het zegt sowieso weinig.
Er is net ook iemand geweest die alle ongemodereerde posts bij dit topic op 0 gemodereerd heeft.
Door dat soort acties zakt ook het gemiddelde.
Het zegt sowieso weinig.
Er is net ook iemand geweest die alle ongemodereerde posts bij dit topic op 0 gemodereerd heeft.
Door dat soort acties zakt ook het gemiddelde.
Op zich valt dat best wel mee. Het gaat om een relatief nieuwe reactie die nog volop gemodereerd kan worden. Voornamelijk de mensen met een zwaarwegende stem (promodjes enzo) kijken relatief laat nog wel reacties na. Dat trekt meestal wel recht.
Dit is inderdaad ook iets wat opvallend veel gebeurd. Zeker ook in verhitte onderwerpen, denk maar aan alles wat met Microsoft, Apple en Google heeft te maken. Gewoon een normale nette +1 reactie, zal dit vaak ook halen, maar door veel mismods toch geregeld lager eindigen.

Zelf zit ik op een gemiddelde van 1, en toch haal ik heel wat +2 en zelfs wat +3 reacties, maar ik ga een goede discussie niet uit de weg omdat er wat mensen gaan meningmodden, dat is jammer, maar helaas niet onvermijdbaar.

Hoe zou het systeem dan beter kunnen? Werkelijk geen idee.

Wat betreft het karma systeem in het algemeen, het is leuk, maar ik denk niet dat je hier druk om moet maken. Echter vind ik deze toevoeging wel waarde hebben, en dan vooral in een nieuwsbericht, als je dan iemand hebt die veel doet gerelateerd aan dat onderwerp, dan kan dat wel een discussie bevorderen, puur omdat andere ook begrijpen dat jij weet waar je over praat.

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 13 mei 2015 08:35]

Iets anders wat meetelt voor die gemiddelde score is dat de beoordelingsscore ooit veranderd is.
'Vroeger' werd alles wat ontopic maar niet bijzonder beoordeeld met een 0. Waardoor mensen die hier al lang rondhangen een lager gemiddelde hebben dat maar langzaam naar 1 en hoger groeit, terwijl nieuwe gebruikers met 1 beginnen en er alleen onder komen wanneer zij of laat of veel off-topic posten.

Zoiezo zul je het nooit helemaal eerlijk krijgen, er zijn nogal wat invloeden die de score kunnen verstoren. Maar zolang het geen grote gevolgen heeft lijkt het me ook niet zo belangrijk.
Ook wordt (volgens mij) het weergegeven gemiddelde niet gebruikt in de karma berekening, het is meer een indicatie voor andere gebruikers, naast die karmascore.
En op de lange termijn moet je wel heel extreem reageren wil je onder 0 blijven.

[Reactie gewijzigd door R-J_W op 13 mei 2015 19:22]

Een probleem is wel dat niet gemodereerde reacties automatisch als een 0 reactie gerekend worden.

(blijkbaar al gemeld door jdh009)

[Reactie gewijzigd door Robbedem op 12 mei 2015 14:53]

Inderdaad, niet gemodereerde reacties horen niet meegenomen te worden in de totaalberekening. Wellicht moeten we een topic maken bij het feature request forum

Edit:typo's

[Reactie gewijzigd door Xanward op 12 mei 2015 14:56]

Waarom?

Mogelijk reacties welke bv 1 week na plaatsing komen. Maar alles wat binnen 2 dagen gedaan is moet gewoon kunnen op 0.
een niet gemodereerde reactie een 0 geven trekt je gemiddelde lekker omlaag, dat is niet echt netjes vind je?. Het moet gewoon niet meegeteld worden.
Maar bij karma wordt toch ook het aantal karakters / lengte van de rectie meegerekend? Het telt met een 0 waardering wellicht niet veel mee, maar het levert toch wat karma op. Of zie ik dat verkeerd hier? (karma * 0 = 0 karma?)
Dit soort posts voegen ook eigenlijk weinig toe. Je punt was in je eerste reply aan twop al duidelijk. Het is echter redelijk eenvoudig om er nog een dozijn extra posts aan te besteden waarin je jezelf steeds een beetje extra verduidelijkt waardoor je er nog een +1 voor krijgt.

Overigens heb ik geen kritiek op dergelijke posts, ze zullen best iemand informeren, maar ik ben het wel een beetje met jdh009 eens, dat iemand met een hoger gemiddelde ook een hogere positie verdient.
Overigens heb ik geen kritiek op dergelijke posts, ze zullen best iemand informeren, maar ik ben het wel een beetje met jdh009 eens, dat iemand met een hoger gemiddelde ook een hogere positie verdient.
Tja, daar ben ik het gewoonweg oneens. Als ik nog een voorbeeld van mezelf mag gebruiken:

nieuws: Astronomen meten sterrenstelsel op 13 miljard lichtjaar

Ik heb daar in totaal 16 posts, met een totaalscore van +18. Er zit een +3 en een +2 bij. De overige +1 posts zijn gewoon ontopic remarks waarin vragen worden beantwoord of dingen worden rechtgezet. En 1 nutteloze +0 ;). Over het algemeen een goede bijdrage aan het totaal. Toch is mijn gemiddelde maar 1.1. Nou stel jij dus doodleuk dat als ik alleen een +3 gemaakt had en geen andere nuttige bijdragen heb gemaakt, ik uiteindelijk als waardevoller wordt beoordeeld? Sorry maar dat slaat mijns inziens compleet nergens op :)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 mei 2015 14:58]

Daar doelde ik niet op. ik had het dan misschien iets anders moeten formuleren. Het ging me er om dat sommige leden pas iets willen posten als ze echt iets nuttigs toevoegen en hier vervolgens behoorlijk wat werk in steken om dit voor elkaar te krijgen. Die bijdrages waardeer ik ook, daarmee wil ik niet zeggen dat andere geen diepgang in een discussie willen brengen.

Ik had misschien het woordje willen moeten toevoegen tussen diepgang en brengen om het wat minder hard over te laten komen.
We hebben in de nieuwe berekening het verschil in waardering tussen +2/+3-reactie en +1-reacties groter gemaakt. Een mooie +3-reactie levert veel meer op kan een normale korte +1.
Maar die nieuwe berekening betekent dus wel dat ik mijn Grootmeester status mag inleveren. Dit terwijl de bijdrage die ik over de jaren heb geleverd onveranderd is gebleven. Ik vind het prima dat mijn karma herberekend wordt, maar om dan gewoon een status af te nemen vind ik niet cool. Heb er lang naar zitten uitkijken om deze te halen.
Je zat & zit net rond het omslagpunt van TA / GM.
1 goede review schrijven en je bent weer GM. ;)
Mijn karma is vooral afkomstig van +1's op de front page en ik ben juist naar Grootmeester toe gegaan door het nieuwe systeem dus daar hoeft het niet aan te liggen.
ik vind het maar vreemd.

+1 = ontopic of dat nou een lang of kort bericht is dat zou niet mogen uitmaken het moet ontopic zijn.
+2 is dat het info bevat die wat toevoegt aan het artikel.
+3 is als je het iets bijzonders is

Door moderatie van duizenden mensen die dat artikel lezen zou je verwachten dat een +3 voldoende zou moeten zijn. Waarom moet dat verschil nog verder worden opgetrokken? Om nieuwelingen een kans te kunnen geven?

Dat is gewoon onzin omdat de rest net zo hard kan mee groeien omdat het systeem voor iedereen wijzigt.

Uiteindelijk zijn er ook gigantisch veel berichten die +1 worden gemodereerd maar eigenlijk +2 of +3 zijn maar doordat het op mening word gemodereerd krijg je scheefgroei.

Deze wijziging zie ik dan ook meer voor populariteit dan voor inhoud.

Jammer dat tweakers steeds en steeds meer commerciëler word en wat mij betreft dit afbreuk doet aan de community.

Daarnaast "Een mooie +3-reactie levert veel meer op kan een normale korte +1. " wat betekend mooi? wat je wil horen of wat de werkelijke feiten zijn ;)

[Reactie gewijzigd door downcom op 12 mei 2015 16:30]

Je moet vooral oppassen dat je niets post dat een 0 of -1 kan krijgen.
 • Replies op een post die een 0 krijgt, krijgen vaak ook een 0.
 • Controversiële stellingen worden vaak als spam gemeningmod en het verschil tussen +1 en -1 is vaak maar enkele stemmen.
 • Negatieve ervaringen met een product krijgen 0 of -1 van mensen die hetzelfde probleem niet hebben gehad.
 • Post nooit als eerste; je riskeert een 0 omdat elke first post automatisch als off topic wordt beschouwd. Als iemand anders hetzelfde post en tien seconden eerder is, krijg je gegarandeerd een 0.
 • Maak nooit een post leeg ("[Edit: Link gevonden]") nadat je je bedenkt of je je probleem opgelost hebt! Een gewiste post krijgt van vrijwel iedereen een goedbedoelde -1 om de thread netjes te houden, maar het resultaat is dat jij met 26 -1'tjes opgescheept zit.
 • Enz.
En vooral: post gewoon zo veel mogelijk en laat het aantal +1 oplopen.

Of trek je niets van karma aan... niet alles is een competitie.
• Post nooit als eerste;
Hopen dat niet iedereen zich daaraan gaat houden, want dan kunnen we het hele reactiesysteem wel sluiten :)
Volgens mij is dat opgelost met de komst van de standaard sortering op kwaliteit. (Zie boven de reacties, de link 'Wijzig weergave')
Daardoor is de invloed van de 'first-post' al verminderd.
Wanneer wij dit nu ook aangrijpen om meer nieuwe threads te beginnen zou het helemaal makkelijker worden.

@finraziel Voor wat het leegmaken betreft, daarvoor hebben we toch strike-through?
Ik vind het altijd moeilijk om zoiets een -1 te geven, omdat het eigenlijk gewoon off-topic (0) is. En meestal gaat het om vergissingen. Als je ze niet wilt zien moet je alles met een 0 verbergen.
Het gewicht van de moderatie op je post maakt volgens mij niks uit hoor, of je nou door 26 mensen op -1 gezet wordt of door 1, het telt gewoon maar als een enkele -1 post. En een post leeg maken is inderdaad ongewenst, volledig terecht als dat op -1 gezet wordt. Het is namelijk iritant om tegen te komen als je niet weet waar het over gaat, dan kun je het beter als losse opmerking toevoegen in plaats van je oude bericht weg te halen.
Daarnaast zijn de leden die al langer actief zijn juist in het nadeel als je kijkt naar de gemiddelde reactiescore. Vroeger was het namelijk normaal dat een "gewone" reactie op 0 stond waar dat op een gegeven moment +1 geworden is.
Ook is het ongunstig om nog te reageren op iets oudere artikelen (vaak al een uurtje als het geen heel actief artikel is) omdat de reacties dan vaak helemaal niet meer gemodereerd worden en volgens mij dan gewoon als 0 meetellen, hoe goed je reactie ook was. Wat mij betreft dus beter om je van die reactiescore gewoon niet al te veel aan te trekken.

Overigens wel grappig, ik ben een positie of 40 naar beneden gedonderd met dit nieuwe systeem :P
Vroeger was het namelijk normaal dat een "gewone" reactie op 0 stond waar dat op een gegeven moment +1 geworden is.
Die zijn destijds gewoon geconverteerd naar het nieuwe systeem hoor :). Kijk maar eens naar nieuws: Eerste 3DMark 2001 screenshots
Oh ok dan :P dat had ik niet meegekregen toen...
Dan blijft alleen het ongemodereerde posts 'probleem' over wat meerdere mensen al aan hadden gestipt.
Persoonlijk wil ik liever niet denken dat er mensen zijn die hun "wijsheid" expliciet achterhouden voor op het juiste moment een +2 of +3 rating te scoren en meestal ook een discussie beeindigen. Die +1's die de discussie momentum geven vind ik minstens even belangrijk.
Hmm ik waardeer de groep die behouden post en meer op kwaliteit mikt toch over het algemeen meer dan de mensen die maar lukraak alles neerpennen wat er in ze opkomt. Onder reacties filterde ik allang +2 en +3 reacties eruit. Gelukkig staan die nu automatisch bovenaan. Ik lees andere reacties ook wel omdat die soms nog onterecht te laag gemodereerd zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 14 mei 2015 19:42]

Dat is de reden waarom we ook een 'rolling' top5 hebben, momenteel van het afgelopen jaar. En reacties is natuurlijk niet het enige waar je karma voor krijgt.
Over dat lang gebruiker zijn dat klopt wel (maar ergens ook logisch): van de hele top 100 zijn er maar 3 die hun account na 2010 hebben geregistreerd
Even niet op de man gespeeld maar ben ik de enige die het raar vindt dat ik in het hele revisie-verhaal niets teruglees over de "expertise" van Tweakers Personeel en Tweakers Vrijwilligers?

Niet dat ik de bijdragen van deze mensen teniet wil doen of dat ze niet capabel zijn, maar als je als Moderator in een jaar 7000 bijdragen levert in een subforum waar de overige mensen maar 13.000 bijdragen posten, ben je automatisch de beste. Maar je wordt als beste gezien omdat je vanuit je functie veel & vaak "moet" posten omdat het een nogal druk/onrustig subforum is.

Wil niet meteen zeggen dat de Moderator ook meteen de meeste kennis heeft; misschien liggen zijn/haar kwaliteiten op vlakken als communicatie en kanaliseren van discussies en niet zozeer inhoudelijk op de "techniek" van het subforum.
Omgekeerd geldt dat moderators in het forum normaal gesproken geselecteerd worden uit mensen die toch al heel actief en constructief in dat specifieke forum waren...
Moderators die reageren om een topic bij te sturen zullen dat meestal doen met korte berichtjes waar je niet zoveel punten op verdiend. Het moet dan echt uit volume komen om een badge te krijgen.
Het gaat dan ook niet zo zeer om expertise, maar om karma, wat vinden anderen van je post?
Als de mod onaardig of onnodig post, zal hij/zij ook negatieve karma kunnen krijgen.

Iemand de mond snoeren kan een handige aanvulling zijn!
Je hebt gelijk, alleen de plaatsen kloppen wel (zie PCgek die op 5 staat in de link van jou maar in de screenshot staat ie niet meer in de Top 10). Best lullig want hij gaat van 417 naar 268k...

Ik zie ook nog een foutje (denk ik) bij dat label achter jou en nul07, als ik op die van nul07 klik dan zie ik zijn naam niet staan, die staat namelijk op de lijst van dit jaar. Zou mooier zijn als je dat in 1 keer ziet :)
Het popupje dat je krijgt slaat niet zozeer op de nickname, maar op het onderwerp. En van dat onderwerp zie je dan weer de belangrijkste gebruikers (nul07 staat wel bij 'afgelopen jaar' in de top5, waardoor hij dat label ook krijgt).

Dat zou eventueel nog wat duidelijker kunnen :)
De Top 10 is dan weliswaar grotendeels hetzelfde gebleven. Maar als ik naar mezelf kijk: van plek 13 naar 43 en van ruim 300K karma terug naar slechts 237K nodigt niet echt uit om nog veel reacties te gaan posten.
Hier en daar staan nog wat oude gegevens, maar dat zal snel aangepast zijn.

[Reactie gewijzigd door koku op 12 mei 2015 13:03]

Nu heeft de gene die de all-time karma score heeft, een rode badge.
Komt er ook nog een net iets lagere badge, of titel voor de gene die de hoogste jaarscore heeft?
Volgens mij staat dat niet op de planning, maar je zou het kunnen aandragen in Mooie Features.
Is het ook een idee ( of misschien staat dat al in de planning ) dat mensen met veel karma op een bepaald onderwerp ook meteen bovenin staan in de comments van een artikel? ( Indien dit artikel natuurlijk bij het desbetreffende onderwerp hoort). Deze mensen kunnen een erg nuttige en informatieve bijdrage leveren aan het artikel.
YouTube doet dit.. krijg je regelmatig de situatie waarbij een vraag beantwoord wordt, goed scoort, bovenaan komt te staan — zonder dat het te begrijpen is omdat de oorspronkelijke vraag / context ontbreekt. Niet handig IMHO.
Dat komt omdat Youtube geen feitelijke threads implementeert, je kunt hooguit op een comment reageren en zelfs die rukt hij inderdaad soms uit zijn verband als deze maar genoeg +1tjes krijgt.

In principe gaat het bij Tweakers om sortering tussen comments op hetzelfde niveau. Bijvoorbeeld twee reacties op de hoofdthread met dezelfde score. In ieder geval is het dan zo dat een reactie nooit boven de comment waarop het een reactie is kan komen te staan.
Is een interessant idee wat nog niet op de planning staat. Ik zou het zelf ook niet bovenaan zetten alleen op basis van een badge, maar het zou wel onderdeel kunnen zijn van het algoritme om de volgorde te bepalen. Bijvoorbeeld als twee reacties een +2 hebben om dan degene van de karmakeizer boven die andere te zetten.
Maar goed, dit is ook iets wat je in Mooie Features kan aandragen ;)
of titel voor de gene die de hoogste jaarscore heeft?
Tweakers achievements misschien in iteratie 69 :P ?
De oude waarde zou ik zo niet weten, maar het kan ook aan mij liggen of klopt de ranking qua karma niet helemaal. Er staan rond mijn plek Tweakers met minder en meer karmapunten in totaal.
Dat komt omdat de plek wel klopt maar de karmapunten zijn nog (denk ik) de oude gegevens.

Oftewel je kan je oude score nog achterhalen :)
Het is nog maar de vraag hoe nuttig dit is, omdat je gereageerd hebt op dit artikel (en je reactie bovenaan staat) ben je opeens alwetend over websites en communities? beetje rare gang van zaken als je het mij vraagt.
Zoals je kan lezen worden de badges toegekend op basis van je activiteit van het afgelopen jaar. Niet op basis van slechts 1 artikel of 1 reactie, want dat zou natuurlijk nergens over gaan.

Tevens geeft een badge natuurlijk niet aan dat je alleswetend bent over een onderwerp. Niemand is alleswetend, dat is namelijk simpelweg onmogelijk.
Die heeft zojuist ook de juiste waarden gekregen :)
Op zich wel mooi als het hier door eerlijker wordt. Wel mooi dat ik mijn 2e plek vasthoudt!
Door dat alsnog absurd hoge aantal karmapunten dat je voor moderaties krijgt ja ;)

dion_b heeft een aardige boost gegeven, maar die heb ik zo weer ingehaald :Y)
Ik ben blij met het nieuwe karma systeem. Het geeft mensen die inhoudelijk goede bijdragen leveren een soort van 'autoriteit' zonder dat het zich vermengd met de individuele beoordeling van een post via het moderatie systeem.

Aan de andere kant, blijft natuurlijk zo. Dat Karma ook niet alles zegt, je krijgt het voor activiteit, zelfs als die niet heel hoogwaardig is. Zo kan iemand die mindere maar veel sterkere posts heeft op een bepaald onderwerp nog altijd een lagere score hebben dan iemand met veel maar kwalitatief relatief lagere bijdrage. Een oplossing voor zoiets zou zijn, om bijvoorbeeld de gemiddelde moderatiescore van iemand een zwaardere factor te geven.

Wat misschien ook een goede toevoeging is, om niet alleen de all-time 'keizer' qua Karma te voorzien met een rood kroontje. Maar ook de gene die de karmalijst aanvoert het afgelopen kwartaal of jaar.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 12 mei 2015 12:24]

Wat misschien ook een goede toevoeging is, om niet alleen de all-time 'keizer' qua Karma te voorzien met een rood kroontje. Maar ook de gene die de karmalijst aanvoert het afgelopen kwartaal of jaar.
Ik denk dat je dan op ten duur een rotzooitje krijgt wat betreft badges en kroontjes; op ten duur heb teveel verschillende kroontjes. Dan kun je beter denk ik inderdaad zoals in het artikel staat vermeld 'gewone' experts aanduiden. Als deze veel bezig zijn met dat onderwerp dan komen ze vanzelf wel in de top 5 ( wellicht ) en ben je een 'karmakoning'.

EDIT: Ik zie dat Tweakers inderdaad zoals je al aangaf, ook karma van het afgelopen jaar bijhoud. :)

[Reactie gewijzigd door Ask! op 12 mei 2015 12:32]

Beiden rood, net iets lichter of donker is misschien een betere optie inderdaad.
Zeker met ook het lidmaatschap-logo dat er in 3 kleuren is kun je beter niet te veel kleuren hebben.
Daarnaast moet er een verschil tussen 'Keizer', met de uber-status en langere dynastie, en de 'koning' die ondergeschikt is aan de keizer, mag er best wezen in titulatuur.
Gelukkig kan met Adblock iedere badge gehide worden. In een wereld waar steeds meer geranked en gevote wordt doe ik zo min mogelijk mee. Ik hide alle scores. Totaal niet interessant.

Filters:
tweakers.net##.scoreButton
tweakers.net##.topKarma
tweakers.net##.tweakersBadge

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 13 mei 2015 16:15]

Gewoon geintreseerd, enig idee waarom je die badge krijgt? want je staat niet in de top5?
(niet dat ik het je niet gun ofzo, maar zie allemaal beren op de weg)
Hij staat wel in de top5 van het afgelopen jaar, dus dat is de reden dat hij de badge krijgt.
Wel mag het imo duidelijker, nu is het wat verwarrend. De vraag van OlivierH is imo dus wel terecht. Wellicht een idee om direct naar het tabje te laten springen, waar de user op te vinden is?

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 12 mei 2015 15:58]

Ja dat vinden wij ook en zal ook een van de dingen zijn die we gaan aanpassen.
Er is inmiddels ook een Feedback topic op het forum, mocht je suggesties hebben.
Moet ik mijn reactie nog melden daar? :)
Ja, kan geen kwaad :)
Maar dan moet er nu ook wel meer op dubbelposts en schare van fans gelet gaan worden. "Sommige" Tweakers lijken namelijk makkelijker +2's en zelfs +3's te scoren dan anderen, door dezelfde rants weer te posten, in topics die soms maar weinig te maken hebben met wat er gezegd wordt.

"Sommige" Tweakers zijn dan ook al meerdere malen op mismod topic vermeld, maar krijgen toch nog steeds zeeën +2's en +3's waar zelfs de powermods hun haren van uit hun hoofd trekken. :P

Conclusie: Nog meer werk voor pro-/powermods. ;)
Net zoals bij eerdere veranderingen zoals de "reactievolgorde op score"-verandering. :)
Ah, duidelijk
Ik zag het vanmorgen ook, en ik heb ook zo'n badge ( ergens :+ )

Maar net zoals de 'abonnementen' moet je maar gevoelig zijn voor dit soort dingen, ik vond het wel grappig, daar niet van
Met jouw posts kan ik me ook niet anders voorstellen dat je blij bent met dit karmasysteem. Al helemaal omdat er nu zo'n icoontje naast je username pronkt.
Ik wil eigenlijk juist advocateren voor het extra waarderen van gebruikers die bovengemiddeld scoren met hun posts. Als je het hebt over expertise, dan blijkt dat denk eerder uit een combinatie van gemiddelde post-waardering, en kwantiteit dan vooral uit kwantiteit.

In het huidige systeem wordt mijn inziens kwantiteit veelste zwaar beloond. Ik zie liever dat de post-waardering een zwaardere weging krijgt in de karma berekening dan nu. Ik lees liever 1 +3 post dan 20 +1 posts en denk dat veel gebruikers dat ook zo hebben.
Je beseft dat dat nadelig kan zijn voor je?
Met bijna 9 posts per dag zit je waarschijnlijk ver boven het gemiddelde. Met een gemiddelde van 0,8 score je overigens wel netjes geloof ik.
Ik denk dat kwaliteit boven kwantiteit gaat.

En wat mij betreft worden de post van gebruikers die met meerdere posts uitkomen op een gemiddelde van boven de 1,0 zwaarder gewogen voor zo'n expert vermelding dan mensen die veel maar ook kwalitatief lagere posts produceren.

Ik blijf het gek vinden dat in het huidige karma systeem 20 ontopic reacties misschien wel meer karma opleveren dan één +3 reactie. Terwijl de community misschien meer op spotlight reacties dan talloze ontopic reacties zit te wachten.
De score van een item heeft al invloed op de hoogte van de karma die je daarvoor krijgt. Dat geldt op dit moment vooral voor de reacties op de frontpage en voor productreviews.

Helaas hebben we voor het forum (nog?) geen beoordelingen, waardoor nog geen extra karma valt te verdienen door betere reacties te schrijven :)
Persoonlijk geef ik vrij weinig om karma. Zie wel dat er zo'n 15k vanaf is gegaan, maar ben ik nu een mindere tweaker? Alleen een admin zal het blijkbaar weten :)
Het hele systeem is gehereikt, je kan de huidige score niet met de vorige score vergelijken :)

Dus je kan ook niet stellen dat je beter of slechter bent dan voorheen.
Het hele systeem is gehereikt, je kan de huidige score niet met de vorige score vergelijken :)

Dus je kan ook niet stellen dat je beter of slechter bent dan voorheen.
Toch is mijn absolute ranking een lagere plaatsing geworden. En bij anderen dus waarschijnlijk een hogere plaatsing. Dat impliceert toch dat, als je immers van een waardevolle ranking uitgaat, ik nu een "slechtere" tweaker ben dan voorheen?

Persoonlijk vind ik overigens de onderwerp badges een sterker signaal geven dan moderator statussen, ik vraag mij af voor hoeveel minder frequente bezoekers nu "badge-users' post = wet" gaan aannemen.
Dat is niet zo simpel te stellen. We hebben een paar onderdelen anders beloond en een paar bugs gefixed die zorgden voor 'te weinig' (of 'te veel') beloning elders.

Al met al is het dus heel lastig om te concluderen dat je nu slechter of beter bent.
Je kan ook net zo goed stellen dat de voorgaande ranking gewoon niet klopte...

Los daarvan was de vorige hereiking al een behoorlijke tijd geleden, sommige bijdrages zijn in vorm erg verandert (denk vooral aan de productreviews) en daardoor klopte de manier van belonen niet altijd meer met de actualiteit.

Overigens ga ik ook nu niet beloven dat het nou helemaal bugvrij is en/of nu wel een perfecte waardering uitreikt ;)
Misschien is dat niet de bedoeling maar nu is mijn karma bijna gehalveerd en dat stimuleert mij niet echt om nog bij te dragen ondanks dat ik het niet voor de karma doe.
Ik ook niet ik weet niet eens hoeveel ik had.

Er zullen vast mensen zijn die opletten wat ze zeggen en politiek correcte antwoorden geven hier op tweakers om maar een hogere mod status te krijgen.
Het interesseert me niets wat andere ervan vinden ik schaam me niet voor mijn mening en vind dat velen dat juist wel moeten doen omdat er naar mijn mening nooit ver genoeg gekeken word.

Het hele idee om je leden een nummertje in de ranglijst te geven vind ik al een slecht idee. je hoort ieder lid evenveel te waarderen en dit soort ego lijstjes zorgen voor minder oprechte of politiek correcte meningen en reacties of geen/minder reacties omdat mensen hun hoge score willen houden.
Ook zorgt het nieuwe systeem voor het downmodden van mensen om zelf maar een hogere rank te houden wat de site zelf niet beter zal maken.


Ikzelf had gezien dat de gebruikte energie van de site makers gestopt was in het beter maken van de pricewatch die aardig wat gebreken heeft.
Met als uitschieter het filter waar een enorme frustratie in zit.
Als je bijvoorbeeld een laptop zoekt van 15,6 inch met krijg je 997 opties.
Wil je vervolgens appe laptops met ips er uitzoeken zijn er maar 67 over.
Niet omdat er bijna geen ipc laptops zijn maar gewoon omdat bij 80% van de producten op pricewatch de informatie niet compleet is.
sterker nog al vink ik alle opties aan zoals tn and mva heb je 246 resultaten. de rest heeft dus type paneel niet opgegeven. maak daar een verplicht veld van.
Er zullen vast mensen zijn die opletten wat ze zeggen en politiek correcte antwoorden geven hier op tweakers om maar een hogere mod status te krijgen.
Die mensen zullen er vast zijn. Ik denk echter dat er meer mensen zijn die dat doen omdat ze dat gewoon netjes vinden om te doen en daadwerkelijk een dergelijke mening zijn aangedaan.

Mijn ervaring is dat afwijkende meningen hier best kunnen worden geplaatst, en zelfs hoog kunnen worden gemodereerd. Maar dat hangt volledig af van je argumentatie en taalgebruik. Als je een beetje kortaf en cynisch gaat lopen doen en je post van weinig of wankele onderbouwing voorziet, dan is het al snel gedaan.
Ook zorgt het nieuwe systeem voor het downmodden van mensen om zelf maar een hogere rank te houden wat de site zelf niet beter zal maken.
Dit slaat als een lul op een drumstel. Het aantal mensen in de ranking is zeer gering, en totaal niet voldoende om een substantieel aandeel te hebben in de uiteindelijke mediaan van de oordeel van een post. Je kunt als individu gewoonweg amper invloed uitoefenen op de eindscore, daarvoor wordt er teveel gemodereerd. En gelukkig maar. Met als bijeffect dat je regelmatig een afwijkende moderatie doet en uiteindelijk je modrechten worden ingenomen.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 mei 2015 15:44]

Zie wel dat er zo'n 15k vanaf is gegaan
Karma is a bitch xD
Kreeg er ineens 7K bij en 12 plekken omhoog...
Ach, toch leuk voor alle moeite van de afgelopen tijd ;)
Maar wat ik er nou verder mee opschiet, tis leuk :D
Kan je ergens zien welke tags je allemaal hebt 'verdiend'?
Ja, bij een topic of nieuwsbericht waar er een getoond wordt. Dan zie de de (meest) toepasselijke en je kunt ze daarna uitklappen. In je profiel zijn ze nog niet zichtbaar, dat staat op de todo list. We vonden het belangrijker om het systeem eerst een goeie shakedown te geven. :)

[Reactie gewijzigd door zeef op 12 mei 2015 12:40]

Mmm.. dus als je er geen hebt, kan je niet zien hoever je ervan af zit?

Ander "grappig" issue: Als je werkt in *random veld A, maar hier expres die plek vermijd (immers ben je al 8+ uur per dag met onderwerp A bezig), en hier frequent post over je hobby B, dan heb je kans op een badge voor hobby B, terwijl je onder nieuwsberichten over onderwerp A eigenlijk waardevoller kunt posten.

Voorbeeldje, stel je zou core team Angular 2.0 zijn maar post hier alleen over dieren fotografie en de laatste CoD en je reageert op nieuws over je werk op T.net, dan staat daar "profi CODder & kattenfoto held 2013" achter je naam. Weg geloofwaardigheid, grotere kans op 0 of -1 scores die men voor extra karma graag overneemt, ondanks dat je post hoogst waarschijnlijk +1 dan wel +3 had kunnen / moeten zijn.
Mmm.. dus als je er geen hebt, kan je niet zien hoever je ervan af zit?
Nog niet. Staat op de wensenlijst.
Ander "grappig" issue: Als je werkt in *random veld A, maar hier expres die plek vermijd (immers ben je al 8+ uur per dag met onderwerp A bezig), en hier frequent post over je hobby B, dan heb je kans op een badge voor hobby B, terwijl je onder nieuwsberichten over onderwerp A eigenlijk waardevoller kunt posten.

Voorbeeldje, stel je zou core team Angular 2.0 zijn maar post hier alleen over dieren fotografie en de laatste CoD en je reageert op nieuws over je werk op T.net, dan staat daar "profi CODder & kattenfoto held 2013" achter je naam. Weg geloofwaardigheid, grotere kans op 0 of -1 scores die men voor extra karma graag overneemt, ondanks dat je post hoogst waarschijnlijk +1 dan wel +3 had kunnen / moeten zijn.
Zou je dit in het feedbacktopic willen posten? Thnx!

[Reactie gewijzigd door zeef op 12 mei 2015 16:48]

Nog niet, maar zou er volgens de dev'ers in een (van de) volgende iteratie(s) moeten aankomen :)
Oh god gaan mensen je advies dadelijk nog serieus nemen.....
leuk.
kan het ook uit? Geef er niets om en hoef ook niet te zien hoe groot de epeen van andere is ;P
Ja dan moet je met Karma de mogelijkheid voor custom CSS kopen en kan je met CSS dingen weghalen uit je zicht. Zo zie ik ook niet wie er betaald heeft en wie niet voor tweakers, die info doet me weinig.

Vind die karma aanduiding wel leuk maar iets te aanwezig en afleidend :D Zeker bij meer dan 1 plek in de top 5 (op 2 onderwerpen die in 1 artikel staan), komt het tegen de tijdsaanduiding van de post aan.
ah, goude info!
ga ik gelijk ff mee stoeien, thanks!
Nee dat kan niet op dit moment. Betwijfel ook of die optie er gaat komen, want dan kan je overal wel een optie voor maken om het uit te zetten.
Anoniem: 463321
@koku12 mei 2015 13:51
Drogreden. Jullie maken wèl de keuze om het aan te zetten, zichtbaar te maken. Op dat moment wordt er ook niet gezegd "dat doen we niet want dan kun je overal wel dingen neer gaan zetten".
Ja en die keuze is weloverwogen genomen door ons product team. Elke optie om iets aan of uit te zetten kost weer extra development-tijd, onderhoud en kans op bugs. Dus er moet een hele goede reden zijn om zo'n optie te maken. Mochten er veel mensen last van hebben kan die optie er komen, maar nu lijkt me dat niet het geval. Daarnaast zou je het met custom css al "uit" kunnen zetten.
karmakeizer: CJ 17.400
karmakoning: watercoolertje 17.400

Shit had ik nu maar een username beginnend met de A :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 mei 2015 13:36]

Die scores zijn overigens voor het oog afgerond op honderd tallen. Kans is dus groot dat het werkelijk 17.357 VS 17.301 is :)
Als dat het geval was dan is er wel iets mis met die afronding :p
floor(karma/100 + 1) gebruikt ipv floor(karma/100 + 0.5) ?

Ik zie het nut van die afronding niet echt.
Als het om uiterlijk gaat misschien de getallen als 17.4 kilokarma weer te geven, dan is die afronding ook meteen duidelijk.
Dan neem ik aan dat er de tags/onderwerpen die voor labels in aanmerking komen toch minstens een paar 1000 karma-punten vereisen.
Je staat ook onder "LG" zag ik net.
Ik sta onder je na een post in het LG G2 topic.

Het lijkt net of ik in het algemeen veel met LG bezig ben Twrijl ik het wel een redelijk merk vind maar zeker niet alleen met LG bezig ben. Ik heb 2 LG telefoons en toevallig interesse in een Amerikaanse koelkast en wasmachine maar daar houd het ook op en over de laatste 2 heb ik nooit gepost of wat dan ook :)
Vind het maar een vaag systeem haha .

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 12 mei 2015 23:44]

Het ziet er goed uit maar heeft wel nog flink wat veranderingen nodig (zoals ook wordt aangegeven). Om te beginnen lijkt het erop dat karmatoppers in topics bepaald worden door het aantal posts dat ze gemaakt hebben in een bepaald topic, echter staat het aantal posts nou niet bepaald gelijk aan de kennis die een persoon heeft. Er zou dus een soort van beoordelingssysteem moeten komen voor topics en posters net zoals het systeem bij nieuwsberichten kent.
Dat zijn we met je eens en zoiets staat ook in de plannen voor 2015. :)
Gelukkig, wel jammer helaas dat tot die tijd het aantal posts wordt gemotiveerd door het huidige systeem.
Die kom ik ook tegen hoor. Daar valt inderdaad nog wel het een en ander te fine tunen en door te ontwikkelen. Ik zie her en der ook mensen die vooral veel posten (vaak een herhaling van eerder gedane zetten) ipv dat er inhoudelijk goed onderbouwd is gepost.
Volgens mij ben ik een hoop karma rijker geworden :). Zal wel komen omdat ik zeer regelmatig wel eens een V&A heb geplaatst die neit meegerekend werd.

Even uit interesse: Hoelang heeft het script om voor de hele userbase de nieuwe karma-waardes uit te rekenen geduurd?

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 12 mei 2015 12:43]

Een uur of drie.

[Reactie gewijzigd door zeef op 12 mei 2015 16:49]

Het script duurde ongeveer een uur op de productieomgeving.
Een overdreven complex systeem waarbij mensen ook nog eens iets toegekend krijgen wat ze helemaal niet willen\verdienen (zie veel reacties onder dit nieuwsbericht). Dat hele karma-gedoe wordt zo wel erg belangrijk en stimuleer je mensen om te posten om het posten, de inhoud hoeft dan niet belangrijk meer te zijn. Jammer, zo krijg je meer kwantiteit en minder kwaliteit.
Nou ja. Daar heb je op zich wel een punt maar het Moderatiesysteem bestaat ook nog. Krijg je niet meer Karma voor hoger gescoorde posts?
Op de FP heb je al een waardering, op het forum komt dat ook. Dus dan is dat je post een factor, maar wat je post ook. Natuurlijk sluit je ook daarmee fanclubs niet uit, maar dat probleem is van alle tijden. ;)
Anoniem: 19709
12 mei 2015 19:09
Koningen, keizers, admiraals, het is veel van het oude. De Karma dinosauriërs prijken nog steeds bovenaan. Ik zie liever een karma-systeem dat meer kijkt naar nieuwe accounts die stijgen in korte tijd. Dat is veel interessanter dan die mastodonten, die hun plekje allang verdiend hebben.
Maar een doel is ook om mensen vast te houden.
Trouwe bezoekers die over lange tijd veel hebben bijgedragen worden daarvoor ... gewaardeerd.

De totaalscore zegt uiteindelijk ook niet veel over de waarde van de bijdragen. De nieuwe labels geven al iets meer informatie.
De toevoeging van die jaarranking draagt er zeker in bij dat goede bijdragen in een specifieke categorie beter zichtbaar worden, ookal ben je nog niet zolang actief.
Op toch een beetje onbenullige manier, is bij mijn weten Tweakers.net de enige site die zijn trouwe bezoekers blijk van waardering geeft. Dat moet je ook niet de deur uit willen doen. Jammer voor de nieuwelingen dan. Maar zo werkt de wereld nou eenmaal een beetje.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 13

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee