Door Wilbert de Vries

Testpanel Onkyo HT-S7705: ervaar zelf de klank van 7.2-audio

03-11-2014 • 08:00

193 Linkedin

In samenwerking met Onkyo kan Tweakers vijf gebruikers kennis laten maken met de HT-S7705. Deze home-cinemaset beschikt over vijf traditionele luidsprekers, twee extra speakers voor Dolby Atmos en uiteraard een subwoofer. Benieuwd hoe dit knalt? Meld je dan aan voor het testpanel.

Onkyo is op de audiomarkt geen onbekende naam. Eerder dit jaar bracht de fabrikant de HT-S7705 uit voor de veeleisende gebruiker. De set kost al snel duizend euro, maar biedt audioliefhebbers dan ook het nodige. Zo is de 7.2-kanaalsreceiver niet alleen voorzien van twee Dolby Atmos-speakers, hij heeft ook hdcp2.2-, wifi- en bluetooth-ondersteuning. Via de hdmi 2.0-poorten wordt 4k-materiaal ondersteund en de set is voorzien van een Qdeo-processor, die materiaal van lage resolutie kan opwaarderen naar 4k.

Voor dit testpanel zijn we op zoek naar vijf tweakers die de set willen testen op zaken als geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Testers kunnen het apparaat twee weken lang thuis ervaren. De beste userreview wordt beloond met de HT-S7705 zelf. Tweakers rangschikt de reviews op kwaliteit. Daarnaast wordt de populariteit van de review gemeten aan de hand van het aantal pageviews in de eerste week dat deze online staat. De winnende reviewer krijgt zoals gezegd de HT-S7705; de opvolgende twee ontvangen een LS-T30-soundplate en de overige twee krijgen de CT-I300-headphones.

Spelregels:

 • Aanmelden kan tot en met 10 november 2014 via onderstaande poll
 • De tester publiceert binnen twee weken na ontvangst een uitgebreide userreview in de Pricewatch
 • De testmodellen worden retour gestuurd naar Tweakers
 • De gewonnen prijzen mogen de eerste drie maanden niet verkocht worden
 • Medewerkers van Tweakers en Onkyo zijn uitgesloten van deelname

Testpanel Onkyo HT-S7705

Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Lees over ons verdienmodel en waarom jouw steun voor ons belangrijk is.

Aantal stemmen: 2.673. Deelname gesloten op 10-11-2014 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (193)

Wijzig sortering
Leuk! Is er uberhaupt al content buiten de Bioscoop verkrijgbaar waar Dolby Atmos codering opzit?

En leuk marketingpraatje natuurlijk, echte Dolby Atmos is 64.3 :P
Hang het plafond maar vol!
Ja, maar opvallend genoeg alleen crap films. Transformers: Age of Extinction is uit en Teenage Mutant Ninja Turtles en Step Up deel 248 zijn aangekondigd.

Dat échte Dolby Atmos 64.3 is, is niet helemaal waar... Dat is wel het max aantal speakers, maar Atmos is erop gebouwd schaalbaar te zijn doordat men gebruik maakt van objecten met ruimtelijke informatie ipv kanaalgebaseerde informatie. Betekent dus dat bioscopen met wat minder geld ook wat minder speakers hoeven te kopen.
De Atmos-track voor bioscopen wordt 1-op-1 overgezet op Blu-ray, dus de receiver decodeert de échte Atmos. Dat 5.1.2 een beetje magertjes is voor een 'Atmos-ervaring' is dan wel weer waar. Dan zou ik eerder voor 5.1.4 of 7.1.4 gaan.
Ik heb zelf onlangs de TX-NR636 gekocht en ben opzich wel tevreden, nadeel vindt ik als ik de tv uitzet en radio wil luisteren de onkyo ook gelijk uitgaat, wat ik ook aan instellingen geprobeert heb, hij gaat altijd uit.
Ook als de de standby optie uitzet.
Tevens duurt het wel even voordat die overschakelt en je tvgeluid uit je onkyo set komt, ik overdrijf als ik zeg je kan ff koffiezetten maar het duurt wel even.
Dat zal deze ook wel hebben...misschien allemaal wel, maar vervelend vindt ik het wel.

gr. John

ps, verder prima tevreden hoor, ik geniet er wel van van het tv geluid over je set, nooit gehad.

[Reactie gewijzigd door vinkjb op 3 november 2014 08:16]

Waarschijnlijk heb je dan ARC aanstaan op de HDMI naar je tv.
Hier schakkelt je set mee uit als je de tv uit zet.

De oplossing is een monitor uitgang zonder ARC gebruiken of deze functie in de software uitzetten

[Reactie gewijzigd door xbeam op 3 november 2014 08:19]

Arc is het audio return channel. Dat stuurt alleen audio terug. Waar we hier over spreken is CEC. Als je dat aanpast zal het automatisch aan- en uitgaan over zijn.
Alleen werkt CEC tegenwoordig via HDMI ARC.
En kan je deze niet los van elkaar gebruiken.


http://www.digitaltrends....arc-explained-works-care/

[Reactie gewijzigd door xbeam op 3 november 2014 09:50]

Lees je maar wat beter in. Zo werkt het namelijk niet. Je kan gewoon CEC gebruiken zonder ARC. CEC gaat helemaal niet "via" ARC. Werkt ook over ander deel van de kabel.

[Reactie gewijzigd door Sjaak2k op 3 november 2014 10:28]

CEC is onderdeel van de HDMI cabel.
En werkt via de ARC port. Helaas kan deze functie niet los geschakeld worden. Dus ARC uit is CEC uit.

Of heb jij een CEC HDMI port op je tv zitten. Dan graag een foto want ik heb hem nog nooit gezien. Deze HDMI poort heet namelijk hdmi ARC. Omdat ARC bekender is dan CEC en deze aan elkaar gekoppeld zijn

[Reactie gewijzigd door xbeam op 3 november 2014 10:42]

Je weet blijkbaar niet waar je het over hebt. Het kanaal wat voor CEC gebruikt word zit op ander kanaal dat dat van ARC. CEC zit op pin 13 en ARC op 14. CEC is er ook al tijden voordat ARC werd geintroduceerd. Zoals ik al zei lees je nog maar wat verder in voordat je mensen gaat adviseren zonder over de juiste info te beschikken.
Lees even

Daarbij is voor het gebruik van HDMI Audio Return Channel de aanwezigheid van HDMI-CEC vereist.

http://www.homecinemamaga...ravia-sync-easy-link-etc/

Dus als je ARC gebruikt moet je ook CEC gebruiken
En de CEC functie geeft problemen in de bediening van zijn tv. Alleen zit deze tegenwoordig verwerkt in ARC verbinding en kan je niet apart schakelen op de versterkers

[Reactie gewijzigd door xbeam op 3 november 2014 10:53]

Homecinemamagazine is niet de beste bron voor je informatie, maar ook daar bevestigen ze niet wat je beweerd. Heb je de tekst zelf wel gelezen? Kijk eens naar hdmi.org en probeer of je de specificatie ergens kan vinden. Zoals ik zei CEC zit op kanaal 13, sinds HDMI 1.4 is aan kanaal 14 (tot dan ongebruikt) ARC toegevoegd en kanaal 19 (hotplug) HAEC toegevoegd. Deze werken onafhankelijk.
Technische heb je gelijk.Maar dan nog kan ik CEC alleen op ARC HDMI aansluiten ik heb nergens een aparte cec HDMI ingang zitten.

En als ik ARC uitzet dat is cec ook uit.
Ik ben nog geen tv of versterker tegen gekomen waar je dat apart kunt schakelen.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 3 november 2014 12:24]

CEC werkt (zou moeten) op alle HDMI poorten. ARC heb je specifieke poorten voor nodig op je tv. Op de receiver is de ARC poort altijd de uitgaande HDMI poort. Er zijn voldoende receivers die dat kunnen. Hier een voorbeeld. Ik ben nog geen tv tegengekomen waar je arc uit kan zetten. CEC daarentegen kan je wel uitzetten. Dus of je verwart zaken of je eigen apparatuur is defect.
CEC heet bij mijn Yamaha HDMI control, dit werkt via de HDMI out van mijn receiver en ik kan zowel ARC als HDMI control los van elkaar aan en uit zetten.

ARC kan ik alleen aan en uit zetten als HDMI control op aan staat, echter via stand-by sync kan dan alsnog alles via aan en uit op de TV uitgezet worden, werkt als een soort bypass functie.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 3 november 2014 16:39]

Ja precies wat ik al die tijd al zeg. Je kan wel CEC zonder ARC maar niet andersom.
Ik heb arc en hdmi through aanstaan idd, als ik arc uitzet in de setup van de onkyo springt tie ook niet meer automatisch aan.
Vraagje wat een monitor uitgang is, ik heb 2 uitgangen hdmi dan 1 met arc en nog 1

gr. John

heb verschillende mails gestuurd naar Onkyo maar dat bood geen oplossingen
xbeam doelt op een aansluiting zonder ARC, oftewel, op de tweede HDMI-aansluiting op je receiver.

Dit is nu eenmaal inherent aan ARC, dat meerdere apparaten perfect samen reageren, en dus ook uitgaan als je bijvoorbeeld je TV uitzet.
Jouw definitie van perfect is duidelijk anders dan de mijne. Ik vond het waardeloos alleen radio te kunnen luisteren met de televisie aan.
@84Hannes, Ik weet niet hoe je instellingen staan maar ik kan radio luisteren op mijn TX-NR636 terwijl ik mijn televisie uit heb staan. Tevens kan ik ook via de computer muziek streamen zonder dat de televisie aan heb staan. Dus ik zou nog even kijken in de instellingen van je Onkyo.
Wat heb jij als instellingen dan.?
Bij mij gaat alles uit, zoals eerder omschreven, nieuwste firmware voor me Onkyo

gr. John
Bij mij gaat ook alles uit als ik de TV uit zet. Daarna zet ik gewoon de versterker weer aan (zo gaat bij mij de TV niet aan) en dan als source radio of wat ik ook nodig heb.
Ja oke dat doe ik nu ook, maar van mij hoeft tie niet eerst uit en dan weer aan
Die andere hdmi heet SUB uitgang zie ik...
diegene waar die nu opzit die heeft HDCP2.2/arc, daarnaast zit een HDMI OUT SUB
Ik ga het weleens proberen idd, thnx

gr. John
Monitor/tv uitgang is de zelfde.
Alleen heeft een versterke vaak maar een uitgang met ARC. Dus uitgang 2 funtinoneerd het zelfde als uitgang 1 met ARC uitgeschakeld.

Ik heb ARC uitstaan het is heel irritant als je gewoon tv wil kijken en de versterken gaat mee aan en uit. En inderdaad switchen naar de radio en zet de tv uit ;-)

Oplossing zorg dat je tv gewoon met de AB van je versterker kan bedienen en zet ARC uit.
Oke thnx voor de tips, ga ik proberen.

gr. John
Ofwel springt hij automatisch aan en uit, ofwel geen van beide. Je kan niet zeggen dat je wel aan wenst, maar niet uit. Dat is inherent aan de techniek en ook de manier waarop zo goed als iedereen het wenst te zien.
oplossing koop een harmony en laat de harmony regelen waneer de tv wel aan en waneer niet aan moet. kost wel iets maar dan heb je alles zelf in de hand. en ben je niet afhandelijk van andere technieken niet niet al te veel mogelijkheden hebben.
Twee weken is te kort.
Eens , Voordat het staat en inspeelt en jeweet hoe het alles werkt.

Maar het is leuke goedkope reclame voor onkio. Ze geven 1 setje van 999 euro weg en krijgen daar wat revieuws voor terug op Nederlands beste review site.
Waar denk je dat tweakersmedewerkers van worden betaald? Niet alleen de reclames die iedereen blocked.

edit:
Waar ik op doel is dat Onkyo vermoedelijk goed geld aan Tweakers betaald, waardoor wij zonder veel kosten gebruik kunnen maken van andere diensten van tweakers.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 4 november 2014 11:31]

Waarom blocken? Ze storen niet.

Deze test doe ik niet aan mee, liever de kans aan een audiofiel laten :)

[Reactie gewijzigd door D-Three op 3 november 2014 08:43]

Als ik naar de prijsklasse kijk willen de meeste audiofielen dit niet hebben. Maar zelf vind ik zoiets wel een zeer interessant setje. Als student kan ik het niet echt betalen. Maar ik zou er dankbaar gebruik van maken.
Daar heb je misschien wel gelijk in, te goedkoop :P Maar als je dit wil reviewen, vind ik toch dat je er iets moet van weten of er interesse voor hebben. En ook kunnen vergelijken met een andere surround set. Iets wat ik dus niet heb ;)
Maar er iets van weten en het verschil tussen een goede en een hele goede set kunnen horen betekend niet per sé dat je een audiofiel bent. Als het even kan luister ik graag via een goede koptelefoon hoge kwaliteit audio, maar ik vind het niet echt erg om er een mp3 tussen te hebben.
De meeste audiofielen zullen echter zeggen dat je van ze lange zal ze leven niet naar mp3 moet luisten maar altijd naar lossless codecs.
Inderdaad, van lossless codecs is het geluid ook dieper en minder oppervlakking. Echter heb je ook grote verschillen tussen mp3's hoor, 320kbit mp3 is lang zo slecht nog niet.
Onkyo was destijds toch echt een merk voor High-End, ik heb ze echter steeds vaker naar de middenmoot zien schuiven (qua prijs)en deze prijs zit niet het hoge segment. Ik heb al jaren geen Onkyo meer staan, geen idee of ze nog publiek trekken eigenlijk.

Dit setje ziet er wel oké uit, zoals gewoonlijk zwart, maar voornamelijk klein (makkelijker weg te werken), terwijl ik van Onkyo gewend was dat de apparatuur altijd groot en zwaar was. Het gaat er in dit geval niet alleen om hoe het klinkt, maar ook hoe het setje omgaat met het opschalen van videomateriaal, dat zal de komende jaren misschien weer wat klanten aantrekken (U-HD -zelfde resolutie als wat we destijds in de bios hadden!-)

Ik heb zelf een YSP4300 overigens.
Volgens mij is de receiver in deze set de Onkyo TX-NR636. Deze zit in het middensegment.

Ik heb ooit een Onkyo CD speler gehad, en deze heeft het 20 jaar goed gedaan. Ik heb nu een Onkyo surround receiver, en deze heeft de (rond het jaar 2000 unieke) eigenschap dat deze niet alleen met films goed geluid levert, maar ook met pure hifi.

Echte audiofielen nemen stereo apparatuur, en geen surround.

Zelf ben ik een liefhebber van films en muziek, en Onkyo levert daar mooie receivers voor. Denon doet dat ook, maar schiet toch tekort als het om Airplay, wifi, BT, 4K, upscalen van analoge video input naar HDMI, ... gaat.

Vandaar dat ik de Onkyo TX-NR636 overweeg, en vandaar dat ik deze set graag zou willen testen.
Het type dat zich vaak claimt als 'audiofiel' is vaak het type dat bijvoorbeeld denkt dat hij/zij met een 1/4" koptelefoon stekker naar betere kwaliteit luistert dan een 3,5mm.

Dat gezegd, stereo en surround sound maakt technisch geen bal uit. Wat uit maakt is je budget/prestatie verhouding. M.a.w. voor het bedrag van een midrange surround sound systeem kan je high-end stereo kopen. Dat is het verschil.
Een stereo versterker zijn 2 monoversterkers bij elkaar, en een surround versterker zijn er 5 of meer. Je stelt deels terecht dat het gewoon een kwestie van budget is.

Als al die mono versterkers dezelfde kwaliteit hebben, dan klopt het, dan heb je met een goede 5.1 versterker ook een goede stereo versterker, waarvan je slechts 2 kanalen gebruikt als je stereo luistert.

Echter, het is niet alleen kwaliteit, het is ook de instelling, tuning.

Een hifi versterker moet muziek zo zuiver mogelijk weergeven. Een surround versterker moet een film een extra dimensie geven middels indrukwekkend geluid. En dat laatste is niet noodzakelijk zo zuiver mogelijk geluid.

Neem eens een Sony en een Onkyo surround receiver, uit dezelfde prijsklasse, en ga eens een CD luisteren. Liefst jouw favoriete CD. Speel het af op goede neutrale speakers.

Ik ben benieuwd welke receiver je beter vindt klinken.

Bij films zul je het verschil mogelijk niet eens horen, bij pure hifi vaak wel!
Ik heb sinds een maand een tx-nr636 en kan niet anders zeggen dan dat alles klopt. Heerlijke machine, draai m nu 5.1 ga binnenkort naar 7.1 of 5.1.2. Ben benieuwd naar het verschil.
Goed te horen, dank! Ik ga hem voorlopig ook 5.1 gebruiken.
Mwoa, soms wordt opeens de hele achtergrond vervangen met een gigantische ad, die vind ik behoorlijk storend. De normale advertenties heb ik geen last van.
Kwestie van een tientje o.i.d. per jaar, heb je een T.net banner free abo. Kunt toch moeilijk zeggen dat ze dat niet verdient hebben ;)

Pricewatch alleen al is een goudmijntje aan kostenbesparingen.

Betreft die test, het is mij alle moeite van het ontvangen/terugzenden en reviewen niet waard, om 2 weken naar een andere stereoset te luisteren.
Waarom blocken? Ze storen niet.
Ze zijn wel een potentieel malware-risico!

nieuws: 'NU.nl verspreidde malware via geïnfecteerd advertentienetwerk' - update 2
ik bedoel er mee dat 2 weken heel kort is om een audio set te testen,

Speakers hebben tijd nodig rubbers moeten los komen en de drivers op temperatuur. Dit kan bijna niet in 2 weken of het is Zoon goedkoop setje dat het onkio de moeite niet waard is en ze met het weggeven van 1 setje een goedkope manier hebben om 5 revieuws te krijgen. Natuurlijk betalen tweakers wat advertentie kosten. maar de meerwaarde van 5 positieve revieuws is meer waard dat 1 setjes :-)

Als onkio zijnde had het ze gesierd om gewoon iedere reviewschrijver/tester een setje te gegeven en de test tijd te verlengen. Zodat er een echte revieuw geschreven kan worden. Zoals Pieterboes al opmerkt audio kan je niet in 2 weken testen.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 3 november 2014 09:04]

Als tijd van grote invloed is op de geluidskwaliteit van speakers waarom zijn de meeste speakers dan niet fabrieksaf ingespeeld?

Het verschil zal overigens ook margninaal zijn, klinkt een speaker ruk dan gaat inspelen echt niet helpen!

Alleen audiofielen hebben meer dan 2 week nodig om een speaker te keuren tot in de puntjes. En als ze hem vervolgens een paar maand in huis hebben denken ze alweer aan hun volgende upgrade(mogelijkheden).

Edit: voor een complete set is 2 week misschien wel krap, daar komt veel meer bij dan alleen een speaker beoordelen...

[Reactie gewijzigd door ToFast op 3 november 2014 18:07]

Je onderschat inspelen. Ik heb een Sennheiser HD201 hoofdtelefoon, die bekend stond om zijn goede bass weergave, voor een lage prijs. Echter toen ik het net had kwam er maar weinig bass uit. Dit is met de maanden/jaren sterk verbeterd.
Een goede review kost tijd en ervaring met het product. Het voelt echt als goedkoop reviews scoren.
Dit soort adverts zijn niet goedkoop om te draaien als fabrikant. Reken maar dat Tweakers dit niet gratis doet. Niet meer dan logisch, ze moeten ook eten.

Hoe dan ook wederom een zeer gave actie waar ik met veel plezier aan mee wil doen. Ik heb een 506 gehad en ben nu in het bezit van een 809 en ik ben een erg groot fan van alle mogelijkheden. Helaas nooit aan toe gekomen om surround speakers aan te schaffen dus een kans als dit laat ik niet liggen.
HDMI 2.0 zit nog niet op mijn 809, dit was mijn grootste struikelpunt aangezien ik volgend jaar een UHD tv en een nieuw mediacenter aan wil gaan schaffen/bouwen.
Ik ga duimen.
Tweakers is zowat de enige site waar ik de ads niet block.
Ze storen niet en als er 1 site is waar je tenminste nog iets terug krijgt (gratis) is het hier wel.
- interessant nieuws
- prima prijsvergelijker voor een zeer uitgebreid gamma aan prodcuten
- informatief forum
- reviews van gebruikers die vaak veel meer achtergrond kennis bezitten dan de gemiddelde reviewer op andere sites
- ...
Laat die ads maar mooi staan (ze staan strategisch, maar niet storend!). Als dat een site als deze in leven houdt heb ik er weinig problemen mee.
Eens , Voordat het staat en inspeelt en jeweet hoe het alles werkt.
Dat weet ik luttele minuten na installatie al hoor.

En als je 2 weken test en een heel goede review maakt mag je hem houden :)
Dus dan kan je onbeperkt testen hehe.
welke crystale bal gebruik jij dat jij in luttele minuten weet welke dingene wel aan moeten en welke niet. en wat het doet voor het geluid in jou kamer.

tuurlijk weet iedereen wat de optie meer bass doet. maar hoe goed werkt het. waneer "klinkt het niet meer uit de subwoofer" zomaar iets wat je nooit in luttele minuten kan weten.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 3 november 2014 09:17]

Misschien om dat het niet zijn eerste (Onkyo) versterker is?

Zo te zien verschilt deze niet zoveel van een Onkyo die ik eerst had, hij heeft alleen een paar nieuwe snufjes als Atmos.
je kan nog steeds niet weten of alles het zelfde is. anders komt er nooit een goede review uit. geluid kan heel anders klinken terwijl de specs het zelfde zijn op papier.
Dat klopt, maar ondanks dat is het een groot voordeel als je eerder een Onkyo versterker hebt gebruikt. Het menu bied veel opties, maar de overstap van mijn oude 506 naar de 809 was vrij eenvoudig. De basis was het zelfde, en als je thuis bent in de instellingen van de versterkers in hel algemeen dan is de basis configuratie zo gedaan. Het finetunen komt daar na, overigens heeft de versterker een functie waarbij de instellingen voor de speakers helemaal automatisch worden aangepast op de ruimte met behulp van een microfoon. (Audyssey) Ik kan uit ervaring vertellen dat dit erg goed werkt en ik weinig aan heb hoeven passen op mijn setup na het draaien van deze auto config.
Je kunt inderdaad onbeperkt testen als je hem wint, maar ik denk niet dat jij hem gaat winnen aangezien je niet echt verstand lijkt te hebben van dergelijke audio sets.

Het onder-de-knie krijgen van het apparaat is 1, maar het apparaat zo instellen dat het in jouw ruimte past en daar exact de klanken laat horen zoals het zou moeten is toch wel andere koek.

Note; zelf kan ik het ook niet, maar heb een audiofiel als kameraad. Zij "horen" alleen al een stuk meer dan een leek als jij en ik horen.
Wat is dat nou weer voor antwoord.
Denk dat ik er meer verstand van heb dan jij hoor.

Ik heb puur gezegd dat ik luttele minuten na installatie weet hoe ik het apparaat moet bedienen. En het afstellen doe je in eerste instantie aan de hand van de onkyo specs.
Daarna ga je finetunen. En nee dat is niet in een paar minuten gebeurd.

Overigens denk ik zeker te weten dat jij er niet zo'n verstand van hebt, want de Onkyo 7.2 set bestaat niet eens.
het is een 7.1.2 set.
Anders hadden er 2 subs in gezeten.

Deze set werkt met upfiring speakers die via het plafond weerkaatsen.
Of met plafond gemonteerde speakers.

En ik doe hier niet eens aan mee, houd het lekker bij mijn Yamaha in 5.1 setup.
Waarmee het warempel net lijkt of ik midden in de film zit.
Dus de audiofiel hoort het verschil maar jij niet. Als jij de enige bent die die set gebruikt waarom door een audiofiel laten instellen? Het gaat toch om jouw eigen ervaring? Misschien klinken die instellingen van die audiofiel wel niet lekker in je eigen oren, mag je dan je instellingen niet aanpassen omdat dit niet "perfect" is?

Ik snap niet waarom er altijd naar perfectie gestreefd moet worden. Kunnen de "gewone" mensen ook niet dit systeem testen voor hun eigen wensen en eisen?

Je koopt toch ook niet de beste processor omdat deze het beste is? Je kijkt toch naar wat je eisen zijn en je budget om zo tot een goed compromis te komen?
Zo'n set komt niet bij alle 5 de tweakers nieuw aan - grote kans dat zelfs bij de 1e tweaker al een ingespeelde set komt. Verder is het zo dat als je ervaring hebt met Onkyo apparatuur je er binnen no-time achter bent hoe alles werkt.
Dus jij hebt naast je werk en kids gelijk tijd om 7 speakers op de juiste plek op te hangen? Plus dat je de inrichting moet veranderen om tot een goed geluid beeld komen. Alleen om dat goed te krijgen heb je al een paar avonden nodig,

Daarnaast moet je wel referentie matriaal hebben. Je moet kunnen vergelijken of het geluid past binnen klassen waar in hij verkocht wordt.

En waarom is de kans groot dat een tester een ingespeelde set krijgt?
Dus als je wint win je niet eens nieuwe set?
Ikzelf ben een van de gelukkigen geweest om de Panasonic Viera tv te mogen testen.

Dit was een roulatie set die vaak ook op beurzen of andere demonstraties staan. Ik ga er van uit dat Onkyo hetzelfde doet - anders mogen ze straks 5 nieuwe sets met "korting" verkopen.

Daarnaast word er verwacht van de Tweakers die mee doen aan zo'n acties dat ze hier inderdaad tijd voor hebben. Ikzelf kan hier de tijd voor vrij maken (alleenstaand, lange weekenden).

Overigens is installatie (plaatsen speakers e.d.) een avondje, misschien een dagje werk. Heb je nog 13 dagen over om te testen. Duurt die installatie langer is dat sowieso al een minpunt voor mij: Installatie moet simpel en relatief snel te doen zijn, ook voor niet Tweakers.

Over referentie materiaal: Menig Tweaker heeft al een leuke installatie staan waar ze tegen kunnen benchmarken.

[Reactie gewijzigd door Mopperman op 3 november 2014 12:39]

Maar wat nou als je dit al eens hebt gedaan... Er zijn vast mensen die al een 5.1 set in huis hebben. Evenals een receiver. Kwestie van kabels los, speakers vervangen en kabels vast... Klaar :)
Als je het goed wilt doen moet je natuurlijk ook je kabels vervangen hè! Liefst met hele dure platina vergulde kabels.

O-)
True dat, gelukkig heb ik dat onlangs allemaal al gedaan :) 7 euro per meter. Had ook voor nog iets betere kunnen gaan, 10 per meter, maar dat had niets toegevoegd
Weten hoe het werkt kost geen twee weken toch;)
En het enige wat in hoeft te spelen zijn uiteraard je oren, en misschien eventjes de rubberen conus-ringen, maar de vraag is of je dat kunt horen...
Mijn idee, maar dan stap je blijkbaar op de tenen van (wannabee) audiofielen.

Los van deze hele discussie blijft het een feit dat 2 weken erg weinig is om tot een goede review te komen.
Tenminste ik werk gewoon en heb daarnaast ook nog een gezin met 2 kinderen.

De ideale tester kan dit testen in 2 aparte ruimtes.
Akkoord, plaatsing, monteren enzovoorts kost wel wat tijd inderdaad. zeker als je kinderen hebt kan ik me voorstellen.
Voor dit testpanel zijn we op zoek naar vijf tweakers die de set willen testen op zaken als geluidskwaliteit en gebruiksgemak.
Als het gebruiksgemak niet goed is, doordat je er 1 week mee bezig bent om het in te rechten, dan kun je dat in de review plaatsen.
Het kan ook zijn dat je nu al weet dat je er teveel voor wilt doen om alles eruit te halen. In dat geval zou je je eisen kunnen/moeten bijstellen zodat je mee kunt doen met de competitie ;)
Anoniem: 511731
@xbeam7 november 2014 03:39
Wat voor set heb jij nu staan?
Denon met B&W,welke serie is niets iets om hier openbaar te bespreken.

En jij ?

[Reactie gewijzigd door xbeam op 7 november 2014 12:34]

Twee weken is inderdaad kort. Maar het geen setje voor een audiofiel die een maand nodig heeft om de boel te optimaliseren. Hetis meer een doorsnee set waar het voor de consument belangrijk is of het allemaal makkelijk aan te sluiten is en simpel is qua bediening. Dat moet in een weekendje toch wel uit te vogelen zijn lijkt me.

Overigens een beetje raar dat er gesproken wordt over een 7.2 versterker met zone2 en er maar 5.1 aan speakers bij zit. Ik mis dan 4 speakers en een subwoofer voor een echte test!

[Reactie gewijzigd door mjl op 3 november 2014 21:49]

De front left en right hebnen bovenop een atmos enabled speakertje die in een hoek zijn geplaatst zodat het geluid via weerkaatsingen 'van boven lijkt te komen'. Mja echte atmos is 2 extra losse speakers die je vervolgens naar beneden gericht aan t plafond hangt...
Ja en voor powered zone2 heb je ook 2 speakers (en een subwoofer) nodig.
Er staat dat het een 7.2 set is, maar er wordt 1 subwoofer genoemd. Is het dan geen 7.1 set of zie ik iets over het hoofd?

Voor de testers, kijk naar 7.x instellingen voordat je meedoet. Het betekend namelijk dat je ofwel genoeg ruimte achter je zitplaats moet hebben om daar een extra set speakers te plaatsen voor extra surround effect, ofwel dat je 2 speakers moet ophangen voor een hoogte effect.


Ikzelf pas dan ook. Mijn bank staat tegen de muur wat het ophangen van speakers betekend. Maar ik ga geen brackets halen en gaten boren met het risico de set niet te houden..

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 3 november 2014 08:17]

ik hang ze wel op. Daar heb ik graag een middagje ruzie met de vrouw voor over :)

(voor zover ze me niet zelf al verteld dat ik ze op moet hangen, natuurlijk... ;) )

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 3 november 2014 08:17]

Op de afbeeldingen zie ik een 5.1 set staan, volgens mij is alleen de versterker 7.2.

Zelf ben ik in de markt voor precies zo een set (al was de voorkeur met 2 als front's). Het vrouwtje zou een maat kleiner qua speakers wel op prijs stellen.
het is een 5.1.2 systeem, de Front speakers hebben de Height speakers in de boven kant en "stralen" op het plafon. scheelt weer ruzie ;)
ik heb het idee dat deze "dolby atmos speakers" niet veel toegevoegde waarde hebben..
iemand die hier meer over weet?
Op de site zelf zag ik alleen marketing praat :9
Uiteraard is Atmos decoding een sticker die je groot op de doos kan plakken en dus verkoop technisch altijd interessant voor de fabrikant.. Wat ik in de Manual terug kan vinden is dat je de Height speakers aan kan sluiten om van atmos te genieten., ik vermoed dat de bij geleverde speakers dat zijn. maar of je full atmos processing kan doen betwijfel ik.

edit: 5.1.2 atmos dus, ipv van een 7.1 versterker maak een 5.1.2 en plak er een stiker ATMOS op :)

[Reactie gewijzigd door sIRwa3 op 3 november 2014 08:30]

okay, en waar komen die laatste 2 speakerts dan te staan?
4 voor je , 2 naast je, 2 achter je en een sub?
Lijkt me geweldig. Heb nu een 11 jaar oude Sony set staan welke ik al een tijd lang wil vervangen.
Mijn appartement is eigenlijk te klein om zo'n volwaardige surroundset te huisvesten. Laat staan om te testen, dan kunnen ook gelijk de buren een review schrijven

Daarnaast heb ik een kleine man van 10 maanden die alle kabels van de muren af probeert te trekken.
Als hij op een onbewaakt moment schade veroorzaakt dan ben ik daar goed ziek van.
"Mijn appartement is eigenlijk te klein om zo'n volwaardige surroundset te huisvesten."

Op momenten als dit ben ik dan toch een beetje blij dat ik nog thuis woon :P


Ik doe dus mee! Ik ben ooit begonnen met een Onkyo HT-set en ik heb nooit meer iets anders dan Onkyo gehad. Nu staat er een TX-NR-receiver i.c.m. een paar oude B&W speakers.
Zoals gezegd ooit begonnen met een HT-set (5.1) en vanaf het moment dat die set stond ging de muziekwereld echt open. Muziek bevatte details die ik eerder nog niet had gehoord en alle films kon ik weer opnieuw gaan kijken door het gigantische verschil aan immersie!

Ik heb jaren plezier gehad van die set, maar het werd tijd voor de volgende stap. De 5.1 set staat nu half beneden (2.1) bij mijn ouders en een vriend van me heeft zijn 5.1 uitgebreid naar 7.1. Mijn ouders willen nu ook wel de stap maken naar surround, dus dat zou wel heel gemakkelijk gaan met deze set. Ik nog betere kwaliteit muziek beneden en m'n ouders een openbaring bij films.

Atmos thuis? Dat moet ik nog maar bezien. Het lijkt me super, vooral met concerten, maar of het een toevoeging is moet ik nog maar horen. Ik kwam er laatst achter dat er al genoeg materiaal voor is, dus het testen kan niet moeilijk zijn. Ook ben ik benieuwd naar de upscalingmogelijkheid. Een Pro Logic / Neo:6 werkt mooi, maar hoe zal dat met Atmos gaan? Ongeveer een jaar geleden heb ik Through the Never gezien met een Atmos-setup in de bioscoop en dat was een hele ervaring. Ik ben benieuwd naar wat een thuisbioscoop neer kan zetten!

Ik ben zeer nieuwsgierig! Lekker vergelijken met een oude Onkyo HT-set, met een 2.0 Onky-aangedreven set van ongeveer eenzelfde bedrag en met een Onkyo 7.1 HT-set.

Damn, de kans doet me wel dromen! :P Nu maar weer aan het werk.
Heb vanaf 2001 een Onkyo TX-898 staan die het nog steeds uitstekend doet maar het begint te kriebelen om iets nieuws aan te schaffen, puur om iets nieuws aan te schaffen en mede omdat mijn receiver niet beschikt over HDMI in- en outputs wat nu toch wel leidt tot een kluwen van kabels en losse verdeelkastjes. Dus laat maar komen, ik/mijn vrouw en 2 poezen zijn klaar voor een test!
Een top actie. Ik twijfel persoonlijk tussen de Fidelio E5 en een Onkyo set. Dit zou perfect uitkomen :D
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee