Door Wilbert de Vries

Tweakers.net zoekt Tweakers.net Experts

03-06-2010 • 08:00

43 Linkedin

Tweakers.net wil bezoekers met kennis van zaken voortaan in een eerder stadium de kans geven om een bijdrage aan de kwaliteit van de Frontpage te leveren. Daarom hebben we de Expertpanels bedacht. Om te beginnen zoeken we specialisten voor de Pro-rubriek.

Bezoekers van Tweakers.net weten vaak veel - soms een beetje over veel onderwerpen, en soms veel over één onderwerp. Met die kennis kunnen andere bezoekers worden geholpen, bijvoorbeeld via reacties onder nieuwsberichten of reviews, of via forumtopics.

De afgelopen maanden heeft de redactie van Tweakers.net onderzocht of en hoe de redactie meer ruimte aan de aanwezige kennis kan bieden. Zo konden voor enkele interviews vooraf vragen op het forum worden gesteld, en ook de iPad-review werd grotendeels gebaseerd op vragen van bezoekers.

Tweakers.net wil deze vorm van feedback graag structureler aanpakken en heeft daarom naar een voor iedereen werkbare manier gezocht - en dat zijn de Expertpanels geworden. In deze Expertpanels willen we users samenbrengen die veel over een specifiek onderwerp weten, en die bereid zijn die kennis op wisselende momenten met Tweakers.net te delen.

Omdat dit alles voor de redactie ook nieuw is, zullen we met kleine stapjes te werk gaan. We trappen daarom af met een Expertpanel voor onze Pro-rubriek. Denk je dat jouw kennisniveau op het gebied van zaken als besturingssystemen, databases, netwerken, servers en andere Pro-onderwerpen bovengemiddeld is? Dan nodigen we je van harte uit om een korte vragenlijst in te vullen. Zo kunnen wij de deelnemers bij de juiste panels indelen.

Aan het eind van de vragenlijst wordt expliciet om je toestemming gevraagd om jouw usernaam aan een of meerdere panels te koppelen. Deze panels kunnen dan door de redactie worden benaderd. We hebben ervoor gekozen om dit voorlopig per e-mail te doen; zorg dus dat het mailadres in je profiel werkt als je deelneemt.

De redactie zal de panels op onregelmatige basis lastigvallen met vragen. De ene keer kan dat een losse vraag zijn, de andere keer een vragenlijst. We hopen dat we per expertise een redelijk aantal experts kunnen vinden die ons willen helpen om Tweakers.net naar een hoger plan te tillen. Zo hoeven de deelnemers zich niet iedere keer verplicht te voelen om te reageren - deelname is en blijft op vrijwillige basis - terwijl de redactie toch op respons kan rekenen.

Wat mogen de experts verwachten? Ten eerste zullen we de bijdragen natuurlijk waar mogelijk in onze artikelen verwerken - zo kan je met jouw kennis in een klap de grootste ict-community van het Nederlandse taalgebied van dienst zijn. Bovendien wordt ten bewijze daarvan op je profielpagina gemeld dat je een heuse Tweakers.net Expert bent, zodat Eeuwige Roem™ je ten deel zal vallen.

Deelnemen aan de enquête kan tot en met 13 juni 2010. De experts zullen in de week van 14 juni begin juli een mail ontvangen. Vragen en suggesties voor verbetering van onze opzet zijn uiteraard welkom in de reacties of in het voor dit doel aangemaakte topic op GoT. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Lees meer

Reacties (43)

Wijzig sortering
Ik vind dat de enquete niet helemaal klopt. Na het aangegeven van je interessegebieden, krijg je per interessegebied (bijv Core) een lijst met onderwerpen. Uit deze lijst moet je aangeven van welke onderp(en) je het meest weet (bijv. Consultancy). Hierna moet je aangeven op welk gebied van Consultancy je expert bent., met de volgende keuzes:

Compliance
Softwarebeheer/implementatie
Projectmanagement
Auditing
Infrastructuur

Ik denk dat ik 'het meest' weet van Consultancy, maar toch zou ik me niet op een van deze onderwerpen expert willen noemen. De enquete staat het niet toe dat ik 'geen' invoer. Dus loop ik vast.

Daarnaast natuurlijk wel een top idee dit, en een goede manier om het niveau verder omhoog te tillen!
Goed punt! Gaan we vanmiddag aanpassen.
Bovendien is het lastig dat je maar 3 punten kan aangeven dat je expert bent.
Zo weet ik veel van Netwerken en Security.
- Van Consulancy alleen Infrastructuur.
- Van Datacenter alleen rack en blade servers.
- Van Telecom alleen IP-PBX.
- Van Virtualisatie alleen VMWare.

Je hebt dan al 6 categorieën. ( Wat dus niet mag. )
Verder zou je onderscheidt kunnen maken per fabrikant.
Zo weet ik veel van Cisco, maar niet van Juniper, om een voorbeeld te noemen.

Ben het met m'n bovenbuurman eens dat je dit mooi kan integreren met het T.net CV / Profiel. Maar het T.net CV / Profiel moet dan wel uitgebreid worden met meer keuze mogelijkheden. Eventueel ook dat mensen zelf keuze mogelijkheden kunnen verzinnen. Want het T.net CV / Profiel dekt nu de lading vaak niet en is te algemeen.

Misschien is dit op te lossen met Tags die we nu al gebruiken, of integratie met Linkedin ofzo...

Verder is het handig als je een secondair email adres kan gebruiken waarop je bereikbaar bent. ( Dit is niet alleen specifiek voor het voor het Expert-Panel. )
Mijn standaard email adres check ik dagelijks, maar m'n smartphone gebruik ik weer een andere. ( Welke ik natuurlijk instant check. ) Ligt er een beetje aan hoe snel jullie response willen krijgen.

[Reactie gewijzigd door Bl@ckbird op 4 juni 2010 09:53]

Dat zou mooi zijn, ik zat met hetzelfde probleem. Is het geen idee om dit uiteindelijk in de profielen te verwerken? Je kan dan eenvoudiger aangeven dat je expert op een bepaald gebied geworden bent door bijvoorbeeld een heel virtualisatieproject gedaan te hebben.
Ik liep een beetje op hetzelfde vast: Waar leg je de definitie voor expert neer? Heb maar wat dingen aangeklikt waar ik behoorlijk goed in ben ... maar of ik daadwerkelijk VMWare expert ben?! who knows ... Ik werk er elke dag mee, dat weet ik wel.
Als je er elke dag mee werkt, tegen de problemen en voordelen aanloopt en al durf te stellen dat je er behoorlijk goed in bent, ben je in onze ogen echt wel een expert :)
Tip:
Om vooraf de aanmelding inzicht te krijgen in wat er van een expert wordt gevraagd, is het misschien slim om de verzoeken aan de experts openbaar te maken.
Zo wordt het voor tweakers snel inzichtelijk waar de expert-drempel ligt. Daarmee wordt het makkelijker bepalen of je jezelf wel/niet zou aanmelden.

[Reactie gewijzigd door Barleone op 3 juni 2010 17:03]

Klopt. Wanneer is je kennis bovengemiddeld? Als je informatica doet en als hobby al behoorlijk wat heb geprogrammeerd en al vele programma's hebt gemaakt die het prima doen? Of als je professioneel bezig bent? Of als je een O/R mapper hebt gemaakt of een 3D engine?
Dit is dus eigenlijk te zien als het vooral geven van een reactie op een onderwerp?
Op welke manier schiet het huidige systeem van reacties - waarbij er op niveau gefilterd kan worden - dan tekort?
Ik neem aan dat als iemand met verstand van zaken iets op te merken heeft, deze persoon een reactie zal geven op het artikel en op deze manier bij zal dragen.

Het voorgestelde systeem zorgt voor feedback in een eerder stadium waarbij de informatie dus later op de frontpage verschijnt.
Het gaat hier dan ook om informatie die we willen hebben vóórdat een artikel wordt geschreven, waarbij reacties bijvoorbeeld ín het artikel kunnen worden verwerkt. Over sommige onderwerpen heeft de redactie niet alle kennis in huis, dan kan het handig zijn om aan een select groepje mensen gerichte vragen te kunnen stellen.
Dat is wat ik er ook van had begrepen. Ik neem aan dat het een poging is om de kwaliteit van de nieuwsberichten op een hoger niveau te krijgen?
We beginnen rustig aan, dus eerst achtergronden, interviews, bijlages etc binnen /Pro. Als we de werkwijze onder de knie hebben en deze aanpak prettig werkt, is het een kleine moeite om op deze manier ook nieuwsberichten inhoudelijk beter te maken.
Het voorgestelde systeem zorgt voor feedback in een eerder stadium waarbij de informatie dus later op de frontpage verschijnt.
Ik kan me goed voorstellen dat T.net bij bijvoorbeeld reviews al vroeg bericht krijgt van een fabrikant dat ze een stuk hardware ter review aangeboden krijgen. Hierdoor kan de redactie zich dus al voorbereiden op de opzet van een review met behulp van een expertgroep. Het lijkt me echter niet echt handig om dit met elk nieuwsbericht te doen, maar reviews zouden prima kunnen.
Ik vind C/C#/C++ niet in hetzelfde rijtje thuishoren, dat beter iets als 'low-level', 'managed', 'unmanaged' talen kunnen zijn oid ;)
Naja c# staat ertussen en vervolgens .NET ook. C# is een .Net taal. Verder zijn C/C#/C++ inderdaad compleet andere talen, die behalve de naam (en de syntax in grote lijnen) weinig met elkaar van doen hebben.
C/C++ vindt ik anders nog wel bij elkaar horen voor het grootste deel. C# weer niet.
Ik ben misschien een mierenneuker, maar wat is bij "Hoe vaak bezoek jij tweakers.net?" nou de 'hoogste' trap? Is dat "Elke dag" of "Een paar keer per dag"? Elke dag is vrij vaag over hoe vaak je dat per dag doet, en die tweede lijkt te impliceren dat je er weliswaar elke dag eventjes rondkijkt maar vrij snel weer weg bent.
Ga uit van de meest logische verklaring; elke dag = 1x, iedere dag een paar keer = 2x of meer en dus de hoogste trap, de tijd per bezoek kan je hier niet uithalen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 3 juni 2010 15:38]

Goede zaak dit, maar persoonlijk zou ik ook graag een mogelijkheid zien om een user-review te maken als reactie op een tweakers.net review. In het geval van de iPad heb ik een 6 alinea's lange reactie geplaatst om duidelijk te maken dat ik het een zeer matige review vond, en dan vind ik dat als ik A zeg, dat ik ook B zou moeten kunnen zeggen. Met andere woorden: een eigen review schrijven die dan ook op tweakers.net kan worden geplaatst, en waar mensen die de tweakers.net review lezen op door kunnen klikken zodat ze het apparaat ook van een andere manier bekeken dan door de redactie kunnen beoordelen. Dit is nu slechts 1 voorbeeld, maar ik vermoed dat er vaker tweakers zijn die het zo grondig oneens zijn met de manier waarop een bepaald product wordt gereviewed, dat ze daar graag een contra-review tegenover willen schrijven.

Nu weet ik dat je ook een product review kunt invoeren in de pricewatch, of een topic kunt openen op GoT, maar ik zou toch graag een systeem zien waarmee user-reviews duidelijker zichtbaar zijn op de hoofd-site en beter gekoppeld aan een bestaande tweakers.net review, zodat ook minder hardcore tweakers (degenen die alleen de frontpage lezen) hem kunnen vinden.

My $0.02 als het over het inbrengen van expertise van tweakers is.
Je zegt het zelf al, je hebt de mogelijkheid om zelf een review in te voeren over desbetreffend product en in die review zou je best naar de contra-review kunnen linken. Je zou desnoods bepaalde stukken uit de review waar jij het niet mee eens bent kunnen quoten om vervolgens je tegenargumenten te geven en te laten horen wat jij ervan vind ;)
Als het nou voor Mobile of voor Electronics was....
Als dit bevalt hoef je maar een paar maanden geduld te hebben, dan breiden we het uit naar de andere rubrieken.
Als je goed had gelezen, had je begrepen dat het hierbij om een pilot gaat, wat bij succes waarschijnlijk ook uitgebreid wordt naar die gebieden die jij noemt.
Omdat dit alles voor de redactie ook nieuw is, zullen we met kleine stapjes te werk gaan. We trappen daarom af met een Expertpanel voor onze Pro-rubriek
edit:
Zo Wilbert is er snel bij vandaag :D

[Reactie gewijzigd door Escovan op 3 juni 2010 11:31]

Voor Mobile en Electronics heeft de redactie zelf kennis in huis; voor Pro is dat veel minder het geval. Pro is dan ook altijd een beetje het ondergeschoven kindje geweest, dus Pro als pilot te nemen is een heel goeie keus IMO. :)
Mobile ;(
Electronics O+ (zit ik ook op te wachten)
Ik vind dit een positieve ontwikkeling. Er zijn zoveel verschillende expertises in de IT en electronica wereld dat het onmogelijk is voor de redactie om alle kennis in huis te hebben. Dus waarom niet de hulp inschakelen van de zeer uitgebreide community? Bovendien denk ik dat menig Tweaker wel bereid is om zijn of haar steentje bij te dragen en op deze manier hun kennis te delen.

Ik heb het ingevuld in ieder geval.
Net ook de enquête ingevuld, misschien dat ik ooit eens ergens bij van dienst kan zijn :) Er zat halverwege nog wel een bugje in de enquête, want de knoppen voor 'terug' en 'vooruit' werkten niet.. na wat tekst invullen in een vakje voor 'anders' kon ik verder. (ik had al wel een ander hokje aangevinkt)
Hmmm zit er nog een bugje in?
quote: pietje63
Na het aangegeven van je interessegebieden, krijg je per interessegebied (bijv Core) een lijst met onderwerpen.
Deze kreeg ik totaal niet... Is dat omdat er geen behoefte is aan experts op dat gebied, omdat ik eerder een te kort verhaal heb ingevuld, of omdat er meer Javascripts toegestaan moeten worden? (Of ben ik gewoon blind ;) )

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee