Door Wilbert de Vries

Kies Tweakers.net tot Website van het Jaar 2008

12-11-2008 • 13:50

130 Linkedin

Tweakers.net is voor de Website van het Jaar 2008-verkiezing wederom genomineerd in de categorie Beste Nieuwssite. Vorig jaar werden we verkozen tot populairste nieuwssite. Dat smaakte naar meer, en we hopen dan ook vurig dat onze trouwe bezoekers ons willen helpen om dit jaar opnieuw als winnaar uit de bus te komen

Website van het Jaar 2008-logoBij de Website van het Jaar 2008-verkiezing kunnen bezoekers een stem uitbrengen in achttien categorieën. De categorie Nieuws, waarvoor Tweakers.net is genomineerd, is er daar één van. In elke categorie deelt organisator Onlineawards.nl twee prijzen uit: een voor de beste site en een voor de populairste site.

De prijs voor de beste website gaat naar de sites met de hoogste gemiddelde score voor inhoud, navigatie en ontwerp. De populairste sites zijn de sites met de meeste stemmen. Tweakers.net heeft vorig jaar verreweg de meeste stemmen in de categorie Nieuws gekregen; dit jaar streven we er uiteraard naar om ook verkozen te worden tot beste nieuwssite.

We hebben hard gewerkt om jullie in het afgelopen jaar een mooie site met goede nieuwsberichten en uitgebreide reviews voor te schotelen, maar om daar de Beste Nieuwssite-titel aan over te houden, hebben we natuurlijk jullie hulp nodig. Meedoen is simpel genoeg: via deze link kan je op Tweakers.net stemmen. Onder de deelnemers verloot Onlineawards.nl vijf Wii's en tien Canon Powershot A59 IS-camera's, dus met een beetje mazzel hou je er ook nog een leuk kerstcadeautje aan over. In elk geval hopen we dat jullie massaal zullen stemmen, zodat we opnieuw een jaar lang officieel mogen zeggen wat iedereen uiteraard allang weet: dat Tweakers.net de beste site met de beste achterban is

Alvast bedankt!

Lees meer

Reacties (130)

Wijzig sortering
Is het nu een verkiezing voor inderdaad de beste (dus meest objectieve, volledige, heldere, etc.) website, of een verkiezing voor de website die de meeste bezoekers weet te overtuigen om op die site te stemmen? Want om een goed oordeel te vellen zou ik alle websites in de categorie "Nieuws" gedurende langere tijd meerdere malen moeten bekijken, wat me ondoenlijk lijkt.

Al vind ik tweakers.net een fantastische site die ik dagelijks bezoek, voor mij is dit een nietszeggende verkiezing. Daarbij komt dat ik vind dat T.net niet te vergelijken is met nu.nl of de rest van de genomineerden in de groep "Nieuws", dat zijn nl. allemaal online dagbladen of anderszins algemene nieuwsbronnen.
Dus de reviews, previews, en columns lees jij nooit?
Dat vind ik nou juist de toegevoegde waarde van Tweakers.net.

Niet alle onderwerpen spreken mij aan, maar er zijn altijd mensen die dat nu net wel interessant vinden.


Voor mij ook een mooie nominatie.

Succes.
Crazz' punt is dat de stemming pas echt eerlijk zou verlopen als iedereen elke genomineerde site (objectief) zou beoordelen, en daar heeft ie natuurlijk wel een beetje gelijk in. Als je als site je bezoekers oproept om met z'n allen te gaan stemmen, zonder dat daarbij andere sites beoordeeld gaan worden, dan wint uiteindelijk de site met de meeste fans omdat zij over het algemeen domweg de hoogst mogelijke beoordeling geven.
''Het is hier immers geen democratie!''

Aldus de woorden van de oprichter van Tweakers.net ;)
Dus de reviews, previews, en columns lees jij nooit?
Hmm, noem me een spelbreker, maar die "columns" zijn de reden dat ik niet voor tweakers ga stemmen. Zodra die blogs van Jan Meyeroos naar /dev/null worden verwezen, of op zijn minst 'disable-baar' worden, ben ik ook niet te beroerd om de volgende keer tweakers een paar sterren (die ze, buiten Meyeroos, verdienen) te geven. (zie ik die 'disable-optie' over het hoofd, dan graag mij corrigeren)

Want kom op, wat doen 'columns' zoals "Is World of Warcraft groter dan Madonna?" of "De gaming kiloknallers" uberhaupt op tweakers, ik bedoel, die titels alleen al.
Jammer, maar helaas. (hopelijk krijg ik nu geen ban op me dak :9 )

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 12 november 2008 18:42]

Nee, daar wordt je niet voor gebant, ik wil je alleen er even op attent maken dat als je betaalt voor T.Net, je zelf die blogs/columns uit de linklijst links kan gooien ;) (Linklijst kun je ook rechts neerzetten en nog wat van die dingen)

[Reactie gewijzigd door Escovan op 12 november 2008 19:28]

Ah, kijk eens aan, de optie bestaat dus wel.
Nou ja, blijkt dus toch maar weer dat de tweaker-crew mij al voor is door zulke opties te implementeren. Jammer dat die optie enkel voor betaalde users is (lees: jammer dat ik geen extra vaste lasten kan veroorloven), maar ach, een gekregen paard mag je niet in zijn bek kijken.
Dus, belofte is belofte, 13 sterren voor Tweakers.

Navigatie = 5 sterren;
Niets mis mee. Vind het zelfs 1 van de beste 'navigerende' website die er is :)
(buiten dat ik zeer regelmatig op Community (mis)klik in plaats van Forum)
Inhoud = 3 sterren;
Sinds een paar jaar word het steeds meer mainstream en steeds minder 'tweaker', blogs zoals Meyeroos' spul is daar 1 van de voorbeelden van. :(
Layout = 5 sterren;
Ziet er wel aardig uit, zou alleen niet weten hoe het beter kan, dus 5 sterren. ;)

Ach, ik heb er wel vertrouwen in dat tweakers hoog geplaatst word, alleen was ik blijer geweest met de tweakers van 'vroegah'.

[edit] ....hmmm wacht eens even, ik heb het idee dat Escovan zoals DirkW al zegt de Trackers bedoeld. Ik heb namelijk buiten 'productreviews' alles al uit de tracker gegooid.
Ik bedoelde juist dat die "blogs" van Meyeroos in de "Reviews and Features" balk terecht komen en niet in de 'block-bare' tweaker-blog-tracker
En inderdaad, niet lezen is een optie, en dat doe ik ook absoluut niet, (ik erger me al kapot aan de titels, laat staan de rest van zijn subjectieve geratel) maar ik vind het zo jammer dat het lage niveau van Meyeroos' titels alleen al in contrast staan met het verder redelijk 'zakelijke' tweakers.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 12 november 2008 20:29]

Ik bedoelde juist dat die "blogs" van Meyeroos in de "Reviews and Features" balk terecht komen en niet in de 'block-bare' tweaker-blog-tracker
Als je T.net bezoekt via tweakers.net/core of tweakers.net/pro, dan zie je die columns ook niet ;)
Die tracker kan iedereen aanpassen, daar heb je geen abo voor nodig. Gewoon het pijltje bij de desbetreffende categorie aanklikken en op nul items zetten, dan is die verdwenen. Of via het menutje aan de onderkant, kun je hem zo uitklikken.
Wat wél een abo feature is, is de mogelijkheid de frontpage aan te passen, en het blok 'reviews & features' te verwijderen. Al gaat er dan direct meer mee. Reviews en .plans zijn dan ook niet meer zichtbaar.

Voor de rest, columns zijn nu eenmaal columns, de stijl hoort erbij. Is niet lezen geen optie? Deze site bevat zoveel onderdelen en gaat over zoveel onderwerpen, ik volg ook lang niet alles.

En voor wat commentaar op deze site wordt je echt niet geband hoor.
Ik heb ook gestemd maar heb wel wat mindere puntjes gegeven op inhoud ipv blind het maximaal aan stemmen te geven.

Gewoon omdat ik het gevoel heb dat het op vlak van content het niet altijd vrij van bias is. Om eerlijk te zijn Tweakers.net is de enige site die ik bezoek waar ik bepaalde nieuwsitems gewoon mijd omdat de duiding bij die berichten meestal zo zijn gevormd om bepaalde producten/bedrijven in een slecht daglicht te brengen.


Met navigatie en ontwerp had ik geen probleem dus daar heb ik hen een hoge score gegeven.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 12 november 2008 20:04]

PS: Jullie zijn ook in de running op bij de vlaamse variant.

www.sitevanhetjaar.be
Die is dan weer wel teveel werk.
Om eerlijk te zijn vindt ik in die site stuk minder moeite gestoken dan online awards dat zie je gewoon aan de layout en het lettertype etc is gewoon afraffel werkje.

Kijk eerst naar jezelf dan verdien je het recht om andere te beoordelen, ennum dat heeft die site echt niet verdient als je het mij vraagt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 253596 op 14 november 2008 04:34]

Vorig jaar website van het jaar? Google.nl verkozen tot Website van het Jaar. Daarin staat dat tweakers.net als 3e is geëindigd in de categorie "Internet en Telecom"...
Er staat nergens dat ze vorig jaar beste website van het jaar waren.
Tweakers.net heeft vorig jaar verreweg de meeste stemmen in de categorie Nieuws gekregen; dit jaar streven we er uiteraard naar om ook verkozen te worden tot beste nieuwssite.
Wel staat er dat ze beste nieuwssite van het jaar waren.

Ook namens mij een stem.
Inderdaad.. Ik zat ook al te denken :?

Niet dat die nominatie trouwens niet netjes was hoor ;)
Als ik stem, en ik activeer mijn stem krijg ik een linkje met een _ (wat uiteraard niet werkt). Meer mensen last van gehad? Dit komt eerlijk gezegd wel een beetje prutserig over. Verder goed verhaal, uiteraard T.net gestemd!
Dit komt eerlijk gezegd wel een beetje prutserig over.
De verkiezing wordt dan ook niet door Tweakers.net georganiseerd, dan was de techniek wel vijfsterren geweest :+

Srsly: neen, mijn activatiemailtje wijst naar http://www.onlineawards.nl/confirmed.php?key= met zo te zien een md5'je erachter. Geen __ :)
@jvsjmedia.nl: Tweakers for president?

Gestemd!
Navigatie: 5 sterren
Inhoud : 4 sterren
Layout : 5 sterren

Ik hoop oprecht dat T.net wint!
Vertel! Wat kunnen we doen om ook die vijfde ster voor de inhoud te krijgen?
Vertel! Wat kunnen we doen om ook die vijfde ster voor de inhoud te krijgen?
Een communitysite worden in plaats van geherkauwd nieuws wat overal al op het net staat te plaatsen. Als je dan wél dat nieuws zo graag wil herkauwen en plaatsen, doe het dan op de Tweakers stijl, en niet met vage managementtaal en webwereldstijl.
Jullie zijn een communitysite, terwijl jullie een nieuwssite willen zijn. Daar gaat het mis.
nou als je de revieuws etc leest en bepaalde andere nieuwtjes...
leg mij dan eens uit waar jij die nieuwtjes (in het nederlands) - al eerder had gelezen.

want die sites wil ik ook wel ...

natuurlijk kom ik ook regelmatig dingen tegen die ik al op sites als webhosting talk had gelezen. of op fora van fabrikanten etc.

meestal lees ik de engelstalige hardware sites niet eens - omdat ik het ook wel zal lezen als het eenmaal op tnet staat.

maar goed ik lees als trouwe tnet bezoeker vaker dat soort oprmerkingen.
en vraag me dan altijd af, 'wat wil je dan?? - een nederlanse DIGG variant voor tweakers??

het zou natuurlijk kunnen en misschien is het ook wel iets waar tnet over zou kunnen nadenken.

(user submitted articles - met een of ander punten systeem zodat je bij genoeg kwalitatieve posts, er iets leuks aan over houd )

maar ja, als je zoiets zograag wilt, heb je dat dan al eens in een feature req gezet?
want met alleen zeiken kom je er natuurlijk nie....
Ik heb op dezelfde manier gestemd als Forsith. Computernieuws blijft toch heel select, iets waar iedereen zich ergens anders in interesseert. Sommige mensen zullen 5 sterren geven maar lang niet iedereen. Het is net een politieke partij: niemand (neem ik aan) is het met 100% van de standpunten eens en zou er niks meer af of bij willen doen). Dus als jullie voor mij wat meer softwarematigs doen gaat er bij een hardware jongen misschien weer een ster af.
Die suffe columns van Jan Meijroos de deur uit sturen bijvoorbeeld. Die gaan echt helemaal nergens over, en zijn een zware inslag op de kwaliteit van de site.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 13 november 2008 13:00]

Helaas pindakaas. Je moet je (quasi)registreren om te kunnen stemmen.
nee hoor, je moet alleen met je (geldige) mailadres even een bevestigingslink openen.

hotmail adres is zo gemaakt toch?
Helaas pindakaas. Je moet je (quasi)registreren om te kunnen stemmen.
Of je gaat ff naar http://email.bugmenot.com/ :)
email.bugmenot.com => wat een heerlijk idee, ga ik vaker gebruiken :)
Voor er nog 100 mensen gaan reageren met een alternatief: Google: free temporary email account ;)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 november 2008 14:47]

of http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html

klik en je hebt een email adres voor 10 minuutjes...
Leuk als je de Wii wint.
als je linux hebt kan dat ook al niet meer sinds kort :p
off-topic: gewoon even "about:config" aanpassen in FF
"general.useragent.vendor" leegmaken
MS wil blijkbaar alle linux-versies het moeilijk maken ...
Ik heb een aparte box voor deze verkiezing aangemaakt. Als ik daar rare spam op binnenkrijg, zullen we daar voortaan zeer zeker rekening mee houden, maar ik ga d'r eigenlijk van uit dat dat is om de prijzen uit te kunnen keren :)
Zelfde hier, leuke alias voor deze verkiezing, waarbij uiteraard volop op tweakers is gestemmerd met de max sterretjes :)
Zodra u uw stem hebt geactiveerd, maakt u kans op een van de mooie prijzen! Niet-bevestigde stemmen komen niet in aanmerking voor een prijs.
Mogelijk worden ze wel meegeteld :)
Helaas niet:
"Na activatie maakt u kans op een van de prijzen, en telt uw stem mee in de verkiezing.."
jullie zijn mijn nummer 1 :)
Spannend :+

@sopsop, je moet gewoon je emailadres geven voor een activatie van je stem, meer niet.

[Reactie gewijzigd door filenox op 12 november 2008 14:00]

Lijkt me eigenlijk wel vanzelfsprekend! :+

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee