Advertorial

Door Tweakers Partners

Nest Cam & Nest Doorbell-testpanel: de bevindingen van 8 tweakers op een rij

27-10-2021 • 08:00

47 Linkedin

De acht Tweakers-leden konden zowel de Nest Cam als de Nest Doorbell een aantal weken uitgebreid in de pratijk uitproberen en zelfs voorgoed aan hun smart home toevoegen. En zoals je van de community mag verwachten, heeft dat zeer uitgebreide reviews opgeleverd, waarbij installatie, gebruik & features, camera’s & beeldkwaliteit én accuduur de revue passeren. Geen zin om alle reviews in de Pricewatch uitvoerig te lezen, maar wel benieuwd naar de resultaten van het testpanel? Dan hebben we een handige recapvideo voor je klaarstaan, waarin Mark de belangrijkste bevindingen van de community helder samenvat.

Installatie en features

Google belooft een makkelijke installatie van zowel de Nest Doorbell als de Nest Cam. Dat blijkt ook in de praktijk want de meeste tweakers hebben beide apparaten snel op hun plek. De apparaten ogen op het eerste gezicht stevig en betrouwbaar, vinden de meeste deelnemers van het testpanel. De magnetische werking van de Nest Cam wordt als fraai ervaren, maar zorgt tegelijkertijd bij tweaker TrekVogel voor wat angst over de diefstalgevoeligheid van de constructie. Wel wordt er door Google beloofd dat er een nieuwe geleverd wordt wanneer dit gebeurt. Ook zijn er hier en daar wat bedenkingen over eventuele bijkomende kosten tijdens de installatie.

Zowel de Doorbell als de Cam moeten in staat zijn om dieren, mensen en voertuigen van elkaar te onderscheiden en daar intelligente meldingen van te maken. Wel zo handig met een kat (tweaker Phomer) of een hond (tweaker Wusser) in en rond het huis. Beide Nest apparaten sturen de gebruiker een melding wanneer activiteit wordt gedetecteerd. Dit gegeven is ook voor tweaker ruwben een belangrijke plus.

Camera’s en accuduur

De tweakers hebben de beide slimme apparaten met batterijen getest, waardoor de installatie bij menig tweaker zogezegd vlot verloopt, maar ze zijn desgewenst ook met stroomdraad te bevestigen. Wanneer van die eerste optie gebruik wordt gemaakt, zoals in de test, zal dat wellicht impact hebben op de accuduur. In beide gevallen tonen zowel de camera als de deurbel tonen beelden in Full HD en HDR. Dankzij een beeldverhouding van 3:4 (Doorbell) en 16:10 (Cam) en een groter gezichtsveld zijn mensen (en dieren) van top tot teen zichtbaar en kan de gebruiker zien of er pakketjes op de grond staan. Het instellen van zones en dergelijke geeft de gebruiker meer opties. Over de beeldkwaliteit in het donker is tweaker Lord_T te spreken. Handig als je ’s avonds in een oogje in het zeil wilt houden op je ebike of motor.

Meer lezen over de Google Nest Doorbell en Nest Cam?

Wil je meer lezen over de bevindingen van de acht Tweakers-leden over de Google Nest Doorbell en Nest Cam Nest? Klik dan hier om de reviews over de Doorbell te lezen, en hier over de Nest Cam (outdoor of indoor). Benieuwd hoe het er in de praktijk uitziet? Bekijk dan deze video’s van de tweakers-communityleden Wusser en Phomer.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij Google en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (47)

Wijzig sortering
Wat mij opvalt is dat google zoals te verwachten geen waarde hecht aan privacy. Ook in deze video staan er voorbeelden op van een camera die zonder reden op de weg gericht staat.
De regels zijn er ook duidelijk over: https://autoriteitpersoon...-bij-huis-en-bij-de-buren

Er zijn ip cams die de mogelijkheid hebben als je toch een camera niet anders kan richten dat deel van het beeld dat naar de straat of buren laat zien te bluren of onzichtbaar te maken. Schijnbaar heeft google dit niet ?

Het is dus een leuke advertentie die echter aanzet tot het overtreden van de privacy wetgeving. Nog triester dat tweakers hier geen disclaimer bij plaatst.

Dit lijkt me een leuk gevalletje voor klacht bij de reclamecode commisie.
Hoi, dank voor je reactie. De regels van de AP stellen dat een camera IN PRINCIPE de openbare weg niet mag filmen, maar dat mag in uitzonderingsgevallen wel. Bijvoorbeeld als het niet anders kan. Of dat in dit geval ook zo is, moeten de leden van ons testpanel zelf bepalen, dat zegt de AP zelf ook ("Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de camera zo af te stellen dat die alleen uw bezittingen filmt."). Die afweging kunnen wij helaas niet voor hen maken.
Bovendien wordt er bij de aankoop van een camera vaak gewezen op de regels rondom cameragebruik. In de video komt bijvoorbeeld ook aan bod dat er een sticker wordt meegeleverd die bezoekers waarschuwt voor het filmen, wat ook door de AP zelf wordt aangeraden.
Als tweakers publiceren jullie een video en zijn derhalve ook voor de inhoud verantwoordelijk.
Het is dan ook jullie taak te onderzoeken of de getoonde beelden van de weg, buren noodzakelijk waren in dit geval.
Door dat niet te doen en het toch te publiceren zijn jullie verantwoordelijk voor schending van privacy.

Wat er bij de koop van een camera wordt verteld doet niet ter zaken. Het is jullie taak om duidelijk onder deze advertentie te zetten dat er regels zijn voor camera's.

Deze video c/q reclame lijkt me een leuke voor een klacht bij het AP en misschien reclamecode commies.
Er staat in de video namelijk nergens een disclaimer dat het noodzakelijk was de straat en buren te filmen laat staan deze beelden via internet openbaar te maken. Zou als ik jullie was dit eens aan jullie juridische afdeling voorleggen en actie ondernemen.
Waarom is dit een zaak voor de RCC? Je bent heel hard van de daken aan het schreeuwen, maar het mist hier wel enige juridische onderbouwing. Nog even los van de vraag hoe ver die verantwoordelijkheid van Tweakers rijkt ten aanzien van de publicatie. Voor welke privacy 'schending' zijn zij dan verantwoordelijk? Welke persoonsgegevens verwerkt Tweakers t.a.v. die beelden, die zij heeft verkregen van een derde?

Ik zeg niet dat ik het oneens ben met het standpunt dat deze camera's vaak niet in lijn met de geldende privacywetgeving worden gebruikt, maar t.a.v. jouw stellige woorden is nog wel het een en ander op te merken.

[Reactie gewijzigd door hmr op 27 oktober 2021 17:35]

En toch is het wel heel makkelijk voor Tweakers om een simpel statement als "ja je moet het zelf maar weten, hier heb je een sticker doei" te roepen.

We zitten hier op Tweakers, we weten dat die slimme deurbellen en privacy nogal water en vuur zijn. Misschien zijn ze inderdaad niets verplicht, ik weet het niet en ben hier ook geen specialist op. Maar Tweakers (de site waar alles over techniek gaat) had hier wel meer tijd aan mogen spenderen deelnemers op de wetgeving mogen wijzen.
Bbob, wil je de klacht die je gaat indienen hier ook plaatsen aub? Ben wel erg benieuwd naar hoe je dat tekstueel gaat verwoorden. Om van te leren.
Maar welke persoonsgegevens verwerkt Tweakers dan?

Waarom moet Tweakers vermelden dat er een reden was om de camera's op straat te richten? Ik vind het nogal wat om daarmee aan te nemen dat zij indirect het overtreden van privacywetgeving 'promoten'. Nog los van welke wetgeving specifiek en of daar juridisch uberhaupt sprake van is.

Hoog onderbuik gehalte hier.
Jij brult maar wat, zonder volgens mij het fijne ervan te weten. Je spoort zelfs Tweakers aan om haar jurist in te schakelen. Vervolgens kom je inhoudelijk niet veel verder....
Wanneer een camera alleen een opname start als iemand op je eigen terrein wordt gedetecteerd, dan mag de camera gewoon de openbare weg filmen. Voor permanent filmen mag alleen een klein deel van de openbare weg worden gefilmd als dat niet is te voorkomen. Er staat nergens vastgelegd hoe groot dat deel is, maar ga uit van maximaal 1/3 e van het beeld.

Met de buren moet je het zelf regelen. Ze hebben, net als hun gasten, het recht om "ongezien" hun woning te kunnen verlaten en betreden. Als je hun tuin mee filmt op het moment dat iemand voor jouw deur staat, dan is dat toegestaan, maar je camera mag niet gaan filmen als iemand naar de buren gaat.

In de praktijk kan het zo zijn dat de buren juist willen dat je hun deur/gevel ook in de gaten houdt.

De reclamecode commissie zal geen uitspraak doen over deze actie. Iedereen is zelf namelijk verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat hij/zij/anders aan de wet voldoet. Er wordt niet opgeroepen om de wet te overtreden.
Wanneer een camera alleen een opname start als iemand op je eigen terrein wordt gedetecteerd, dan mag de camera gewoon de openbare weg filmen. Voor permanent filmen mag alleen een klein deel van de openbare weg worden gefilmd als dat niet is te voorkomen. Er staat nergens vastgelegd hoe groot dat deel is, maar ga uit van maximaal 1/3 e van het beeld.
Dat is niet waar. Als deze camera 24/7 controleert of er iemand in beeld is dan telt het volgens de wet gewoon als een vast geplaatste camera (beveiligingscamera) en mag je niet de openbare weg filmen.
Hier moet ik je gelijk in geven!

PS dit vind ik dan oprecht een sportieve reactie _/-\o_
Raar dat deze reactie +2 krijgt en terecht kritiek 0 (en hieronder -1)..
Of dat in dit geval ook zo is,
Nee, dat is niet het geval. Een deurbelcamera is een beveiligingscamera, die mag alleen de openbare weg filmen als het nodig is. Als je dus tijdelijk je auto in de gaten wil houden omdat hij een paar keer bekrast was dan mag dat, als je niet het paadje van de erfgrens naar de voordeur kan filmen zonder net een hoekje stoep mee te nemen dan mag dat.

M.i. heel belangrijk is dat het filmen van de volledige straat of van de volledige stoep voor je huis gewoon absoluut niet is toegestaan. Een videodeurbel is niet nodig, je beveiligt er niks mee, het is puur een stukje gemak, en valt daardoor niet onder de uitzonderingen voor het beveiligen van je spullen.
Ik weet uit eigen ervaring dat de 1e generatie deurbel de eerste weken heerlijk snel was, maar loop der maanden steeds trager werd en je na een jaar gewoon standaard de bezorger miste. Ik houd mijn hart vast voor de 2e generatie.

Ook terug kijken ging bijna niet meer.

Heel erg leuk als dat cloud gedoe, maar het moet wel werken.

Nu een zeer tevreden eigenaar van de eufy doorbell, dat na een jaar nog exact even snel werkt als dat 1.

[Reactie gewijzigd door Luchtbakker op 27 oktober 2021 08:23]

Kan de eufy ook cloudloos?
Nee, ondanks dat de beelden wel lokaal worden opgeslagen vindt er nog wel authenticatie plaats tegen hun cloud om deze beelden in te zien.Ik vind die zogenaamde USP van lokale opslag dan ook een wassen neus, omdat het technisch nog steeds mogelijk is op deze manier dat anderen jouw beelden kunnen inzien omdat ze simpelweg inloggen op jouw homebase.

Overigens kun je deze requests ook zelf in zien als je toegang hebt tot de DNS requests in je eigen netwerk.

Reddit: https://www.reddit.com/r/...meras_in_another_country/

Dat was ook voor mij een reden om hiervan af te stappen en over te gaan naar een unifi G4 deurbel waar wel alles lokaal kan. Hoewel ik hier ook niet 100% tevreden over ben.
Hmm dus toch cloud afhankelijk.

Wat zijn nog andere alternatieven naar de Unify G4? (Waar ben je niet tevreden over?)
Echt goede alternatieven ben ik niet tegengekomen. Naar mijn mening heeft elke deurbel wel zijn voors en tegens. De Google en Amazon deurbellen zijn kwalitatief ok, maar komen met cloud afhankelijkheid en ook daarbij komende maandelijkse kosten. Dit probleem lost de Eufy deurbel camera wel op, maar is dus niet volledig vrij van de cloud.

Het geen wat mij tegenvalt van de Unifi G4 is sowieso dat je al behoorlijk wat hardware nodig hebt (UDM pro of Cloud Gen 2 of een UNVR). Nu was dat voor mij niet zo'n probleem, maar ik vind ook de connectiviteit van de deurbel matig ondanks dat er redelijk dichtbij een AP staat. Lijkt er dus op dat er een matige antenne in de deurbel zit. Connectie verlies gebeurd zelden, maar het is wel voorgekomen.

Persoonlijk denk ik dat de beste oplossing een losse camera is welke je middels POE voedt en de beelden verwerkt met een degelijke NVR oplossing zoals Blue Iris, Frigate of zelfs de UNVR i.c.m. een normale deurbel.

[Reactie gewijzigd door Dillex op 27 oktober 2021 10:56]

Wij hebben toevallig net na dat hele drama bij Eufy ene paar maanden geleden wat extra Eufy camera's opgehangen. Belangrijk om te weten is dat het om hun HomeBase ging, en dus niet losse camera's. Als je gewoon een 2K indoor camera hebt die standalone werkt dan ben je hierdoor niet geraakt, maar voor de zekerheid heb ik de PTZ-camera toch maar in de garage gehangen (ondanks dat die altijd dezelfde kant op wijst).
Zit een SD-kaartje in de Chime. De versie met een Homebase is veel duurder als je alleen de deurbel wil heb je geen Homebase nodig. Cloud opslag is wel mogelijk overigens, maar ik kan maanden terug met 16gb SD-kaartje dus cloud is niet nodig.

pricewatch: eufy Video Doorbell Battery Slim
Ontbreken veel Eufy deurbel producten in de Pricewatch zie ik nu. Dus zoek even verder dan de Pricewatch als je interesse hebt. Ik had de 1080p deurbel + chime voor 79 euro. Er is ook een 2k deurbel bijvoorbeeld met of zonder accu.

[Reactie gewijzigd door kr4t0s op 27 oktober 2021 09:54]

Het is allemaal afhankelijk van het Eufy model deurbel. Ik heb de bedrade 2k versie en deze slaat het op het interne geheugen van 4GB op (niet werkelijk heel gunstig dus indien je geen gebruik maakt van de cloud-opslag), en deze is niet te koppelen met Homebase (heb ik ook thuis staan i.v.m. de Eufy camera's).

Het voordeel van deze bedrade versie is echter dat deze een 3 sec. pre buffer heeft zodat altijd te zien is wat er vooraf ging aan een aanbel/benader moment. De accu versies hebben die 3 sec. pre buffer blijkbaar niet en blijkbaar is de accu versie ook trager met zijn meldingen.

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 27 oktober 2021 20:51]

De bedrade deurbel wordt wel verkocht met de Homebase dus zou raar zijn als die niet aan te sluiten is op Homebase. https://www.coolblue.nl/p...doorbell-battery-set.html
De bel is redelijk gemakkelijk van de kozijn te rukken helaas, dan heb je niks meer aan de opslag in de bel.
Dat zei ik, niet erg gunstig die lokale opslag in de bel. Ik zeg ook nergens dat er geen versie is met Homebase, maar de mijne heeft dat standaard niet en is ook niet te koppelen met die Homebase(2) (die ik hier ook in huis heb staan), die moet het echt enkel met de interne opslag doen (of cloud indien actief). Er is ook geen instelling binnen de app om dat voor elkaar te krijgen.

Ze hebben zoveel verschillende combinaties van de deurbel dat je goed moet kijken welke je precies gaat ontvangen en met welke mogelijkheden. Die 3 sec. pre buffer bijv., die hebben ze jammer genoeg niet allemaal. Deze hebben ze blijkbaar niet bij CB in het assortiment?; https://www.amazon.nl/gp/product/B07TM8Y291

Tegen het van het kozijn rukken zijn oplossingen te vinden, zoals een soort van harnas voor om de bel.

@kr4t0s de bel die je linkt is dus eigenlijk de draadloze versie (met accu), die eventueel bedraad kan worden aangesloten. Ze hebben geen standaard bedrade versie (zonder accu), met Homebase zoals ik dat kan vinden. Heeft ook de 3 sec. pre buffer niet verwacht ik.

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 27 oktober 2021 21:08]

Dat is juist 1 van de USP's van dat ding, beelden worden lokaal bij je opgeslagen op de Homebase.
Dat is juist 1 van de USP's van dat ding, beelden worden lokaal bij je opgeslagen op de Homebase.
Klopt, alleen blijf je wel de cloud diensten (al dan niet gratis) nodig hebben van eufy om bij je spul te kunnen. Zonder cloud werkt de deurbel niet op afstand.

Wel kan je bij de eufy cams je beelden lokaal opslaan op je NAS, en koppelen aan een surveillance systeem.
Cam beelden wel naar NAS, deurbel niet echter niet. Niet met de bedrade 2k versie bedoel ik dan.
Al een jaar of 3 nu nest gebruiker, inmiddels aardig uitgebreid :
1 Nest hello 1e generatie, 2 indoor camera's 1 outdoor camera, thermostaat en 3 rookmelders.
werkte helemaal goed met de Nest App.

Nu wilde ik nog 1 camera erbij voor buiten, gewacht op de nieuwe generatie en besteld toen deze uit was.
2 weken nu in bezit maar tevreden zeker niet!

1. Hij werkt niet in de NEST App , alleen via Google Home ( wat onzettend traag en lomp werkt vergeleken met de Nest app)
2. in de google home App ook geen makkelijke terugkijk optie op gebeurtenissen ( die niet in 1e zijn gedecteerd door een trigger)
2. er zit geen outdoor kabel bij, bijna niet los te koop, en erg duur ( 30 euro voor 5 meter)
3. het is jammer dat er geen 4k variant meer is.

[Reactie gewijzigd door theorganiser op 27 oktober 2021 09:51]

Heb een soortgelijke setup (7 camera's waarvan 1-tje de nieuwe Nest CAM battery).

Ook ik was verrast dat hij niet meer in de Nest app gemanaged kon worden, alleen via Google Home. Wat ik nog vervelender vind is dat er bij Google Home geen mogelijkheid is om via een web-interface terug te kijken, alles moet via de smart-phone of tablet gebeuren.

De Nest CAM battery heeft ook geen mogelijkheid om 7*24h op te nemen in battery modus, dat kan alleen als je hem aansluit op de stroom en vereist een Nest aware abonnement voor langdurige opslag.

Wat mij betreft een behoorlijk achteruitgang.
Hoe bevalt de beeldkwaliteit in vergelijking met de vorige nest hello deurbel? Deze heb ik nu, en als je iets inzoomt kan ik zelfs de nummerplaat niet lezen van onze auto die 10m verder staat dan de deurbel. Ook al staat de kwaliteit op hoog.

net online gevonden. de 1ste gen heeft 3megapixel camera, de nieuwe slechts 1,3......

[Reactie gewijzigd door Rietveldusa op 27 oktober 2021 08:33]

Heren,
Jullie missen een aantal belangrijke punten van deze devices. De standaard kabel van de NEST cameras zijn te kort, hierdoor word je geforceerd te extra kabeltje te kopen. Daarnaast zijn de NEST devices heel simpel te stelen. Je kunt de cams van de muurtrekken aangezien ze alleen vast zitten met magneten. De ANTI-diefstal onderdeel is bij Google slecht verkrijgbaar en heeft een twijfelachtige bescherming. Gelukkig hebben ze wel een beleid voor het vervangen van gestolen cams. (ps: stelen lukt ook makkelijk met de doorbell. )

Ze mogen ook aan de snelheid werken van de notifications.
Groet,
Roel
Dat je ze kunt stelen en dat je dan gecompenseerd wordt staat gewoon in het artikel.
interessant want wilde de complete nest family hebben, nu nog maar in het bezit van de thermostaat. werkt fantastisch overigens.
Ik ben al 2 jaar eigenaar van een deurbel, thermostaat, en rookmelders.
De deurbel en thermostaat zijn inmiddels 1x vervangen. Thermostaat ging de wifi stuk.
Deurbel delamineerd het glas. Dit is inmiddels ook bij de 2de deurbel gebeurt. Dit is een treurige kut kwaliteit voor het bedrag wat je ervoor betaald.
Verder heb ik een nest mini welke niet langer als 1 week aan de wifi gekoppeld wil blijven.

Voor mijn nieuwe woning ben ik opzoek naar goede alternatieven.
De snelheid waarmee je bericht op je telefoon krijgt over iemand die bij de deur staat valt me erg tegen. De ene keer is het 15 seconden. De andere keer een hele minuut. Zelfs die 15 seconden vertraging is al genoeg voor de persoon bij de deur om weer weg te gaan.
De nieuwe abbonementsvormen zijn ruk geworden. Vroeger had je voor 50 euro de mogelijkheid terug te kijken nu moet je daar het 100 euro abbonement voor nemen,
Heb net even gekeken. 100 Euro is voor 60 dagen terug kijken. Voor 50 Euro kan je 30 dagen terug kijken. Dat lijkt mij meer dan genoeg. Helaas nog steeds een Credit Card nodig......
Nee die 30 dagen zijn enkel voor gebeurtenissen terugkijken. Volledig terugkijken elk moment van de dag moet je het duurdere pakket nemen helaas.
Het nieuwe abonnementen pakket heeft ook voordelen, zo ben ik nu een stuk goedkoper uit met 6 camera's was ik voorheen € 200,00 kwijt nu maar € 50,00 en de momenten dat er niks gebeurd hoef ik ook niet terug te kijken, dan gebeurt er toch niks
Flinke prijs voor een deurbel, ik heb die van Action voor 30 en die werkt perfect!
Gratis terug kijken op je eigen sd kaart.
Melding als er iemand het erf op komt.

Ik zou niet weten wat een Nest mij meer zou kunnen bieden.

[Reactie gewijzigd door Bassbounce op 27 oktober 2021 19:49]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee