Door Tweakers Partners

Maak kans om de Honor Router 3 Wi-Fi 6 Plus te winnen!

17-11-2020 • 08:00

130 Linkedin

Bij Honor denken de meeste mensen aan smartphones en smartwatches, maar het Chinese bedrijf maakt ook een keur aan randapparatuur. Zoals de Honor Router 3, een volgens de specs opvallend snelle router met een nog opvallender prijskaartje.

De router belooft veel snelheid. Zo claimt Honor dat gebruikers met Wi-Fi 6 Plus (de nieuwste 802.11ax-standaard) een volledige film in minder dan 10 seconden kunnen downloaden. De Honor Router 3 kan een totale netwerksnelheid van ongeveer 3000Mbps - 574Mbps op de 2,4GHz-band en 2402Mbps op de 5GHz-band bereiken. Dat betekent tot drie keer snellere wifi dan met de vorige standaard. De 160MHz-bandbreedte zorgt namelijk voor veel meer gegevensdoorvoer.

Dankzij Ofdma-technologie en een Gigahome 1,2GHz-dualcoreprocessor is de router in staat signalen te bundelen en ze tegelijkertijd naar meerdere apparaten te verzenden. In de praktijk gaat het om maximaal vier apparaten op de 2,4GHz-band en maximaal zestien apparaten op de 5GHz-band. Gebruikers zouden dus 4k-films op meerdere apparaten tegelijk moeten kunnen streamen. Handig als binnen een huishouden meerdere mensen gebruikmaken van een Netflix-abonnement en ze niet willen inleveren op beeldkwaliteit.

Eigenaren van een Honor-smartphone hebben bovendien extra voordeel. De Honor Router 3 gebruikt Huaweis zelfontwikkelde Gigahome Wi-Fi-chip. En dankzij de onderliggende chip-synergieversnellingstechnologie heeft de Honor 30-serie een beter en sneller signaal. De signaalbandbreedte die door de mobiele telefoon naar de router wordt teruggestuurd, kan dynamisch worden gewijzigd en de signaalkwaliteit kan worden verhoogd tot 6dB.

Je zult geen speciale wan- en lanpoorten achter op de Router 3 vinden. De router is namelijk slim genoeg om wan en lan dynamisch te detecteren en toe te wijzen, mocht dat nodig zijn. Gewoon de ethernetkabels erin pluggen en gaan, luidt het devies. Elk van de vier poorten is ook geschikt voor gigabit, de poorten zijn dus volledig uitwisselbaar.

Maak kans op de Honor Router 3
In samenwerking met Honor mag Tweakers een Honor Router 3 weggeven. Hiervoor hoef je dit keer geen review te schrijven, maar alleen in de onderstaande poll aan te geven of je kans wilt maken om de router te winnen.

Wil jij de Honor Router 3 Wi-Fi 6 Plus winnen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 16 november 2020 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 24 november 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De winnaar krijgt uiterlijk 25 november 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • De winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Honor zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Honor en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (130)

130
124
95
4
0
3
Wijzig sortering
Wil je dit nog wel?
Huawei heeft zijn dochtermerk Honor verkocht aan een consortium van Chinese bedrijven en een staatsorganisatie.
nieuws: Huawei verkoopt Honor-merk aan Chinees consortium
Precies, afgezien dat ik blij ben met mijn Ubiquiti spullen hoef ik ook niet door de Chinese overheid te worden gevolgd dus deze sla ik even over.
Ook al is het nooit echt bewezen dat de chinese overheid er iets mee te maken heeft, je hebt dus liever dat de amerikaanse overheid je volgt?

Je weet wel, de overheid die middels NSA denemarken heeft misbruikt om nederland te bespioneren...
Ik heb liever dat de amerikaanse overheid mij volgt als de chinese idd ja.

De amerikaanse normen en waarden over wat goed en slecht is vind ik een stuk prettiger en humaner dan de chineese.
Maar als je het sec bekijkt, wat heeft de Chinese overheid aan mijn data? Ik kom daar nooit en ze hebben geen enkele band met mijn eigen overheid.

Dan heb je nog het feit dat de Chinese overheid zijn handen vol heeft om de data te harvesten, categoriseren en op waarde te schatten van hun eigen miljarden onderdanen. Als ze mijn data al tegenkomen gooien ze die ws direct weg.

Je overschat je eigen belangrijkheid voor de Chinese regering.

Amerikanen zitten veel "dichterbij" en de kans dat het via een Amerikaans bedrijf bij nl bedrijven/overheid terecht komt is vele malen groter.
Maar als je het sec bekijkt, wat heeft de Chinese overheid aan mijn data?
Mijn data is niet zo interessant idd, maar neem data van heel veel nederlanders en dan heb je plotseling informatie over, waar je bijvoorbeeld het beste een vuurtje kan gaan stoken, in het voeden van verzet bijvoorbeeld. Denk aan 5g en corona, pro-vaxx antivaxx, zwarte piet wel of niet, BLM etc etc etc.

Dit gebeurd al tientallen jaren digitaal, daarvoor waarschijnlijk al duizenden jaren op analoge wijze.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 17 november 2020 23:24]

En als ze er voldoende van verkopen kunnen ze met gepushte update een krachtig botnet verkrijgen
Maar als je het sec bekijkt, wat heeft de Chinese overheid aan mijn data?
En als toevoeging op het commentaar van @SpiceWorm; ze kunnen met jouw data proberen in te breken bij het bedrijf waar je werkt. Elk beetje informatie wat ze kunnen gebruiken om met jouw account bij je werkgever in te breken heeft nut omdat ze daarmee sneller hun doel bereiken.

(en heb het niet over jouw persoonlijke situatie (misschien ben je slager), maar wil alleen aangeven dat je persoonlijke informatie wel degelijk belangrijk kan zijn)
Normaal gesproken ben ik het met je eens, maar gezien de ontwikkelingen met de republikeinen, desinformatie, Trump-adoratie en totalitaire neigingen begint het toch wel discutabel te worden...
Tuurlijk is er genoeg kritiek te geven op de VS, maar nog steeds, alles bij elkaar genomen, woon 10x liever in de VS dan in China.
Desinformatie is niet alleen republikeins hoor. Russia gate, afzettingsprocedures, democraten doen net zo hard mee hoor :( :) 8)7
Niet alleen dat, maar de Amerikaanse volgt je toch al. De Chinese daar bij, hoeft van mij niet!
Dat was met Huawei niet bewezen en dus ook met Honor niet. Maar nu is behoorlijk officieel de Chinese staat eigenaar van Honor en dat is toch écht even andere koek. Nu is dit een product van ver voor die tijd. Net als hun laptops en telefoons, ik verwacht dus weinig issues bij de router.

Ik ben dus ook heel benieuwd hoe ze het aan gaan pakken qua software. Over het algemeen leveren ze nog custom software voor alles dat niet China is bij dit soort bedrijven, want winst/omzet heeft vaak prioriteit op spionage en ze willen een sterke merknaam niet te grabbel gooien, maar zelfs Nokia dat officieel Fins zou moeten zijn had per ongeluk op hun Europese/Global software voor de Nokia 7 plus Chinese telemetry nog aanstaan. Dus ook foutjes zijn snel gemaakt.

Huawei heeft zakelijk alles zoveel mogelijk gescheiden en dat maakte ze een wat 'veiligere' keuze. Maar dat is met Honor mogelijk straks niet het geval. Al moeten we nog maar kijken hoe dat uit gaat pakken in de praktijk. Ik ben wel benieuwd of ze bij Honor wel Huawei diensten blijven aanbieden. Zo ja, dan staat je data alsnog in Europa en dat helpt al iets.
Waarom verwacht je weinig issues met de router? De nieuwe eigenaar (Chinese Staat) kan zomaar hostile firmware pushen. Hoe dan ook, de Chinese Staat heeft altijd al een dikke vinger in de pap bij Chinese bedrijven.
Zo iets kan je maar 1 keer doen voordat ze een gehele boycot van netwerk apparatuur opgelegd krijgen. Als ze zo iets doen zal het eerder op specifieke plekken in het 5g netwerk zijn en niet op de thuis router van Jan Jansen.

De kans dat je router gehackt wordt is heel reëel, maar het merk of land van herkomst maakt weinig tot geen verschil.
1x? Helaas, China komt daar constant mee weg. China verkoopt IoT rommel en staat toe dat andere bedrijven er een merk op plakken. Vervolgens staat het in de Chinese cloud, en de boel is zo lek als een mandje. De boel is zelfs dusdanig lek dat je het zelf kunt MITMen, en er custom firmware op kunt installeren, zoals je recent kon zien met IoT lampen (die bij de Action! verkocht worden. Zo'n gehackte computer of netwerk heeft veel waarde. Of het moedwillig is of niet, dat doet er niet toe. Feit is dat er sprake is van wanbeleid mbt security, ze komen er mee weg, en bedrijven als Action! komen er ook mee weg. Het is ook niet alleen China. Ik had een Sitecom WLAN repeater. KRACK vulnerability kwam uit. Sitecom zei op hun website dat ze op de hoogte waren, en dat er firmware updates uitkwamen. Jaar later, nog steeds lek. Hoe moeilijk kan het zijn? Ik heb het apparaatje aan de kringloop gegeven met een post-it er op van "krack vulnerable", maar eigenlijk had ik het een paar straten verderop naar de milieustraat moeten brengen.
Ik ken enkel verhalen van Cisco backdoors. Voor zover ik weet heeft China nog geen firmware met backdoors gepusht.
Gebrekkige firmware updates is ook niet iets wat specifiek een probleem is van chinese fabrikanten.

Moraal van het verhaal is dat je als consument bewust moet zijn van wat je in huis haalt en samen met bijvoorbeeld providers moeten we beter toezicht houden op wat er op ons netwerk gebeurt. Ik hoop dat isolatie van IoT apparaten binnenkort een standaard optie wordt op routers
Bijzonder. Op de een of andere manier heeft men meer vertrouwen in producten gemaakt door bedrijven uit Amerika (welke 9/10x worden geproduceerd in China) dan uit China en dat terwijl de track record m.b.t spionage misschien wel groter is van Amerikaanse zijde dan van de Chinese, waarbij ik bij laatstgenoemde niks heb gelezen over bewijzen anders dan IP adressen.

Men zou eens moeten afvragen hoe men tot die conclusie komt.
Dat betekent m.i. alleen maar dat China het tot nu toe beter verhult.
Dat is een aanname. Er is geen bewijs.
Het Ubiquiti spul wordt allemaal in China geproduceerd dus als ze iets willen doen zetten ze het in de fabriek er al in.
Niet helemaal, de software wordt niet in china ontwikkeld...
Klopt, over de hele wereld. Een van de developers is zelfs Nederlands. Maar in het verleden is er al eens Cisco spul met gemodifieerde hardware gevonden. Denk sowieso dat Ubiquiti spul niet interessant is voor Chinezen. Die gaan voor de grote spelers. Hardware die ze gebruiken voor veel de nieuwe hardware is vrij standaard. Annapurna Labs AL-324 (Amazon dochteronderneming).
Ubiquity is een vrij grote speler als je kijkt wat universiteiten en dergelijken hebben hangen, die partijen zijn ook erg interessant om af te luisteren.
Ik kom ze zelf alleen in het MKB en prosumer tegen. Grotere partijen kiezen bijna alleen voor Cisco (Meraki) en heel af en toe voor HP.
HPE (HP destijds) heeft dan ook bijv Aruba Networks overgenomen voor 3 miljard USD.
De cisco apparatuur was een hardwarematige kopie, van het originele product, geen legitiem door cisco verkocht apparaat, dat is niet het zelfde. En inderdaad, ubiquiti is niet heel interessant voor staatshackers aangezien alle grote doelwitten vooral netwerken van grotere partijen (cisco, aruba, ruckus etc) gebruiken. Ubiquiti is meer voor de kleinzakelijke en fanatieke thuisgebruiker.
De grote spelers zijn niet per definitie de spelers waar je je pijlen op wil richten als je interesse hebt in staatsgeheimen of bedrijfsspionage. Ik vermoed dat er wat dat betreft relatief veel interessant verkeer langs Ubiquiti apparatuur gaat itt een Xperiabox of Netgear routertje. Kwantiteit versus kwaliteit zeg maar :)

[Reactie gewijzigd door PhWolf op 17 november 2020 14:15]

Dat merk ken ik niet. Is het echt zo simpel als het lijkt? Ik ben op die Alien Router aan het staren en damn... Zo mooi!
Als je er zelf OpenWRT op kan zetten geen probleem denk ik? :)
Is dit je poging om zelf meer kans te maken? :Y)

Hoeveel netwerkapparatuur uit China denk je dat niet samen zo tot stand komt en jij weet of het wel aan je verwachtingen voldoet?
Deze router wordt ook als Huawei verkocht, waarschijnlijk zijn ze 1:1 hetzelfde. https://consumer.huawei.com/en/routers/ax3-quad-core/
Het is maar net voor welke regering je bang denkt te moeten zijn welk merk je moet kopen. Ik ben voor een Asus router gegaan omdat ik denk dat Taiwan wel te vertrouwen is :*)
Daarom geven ze hem ook gratiz weg,

Dat is de ideale manier om afluister apperatuur te verspreiden. :)
Daarom geven ze er ook maar 1 weg. Dan heb je een goede verspreiding 8)7
Honor.. ik bedoel Genisys is Skynet..... :+
Ik was exact hetzelfde aan het denken :*)
Jullie hebben het over een opvallend "prijskaartje" en die is nergens in het artikel terug te vinden. Als deze zo opvallend is dan zie ik graag een vergelijking ;) .
Prijs is net niet 100 euro.
https://www.amazon.de/HON...heitsschutz/dp/B08F7QZVNB


Weet niet wat er opvallend is aan die prijs? Daar Ubiquiti er 1 heeft die een paar euro goedkoper is.
nieuws: Ubiquiti stelt half december UniFi Wi-Fi 6-accesspoint beschikbaar vo...
Waarom kom je met een link naar een Duitse Amazon als er een Nederlandse Honor webwinkel is waar het apparaat beduidend goedkoper is, namelijk 49.99 euro ten opzichte van de 100 euro waar jij mee komt?

50 euro voor deze specs is ongehoord. De door jou genoemde AP's zijn AP's en geen routers. Die missen wat zaken, waaronder extra LAN poorten. Een router met deze specs kost wel wat meer bij Ubiquiti. De Gigahome chip in de Honor Router 3 is ook behoorlijk capabel.
Een router met deze specs? Sorry, maar selfs hun AP’s hebben betere processing lijkt het op.
Dit accesspoint bevat een dualcoresoc die op 1,3GHz werkt.
Dankzij Ofdma-technologie en een Gigahome 1,2GHz-dualcoreprocessor is de router in staat signalen te bundelen en ze tegelijkertijd naar meerdere apparaten te verzenden.
Ik heb er iig geen goede hoop voor. Mocht ik em winnen en het is vergelijkbaar met ubiquiti spul dan ga je dat zeker van mij horen in een review hier want dat is absoluut noemenswaardig.
Hoe kun je nou op basis van 100mhz verschil bij twee compleet verschillende stukken hardware doen alsof de één sneller is dan de ander?

We hebben het hier over hardware van Huawei hè, niet één of andere vage low budget no-name Chinese fabriek.
Hoe kun je nou op basis van 100mhz verschil bij twee compleet verschillende stukken hardware doen alsof de één sneller is dan de ander?
Het zijn geen kompleet verschillende stukken hardware. Het ene is een AP met dualcore proc en het andere is een AP met dualcore Proc én router, firewall, DHCP server en alles ineen.
We hebben het hier over hardware van Huawei hè, niet één of andere vage low budget no-name Chinese fabriek.
Ja dus? die maken ook gewoon goedkope prut. Ja op networking hebben ze het meestal wel goed voor elkaar, maar dat is het dan ook. Geen idee wat het spul doet mbt drops, latency, sustained load.
Vandaar dus dat ik zeg dat het belangrijk is om het te testen en vergelijken.
Een router met deze specs? Sorry, maar selfs hun AP’s hebben betere processing lijkt het op.
Je hebt al een conclusie getrokken zonder iets van het apparaat en de werking te weten. Dat is op z'n minst opvallend. Mensen overschatten ubiquiti spullen aanzienlijk iedere keer.
Er is genoeg info beschikbaar over wat er allemaal op zou moeten draaien om op zijn minst skeptisch te zijn over de prestaties. Zeker icm de prijs.

Heeft niks met overschatten te maken, maar alles met een realistisch beeld van functionaliteit en benodigde resources. Een goede router doet veel he dat snap jij net zo goed als ik.

Dit ding ontbeert enorm veel features die duurdere routers wel hebben. Daardoor kan het waarschijnlijk uit, maar het lijkt er dus op dat dit ding al z’n performance in wireless connectivity steekt. Prima voor HTK gebruik, maar als je wat meer wil dan wordt het al lastig.

Zo kun je hem niet direct achter een mediaconverter hangen bij een t-mobile, want geen VLAN support lijkt het.

Dan kun je het ding dus maar voor twee dingen gebruiken. Of achter een bridged ziggo modem of achter een provider router in AP only.

Hier iig alvast een review van het apparaatje:
https://www.expertreviews...574/honor-router-3-review

edit:
Je hebt al een conclusie getrokken zonder iets van het apparaat en de werking te weten.
Dit apparaat is al maanden op de markt he? Dit is ook nog een rebrand van de AX3 van Huawei. Daar is genoeg info over te vinden.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 17 november 2020 11:53]

Je weet toch dat je niet 1:1 het aantal Ghz kan vergelijken? :+

Of denk je dat een Pentium 4 op 3ghz single core net zo snel draait als een Ryzen met enkel 1 core? :Y)
In theorie heb je uiteraard gelijk. Maar het is een makkelijk verwijt zonder te verwijzen naar de exacte chipseries in beide producten. Misschien zijn wel gebouwd op dezelfde architectuur. (edit: typo)

[Reactie gewijzigd door De Fluppe op 17 november 2020 11:21]

Misschien is hier het belangrijkste woord. Er wordt hierboven een aanname gedaan dat die met 100mhz minder langzamer is. Maar dat is gestaafd op 0 bewijs en 0 kennis. Anders dan "ja maar beide dual core, en 100mhz minder"
Maar je weet niet of ze op dezelfde architectuur draaien 8)7 that's the whole point. Daarbij maakt ook software nogal uit of die snelheid efficient gebruikt wordt.

Nog los van het feit dat een dual-core gewoon snel genoeg kan zijn voor de taken die die moet uitvoeren. En dan is het helemaal een non-discussie. Je kan een router bouwen met een Ryzen 16-core CPU. Maar die zal niet boven de 1% usage uitkomen...

Er zijn héél veel factoren die van invloed zijn op snelheid, naast enkel megahertz...

[Reactie gewijzigd door Waah op 17 november 2020 11:21]

Nog los van het feit dat een dual-core gewoon snel genoeg kan zijn voor de taken die die moet uitvoeren.
Dit ben ik met je eens. Echter is de featureset van deze "routers" dusdanig beperkt dat het allemaal wel kan, maar het lijkt er op dat men voornamelijk resources steekt in het stukje wifi en dat de rest heel kaal is uitgevoerd. En dat maakt het weer irritant/ misleidend. Dit is geen router voor tweakers, maar wel leuk voor gewone gebruiker die geen idee heeft wat ie doet en eigenlijk gewoon fatsoenlijke APs nodig heeft.

Derhalve is dit apparaat dan ook voornamelijk bedoeld als AP en niet zozeer als router. het gebrek aan VLAN tagging op WAN geeft dit dan ook al aan. Als vervanger voor een t-mobile of KPN router is dit namelijk noodzakelijk. Zonder VLAN tag settings geen internet.

Uiteraard is het belangrijk om architectuur mee te nemen in CPU vergelijkingen, maar in het verschil tussen deze twee aparte devices is de complete featureset van "router" die er extra bij komt genoeg om het mogelijke verschil in architectuur te kunnen negeren. Voor diezelfde featureset hebben andere partijen namelijk een veelvoud aan resources (alleen al qua ram). Het zal namelijk in alle gevallen de goedkoopst mogelijke oplossing zijn. De wifi specs (met 128 gelijktijdige clients) zijn kompleet niet in lijn met de overige specs en daarmee kun je er wel degelijk vanuit gaan dat het overdreven is en je dat absoluut niet hoeft te verwachten.

Dit zijn geen nieuwe apparaten he. Ze worden al maanden verkocht onder de Huawei AX3 vlag. Voor HTK gebruik is het best oke, maar verwacht geen wonderen als je met meerdere clients hard gas gaat geven. In het discussie forum zijn daar ook al verhalen mee bekend. Ziggo Giganet (gigabit download), maar slechts 600Mbit/s download kunnen halen met wifi6 client: https://gathering.tweaker...message/64566728#64566728

Daarom lijkt het mij erg leuk om die claims eens te valideren met apparatuur die het daadwerkelijk vol dicht kan trekken en dan eens kijken wat er gebeurt. Ik denk namelijk dat je best verassende resultaten gaat zien.


edit:

Ik heb het overigens wel even uitgezocht. De grbeuikte chip is een Hauwei Gigahome chip. Binnen diezelfde lijn valt ook de gigahome 650 wat een 1,4GHz quadcore Cortex A53 is. https://www.huaweicentral.com/kirin-w650-and-gigahome-650/

Binnen deze lijn zijn er dus ook dualcores beschikbaar en daarvan zit er 1 hier in. Dat ding moet dus alles doen. Ubiquiti heeft over het algemeen IIRC MIPS processoren met dedicated hard- en firmware en kan dus uit minder wel degelijk meer halen, want dedicated. Dus is het frapant dat er bepaalde specs worden afgegeven waarvan het nog maar de vraag is of ze daadwerkelijk sustainable zijn, met high througput.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 17 november 2020 12:09]

Dude het is een router geen pc, die 100mhz maakt echt geen ene hol uit voor de prestaties van de router.

Heb je uberhaupt enig idee waar je het over hebt of heb je ooit eens ergens gehoord dat Ubiquity het beste merk is (wat overigens geheel licht aan de toepassing) en daarom denkt dat iedere andere router slecht is. Ubiquity is goed voor het opzetten van een netwerk, voor het gros van het huis/tuin en keukengebruik zijn er betere opties voor minder geld.
Dan is het frapant dat er een soc als dit inzit niet?


Misschien moet je zelf even eens keer goed gaan zitten kijken wat er allemaal gebeurt in dergelijke apparaten voor je dit soort opmerkingen plaatst.
Heb je uberhaupt enig idee waar je het over hebt of heb je ooit eens ergens gehoord dat Ubiquity het beste merk is (wat overigens geheel licht ligt aan de toepassing) en daarom denkt dat iedere andere router slecht is.
Nee het is een router en AP die voor 50 wordt aangeboden. De afgelopen jaren is er vrijwel nooit een apparaat geweest met een dergelijke prijs die het geheel fatsoenlijk deed en de beloofde snelheden kon waarmaken. Heeft niks met "Ubiquiti FTW!1! LOLZ" te maken, maar met realistische verwachtingen mbt prijs/kwaliteit.

Het helpt overigens ook als je het goed schrijft. Ubiquiti is met een I op het eind ;)
Okay je hebt dus gewoon geen enkel idee, misschien dat de volgende keer gewoon niet reageren (überhaupt altijd een goed idee als je geen enkel idee hebt waar je het over hebt).
_/-\o_ haha jij bent grappig. Misschien moet je eerst even kijken naar m’n profiel voor je dit soort dingen roept.

Laten we het erop houden dat ik mn netwerk wel op orde heb.

Maar enlighten me. Vertel maar eens even wat dit apparaatje allemaal met die dualcore proc doet. Dan mag je mij vertellen wat de verhouding featureset/euro doet.

Verwacht namelijk maar niet dat je een volledige router koopt. Dat is dit namelijk absoluut niet.
Dit is een router, dat van Ubiquity is een accesspoint zonder router-functionaliteit.

[Reactie gewijzigd door Gotjee op 17 november 2020 09:08]

Vergeet niet dat het 59 euro was enkele dagen geleden.
Prijs is 79,90 en nu in de aanbieding 49,90 gewoon het linkje in het artikel volgen.
Krijg het maar niet voor elkaar om een degelijk wifi-signaal op zolder te hebben.
Elke poging mislukt en een kabel trekken wordt hem helaas niet.
Heb nu 10 mbit op zolder maar dat is maar 10% van de volledige snelheid, en dat met 5ghz.
5ghz staat bekend om hogere snelheden, maar niet om zijn bereik, dat minder is dan 2.4Ghz.
Waarschijnlijk haal je de afstand naar zolder niet met een enkele router, je zou dan naar een mesh-netwerk moeten kijken, zoals bijvoorbeeld 'KPN superwifi'.
'KPN superwifi'.
Of de niet branded versies van bv TP-Link (Deco) of linksys (Velop). Ben je ook niet van KPN afhankelijk voor firmwareupdates.

Mesh is inderdaad wel de beste oplossing als je geen kabel wil/kan trekken.

[Reactie gewijzigd door sus op 17 november 2020 08:56]

Een goede mesh router met dedicated back channel op elke verdieping zou het moeten doen. Er is helaas geen goedkoop alternatief.

Misschien dat powerline een alternatieve oplossing is maar ik gebruik dit liever niet.
Powerline gebruik ik ook liever niet, maar in de praktijk ben ik daar toch op uitgekomen. Adapters zitten op verschillende groepen, wat niet bepaald helpt voor de werking. Evengoed 120-180mbit. Dat is precies 120-180mbit meer dan ik met WLAN behaal. Mijn eigen conclusie: niet eens zo slecht als je het een kans geeft. Mileage may vary.
Als je 5Ghz op zolder kan krijgen dan moet 2.4Ghz geen probleem zijn en zal hoogstwaarschijnlijk een betere ervaring geven.
Maar 2.4Ghz zou beter door muren heen moeten gaan. Dan kan je meter op 2.4 aangezien die meestal ook verder komt toch? En ik zou echt overwegen om die kabel wel te laten trekken. Heb het ook gedaan voor een bak geld. Maar ik moet zeggen dat ik er toch stiekem heel blij mee ben.
Als je helemaal naar de zolder moet zou ik eerder voor de 2.4GHz band gaan. Wel wat gebruikelijker en misschien wat meer verstoring maar heeft wel meer bereik. de 5GHz band is dan wel snel maar een een vloer of 2 ertussen kan inderdaad wel 90% van je signaal af slaan. 2.4GHZ is juist zo'n drukke band vanwege de doordringendheid. Omdat het signaal van de buren ook gewoon door je hele huis blaast.
De theorie is dat je 450Mbs zou kunnen halen als je naast je router staat op 24.GHz. Nu zorgen andere draadloze netwerken en afstand en objecten voor een ander verhaal.
Maar geef het eens een poging. Wellicht wordt je positief verrast.
Mag ik vragen waarom een kabel trekken geen optie is?
Vraag me af of deze router achter een Ziggo router geplaatst kan worden en of het de signaalsterkte ten goede komt ten opzichte van de Ziggo router. kan iemand dat testen? Of anders doe ik het wel :)
Ik heb de Honor staan achter een Ziggo router. Signaal is veel beter dat dat crappy ding van Ziggo.
Heb Honor 3 nu maandje of 2 draaien en het allemaal behoorlijk stabiel. Nog geen reset nodig geweest.
Ik test deze router wel in mesh opstelling😜

[Reactie gewijzigd door spaansie op 17 november 2020 21:27]

Bedoel je dat de router de Mesh is of heb je meerdere routers die voor Mesh spelen?
ik heb nu 1 router maar de Honor kan ook in mesh-mode volgens de spec.
Ziet er uit als veel marketing geschreeuw en weinig technische wol ... oogt voor geen meter, beroerde website en kan niet eens een manual vinden om te kijken of de configuratie überhaupt te tweaken is naar iets anders dan de gemiddelde router setup. Van mij mag een ander er blij van gaan worden.
Je zal er vast wel WRT op kunnen zetten in de nabije toekomst
Als er zo'n Mediatek chippie in zit ga ik daar niet op wachten, dat duurt wel even.
Ook enig kennis van WiFi nodig?
Nee, ook zonder kennis van WiFi moet ie functioneren.

Maar, je zou eigenlijk een WiFi 6 apparaat moeten hebben om de volledige capaciteit te kunnen gebruiken/testen.

Al staat dat ook niet in de lijst met vereisten.
Nou je zou al je apparaten WiFi 6 moeten hebben wil je de volledige capaciteit benutten.
Tja; dan kun je ook stellen dat je tenminste een 1Gbit internetverbinding nodig hebt; want anders is je internetverbinding alsnog de bottleneck.

Ik ging er even van uit dat je het apparaat ook moest reviewen; maar dat is niet zo.
Om het te installeren waarschijnlijk niet. Wel als je zeker wil zijn het maximaal te kunnen gebruiken. Tenminste op het gebied of je andere apparaten daar geschikt voor zijn en hoe je die kan instellen.
Ik laat deze actie aan me voorbijgaan. Ik heb gelukkig al een prima router gekocht, dus ik ben in de luxe positie om te kunnen twijfelen aan de privacy-aspecten bij Honor-producten.
Ik pas ook voor deze keer
Onlangs niet voor een Amazon deal gegaan van 59 euro via de Pricewatch van de Honor3. Dat komt door de naam denk ik. Ik had zoveel Wi-Fi signaal problemen de voorbije 3 jaar en dat was grotendeels opgelost door van kanaal te veranderen, maar besloot toch om even te wachten op de black friday deals. M'n Orange ISP modem/router loopt tegen zijn limiet aan door verzadiging van routers hier.

Leuke actie! :*)
Dat is toch wel een aantrekkelijke actie, toch maar weer eens een poging wagen.
iedereen fijne dag verder!
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee