Door Tweakers Partners

Maak kans om een slanke, lichte Acer Swift 3-laptop te winnen!

18-11-2020 • 07:55

108 Linkedin

Voor veel mensen is hun laptop zowel het apparaat om op te werken als een multimediasysteem. Met het oog op die combinatie is de Swift 3 met zijn gewicht van 1,2 kilogram, slanke behuizing, lange accuduur en uniek 13,5"-scherm een opvallende verschijning. Tweakers Partners organiseert samen met Acer een giveaway rond deze slanktop en doet een beroep op de creatieve leden van de Tweakers-community.

Acer is een grote naam in de elektronicawereld. De producent van onder andere monitoren, beamers, desktopcomputers en laptops bestaat al ruim vier decennia. De Swift-serie vertegenwoordigt de ultra-dunne reeks binnen het laptopsegment. Met de Swift 3 introduceert Acer een laptop die zowel voor inspanning als ontspanning moet zorgen.

Licht, luxe en een lange accuduur
De meeste Nederlanders werken momenteel thuis en een groot deel ervan doet dat aan de keukentafel. Dat zorgt voor nogal wat uitdagingen. Wanneer andere huisgenoten luidruchtig gaan bellen, de buurman naast je besluit zijn schilderijtjes op te hangen of de kinderen een intense Fornite-sessie hebben, is het fijn als je je binnenshuis snel kunt verplaatsen. De Acer Swift 3, om precies te zijn het SF313-53-50AH-model, heeft een luxe uitstraling. Dankzij zijn compacte formaat, lichte gewicht, lange batterijduur, heldere, grote scherm en vele poorten waarmee je externe apparaten kunt aansluiten, is het een fijne laptop om mee thuis te werken én na het werk mee te ontspannen. Je klapt hem eenvoudig in, steekt hem onder je arm en zet je activiteiten elders voort. Dankzij Intel WiFi 6 ben je verzekerd van goede wifi, zelfs tussen de kampeerspullen en oude fotoboeken op zolder. En als je de oplader niet zo 1, 2, 3 kunt vinden, is er geen reden tot paniek. Met een accuduur van tussen de 12 en 16 uur kun je twee volle werkdagen aan de bak.

Minder randen, meer scherm
Ook noemenswaardig is het scherm van de Acer Swift 3. Onder het motto ‘minder randen, meer beeld’ heeft de laptop een 13,5 inch groot, 3:2, 2256x1504 ips VertiView-scherm. Dat levert meer verticale ruimte dan de gebruikelijke 16:9-panelen. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens het surfen, waarbij je minder hoeft te scrollen en meer informatie tegelijk op je scherm ziet. Ook tijdens het kijken naar films is dit een dikke plus, dankzij de uitstekende helderheid en het contrast.

De Swift 3 is voorzien van Intel EVO-technologie en wordt geleverd met een Intel Core i5-processor, 16GB DDR4X-werkgeheugen en een 512GB PCIe NVMe-ssd. Hij is eenvoudig op een monitor aan te sluiten via HDMI of USB-C.

Zo kun je hem winnen
Wil jij kans maken op de nieuwe Swift 3? Meld je dan aan via onderstaande poll. Je kunt vervolgens meedoen in een speciaal forumtopic. Om deel te nemen aan deze giveaway vraagt Acer aan de Tweakers-community om het volgende in het forumtopic te plaatsen:

1) Laat middels foto's zien hoe jouw thuiswerk-setup er nu uitziet en naar welke 'onmogelijke' plekken in huis je soms noodgedwongen wordt verbannen. Geef daarbij aan welke situatie zich op dat soort momenten voordoet.

2) Leg aan de hand van de specificaties van de Swift 3 uit waarom de laptop voor jou geschikt is om zowel ongestoord te kunnen werken als er na het werk mee te ontspannen.

Met andere woorden: onderbouw op originele wijze de foto en maak kans om de Swift 3 te winnen!

Wil jij kans maken op de Acer Swift 3?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 17 november 2020 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 25 november 2020, alleen via de poll en het forumtopic.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De winnaar krijgt uiterlijk 26 november 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Uit de leukste inzendingen zullen we een winnaar selecteren. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Acer zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

  Edit: ipv dat ad random een winnaar geselecteerd wordt, zullen we uit de leukste inzendingen een winnaar selecteren.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Acer en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (108)

Wijzig sortering
Jammer dat mensen met een vitaal beroep eigenlijk niet mee kunnen doen, zij werken immers niet thuis...

Denk hierbij aan bijvoorbeeld technici van KPN/T-Mobile om jouw internet te repareren, werkplekbeheerders (in de zorg) en pakketbezorgers.
Wat een rare eisen bij punt 1...
Als je dus al een perfecte thuiswerkplek hebt en nooit wordt verbannen naar een andere ruimte, maak je dus al geen kans?

Even stereotyperend: Tweakers zijn alleenstaand, wonen in een huis dat geheel als mancave kan voldoen.
De eisen neigen naar gezinssituaties.
Jammer voor het gros wat dat dus niet heeft?
Tjah, leuk dat je dit zo stereotyperend zegt, maar ik ben zelf gewoon getrouwd, 2 kinderen, eensgezinswoning en eigenlijk gewoon erg burgerlijk ;).
Veel van mijn collega's (allemaal ICT-ers) zitten in dezelfde situatie en ik sta er van te kijken hoeveel van de collega's ik ondertussen op tweakers voorbij zie komen, of waar ik de tweakers website nog wel eens open zie staan.

Tweakers bestaat al erg lang, de nerds die de eerste jaren als tieners hebben mee gemaakt, zijn nu de 40 met gemak gepasseerd en ook zij komen nog steeds regelmatig op tweakers.
Daarnaast is het zo dan een baan in de ICT 30 jaar geleden werd gezien als een nerd-baan, waarbij de systeembeheerder niet gesocialiseerd was en opgesloten zat in een serverruimte waar hij alleen 2-dimensionaal voedsel ontving (pizza, pannenkoek etc) zodat de deur van de serverruimte niet open hoefde.

Een iets modernere kijk op een baan in de ICT is dat je een behoorlijk goed betaalde baan kunt krijgen, met daarnaast ook een aardige baangarantie. Daarnaast wordt er van iedere ICTer verwacht dat ze ook een beetje met de klanten/eindgebruikers kunnen communiceren.
Soft skills worden steeds meer gewaardeerd in de ICt sector. Tel dat allemaal bij elkaar op en je krijgt een intelligent persoon, die sociaal redelijk makkelijk in de omgang is, met een fatsoenlijk salaris en een behoorlijke garantie op continuïteit in baan en salaris.
Als je dan ook nog eens een beetje leuk karakter hebt en er verzorgd uitziet, zullen er toch voldoende mensen van het geslacht waartot jij je aangetrokken voelt in jou geïnteresseerd zijn.

Vooroordelen, zo jammer en vaak aardig achterhaald.
Hier ook dezelfde situatie, alleen de hobbykamer waarin ik vroeger gamede, is nu naar zolder verplaatst. De kinderen hebben wat dat betreft voorrang (wegens school). Vindt het nog wel erg leuk om zelf een pc in elkaar te zetten.
Die alleenstaande tweaker heeft vast wel ergens een berg was liggen. Of kan een foto maken in bed ofzo ;-).
of in de kelder, mits men die heeft natuurlijk :P
Over kelders kun je tegenwoordig beter maar geen grappen meer maken :Y)
Tja door alle reclame (voor tweakers.net) is de helft hier waarschijnlijk nog bij de ouders inwonend, vergis je niet, het is helaas al jaren niet meer voor en door nerds.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 november 2020 08:14]

Zorgmedewerkers die aan het front staan en hoog risico lopen om Corona op te lopen werken niet thuis en maken dus ook geen kans.
joh, niet al te serieus nemen. Dit biedt ook gewoon een leuk inkijkje hoe mensen hun thuiswerkplek hebben ingericht, of wat hun alternatieve locaties in huis zijn.
Ik vind het juist daarom wel een grappige twist aan zo'n actie. En ik denk dat er zoals veel andere reageren genoeg inmiddels wat oudere meer burgelijke tweakers zijn, die deze site al jaren met belangstelling volgen, maar ondertussen een huis vol kids hebben en ook daardoor soms voor thuiswerk dillema's komen te staan.
De foto bovenaan van de jongedame met smartwatch en laptop op de bank is je ontgaan? :) het is 2020, niet 1980.
Leuke actie hoor ... maar wat ik mis is een uitleg/verklaring wat er zal gebeuren met de inzendingen en dan speciaal de winnende foto/situatie?

Eigenlijk een riedeltje als "de inzender blijft eigenaar van foto / inzender stemt wel/niet toe met gebruik van foto in reclame uitingen van Acer en of Tweakers enz. enz.

Ook als er netjes met inzendingen wordt omgegaan dan nog geef je Acer een mooi kant-en-klaar overzicht om te gebruiken in hun reclames (gewoon door de meest geschikte foto's / situaties met eigen materiaal na te doen) zonder dat ze een (duur) PR bureau hoeven in te schakelen.
Aangezien er nergens vermeld staat dat je door de foto in te sturen afstand doet van je rechten of toestemming geeft voor gebruik van jouw foto buiten de verloting/competitie, zullen ze toch jouw toestemming moeten vragen als ze er iets meer mee willen doen.
Wat een leuke prijs! Alleen hetgeen ze vragen gaat behoorlijk ver, je bent gek als je zomaar een foto van je thuiswerkplek opstuurt naar een site.
Idd heel erg jammer van het raakvlak met de privacy. Het zou geen waarde toevoegen een foto van de werkplek.
Ik vind dit soort comments zelf wat jammer, ze vragen gewoon op een ludieke manier mee te doen. Je hoeft het niet te doen, en zou het echt zo erg zijn dan ? Bedoel zet je beeldscherm uit en niemand die iets ziet wat de privacy aantast. En als je de actie / foto's niet wil maken zou je er ook voor kunnen kiezen er niet op in te gaan?
Ik vind dit soort acties zonde van de tijd. Minieme kans om wat te winnen, wel ben je er 20 min mee bezig om na te denken hoe je hun product gebruikt, foto's te maken, na te denken over je winkans, foto / verhaal verbeteren.

Als ik tweakers net zou zijn zou ik deze acties, + de review en stuur het product terug "de beste review waarderen we met een cadeaubon" schrappen. Veel te schraal, je laat je gewoon gebruiken voor marketing.
Ach voor mensen die het leuk vinden is het toch prima. Als je iets hebt gedaan waar je lol van had dan lijkt het me geen verspilde tijd.

Natuurlijk is dit marketing maar het is ook bouwen aan je community als tweakers zijnde. Elkaars werkplekken bekijken en mss nieuwe ideeën opdoen lijkt me best een geschikte activiteit voor community-building.

Als jij t de moeite niet vindt of niet leuk vindt of allebei is dat je goed recht, maar ik vind dat je zulke acties niet zo hoeft af te kraken.
Ik snap waar je vandaan komt, maar als ik je aanbied dat je hier bij mij vandaag 1000 euro kan ophalen als je bij mij tussen 15:00 en 15:15 voor de deur staat in een roze tutu met een lekkere chocoladetaart (dwz afhankelijk van mijn oordeel), vind je dat dan ook een oké aanbod? En dat ik dat aanbod aan nog 200 mensen doe? En dat dan de beste chocoladetaart of meest grappige tutu wint? En dat ik iedereen op de foto zet en die foto's publiceer op mijn website?

Ik ben benieuwd waar de grens ligt, waar ga je van "je gebruikers lastig vallen met een matig aanbod" naar "een redelijke actie"?

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 18 november 2020 11:22]

Je kan alles wel in t absurde trekken (slaat natuurlijk helemaal nergens op, een actie als deze past prima bij een tech site itt jouw voorbeeld) maar zelfs dan hebben jij en de mensen die er lol in hebben jou een chocoladetaart aan te bieden in een tutu mijn zegen zolang het allemaal volwassenen zijn die vrijwillig iets doen waar ze plezier in hebben.

Ik denk alleen dat jouw actie beter op een taartensite ofzo past dan op een site als tweakers en dat een actie met als prijs een laptop en als voorwaarde voor deelname een foto van een werkplek en een verhaaltje over waarom je een laptop wilt prima bij tweakers passen.

Overigens amuseert het mij wel dat we allebei inmiddels meer tijd in het typen van reacties hebben gestoken dan het zou kosten om mee te doen aan de actie...en we kunnen niet eens iets winnen ;)

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 18 november 2020 12:06]

Ik snap dat er iets ludieks zit aan het idee van mannen in een tutu met een roze chocoladetaart, maar ik bedoelde duidelijk te maken, wat is/maakt een leuke actie? En wat niet? Niet alles wat gratis weggegeven wordt heeft waarde (wat de tegenprestatie waard is). Van de week een tegoedbon in de bus gehad voor gratis bijbelsessies en gesprekken met een lokale sekte.

Eerder waren er regelmatig winacties zonder tegenprestatie, of werden er 5 telefoons verloot met als tegenprestatie een eerlijke review. Dat zijn acties die mij positief stemmen. Vroeger kon dat blijkbaar wel? Vanwaar kan dat nu niet meer?

Ik verwacht van tweakers.net dat ze zorgvuldig omgaan met mijn aandacht en hier geen onzin-nieuwsartikelen plaatsen. Ik vind dit een beetje dezelfde categorie.
Eerder waren er regelmatig winacties zonder tegenprestatie, of werden er 5 telefoons verloot met als tegenprestatie een eerlijke review. Dat zijn acties die mij positief stemmen. Vroeger kon dat blijkbaar wel? Vanwaar kan dat nu niet meer?
Die zijn er nog steeds hoor.

In de comments van iedere winactie (ook de voorbeelden die jij noemt) is wel een kritische noot te vinden.
Ik heb ze al in tijden niet gezien. De tijd dat er 5 telefoons verloot werden is echt voorbij.
Als dit soort acties je niet bevallen dan neem je toch niet eens de moeite te reageren. Dus sorry maar wellicht niet overal zout op leggen? Ik vind jou houding echt negatief hierin hoor, wellicht niet wat je wou horen maar wat wel gezegd mag worden.
Ik vind dat je tweakers mag aanspreken als je de content matig vind. Zonde van de tijd vind ik dit, dat ik het alleen al gelezen heb.

Ik ben benieuwd wat je van de strekking van de volgende reactie vind: SpiceWorm in 'plan: Maak kans om een slanke, lichte Acer Swift 3-laptop te wi...
Je hoeft ook niet mee te doen. Simpelweg de optie 'Nee, ik laat deze actie aan mij voorbij gaan' aanklikken.
Echter vind ik het wel geinig om andermans werkplekken eens te zien.
Uiteraard.

Alleen zou het ze wel sieren als ze bij het topic goed uitleggen hoe je de exif data verwijdert (of ze het zelf even doen programmatisch) zodat je niet ook de GPS locatie van je thuiswerkplek op het internet gooit.

Maar inderdaad je hoeft niet mee te doen. Het is natuurlijk wel een apparaat waar je misschien wel iets moeite voor kan doen.
En dat niet eens. Zodra je wel een foto toevoegt, blijft de kans dat je wint nog minimaal en je hebt wel een foto toegevoegd! Privacy = weg ;( want de foto blijft rondspoken op Internet...
Ja, instant destructie van al je privé gegevens door het vertonen van je Bobblehead Baby Yoda poppetje naast je computer....

We kunnen naar mijn idee wel wat minder paranoide doen over cyber hacking en dergelijke. Als Anonymous per se jouw bankrekening wil plunderen lukt ze dat heus wel hoor.
Iemand die duidelijk niets weet van OSINT.

Het gaat er om dat de tegenprestatie niet vrijwillig is, en een impact heeft op de privacy. Dat is alles, en dat is gegronde kritiek. Daarnaast staat het in de kleine lettertjes. Eerst lekker maken dat je iets kunt winnen, om er vervolgens achter te komen dat je dan ook een deel van je privacy op moet geven. En waarvoor? Een kleine kans om te winnen?
Gezien mijn banksaldo is mijn bankrekening waarschijnlijk geeneens de moeite waard om te hacken :)
'We kunnen naar mijn idee wel wat minder paranoide doen over cyber hacking en dergelijke. Als Anonymous per se jouw bankrekening wil plunderen lukt ze dat heus wel hoor.'
Toch vind ik dit ook zo'n dooddoener. Het is goed dat we juist over zaken nadenken waar we zelf tenminste invloed op kunnen hebben, wat het dan ook is.
Ik vind er weinig privacy aan als jij een foto van je werkplek laat zien. Geen locatie, geen gezichten en als je niets gevoeligs op, achter of naast je scherm hebt zie ik niet wat een statische foto nog iets met je privacy te maken heeft.
Precies, dat is mijn gevoel ook. Als je alle privacygevoelige zaken weglaat, dan is er niks mis met het delen van foto's. Je geeft tegenwoordig al zoveel weg, in je Tweakers-account staat ook al allerlei informatie.
Als je maar netjes je GPS tags uit de foto verwijderd :+
Het is en blijft uiteindelijk een marketing stunt. Zij geven iets weg in ruil dat ze nadien kunnen zeggen: we hebben persoon x met deze vreselijke setup voorzien van een nieuwe laptop.
Dit maakt hun verhaal boeiender en menselijker.

Een vriendin van mij heeft onlangs een kinderkamer gewonnen. Ze moest daarvoor ook foto's tonen van de huidige kinderkamer en nadien werd er een interview afgenomen met haar voor op hun website met haar keuze.
Op vlak van marketing is dat een veel krachtiger verhaal dan een acteur die een script zit af te lezen.
De winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Het verhaal en foto zijn dus totaal niet relevant zou je denken, immers als dat mee weegt is het niet meer @ random.
Je hebt gelijk, dit stond niet juist vermeld in de voorwaarden. We hebben dit aangepast en uit de leukste inzendingen zal de winnaar geselecteerd worden.
Maar dan zijn de voorwaarden aangepast terwijl andere mensen al akkoord zijn gegaan met de vorige voorwaarden. Hmm..
Misschien opnemen dat jullie de voorwaarden gedurende de actie eenzijdig mogen aanpassen?
Je hebt gelijk. We zullen het even aanpasse... hee wacht even. 🤔
Als je hier kritisch bent vinden ze dat vaak niet leuk.

Maar dit is toch geen fatsoenlijke "thuiswerk" laptop. Als je vraagt wat ze vragen dan had ik wel een betere laptop verwacht.

Leg aan de hand van de specificaties van de Swift 3 uit waarom de laptop voor jou geschikt is om zowel ongestoord te kunnen werken als er na het werk mee te ontspannen.

Tja ik weet niet wat voor antwoord mensen hier op geven, maar een goed antwoord kan je hier bijna niet op geven. Een klein scherm, een matige processor (behalve als je alleen office achtige applicties gebruikt). weinig werkgeheugen. Heel weinig opslag.

Nou ja om te ontspannen, een beetje webbrouwsen op de bank. Dat is eigenlijk het enige wat je kan doen. (overigens is dat ook het enige waar ik de laptop sowieso voor zou gebruiken).
Klopt, om deze reden ga ik hem ook voorbij laten gaan. "Thuiswerken" betekent met 2 externe schermen en een aantal IDE's tegelijkertijd werken, dat gaat dit beestje rap door zijn knieën doen gaan. Dat neemt niet weg dat iemand met deze eisen wel een objectieve review kan schrijven.
Als je uit gaat van een populariteitswedstrijd om "wie verzint het leukste tekstje om de laptop te winnen" wordt de kans op een objectieve al kleiner en hou je mensen over die graag wat verzinnen om toch maar de laptop te pakken te krijgen. En dat vindt Acer / tweakers natuurlijk wel leuk.
Heb je de specificaties van de laptop bekeken?
pricewatch: Acer Swift 3 SF313-53-50AH

- Intel Core i5
- 16 gigabyte geheugen
- meer dan full hd resolutie

Dat is voor gewoon vergelijkbaar met waar ik momenteel op werk ( ook 16 gigabyte geheugen, en een i7-5600) en dat is echt wel voldoende voor twee IDE's tegelijk open met daarbij nog docker, google chrome, en een mongoDB.

Er zit maar 1 hdmi poort op, maar met usb 3.2 type-c kan je er ook gewoon een dockingstation bij gebruiken om de twee schermen aan te sturen lijtk mij.

Dan ben ik wel benieuwd welke eisen jij aan een thuiswerklaptop stelt.


Persoonlijk laat ik deze actie ook aan mij voorbij gaan, werk en Acer gaan voor mij niet samen. Voor een werklaptop moet je betrouwbaarheid hebben, en met ervaringen uit het verleden vind ik Acer daardoor niet geschikt als een werklaptop.
Misschien was mijn reactie inderdaad iets te snel geplaatst. Uiteindelijk heeft de laptop qua CPU-prestaties ongeveer 3/4e van wat mijn huidige macbook pro 16 inch heeft (i7 9750H). Dat valt idd goed mee, maar het is wel een redelijk verschil. Zeker het aantal threads dat lager ligt zal wel verschil geven tijdens compileren. Met 1 HDMI en 1 USB-C poort kan je idd wel twee schermen aan de praat krijgen.
Herkenbaar hoor, meehuilen kan altijd maar een kritische kanttekening plaatsen moet altijd kunnen.
Het ene werk is het andere niet en als je ontspanning uit Netflix bestaat ipv gamen is dit best een leuk apparaat.

Zou voor mij ook niet geschikt zijn om op te werken maar ik denk dat er zeker nu hele volksstammen zijn die hun thuiswerk hier uitstekend op kunnen doen.
We zitten hier wel op tweakers. Je mag dan toch minstens een beetje gaming verwachten en een beetje meer dan gemiddelde workloads.
Tweakers is in 2020 echt niet alleen meer voor de gamers en de casemodders en de mensen die zelf lekker gaan knutselen en in de IT werken heb ik t idee.

Ergens best jammer want dat was een heel leuke tijd op deze site maar ik snap dat er ook geld verdiend moet worden om de site draaiende te houden.
Tweakers is in 2020 echt niet alleen meer voor de gamers en de casemodders en de mensen die zelf lekker gaan knutselen en in de IT werken heb ik t idee.
Dat is het ook nooit geweest. Tenzij ze helemaal in het begin bezoekers pas toelieten nadat ze een paar dagen met cameras gevolgd waren om zeker te zijn dat ze wel echte gamers/casemodders/knutselaars/ITers waren en niet gewoon mensen met interesse op het gebied van IT nieuwtjes.

Toen er meer casemodden kwam klaagden mensen dat dat niet echt tweaken was.Toen er meer generiek computer nieuws kwam (over kant en klare laptops en OS versies en zo) klaagden mensen dat het niet meer over het echte knutselen ging. Toen er meer game nieuws langs kwam waren er mensen die klaagden dat het niet meer over techniek of knutselen ging. Nu laten ze zelfs Apple nieuws op de site toe, waar een echte Tweaker natuurlijk nog niet dood mee gevonden zou willen worden :P

Zelfs de ultieme tweaker/casemodder/knutselaar die regelmatig zware games speelt kan een baan hebben als bijvoorbeeld redacteur voor Tweakers.net. En wanneer die dan op de bank zit om een artikel te tikken denk ik dat ze liever een lichte laptop hebben dan een Gaminglaptop van 50 kilo waarbij wanneer je het ding aanzet medewerkers van Schiphol de politie bellen wegens geluidsoverlast.
Tja ik weet niet wat voor antwoord mensen hier op geven, maar een goed antwoord kan je hier bijna niet op geven. Een klein scherm, een matige processor (behalve als je alleen office achtige applicties gebruikt). weinig werkgeheugen. Heel weinig opslag.

Nou ja om te ontspannen, een beetje webbrouwsen op de bank. Dat is eigenlijk het enige wat je kan doen. (overigens is dat ook het enige waar ik de laptop sowieso voor zou gebruiken).
Wat voor werk doe jij dan? Een i7 met 16 Gb ram, en 512 Gb SDD kunnen de meeste mensen prima hun werk op doen, ook de meeste Tweakers wel. Enigste waar je een punt hebt, is het kleine scherm, maar de meeste die dat te klein vinden hebben voor het echte werk wel een monitor staan.

Voor een beetje browsen op de bank is dit een zware overkill laptop, maar ja misschien ben jij wel gewend aan hoge standaarden voor van alles en doe jij je boodschappen bijv. in een Rolls?
En daarbij werken de meesten gewoon remote, daarbij heb je echt geen supercomputer nodig. De meeste rekenkracht komt uit het datacenter van je bedrijf. En qua gaming kun je ook wel redelijk wat spelen op een Nvidia MX350 (alhoewel je niet zo competitief zal zijn).
Op zich zou dit voldoen als thuiswerklaptop voor mij: ons bedrijf zit volledig in een Citrix / Azure omgeving. Dan voldoet alles dat een stabiele internetverbinding heeft :)

Aan de andere kant: ik heb nu spullen van de baas. Die geef ik ook niet op. En met mij velen denk ik?
Bij mij is het gewoon een bureau van ikea en dat is het niets bijzonders dus dat scheelt.
Ja, haakte ik ook gelijk op af.
Jammer dat er mensen zijn die vinden dat je dit niet mag zeggen. Dit is toch net zo goed waardevolle feedback voor een marketing afdeling. Als je geen eerlijke mening mag geven krijg je de zelfde werking als bij productreviews van webshops waar vaak alleen de ontevreden klanten iets van zich laten horen.

Ik maak er verder geen punt van, doe niet mee, success gewenst aan diegenen die dat wel willen.
Veel reacties over privacy van foto's alweer. Je kunt toch zelf kiezen wat er wel of niet op de foto staat...?
Ja, dat klopt. Alleen het gaat om het punt dat ze juist om een foto vragen. Zodra ze dat doen gaan bij mij de alarmbelletjes rinkelen. Niemand hoeft te zien wat voor rotzooi mijn plek is :+

Edit: deze laat ik dus skippen...

[Reactie gewijzigd door Vliegenier04 op 18 november 2020 08:54]

Ik zie nog steeds het probleem niet. Maar ik zal wel niet te veel zeggen anders wordt het toch weggestemd.
Wie is er hier een tweaker - en heeft geen goede werkplek of computer(s)? Dan zit je toch echt in een verkeerde community te vissen lijkt mij?

Even daar gelaten dat sommige misschien ruimte gebrek hebben. Maar dan nog verzien je creatieve oplossingen om je hobby met IT en gadgets te kunnen uitoefenen of niet dan?
Ik denk dat je je daar nog flink op verkijkt. Staar je niet blind op je eigen referentiekader en/of woon/werk situatie. Wij Tweakers zijn ook maar mensen (ja echt!!) , met een gezin en/of kinderen.
Ik kan het mij in ieder geval niet perimiteren om elk jaar een nieuwe PC te bouwen.

Er zijn in de afgelopen maanden zoveel extra mobiele werkplekken verkocht dat het ook in veel huishoudens onmogelijk is om 2 thuiswerkenden in 1 ruimte te proppen.
Vanuit mijn positie, alleenstaande ouder met 2 kinderen is dat geen probleem. Ik kan gewoon in mijn kantoor gaan zitten en mijn kinderen weten, dat als papa aan het werk is, dat ze eerst even moeten kloppen voordat ze binnen komen stormen. Maar zowel binnen mijn werk (collega's) als bij kennissen of contacten gaat dan lang allemaal niet zo vanzelfsprekend.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 18 november 2020 09:32]

Je baas zorgt toch voor de pc? Stoelen konden we ook meekrijgen van het werk, maar dat had ik allemaal al.

Ik zie bij collega's wel vreemde situaties dat ze moeten werken aan de keukentafel. Maar ik werte voor Corona ook al het meeste vanuit huis en heb gewoon een kantoortje ingericht.

[Reactie gewijzigd door Marzman op 18 november 2020 10:26]

Ik heb een laptop van de zaak, maar ik vind persoonlijk mijn prive desktop met daarop 1x 34 en 1x 24 inch toch lekkerder werken en zitten in combinatie met de bureaustoel die ik heb staan boven.
Of ik nu met 2FA inlog op onze Citrix published apps via de laptop of via mijn desktop, dat maakt niet uit. Bellen doen we via VOIP. Om voor elke keer alles om te bouwen ben ik te lui voor en die luxe heb ik nu eenmaal, maar mijn opmerking op Ceaneye geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Ik heb een tijd terug een MS Teams sessie gedaan met iemand die in de kamer van haar kinderen zat te werken, op een kinderkrukje onder de hoogslaper van haar dochter. :+
Beetje vreemd inderdaad. Ik zou 'm heel goed kunnen gebruiken, de oude is echt aan vervanging toe maar het gaat me te ver om foto's te gaan plaatsen. Dat is toch echt privé. Spijtig.
Hoezo echt privé? Een foto van een werkplek en je haalt alle eventueel privacygevoelige info even weg...
Een stoel en bureau en wat eventuele snuisterijen, ik snap gewoon niet waar sommige mensen moeilijk over doen.
Ik heb er gewoon geen zin in, dus doe ik daarom niet mee.
Aangezien ik een mooie thuiswerkplek heb op de eerst verdieping val ik helaas niet binnen de actievoorwaarden/doelgroep. Daarnaast gaat mijn werkgever denk ik niet blij zijn met het openbaar posten van een foto van mijn werkplek.

Voor mij dus niet van toepassing helaas, succes aan de deelnemers gewenst!
Daarnaast gaat mijn werkgever denk ik niet blij zijn met het openbaar posten van een foto van mijn werkplek.
Hoezo gaat jouw werkgever niet blij zijn van een foto van jouw werkplek? Als daar iets op te zien kan zijn waar hij/zij niet blij van wordt, dan is dat sowieso een issue. Los of je er een foto van maakt of niet.

Of heb jij je wachtwoorden nog op briefjes aan je scherm hangen of zo? :+
Nee, dat niet. Maar het is bij ons op kantoor ook verboden om foto's te maken, dus neem ik maar even aan dat het ook niet op prijs gesteld zou worden als ik mijn werkplek fotografeer nu die zich even niet binnen de muren van het kantoorgebouw bevind. Verder is er namelijk niet echt een verschil tussen de 2 werkplekken.

Waarom is het sowieso een issue als een werkgever liever niet heeft dat er foto's van werkplekken openbaar verspreid worden? Bedrijfsspionage is echt een ding, en soms is op dergelijke foto's toch meer informatie te zien dan je in eerste instantie zou denken.
Zoals anderen al aangeven, rare vereisten. At random selectie, maar jouw inzending moet wel een foto bevatten met toelichting? Daarnaast, wat is de relatie tussen een thuiswerkplek en een 13 inch ultralight laptop? Er zullen vast mensen op een dergelijke laptop thuiswerken, maar de meesten zullen een dergelijke machine juist gebruiken voor onderweg (naar school, kantoor, een klant).
Dus nee ik doe dit keer niet mee, op deze manier laat ik een dergelijke winactie aan mij voorbij gaan.
Is al aangepast in het artikel, geen at random selectie meer.
In tegenstelling tot een aantal jaar geleden vind ik Acer toch best wel vooruit gegaan. Ze zien en voelen een stuk robuuster want vooral de behuizing was een ramp in mijn ogen. Hardware was in mijn ogen altijd wel prima voor de prijs dat je er voor betaalde.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee