Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Stem voor de EHA Community Awards en maak kans op een 55"-120Hz-gamemonitor

14-10-2020 • 09:30

89 Linkedin

Als onderdeel van onze nieuwe koers zijn we aangesloten bij de European Hardware Association, een verbond van technologiewebsites uit heel Europa. De EHA organiseert elk jaar de Community Awards, waarbij techliefhebbers uit heel Europa op hun favoriete hardware stemmen.

De EHA bestaat uit KitGuru, io-Tech, PurePC, Lab501, Geeknetic, Hardware Upgrade, HardwareLuxx en CowCotLand. Hardware Info was ook lange tijd lid, maar sinds we de redacties hebben samengevoegd en we ons met Tweakers weer meer op componenten richten, vonden we het logischer dat lidmaatschap over te dragen.

Ons eerste wapenfeit als onderdeel van deze mooie club bestaat uit de European Community Awards, die dit jaar voor de vijfde keer worden georganiseerd. Ook dit jaar vraagt de EHA weer waar jullie voorkeur ligt in meer dan dertig verschillende productcategorieën. In totaal worden de Awards via de EHA-sites gevoed met input van gebruikers uit maar liefst tien Europese landen, waaronder Nederland en België. Daardoor kunnen we een uniek beeld krijgen van welke merken, producten en technologieën in het afgelopen jaar het populairst bleken.

Het staat je vrij in alle categorieën je stem uit te brengen, maar dat hoeft niet per se. Heb je bij een bepaalde vraag geen duidelijke mening, sla hem dan gewoon over. Met één ingevulde categorie zijn we net zo blij als met een volledig ingevuld formulier.

Onder alle deelnemers verloten we een knaller van een prijs: een 55"-Philips Momentum-gamemonitor. Dit VA-scherm is helemaal toegespitst op high-end gaming, met een lage inputlag en ondersteuning voor 4k-beelden op 120Hz, G-Sync en FreeSync Premium Pro, en hdr1000.

Voorwaarden en 'kleine letters'

 • Stemmen kan tot en met 25 oktober 23:59 uur.
 • Op 4 november worden de winnaars van de Awards bekendgemaakt.
 • Om kans te maken op de prijs moet je een e-mailadres achterlaten. Dit wordt alleen hiervoor gebruikt. Na de trekking worden alle e-mailadressen verwijderd.
 • De pan-Europese prijsvraag wordt georganiseerd door Parsec Media S.L, de uitgever van EHA-website Geeknetic.es.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (89)

89
88
76
3
0
8
Wijzig sortering
Gaat dit de Tweakers Awards vervangen?
Lijkt mij namelijk apart om twee 'zelfde' verkiezingen te houden met dezelfde gebruikers groep in een zelfde periode.

De Tweakers Awards zijn weliswaar in het nieuwe jaar gegeven, maar het stemmen gebeurd meestal eind van het jaar. Wat dus maar 3-4 weken na uitslag van deze Awards is.
Ik hoop het niet. De EHA Community Awards zijn zo te zien puur hardware (it's in the name :P), terwijl de Tweakers Awards ook non-hardware categorieën bevatten. Denk aan smarthomeplatform (kan ook software zijn), providers, webwinkels, games, etc. Persoonlijk vindt ik juist een aantal van de non-hardware categorieën interessant.
Dit niet bedoeld als vervanging van de Tweakers Awards. Wel zijn we op dit moment aan het kijken naar hoe we de Tweakers Awards volgend jaar willen inrichten. Dit ging normaal gepaard met een fysiek evenement, maar dat zal er in februari (wanneer we ze gebruikelijk houden) nog niet inzitten. Verwacht de Tweakers Awards dus later het jaar dan gebruikelijk.
Populairiteitsverkiezing - iedereen even stemmen op het merk dat je afgelopen jaar gekocht hebt want stel je voor dat een andere aankoop beter was geweest... :)
ja, het zijn community awards. Dat is dus vrij duidelijk een populariteitsverkiezing. Wat is je punt precies?

[Reactie gewijzigd door unilythe op 14 oktober 2020 09:38]

Ze adverteren het als "deciding the ‘Best of the Best’ in the technology sector" - als ze vervolgens de resultaten publiceren staat er altijd "BEST CPU COOLER" "BEST HARD DRIVES", en elke keer winnen de producten met de grootste afzet.

Zo'n award zou gewoon niet door de community moeten worden gekozen, tenzij ze de community uitnodigen om dagen lang alles uit te proberen en de beste te kiezen
Tsja als ze niet het beste zijn zullen ze waarschijnlijk ook niet het meest verkocht worden. Dus verkoop je er veel van dan zal het product ook wel goed zijn.

Vergelijk het met de Tweaker awards waar Ziggo altijd wint, iedereen begint hier altijd te roepen dat Ziggo waardeloos is. Maar vergeten vaak dat het de beste optie is voor mensen die geen glasvezel hebben (en dat zijn er nog al wat).
Je hebt natuurlijk twee verschillende soorten "beste producten", beste koop, en beste product.

Vaak is het beste verkochte product het product wat prijstechnisch het beste is, en dus niet persé het "beste" product. vaak zal in dit soort verkiezingen het product winnen wat "beste koop" is, en dus niet het "beste product"
Je hebt natuurlijk twee verschillende soorten "beste producten", beste koop, en beste product.

Vaak is het beste verkochte product het product wat prijstechnisch het beste is, en dus niet persé het "beste" product. vaak zal in dit soort verkiezingen het product winnen wat "beste koop" is, en dus niet het "beste product"
Klopt helemaal, iets kan veel beter zijn qua specs. Maar als een ander product iets minder goed is en een betere prijs heeft en daardoor meer verkocht word kan je dat product ook zien als een beter product omdat het totaal plaatje beter is.
Punt is dat je heel veel steekproef is 1 gaat krijgen. Ik heb maar 1 internet aansluiting, ik kan dus eigenlijk helemaal niets zeggen over wat andere providers doen. Ik heb dit jaar 1 monitor gekocht, maar ik kan dus eigenlijk helemaal niets zeggen of dit "de beste monitor" is. Enzovoorts.
Vaak lezen mensen in wat voor internet provider of scherm ze kopen, dus hetgene wat ze halen is voor hun het beste product en daar stemmen ze dan ook voor. Dat er een ander product veel meer kan maakt dan niet uit want mogelijk is de prijs te hoog of alleen maar beschikbaar in andere landen.
De context is toch nog steeds dat het community awards zijn. Het is de mening van de community dat het de "Best CPU cooler" is. Iedereen die de awards leest ziet ook dat het de "community awards" zijn.

Je maakt een probleem van niets.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 14 oktober 2020 10:21]

Ga jij nu beweren dat wat jij koopt volgens jouw niet de beste koop was die je kon maken?
Maar niet het beste dat er is (de vraag die gesteld wordt)
Ik kies lang niet altijd voor het beste. Het is ook niet per definitie zo dat het beste product de grootste afzet heeft.
Als ik de beste koptelefoon wil, dan moet ik dik € 1000 uitgeven. Als ik wat water bij de wijn doe en ik wil die koptelefoon ook gebruiken als ik niet achter mijn bureau zit, dan kies ik niet meer voor de beste, maar voor "goed" voor de omstandigheden waarbij ik het wil gebruiken en binnen mijn budget. Dan kan ik voor minder dan de helft van dat bedrag ook iets heel goeds vinden.
Dat ben ik niet met je eens, mensen hebben nu eenmaal andere prioriteiten. Wie zijn wij om voor die mensen te bepalen welke prioriteiten uiteindelijk voor hun belangrijk zijn. Dat wat misschien technologisch een interessante vooruitgang lijkt hoeft in de praktijk lang niet zo interessant te zijn.

Awards dienen juist door een grote groep gekozen te worden, om zoveel mogelijk meningen en prioriteiten te passeren. Niets voor niets is er zoveel commentaar op awards waarbij er maar een kleine (niet gemêleerd) groep de prijzen bepalen. Een award is nu eenmaal en populariteit prijs, dat het producten zijn in de technology sector dekt uiteindelijk de lading toch al?

Veel mensen kiezen niet alleen voor het beste product, maar het product met de beste prijs/kwaliteit. Wat uiteindelijk ook het belangrijkste is want iedereen kan uiteindelijk een inferieur product ontwikkelen, maar als de prijs 4 keer zo hoog ligt dan de concurrentie en maar weinig meerwaarde bied dan behoort zo'n product niet te winnen!

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 14 oktober 2020 11:20]

Voor een gemiddelde consument is een populariteitsverkiezing op een site als Tweakers gewoon een goede richtlijn.

Ja, mensen stemmen vaak op het merk dat ze kennen. Maar dat is het punt! Kijk eens hier: 65% van alle Tweakers gaat voor QNAP!
Ik ga toch voor synology :9
Ik snap je punt maar ik vind het een beetje scheef.

Stel dat ik een Logitech toetsenbord heb gekocht en ik ben er niet tevreden mee kan ik niet invullen dat Corsair beter was geweest want dat weet ik gewoon niet.

Jouw punt gaat alleen op als je ook daadwerkelijk recente ervaring heb met andere producten binnen dezelfde categorie.

Edit: spelling

[Reactie gewijzigd door max1 op 14 oktober 2020 09:38]

Je kan toch ook "overig" selecteren en dan nuanceren.
Ik denk dat je nuance bij de toelichting niet wordt meegenomen, wanneer duizenden en duizenden van die ingevulde forms worden geprocessed...
Dan laat je die vraag open, je hoeft niet te antwoorden op elke vraag.
Als tweaker heb je toch alles uitgezocht en doorgelezen om de keuze te maken om dit product te kopen, dan is het toch per definitie voor jouw de beste aankoop? Een 3080 kan prima 'de beste' zijn, maar is simpel niet beschikbaar, hoe zou die dan beter zijn voor iets wat simpel niet te koop is?

Beter is namelijk niet altijd 'raw power', maar kan prima 'best bang for your bucks' zijn, of beter in lijn met jouw overige hardware (bottlenecker).
Hahah, "als Tweaker heb je toch...".
Nee, de gemiddelde Tweaker doet dit niet. Veel Tweakers houden er van om te doen alsof de bezoekers van deze site bijzonder zijn. Tweakers is niet zo'n selecte/elite club als je denkt dat het is.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 14 oktober 2020 10:23]

Als een andere beter was geweest, dan had ik die toch gekocht :?
Niet iedereen heeft een onbeperkt budget om altijd het beste product op de markt te kopen.

Zo heb ik een Kingston A2000 1TB gekocht voor ongeveer 100 euro.
Ik weet dat de Samsung 980 Pro 1TB beter is, maar die kost dan 220 euro, en zoveel wil ik gewoon niet uitgeven voor 1 terrabyte.
De A2000 was voor mij al een uitstekende upgrade met een voor mij goede prijs/kwaliteit verhouding, maar dat maakt het niet tot een betere SSD, ik ben in dit geval dus niet voor de betere van de twee gegaan.
Grootste fout is dat er niet, weet ik niet bij zit.

Een game bureaustoel. Tja echt hoor boeie (voor mij) dus wat ik daar ook invul klopt niet.
Staat aangegeven in het artikel dat je vragen leeg mag laten.
Het staat je vrij in alle categorieën je stem uit te brengen, maar dat hoeft niet per se. Heb je bij een bepaalde vraag geen duidelijke mening, sla hem dan gewoon over.
Maar hoe weet je of die andere aankoop beter is geweest dan je huidige aankoop? Die kies je niet voor niks natuurlijk. :P
Helaas heb ik die post te laat gelezen en dus helaas niet precies gestemd op wat ik gekocht heb.

In de praktijk heb ik inderdaad gestemd op merken, die ik heb. Ik koop meestal niet zonder zo goed mogelijk vooronderzoek en ben doorgaans daardoor niet ontevreden met aankopen. Maar ja ik heb helaas net even geen hele reeks aan GTX3080 kaarten van verschillende fabrikanten om te vergelijken. Ook vele andere stukken hardware (wie heeft een heel setje VR-producten?) ga je moeilijk side-by-side vergelijken.

Tegelijkertijd in de kennissen kring heb ik ook best wel andere stukken hardware zitten, waar ik dan genoeg over denk te weten om toch een mening over te vormen. Soms beter, soms minder.

En daarnaast wat is beste? AVM's mesh werkt bijvoorbeeld best mooi bij iemand waar ik dat heb ingeregeld en sinds die tijd zijn de wifi-problemen daar in dat huis weg. En ook Ubiquiti ben ik over te spreken, net als vele Tweakers. Mijn router hier komt echter uit de OPNSense/PFSense. Alle drie zou ik afhankelijk van de situatie best als beste kunnen zien.

Iedereen heeft een mening en hoe die gevormd is, zal niemand weten.

[Reactie gewijzigd door Groentjuh op 14 oktober 2020 10:02]

Nee zeker niet! Ik heb een AOC gekocht aan de hand van de goede reviews... achteraf gezien spijt van dat ik hem niet heb terug gestuurd. Voor mij de volgende ronde waarschijnlijk weer een Iiyama, HP of Dell.
Vervelend he? Dat de massa een andere mening dan jouw heeft. Wel lekker om iedereen over een kam te scheren zodat jeje beter gaat voelen.
Zo doen de meesten dat wel, en ik heb het proberen te vermijden toen ik de survey zojuist invulde. (Niet helemaal gelukt)

Ik vind het met nog 2,5 maanden te gaan in het jaar en de AMD RDNA2 launch voor de deur een lastig verhaal. De 30-serie launch van Nvidia ervaar ik als underwhelming, ondanks de hype en ik ben nu benieuwder dan ooit naar het AMD aanbod, die zouden best eens een grotere stap kunnen zetten dan ik een paar weken geleden had gedacht.

Is er overigens nog iemand van plan om een Intel systeem te bouwen op dit moment? Want ze beginnen echt te verzuipen naar mijn idee. Zen blijkt een voltreffer te zijn voor AMD en de Lakes van Intel lijken echt op te drogen.

Qua CPU AIO- en luchtkoeling heb ik dit jaar een aantal testjes gedaan... en ik blijf lekker bij mijn Noctua. De rest heb ik niet zo veel. Gelukkig hoefde ik geen laatste plaatsen aan te duiden. Want die waren er wel een aantal uitgekomen.
IKR maar die monitor zou ik best willen hebben :+
Ik vind dit soort dingen altijd zo raar.

De vraag:
5. Welk merk heeft in 2020 de beste videokaarten​​?
ASrock, Asus, EVGA, Gainward, Gigabyte, Inno3D, KFA2, MSI, Palit, PNY, PowerColor, Sapphire, XFX, Zotac.
Hoe kan ik dat beantwoorden? Alleen de hardware journalisten van hardwareinfo of tweakers kunnen dat beantwoorden.
Maar ze vragen jouw mening, als je het niet weet of kan beantwoorden laat je het leeg :)
Je kunt ook een mening hebben op basis van onderzoek in de vorm van het lezen van veel reviews en gebruikerservaringen op forums en zo... En er staat expliciet bij dat je niet alle vragen in hoeft te vullen.
Alsnog zal het resultaat vooral tonen wie de beste naam heeft bij het publiek, niet per se wie ook de beste is. Maar het betekent niet dat we er helemaal niks over kunnen zeggen.
Jij dus ook aan de hand van die reviews kan je toch alles naast elkaar zetten en dan kijkrn wat voor jou het beste is.
Dat is ook lastig, maar je hoeft ook niet te antwoorden.
Ik heb veel vragen, waaronder deze dan ook niet ingevuld.

Bovendien is BESTE ook maar objectief, een Ryzen 7 is beter dan een Ryzen 5, maar misschien is voor jouw doeleinden een Ryzen 3 de beste, vanwege de prijs/kwaliteit verhouding.

Gewoon op gevoel invullen, dan komt het wel goed :+

Wat betreft de prijs; leuk ding! die zou ik goed kunnen gebruiken als televisie, aangezien ik toch altijd via de Apple TV + NLziet kijk heb ik geen TV tuner nodig. Alleen jammer dat er geen HDMI 2.1 op zit maar "slechts" 2.0. 4K op 120hz moet dus sowieso via de Displayport. Oplossing voor de PS5 is dan om een hdmi naar DP1.4 kabel te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 14 oktober 2020 09:59]

Dat is ook lastig, maar je hoeft ook niet te antwoorden.
Ik heb veel vragen, waaronder deze dan ook niet ingevuld.
Ik zou me dan afvragen wat dit doet met je kans om te winnen. Voor 99% van de mensen die deze vragenlijst invult gaat het toch echt om die (extreem kleine) kans dat je de hoofdprijs wint, maar als je niks in hoeft te vullen kun je dus gewoon alles leeg laten?
Deels mee oneens. Nee, ik heb ze niet allemaal gekocht of geprobeerd, maar mijn enthousiasme voor de Asus Radeon 5700 kaart was na 3 weken ernstig verdwenen doordat problemen met de drivers gamen echt onmogelijk maakten voor me. Even los van de schuldvraag zal ik zeker niet voor Asus kiezen in deze. Ja, elke fabrikant had gedoe met die nieuwe chip maar Asus heeft mijn vertrouwen in hun naam beschadigd door dit te willen verkopen ook al waren de problemen bekend. Naar verluid zijn alle problemen nu verholpen maar inmiddels ben ik tevreden met een MSI 2070 Super ook al was die veel duurder.
Nog beter; 2020 is nog niet voorbij dus je KAN hem geeneens beantwoorden; dat kan je alleen in 2021. :)
Zou wel fijn zijn als bij sommige opties je de keuze krijgt om niets te selecteren. Ik weet namelijk helemaal niets van waterkoeling, daar heb ik 0 ervaring mee. Net zo goed als dat ik geen interesse heb in PC kasten, ik gebruik nog dezelfde kast als ten tijde van Vista en ik heb geen idee welk merk het is.
Die kun je gewoon overslaan is ook de bedoeling. Ik heb ook lang niet alles ingevuld.
Ah, overheen gekeken. Maar inderdaad overslaan is een optie.
Bij de vraag bij de beste nieuwe technologie van 2020 liep ik toch echt even vast.. er heeft blijkbaar niets indruk op mij gemaakt dit jaar (vond covid geen gepast antwoord)
Dat kan natuurlijk ook en ik kn je geen ongelijk geven. De tijd van echte innovaties lijkt al weer even achter ons te liggen al hoop ik dat we 1 van de volgende jaren nog eens een wauw ervaringen krijgen bij een nieuw product.
Het probleem is dat de AMD-videokaarten eind deze maand pas geannounced worden waardoor deze poll meteen outdated is op het gebied van GPU's.
Inderdaad, die vraag heb ik daarom ook beantwoordt dat Nvidia hele mooie producten heeft uitgebracht in 2020, maar dat AMD bezig is en daardoor snel binnenkort de mogelijk 'Beste' al snel zou kunnen gaan veranderen.
Jammer dat je overal op moet stemmen. Er zijn categorien waar ik prima een keus kan maken, omdat ik daar recent zelf iets heb gekocht, of in ieder geval op de hoogte ben van de keuze. Maar over bijv. gaming headsets heb ik geen idee. Beetje weggegooide survey zo...
Je hoeft juist niet overal op te stemmen? Ik heb geen gaming headset, dus heb die vraag gewoon leeg gelaten.
Ja totdat je dus, perongeluk danwel omdat je toch geen keuze kunt maken, iets hebt aangeklikt. Er is geen manier om de knop weer te deselecteren.
Dat moet niet, staat zelfs aangegeven door tweakers..
Het staat je vrij in alle categorieën je stem uit te brengen, maar dat hoeft niet per se. Heb je bij een bepaalde vraag geen duidelijke mening, sla hem dan gewoon over. Met één ingevulde categorie zijn we net zo blij als met een volledig ingevuld formulier.

Lezen is een kunst :+
Nee hoeft niet, vragen die je niet weet kan je overslaan. Als je perse wat wilt invullen, doe je eventueel op 'Anders' invullen dat je het niet weet of een andere uitleg wat je in de plaats had willen doen.

[Reactie gewijzigd door TweetCu op 14 oktober 2020 13:49]

Wie ben ik om aan te geven wat het beste is? Dit klinkt meer als welke merken populair zijn. Gezien mijn totale gebrek aan kennis over hardware sla ik deze maar even over.
Done. Wat een werk. ;) Heb wel geprobeerd om bijvoorbeeld op AMD te stemmen, omdat ik op dit moment een AMD zou kopen, ook al heeft mijn pc een (toen uitstekende) Intel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee