Door Tweakers Partners

Check, Choose & Win: Discussieer mee en maak kans op een externe consoleschijf

12-10-2020 • 08:00

235 Linkedin

Bij het concept Check, Choose & Win verlangen Tweakers Partners een actieve bijdrage van de community. Geef je ongezouten mening en wellicht levert het zelfs een fraai product op. Wie meer opslagruimte voor een PlayStation 4 of Xbox One nodig heeft, sluit een externe harde schijf aan. Maar welke precies? Dat is de vraag die we jou stellen. Meng je in de discussie en maak kans op een nieuwe externe schijf voor jouw gameconsole!

Fabrikanten brengen externe schijven op de markt die speciaal zijn bedoeld voor externe koppeling met een gameconsole. De vormgeving van deze producten sluit vaak naadloos aan bij een PlayStation 4 of Xbox One. Daarnaast bieden ze voldoende ruimte om tientallen complete games op te slaan. MediaMarkt en Seagate slaan de handen ineen en willen van de Tweakers-community weten welke harde schijf de voorkeur geniet. Meld je aan en geef je stem aan één van de vijf deelnemende producten.

Schijven voor PlayStation 4

De Seagate PS4 Game Drive biedt 2TB of 4TB opslagruimte en is voorzien van een USB3.0-poort. In de behuizing bevindt zich een 2,5 inch grote schijf met een toerental van 5400rpm. Deze opslagdrager sluit je via een USB-kabel van 46 centimeter aan op je PlayStation 4. De zwarte case heeft een aluminium constructie, met aan de zijkant een blauwe rand.

Schijven voor Xbox One

Bezitters van een Xbox One kunnen met de witgekleurde Seagate Game Drive for Xbox - Game Pass uit de voeten. Hierbij heb je keuze uit 2TB of 4TB opslagcapaciteit. Het formaat van de behuizing valt mee, want er is gekozen voor een harde schijf met de 2,5-inchformfactor. Het toerental bedraagt 5400rpm. Bij de 2TB- en 4TB-versie is een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap van respectievelijk één maand en twee maanden inbegrepen.

Wens je meer opslagcapaciteit, dan is de Seagate Game Drive Hub for Xbox One een interessante optie. De behuizing is hiervan wel iets groter, want er is een 3,5-inchschijf van 8TB met een toerental van 5400rpm ingebouwd. Alle Xbox-schijven zijn voorzien van een USB3.0-slave-aansluiting. Opvallend genoeg heeft de Seagate Game Drive Hub for Xbox One zelf ook twee reguliere USB3.0-poorten voor het koppelen van randaccessoires. In tegenstelling tot de andere schijven vereist deze Game Drive Hub rechtstreekse netvoeding.

Eenvoudig installeren

Alle genoemde externe schijven zijn door Seagate in samenwerking met Sony en Microsoft ontwikkeld. De opslagdragers laten zich dan ook eenvoudig installeren. Nadat ze op een gameconsole zijn aangesloten, verschijnt er vanzelf een configuratiemenu. Het is dus een koud kunstje om de opslagruimte aan het apparaat toe te wijzen. Herkent de gameconsole de extra opslagruimte onverhoopt niet? Een voordeel van de aanschaf in een fysieke winkel is dat je bij een vestiging in de buurt advies kunt inwinnen. Bij problemen breng je het product gewoon weer terug. Verder bieden sommige elektronicaketens een snelle afhaalservice. Zo kunnen MediaMarkt-klanten het product bijvoorbeeld online bestellen om het daarna binnen twee uur in de dichtstbijzijnde vestiging op te halen.

Geef je mening

Welke externe harde schijf van Seagate is de beste aanvulling voor jouw gameconsole? Geef via onderstaande poll aan welk product jouw voorkeur heeft, onderbouw je keuze in een reactie onder het artikel en maak kans op het product. De winnaar mag een uitgebreide review in de Pricewatch schrijven en het product houden.

Welke externe harde schijf krijgt jouw stem?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Actievoorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 11 oktober 2020 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 19 oktober 23:59 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 20 oktober 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaar wordt random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaars is bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Na het publiceren van de review mag de winnaar het product houden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers, Mediamarkt en Seagate zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Mediamarkt en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (235)

Wijzig sortering
Volgens mij kun je net zo goed elke willekeurige andere externe schijf kopen, of misschien zelfs een ssd,en beter af zijn. Wat is de toegevoegde waarde van deze "consoleschijven" ten opzichte van andere externe schijven? Het artikel zegt er niets over
Het gegevensblad zegt het volgende:
 • Eenvoudige uitbreiding van uw PS4-gameopslag— tot wel 4 TB, zodat u ruimte hebt om meer dan 100 van uw favoriete games te installeren.
 • Klaar om te gamen en getest voor elke generatie van PlayStation 4 (PS4, PS4 Slim en PS4 Pro).
 • Snel en eenvoudig te installeren: geen gereedschap vereist. Uw PS4 detecteert de schijf automatisch wanneer deze wordt aangesloten op de USB-poort en helpt u met het standaardinstallatieproces.
 • Met een PlayStation-goedgekeurde installatie blijft de garantie van uw spelcomputer geldig.
 • De zwart met blauwe aluminiumbehuizing is smal en duurzaam, en past mooi bij uw spelcomputer.
 • Voeding via USB-bus—geen extra stroomkabel noodzakelijk.
 • Compact en draagbaar, zodat u uw gamebibliotheek in uw Game Drive kunt laden en op de spelcomputer van uw vrienden kunt spelen
Met andere woorden, het verschil zit m erin dat er namens Playstation gegarandeerd wordt dat het goed werkt en dat heb je met iedere andere willekeurige schijf niet. Ik kies dan ook voor de Seagate Game Drive voor PS4 4TB ;)


edit: highlights

[Reactie gewijzigd door jeroen_loeffen op 12 oktober 2020 09:24]

Ik moet de dag nog zien dat een nieuwe usb3 externe hdd niet werkt op een PS4 (of xbox one), dat lijstje is een lijst die voor nagenoeg elke externe hdd geld. Alles wat PS4 specifiek is, is echt puur marketing, in deze lijst.
"werkt gegarandeerd" kunnen ze vrij letterlijk op hun hele lineup plakken zonder problemen.
Klaarblijkelijk heb jij veel ervaring met verschillende USB 3 schijven op verschillende systemen, voor jou is dit product dan dus niet bestemd. De meeste mensen zullen echter maar één keer een externe schijf kopen (en die moet het gewoon gegarandeerd zonder gedoe doen).
Wat ik probeer duidelijk te maken, is dat het letterlijk niets gaat uit maken, ze gaan allemaal gegarandeerd werken (als het in ieder geval usb3 is). Voor zover ik kan zien is het slechts een rebrand van hun bestaande externe hdd's met een lichte meerprijs (5 euro voor de 2tb variant).
Gelukkig valt de meerprijs mee dus het is nou ook weer niet alsof je er echt bij genaaid word, maar het is en blijft puur marketing zonder toegevoegde waarde (voor zover ik zie)
Ik begrijp jou wel, maar het punt is dat jij niet de doelgroep bent. Er zijn genoeg mensen die graag 5 euro extra betalen voor het stempeltje "OK voor PS4", omdat die niet eerst op tweakers naar jouw advies hebben gezocht ;)
Tja dit moet niet de norm worden want dit riekt naar misleiding. USB is een standaard, daar zou je in praktijk alle soorten harde schijven in moeten pluggen.
Ik zie de discussies hierover al helemaal voor me: "Waarom zouden fabrikanten dan speciale Playstation drives uitbrengen als normale ook werken?"

Zo heb ik hier naast me nog een monitor die "Certified for Windows Vista" is. Of dat er muizen verkocht werden die super geschikt voor Windows Vista. Weet nog dat verkopers van de MyCom dit met droge ogen gingen beweren dat het echt beter zou werken.
Je begint met misleiding en de eerstvolgende zin geeft direct aan wat er voor het gewone volk aan schort. IN PRINCIPE moet het allemaal werken en in praktijk is dat ook zo als je die externe hdd aan je pc hangt. Maar een playstation is geen pc en daar ontstaat twijfel.

En dan nog, als Seagate of Sony getest heeft dat het werkt, dan mag je dat er ook op zetten dat het getest is en werkt. Als mensen daar extra voor willen betalen is dat allesbehalve misleiding. Je zou hooguit vraagtekens kunnen zetten bij Seagate dat hun andere schijven dan klaarblijkelijk niet standaard genoeg zijn...

En nu gaan we al een heel eind van het onderwerp af, maar als er bij die muis knoppenmanagementsoftware wordt geleverd die alleen werkt onder windows, dan is zo'n sticker al een stuk logischer. Een sticker met "software inbegrepen die mogelijk niet werkt onder linus, ios, xbox os, freebsd en overige" zou niet handig zijn.
Dat is de markt waar ze zich op richten, maar er zijn ook mensen die zelf even zoeken welke schijfjes er werken; die zijn gewoon wat minder geld daarna kwijt.

Voor beide keuzes is wat te zeggen dus iedereen blij.
Ik had hier nog een oude WD elements 1TB liggen (zelfs geen USB 3 denk ik).

- Inpluggen in PS4
- naar systeemsettings gaan -> Harde schijven en media selecteren
- Disk aanduiden en de PS4 deze laten formatteren
(Eventueel aanvinken dat nieuwe games hier standaard moeten op geïnstalleerd worden of niet)
- klaar...

Marketing zoals iedereen hier al aanhaald natuurlijk.. langs de andere kant: de WD elements is nauwelijks goedkoper dan de seagate hier. En ik vermoed dat naar garantie doeleinden toe het ook wel doorweegt...

Als mijn externe hdd de PS4 om één of andere duistere reden stuk maakt.. Of eerder de PS4 mijn HDD stuk maakt, zal ik snel het antwoord krijgen: maar dit was geen gecertifieerde drive voor de PS4 mijnheer...

Dat heb je dan hopelijk / mogelijks niet met deze schijven...
Ik heb een xbox en beperkte capaciteit, ik heb geen externe opslag en voor mij zou dit juist een mooie test zijn. Ik heb een hele rits aan spellen die nu nog niet geïnstalleerd en die ik ook niet speel daardoor.
Ik ben dan ook zeer benieuwd of ik een externe hdd een toegevoegde waarde vind hebben. Ik denk dat het voor de middelmatige gamer een mooi optie kan zijn. Alhoewel in het verschiet van de series X/S is het wellicht een vreemde keuze, aangezien daar de focus ligt op de snelheid van de opslag. Ik ben dus ook zeer benieuwd wat het een "xbox" schijf maakt, gebruiksgemak? Snelheid? Wellicht kom ik er achter O-)
Ik heb niet tegen externe schijven, sterker nog, ik snap heel goed dat dit gewenst is. Maar specifieke "console drives" klinkt meer als marketing dan toegevoegde waarde als ik dit zo zie ;) Neemt niet weg dat ik het jou het testen ervan niet gun hoor! Ik zou het alleen niet zo snel kopen :P
Ach voor moederborden heb je ook gecertificeerd geheugen, betekent alleen maar dat het succesvol getest is en hier is het inderdaad ook een marketing gimmick, maar dan een nuttige voor de doelgroep wat mij betreft.
Er zijn zo veel producten op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, laat staan voor de digibeten onder ons, voor hun is het dan makkelijk.
Ik ben het deels eens met je mening. Oké 95% van de recente externe hdd zullen werken, maar ook enkele niet of niet goed.

Zoals je zegt is het voor niet techneuten dan een meerwaarde dan je 100% zeker bent dat het geschikt is.

Maar soms ook voor iets meer onderlegde mensen. De externe schijf zou bvb een hdd kunnen bevatten welke een te grote startstroom nodig heeft via de usb poort. Dit was vroeger een nog iets groter probleem dan nu. Met name dat men de usb standaard niet respecteerd. Dit is met geheugen meestal wel zo, al zijn er hier ook wel exoten.

[Reactie gewijzigd door dppa op 12 oktober 2020 20:26]

Kan sowieso beter een externe SSD gebruiken dan een externe harde schijf. Dit is gewoon een stukje marketing. Waarschijnlijk oude voorraad die er nog even uit moet voordat de PS5 en Series X verschijnen.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 12 oktober 2020 08:57]

Waarom zou er voor 5400 toeren gekozen zijn? Ik zit al een poosje niet meer echt in de hdd's (heb vrijwel in elk apparaat op mijn nas na een SSD gezet) dus misschien zeg ik nu wel iets wat niet klopt maar is het juist voor gaming niet handiger om 7200 te hebben?

Of is dit niet handig i.v.m warmteontwikkeling/betrouwbaarheid etc?
7200 toeren schijven hebben veelal externe voeding nodig. Vrijwel alle usb3.0 2.5inch externe schijven zijn zonder extra voedingskabel maar 5400 toeren.
Maar de 3.5" Seagate van 8TB heeft ook een aparte voeding nodig en is volgens het artikel nog steeds 5400rpm. Er zal dus een andere reden voor zijn.

Ik zou persoonlijk dan voor de 8TB gaan puur vanwege de opslagruimte, liefst alle games in één unit, dan maar met voeding.
In het geval van een PS4 weet ik dat je ook heel gemakkelijk de hardeschijf kunt vervangen voor een SSD met meer schijfruimte. Hiermee laad je bepaalde spelen een stuk sneller en hoef je niet te klooien met het iedere keer aansluiten van externe apparaten.
ja dat is nog het mooiste inderdaad
Volgens mij zijn ze geformatteerd in de filesystems van de consoles en getest. Bij een "gewone" externe HDD/SDD moet je extra stappen nemen.
Volgens mij geven de console een melding met "dit moet geformateerd worden, wil je dat nu doen?". En dat is de extra stap die je moet nemen.

Op de xbox werkt het zelfs zonder problemen omdat ze standaard ntfs geformateerd zijn (dacht ik).

Nou snap ik wel dat dit een legitiem argument kan zijn voor de minder techie mensen, die terecht het woord "formateren" eng vinden.
Volgens mij is het nadeel van een ssd voornamelijk de prijs, en je merkt het verschil als het goed is bijna niet.
Maar als het niet veel meer kost snap ik ook niet waarom je een trage 5400 schijf zou kiezen, die ook nog in je kamer staat te brommen.
Ik snap niet waarom je een +1 krijgt. Meerdere testen hebben allang aangetoond dat externe ssds sneller zijn dan externe sata hdds. Sterker nog in een recente youtube filmpje van digitale foundry laten ze nog eens goed de verschillen zien (xbox one x en xbox one series x) met soms meer dan 40-50 seconden verschil (in voordeel van de ssd natuurlijk)
Ik ben het er ook voornamelijk mee eens. Het verschil met SSD's zit hem echter wel hoofdzakelijk in laadtijden van games, bij een cold start. Doen console's ook nog iets met hybride systemen en een soort cache/swap-constructie? Dat zou helemaal mooi zijn, maar met een externe schijf gok ik van niet.

Ik zou zelf ook een SSD kiezen als ik een console zou hebben.
Helaas is dat niet een eerlijke vergelijking, je zou een ssd en hdd op hetzelfde hardware moeten draaien en dan de verschillen moeten bekijken. Dan zijn de ssd's nog steeds in het voordeel, maar niet zoveel meer als oude vs nieuwe generatie. In dit geval is een ssd als externe opslagschijf amper te verantwoorden qua prijs. Tenzij je dat over hebt voor een stillere en kleinere vormgeving, zou ikzelf voor rond de 100 euro eerder voor 4 tb (hdd) kiezen dan 1 tb (ssd). Er zijn filmpjes op YouTube die een ssd vs hdd testen in een ps4 en verschil is (te) weinig in een game als horizon die erg lange laadtijd heeft naar mijn mening voor prijs opslag verschil

Edit: voorbeeldje kan je zelf oordelen of het verschil groot genoeg is voor prijsverschil

[Reactie gewijzigd door Dxue op 12 oktober 2020 10:05]

Het hangt heel erg van de game af hoezeer je het merkt, maar je hebt er best wel wat aan (kortere laadtijden). Of dat het extra geld waard is is persoonlijk.
Nou dat weet ik nog niet. De PS4-Pro was er duidelijk een verbetering met een SSD.

Snap zowiezo niet dat dit verkocht wordt voor de volgende generatie consoles die zwaarder gaan leunen op snelheid van de SSD. Als normale HDD maar 500MB verplaatst tegenover +5 GB intern geheugen.

Ook worden games straks afgestemd op dat geheugensnelheden, dus nogmaals ik snap niet dat dit verkocht wordt.
Dat niet alleen, deze schijven nu testen is natuurlijk rijkelijk laat. De nieuwe generatie consoles staat al voor de deur en deze schijven ga je veel minder aan hebben op de next-gen consoles, gezien je daar dan voornamelijk de oude generatie games alleen maar op kwijt kan.

Ik denk ook dat er totaal geen voordeel is van deze schijven tov de goedkopere andere usb3.0 2.5inch schijven.
Het is geen artikel maar een advertentie voor deze schijven :)

Ik zou liever ook een SSD willen hebben. Maar als ik alleen mag kiezen uit bovenstaande, dan kies ik de 2TB. Heb nu intern 1TB en moet regelmatig spellen opruimen.
Ja ik noemde het artikel bij gebrek aan een beter woord ;)
Precies ja, om nog even een stuk uit de tekst te quote:
Fabrikanten brengen externe schijven op de markt die speciaal zijn bedoeld voor externe koppeling met een gameconsole. De vormgeving van deze producten sluit vaak naadloos aan bij een PlayStation 4 of Xbox One.
Want wat maakt deze schijven speciaal? Dat kan niemand je vertellen. Alleen dat de looks een beetje aansluiten. Technisch doet elke externe hdd wat dat betreft hetzelfde.

In mijn PS4 slim zit een 500gb 5400rpm 2,5” schijf, helemaal niks fancy aan.
De grootse bottleneck is vervolgens slechts een sata2 aansluiten ipv sata3.

Doordat modern warfare zoveel ruimte in beslag neemt kan ik naar COD maar 1 anders spel installeren. Ik heb nu dus tijdelijk een externe SSD eraan gehangen. Op de een of andere manier stoort hierdoor mijn controller wel geel erg.
Ik zou deze externe hdd dus wel goed kunnen gebruiken, mits mijn controller storing dan ook verleden tijd is.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 12 oktober 2020 12:32]

Voor mn Playstation 4 had ik direct bij aanschaf een 1Tb interne schijf gekocht. Nu merk ik wel dat ik meer games download dan fysiek koop verwacht ik ook meer ruimte nodig te hebben. Met een levensduur van de PS van 7 jaar, vraag ik me af of 2 danwel 4TB voldoende is.
Ik heb een 2TB seagate die nu voor de helft gevuld is. Deze heb ik nu 2 jaar en nooit een game opgeruimd. Heb er afgelopen jaar toch meer dan 10 uitgespeeld. Maar als die vol zou zitten zou ik er geen moeite hebben om heel wat games weg te gooien er zijn namelijk maar een paar games die ik vaker dan 1x speel. Enige reden om een grotere te nemen is als je de games wil archiveren voor de toekomst, dus voordat de servers van PS down gaan. Want dan zou ik even heel mijn ps plus library installeren }>
Je hoeft toch niet alle spellen op je playstation te laten staan?
Als je het niet meer speelt gewoon eraf gooien en weer door.
Met de download snelheden van tegenwoordig moet dat toch niet meer zoon probleem zijn?
Eventjes 100GB downloaden op een 50mbits verbinding zit er niet in. Zou namelijk 5 uur duren.
Al helemaal niet via wifi op een PS4, dan mag je blij zijn als je de helft van die snelheid haalt.
Dus nee, dat is best een probleem alsnog.
Het vereist dan inderdaad een beetje planning. Als je inderdaad, direct dat ene spel dat je er af hebt gehaald perse nu wil spelen heb je pech inderdaad. Maar ik ben het met @Poesmij eens dat je niet perse heel de spellenbibliotheek op je schijf hoeft te laten staan.
Al helemaal niet via wifi op een PS4.....
Ik heb geen ervaring met een PS4, maar is de wifi van dat apparaat echt zo belabberd dat hij maar 25Mbit haalt? (dat is pakkembeet de helft van 802.11g (uit 2003).) De meeste moderne (tot 5 jaar oud of zo) wifirouters kunnen prima een veelvoud hiervan aan. Dus tenzij er drie pubers in huis 4k aan het netflixen zijn op hun tablet op het moment dat je wil downloaden, zou dat toch niet zo'n probleem moeten zijn? (puur qua wifi. Dat zou wel funest zijn voor je interverbinding zelf.
802.11g haalde uitlsuitend in de gunstigste omstandigheden nipt 50 mbit. Kromme vergelijking. En ja, wifi chips danwel antennes kunnen dermate slecht/ongelukkig geplaatst zijn dat je verbinding achteruit holt. Voor mij een reden om alles dat nog bekabeld aangesloten kan worden ook bedraad te doen in huis.
Uiteraard, maar ik doelde meer op dat die 50mbit uit 2003 kwam (17 jaar geleden). Ik mag hopen dat de PS4 een betere verbinding haalt. Ook als deze wat ongelukkig is geplaatst.
Misschien houdt @RoelDozer hem verkeerd vast? :+
Naja, Ik heb voor de 8Tb gestemd. Ik vind het niet meer kunnen om externe (harde) schijven als game drive te verkopen. Cold Storage misschien, maar dan zijn er een heleboel goedkopere alternatieven tegenover schijven die worden geadverteerd als game drive.

Je hebt nu al een erg grote snelheidsboost als je SSDs t.o.v. HDDs koopt, ook als externe drive. Games starten veel sneller op. Hetzelfde geldt voor de Series/PS5 trouwens. HDDs zijn mooi om al de spellen op te slagen die je sowieso nooit meer speelt, maar niet voor games die je nog vaker aan het spelen bent. Koop dan maar gewoon een SATA SSD en een mooie adapter naar USB.
Ik vind juist de prijzen heel erg meevallen. Als ik naar de pricewatch kijk naar 2TB en 4TB 5400tpm schijven, zijn die grotendeels ongeveer even duur als een PS4-schrijf of een Xbox-schijf.
Ik heb ook gekozen voor de 4TB GameDrive van Seagate, de PS5 mag er dan al wel zijn, mijn trouwe PS4 die kan nog heel wat jaartjes mee. Er zijn nog zoveel spellen te spelen.

En ik speel veel spellen vaak meerdere keren, terwijl ik dus mijn oude savegames ook nog wil bewaren.

[Reactie gewijzigd door Fraggert op 12 oktober 2020 08:10]

Ook hier voor de 4TB Gamedrive van Seagate. Zoveel verschil zal er toch niet zijn in de laadtijden. 1,2,3 seconden maakt mij niet echt uit. zolang ze maar veel TBW en goede garantie hebben.
Gekozen voor de Seagate PS4 Game Drive 4TB.
Games worden alleen maar groter en de PS4 kan echt nog wel even mee! :)
gekozen voor de 4TB seagate drive voor de xbox. Heb nu aan de xbox one x ook al 3.5TB exta hangen die compleet vol zit. alles met 1 schijf ipv 3 is toch wat makkelijker.

[Reactie gewijzigd door squashedraven op 12 oktober 2020 08:11]

De 2TB drive is een mooie aanvulling op de ps4. Na een tijd wordt de ingebouwde 1TB drive van de pro toch te krap en moeten spellen verwijderd worden om ruimte te maken voor nieuwe. Dat is jammer voor spellen die je af en toe nog wel eens wil opstarten.

Voor de ps5 zal er ook snel een extra hd bijkomen zodra eerste reviews binnen zijn.
Voor de ps4 2TB gekozen. Aangezien de ps4 niet digital only is kan een beetje management al veel ruimte besparen en wil je een spel spelen is een kleine update voldoende
Scheelt ook 30euro ten opzichte van de 4TB wat al snel 2 games is op een tweedehands site dus is ook mooi meegenomen.
Voor de enkele grote verzamelaars zal 2tb nog te klein zijn maar een gemiddeld persoon met een 20-30 tal games heeft hieraan voldoende.
Waarom praten over deze oude meuk? Seagate en MediaMarkt weten al lang wat de voorkeur geniet want die kunnen dat gewoon opmaken uit verkoopcijfers. Ik neem aan dat er nog een grote lading ligt te verstoffen in een magazijn waar men vanaf moet?
Ik zou in deze lijst voor de Seagate PS4 Game Drive 4TB gaan

Maar ik had liever een SSD variant gezien die geschikt is voor de PS5
Ik wil namelijk nog niet meteen een Interne SSD kopen voor de PS5 maar eerst gebruik maken van een snelle USB drive
zodat ik sommige games die ik wil spelen gewoon kan afspelen van die drive of snel kan copyen naar de Onboard SSD.
1 2 3 ... 20

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee