Advertorial

Door Tweakers Partners

OnePlus: alle innovaties door de jaren heen

10-08-2020 • 08:00

57

Vriend en vijand zijn het erover eens: de afgelopen zeven jaar heeft OnePlus de smartphone-markt opgeschud. Met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding en continue honger naar innovatie en verbetering heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een vaste waarde. Maar welk technisch pad hebben de modellen door de jaren heen bewandeld? In dit artikel passeren alle modellen en opvolgende innovaties de revue.

OPnord

OnePlus werd op 16 december 2013 opgericht door Pete Lau en Carl Pei. Ze hadden een duidelijk doel voor ogen: een smartphone ontwerpen die hoogwaardige kwaliteit combineert met een lagere prijs dan andere Androids-telefoons in dezelfde klasse. Behalve op het prijspunt hebben Lau en Pei kritiek op de besturing van veel smartphones. Die wordt volgens hen geplaagd door problemen met bloatware en software die niet intuïtief werkt.

OnePlus is ervan overtuigd dat consumenten nooit genoegen zouden nemenmet apparaten van mindere kwaliteit dan die door andere bedrijven worden geproduceerd, een gedachte die al snel uitgroeide tot het mantra van het bedrijf: Never Settle. Door voortdurend met de community in gesprek te gaan, onder andere middels het OnePlus Forum, blijft het bedrijf luisteren naar zijn klanten, zo stelt men. In de begindagen zorgde het bedrijf bovendien voor een regelrechte hype, doordat de smartphones alleen op uitnodiging te koop waren.

OnePlus One

Oneplus1Vijf maanden na de oprichting van OnePlus lanceerde het bedrijf in 2014 officieel zijn debuutmodel: de OnePlus One. De smartphone zat destijds vol met stevige hardware en deed in positieve zin heel wat wenkbrauwen fronsen. De OnePlus One bood namelijk vergelijkbare, en in sommige opzichten betere, specificaties dan andere vlaggenschiptelefoons van dat jaar, maar voor beduidend minder geld.

Het meest aantrekkelijke aspect van dit model was het gemak waarmee je het systeem opnieuw kon installeren. Van het originele Android- en CM-systeem (het vooraf geïnstalleerde Cyanogen OS- besturingssysteem, een variant van CyanogenMod) tot Flyme OS, MIUI en Lewa OS … bijna alle systemen ondersteunden de herinstallatie van OnePlus One door derde partijen.

Wout Funekotter schreef in 2014 in zijn review: “OnePlus heeft een knappe prestatie neergezet. De One biedt hardware vergelijkbaar met die van de huidige high-end-modellen van bedrijven als Samsung, HTC en Sony, voor grofweg de helft van de prijs. Daarnaast voelt de One zeker niet goedkoop aan en zit hij goed in elkaar. Het scherm kan goed meekomen met de concurrentie, net als de processor en het geheugen. En omdat de 64GB-variant slechts drie tientjes meer kost dan de 16GB-versie, vinden we de afwezigheid van een micro-sd-slot geen groot probleem. Ook de accuduur valt op in positieve zin. De camera is minder indrukwekkend, maar zeker niet slecht.”

OnePlus 2

Opvolger OnePlus 2 werd op 28 juli 2015 in de markt gezet. Deze smartphone is 1 mm minder breed en hoog dan zijn voorganger, maar 8 procent dikker en zwaarder, mede dankzij de grotere 3.300mAh-batterij. Nieuw bij de OnePlus 2 was de vingerafdruksensor en het Oxygen OS-besturingssysteem dat de gebruikerservaring verbeterde. De OnePlus 2 draait op een Qualcomm Snapdragon 810 en is een van de eerste Android- apparaten met een usb-c-poort.

OnePlus X

Slechts drie maanden na de launch van de OnePlus 2 introduceerde OnePlus de OnePlus X. Met een 5-inch-scherm valt het X-model in een goedkoper segment. De smartphone kwam in drie verschillende designs op de markt: Onyx, Champagne en Ceramic. De keramiekvariant was in een beperkte oplage van 10.000 exemplaren beschikbaar. De OnePlus X kent grotendeels dezelfde hardware als de OnePlus One, maar heeft wel een amoled-display.

OnePlus 3

Oneplus3Op 15 juni 2016 werd de OnePlus 3 geïntroduceerd, tijdens een virtual reality-event. Dit eerste metalen unibody-model van OnePlus is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 820, 6GB ram en 64GB ufs2.0-opslagruimte. De quadcore-chipset, gemaakt op het 14nm-finfet-procedé, heeft vier Qualcomm Kryo-processorkernen. Ook de grafische processor, het modem en de digital-signalprocessor zijn van Qualcomm zelf. Dat tezamen betaalt zich terug in betere prestaties bij minder energiegebruik. Daarnaast is de telefoon voorzien van de nieuwe, vliegensvlugge technologie Dash Charge om de accu op te laden. Ook kun je de smartphone blijven opladen terwijl je tegelijkertijd bijvoorbeeld aan het gamen bent.

De OnePlus 3 is bovendien 17 gram lichter dan de OnePlus 2, de hoofdcamera biedt 23,08 procent meer megapixels (16 versus 13), en de frontcamera 1,6 x meer megapixels (8 versus 5).

OnePlus 3T

Vijf maanden later verscheen de OnePlus 3T. Dit model is grotendeels gelijk aan de 3, met dezelfde prestaties op het gebied van camera, software, geluid en opladen. De accuduur was bij de 3T echter wel verbeterd: de capaciteit ging omhoog van 3000mAh naar 3400mAh, van 11,4Wh naar 13,1Wh. Daarnaast werd de Qualcomm Snapdragon 820 vervangen door de Snapdragon 821 en kreeg de 3T een nieuw type 16megapixel-frontcamera.

OnePlus 5

Het cijfer ‘4’ werd geskipt en in juni 2017 deed de OnePlus 5 zijn intrede. Waarom er nooit een OnePlus 4 is verschenen? Volgens sommigen zou dat komen omdat het cijfer 4 in Azië gezien wordt als een onheilstijding, het is een ongeluksgetal. Het woord voor 4 klinkt in het Chinees hetzelfde als het woord voor 'dood' (Shi), daarom zou OnePlus het zekere voor het onzekere nemen. We zijn benieuwd of Apple volgend jaar ook de iPhone 13 overslaat.

De OnePlus 5 werd uitgebracht met een Qualcomm Snapdragon 835, tot 8GB ram en tot 128GB opslagcapaciteit. Nieuw ten opzichte van de OnePlus 3 en 3T was de dualcamera: de 16-megapixelcamera (Sony IMX 398) en een 20-megapixel-telefotocamera (Sony IMX 350) werken naast elkaar. Noemenswaardig is de ‘Leesmodus’ van de telefoon, waarmee het lezen van longreads en boeken net zo comfortabel moet zijn als het lezen van een echt boek.

OnePlus 5TOneplus5

De OnePlus 5T (november 2017) kent een groter scherm dan het reguliere 5-model: een 6-inch full optic amoledscherm met een beeldverhouding van 18:9. Dankzij slimme algoritmes past het nieuwe Sunlight-display zich automatisch aan bij fel licht. Gebruikers kunnen bovendien hun scherm kalibreren op basis van kijkvoorkeuren in vier verschillende modi: standaard, srgb, dci-p3 en adaptief. De keramische vingerafdruksensor, die de telefoon ontgrendelt in minder dan 0,2 seconden, is verplaatst naar de achterkant van het apparaat.

OnePlus 6

De OnePlus 6 was in 2018 alweer een stukje sneller, dankzij de Qualcomm SnapdragonTM 845, de Adreno 630-gpu en tot 8GB lpddr4x ram. De primaire camera is verbeterd ten opzichte van die in de OnePlus 5T, doordat er een grotere primaire sensor is gebruikt. Ook is er de verbeterde slow motion-functie voor video. Waar de OnePlus 5T slow motion met 120fps kon opnemen met een 720-resolutie, kan de OnePlus 6 met diezelfde resolutie 480fps vastleggen. De stap van de OnePlus 5 naar de OnePlus 6 is duidelijk: de 6 heeft een 0,25 procent hogere pixeldichtheid, 18,75 procent hogere resolutie, 14,18 procent grotere schermafmetingen, 128GB meer interne opslagruimte, 2x betere video-opnamekwaliteit, en 1,67x snellere download (1000MBits/s versus 600MBits/s)

OnePlus 6T

Het fraaie scherm van de OnePlus 6T, mede mogelijk gemaakt door de vingerafdrukscanner in het scherm, is een 6,41-inch Optic amoled-display met een aspect ratio van 19,5:9. Dit scherm is dus weer een stukje groter, zonder de telefoon evenveel groter te maken, terwijl de inkeping in het scherm kleiner is en er dus meer ruimte is voor notificaties bovenin.

Daarnaast wordt de smartphone beschermd door het allernieuwste Corning Gorilla Glass 6, die naadloos in het glazen design is verweven. De OnePlus 6T zorgt er met Fast Charge voor dat de accu snel kan worden opgeladen: een half uur laden levert voldoende energie voor de hele dag. Het nieuwe Smart Boost versnelt de opstart van apps tot 20 procent, doordat het data van veelgebruikte apps bewaart in het ram-geheugen van de telefoon.

OnePlus 7 SeriesOneplus7

De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro - gelijktijdig uitgebracht op 14 mei 2019 - zijn de eerste telefoons met universal flash storage (ufs) 3.0-opslag. In vergelijking met de OnePlus 6 heeft de 7 daarnaast als belangrijke vernieuwingen een ingebouwde stereoluidspreker, doorlopende autofocus bij het opnemen van films, en een 3nm kleinere maat halfgeleider (7nm versus 10nm). Het Pro-model heeft bovendien als een van de eerste smartphones een pop-up-selfiecamera en hij biedt als eerste ‘mainstream’ smartphone een verversingssnelheid van 90Hz.

OnePlus 7T

Het scherm van de OnePlus 7T (op de markt gebracht in september 2019) is een blikvanger dankzij de 90Hz-verversingfrequentie en de nieuwste hdr10+-certificering. Dankzij de helderheid tot 1000 nits oogt content op de OnePlus 7T levendiger dan daarvoor, zelfs in direct zonlicht. Het scherm is voor oogcomfort gecertificeerd door TÜV Rheinland en zorgt voor een meer comfortabele kijkervaring ’s avonds en voor het slapen gaan.

OnePlus 7T Pro

Weer een stapje uitgebreider dan de 7 en de 7T is de 7T Pro, met een drievoudig camerasysteem. Dankzij UltraShot-software, de nieuwe macromodus en een geavanceerde hybride beeldstabilisator waarbij ois- en eis-technologie wordt gecombineerd, maken gebruikers fraaie kiekjes en strakke video’s onder verschillende lichtomstandigheden.

OnePlus 8 SeriesOneplus8

April dit jaar vond het debuut van de meest recente vlaggenschipmodellen plaats: de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro, voor gebruikers die de beste van de beste OnePlus-smartphonemodellen willen hebben. De OnePlus 8-serie beschikt als eerste OnePlus-toestel over 5g-connectiviteit. Ook de 8 Pro heeft een primeur: het is het eerste toestel van deze fabrikant dat is voorzien van Wireless Charging.

De OnePlus 8 kent een fijn 6,55 inch groot 1080p amoled fluid-display met een beeldverhouding van 20:9 en een verversingssnelheid van 90Hz. De maximale resolutie is 2400x1080 pixels, met een pixeldichtheid van 402ppi. Dat levert hagelscherp beeld op. Het scherm van de 8 Pro heeft zelfs een verversingssnelheid van 120Hz. Ook biedt het 10bit-kleurendiepte, het framerateverhogende memc voor video's, en een hogere aanraakverversingssnelheid van 240Hz.

Ook de camera aan de achterkant van de 8 Pro is een flinke stap vooruit in vergelijking met die van de 6 Series en 7 Series. Met de nieuwe en grotere primaire sensor legt dit model veel detail vast. Ook de ultragroothoekcamera heeft een goede sensor, waardoor hij het met minder licht afkan. Dit toestel is momenteel met recht het beste paard uit de OnePlus-stal.

OnePlus Nord

Last but not least … sinds een paar weken is de OnePlus Nord beschikbaar, een zeer betaalbare maar toch complete middenklasser die verkrijgbaar is vanaf 399 euro. Op Tweakers.net scoort de nieuwste telg een 8,5. Redacteur Chris Broesder concludeert: “Met de Nord zet OnePlus een middenklasse-smartphone neer die op de meeste punten een dikke voldoende scoort. Het oledscherm met 90Hz-verversing is mooi, de accuduur is goed en het laden gaat snel. De camera is ook prima voor zijn prijs, al is het natuurlijk geen high-end niveau en heb je geen telelens.”

Oneplusnord

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial in samenwerking met OnePlus. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen, daar zullen collega's aanwezig zijn om jouw vragen en/of opmerkingen te bespreken/beantwoorden.

Reacties (57)

57
56
49
2
0
1
Wijzig sortering
Interessante tijdlijn de "one" was is een fantastische telefoon. Mijn beide ouders hebben er een eentje overgenomen van mij na de upgrade naar de oneplus 6.
Afgelopen weekend gewoon de "one" naar android 10 kunnen upgraden 6 jaar later :D.

Edit:
Dit met LingeageOS wat overigens een rename is van CyanogenMod waarmee de originele telefoon werd geleverd. (Thanks @rbr320 for the heads-up)

[Reactie gewijzigd door fietser1997 op 23 juli 2024 07:49]

Met de kanttekening dat die update naar Android 10 gedaan wordt op basis van LingeageOS, dus niet uit de koker van OnePlus komt en dus ook niet door hen ondersteund wordt. Desalniettemin fantastisch dat het kan, als ik mijn OnePlus One nog had gehad dan had ik deze update zeker ook gedaan maar de mijne doet inmiddels dienst ergens in Afrika.
Ik heb mijn originele OnePlus One Sandstone Black nog liggen, grote opslag ruimte geloof ik. Zijn die dingen nog wat waard? Ik kan me herinneren dat de accu niet zo goed meer was.
Geen idee. Toen ik mijn OnePlus 6 kocht kon ik bij het inleveren van mijn OnePlus One in perfect werkende staat en zonder een krasje er op nog € 30 terug vangen via het inruilprogramma van OnePlus. Je begrijpt dat ik dat erg weinig vond en dus het toestel maar gehouden heb. Zoals ik in mijn eerdere post al aan gaf doet hij inmiddels dienst in Afrika, hij is meegegaan met een vriend van me die momenteel in Malawi woont en die heeft hem aan een van zijn personeelsleden gegeven.
Mooie tijdlijn weergegeven! Prima artikel.

P.S.:Een artikel geschreven door OnePlus, en niet duidelijk zijn over het niet verschijnen van de OnePlus 4?
Als iemand dit moet weten zou OnePlus dat moeten zijn toch!

[Reactie gewijzigd door GrasshopperNL op 23 juli 2024 07:49]

Jammer dat het ontbreken van de 3,5 mm audio aansluiting na model 6 niet wordt genoemd. Voor velen (mij incluis) een nadeel.

De echte reden voor het weglaten blijft gissen.

[Reactie gewijzigd door Somoghi op 23 juli 2024 07:49]

Reclame artikel, de negatieve kanten blijven onbelicht, het falen van de ondersteuning rond de X, de controversie rond steeds hogere prijzen, en weglaten 3.5mm audio poort zijn daar voorbeelden van.
Na een goede start met de One werd de software rond 2 en X slecht en hebben ze zich vanaf de 3 herpakt, al was dat maandelijks ook een loterij of een update problemen veroorzaakte, maar Oxygen OS is steeds beter geworden, al is er nu week de controversie rondom Facebook services die verplicht in het OS zitten sinds de Oneplus 8.

Overigens heb ik toch de Nord gekocht en ben er blij mee ;)
Ik zat er ook met een schuin oog naar te kijken, maar de Pixel 4a lijkt eigenlijk op alle vlakken net beter. Hoe dan ook blij dat ze toch nog iets willen doen met "lagere" prijzen. Ik heb mijn OPO nog in de kast liggen, vond het een geweldig ding. Nog steeds de beste telefoon die ik heb gehad.
Pixel 4a is slechter als je puur naar de processor snelheid kijkt en het gemis aan 5G is daar ook onderdeel van:
https://www.gearbest.com/...nce%20in%20game%20playing.
Pixel 4a is beter met 3 versie upgrades vs 2 bij OP.
Nou, omdat we toch op tweakers zitten, een link Je kunt deze Facebook zaken dus zelf nog wel aanpakken. https://www.xda-developer...rom-oneplus-8-8-pro-nord/

De laatste zin van dat artikel is wel noemenswaardig: 'You may need to repeat the steps again with every OTA, but it’s better than having no solution at all.'
Inderdaad, dat Facebook nu het alternatief voor een Samsung heeft geinfecteerd, dwingt menig OnePlus gebruiker om bij een volgende aankoop naar een nieuw alternatief te zoeken.
Dit begrijp ik minder en minder. Waarom houden jullie zo krampachtig vast aan die 3.5mm? usb-c is toch ook ok? En de audiokaart in een smartphone is toch ook niet van zo'n kwaliteit dat je daar echt het verschil zou merken? Ik begrijp het niet. Maar misschien licht je dit even toe?
Met een jack kan ik muziek luisteren terwijl mijn telefoon aan een powerbank hangt. En die extra dongle moet je met een usb-c ook weer meeslepen.
Ja, puntje één geef ik je inderdaad gelijk. Ik begrijp dan ook niet waarom er nog geen "combo-dongle" is uitgekomen, waarbij je zowel kan luisteren als laden. Een soort splitter. (Wat ook ergerlijk is, is als je de telefoon verticaal op je borst wil zetten terwijl de oortjes erin zitten. Dan moet ik steeds zo'n rotatie app gebruiken zodat ik 'm verticaal op z'n kop kan gebruiken.

Puntje twee vind ik overdreven. Als je de dongle gewoon op je koptelefoon houdt stoort die echt niet.
Er is een combo dongle. Sony ec270. Nadeel : opladen gaat maar met 500mA . Ik heb deze zelf en ben er erg tevreden mee.
Zo kun je een minpunt compenseren, maar schrap je tegelijkertijd een pluspunt (snelste laadsysteem van alle telefoons). Voorlopig hou ik het bij de OP6 en als die vervangen moet hoop ik toch echt dat die jack weer terug is. En fb weer weg, Dat vind ik zo walgelijk. Natuurlijk is er een workaround en die zal ik ook zeker gebruiken. Na elke update ook, zucht.
Wat nu als je meerdere apparaten hebt die de 3.5mm jack gebruiken? Ik heb zowel een koptelefoon als een stel oortjes, op welke moet ik de dongle laten zitten?

Daarnaast kun je natuurlijk omdat 3.5mm vrij universeel is(/was), dezelfde oortjes aansluiten op andere apparatuur. Hierbij heeft de een weer een dongle nodig, en de andere niet

[Reactie gewijzigd door FaberOne op 23 juli 2024 07:49]

Ik gebruik niet al te dure oortjes en heb ook geen behoefte aan dure oortjes. Helaas zijn er nauwelijks goedkope oortjes ,et USB-C uitvoering en ze zijn er wel met bluetooth maar dan moet je ze vaak via aliexpress oid bestellen en is de geluidskwaliteit een stuk minder dan de oortjes met 3.5mm aansluiting voor dezelfde prijs. Daarnaast moet je dan ineens ook gaan nadenken over de batterij en hoeveel energie daar in zit. 3.5mm heeft ook zijn nadelen, zeker, maar ik vind het vaak nog steeds het prettigste.
Dat je prijs-kwalitatief goed wil zitten begrijp ik zeker, maar daarvoor hoef je eigenlijk niet naar aliexpress te gaan hoor. Kijk s ff in de pricewatch op deze site: https://tweakers.net/kopt...dC6OzB15-bLpKk5uuyVqkUpHw
Ikzelf gebruik nog steeds de Oneplus bullets die bij m'n telefoon zaten (2 jaar oud) en werken nog steed goed.
OPPO haalde hem eruit, dus OnePlus die het ontwerp ieder jaar keurig copy-paste en een beetje aanpast voor de Westerse markt, ook ;)
De echte reden voor het weglaten blijft gissen.

Valt wel mee toch? Ze maken nu al even ook oordopjes, dat is de enige reden.
Tja, het is niet voor niks een advertentie :) Net zoals het verplichte facebook install op de nord en de 8 serie. Persoonlijk denk ik dat OnePlus hun piek hadden met de OnePlus 6 en daarna alleen maar slechter is geworden.
Mocht je het niet weten, 4 is het ongeluksgetal in China.
ah vandaar, dat wist ik niet en verklaart een hoop. Thx!
Als je dat niet wist heb je het artikel ook niet echt gelezen.
Dat staat er toch gewoon in? Heb je het 'artikel' wel gelezen?
Uit het artikel:

OnePlus 5
Het cijfer ‘4’ werd geskipt en in juni 2017 deed de OnePlus 5 zijn intrede. Waarom er nooit een OnePlus 4 is verschenen? Volgens sommigen zou dat komen omdat het cijfer 4 in Azië gezien wordt als een onheilstijding, het is een ongeluksgetal. Het woord voor 4 klinkt in het Chinees hetzelfde als het woord voor 'dood' (Shi), daarom zou OnePlus het zekere voor het onzekere nemen. We zijn benieuwd of Apple volgend jaar ook de iPhone 13 overslaat.
Ik heb zelf de Oneplus one en Oneplus 3 gehad. Daarna ging de prijs stapsgewijs omhoog, terwijl het aantal alternatieven (Oppo, Xiaomi, Pocophone oa) toe namen. Dus besloot ik om een ander toestel dan de Oneplus 5 de opvolger van de Oneplus 3 te laten zijn. Met de Nord serie weten ze opnieuw een alternatief te bieden, terwijl ze met de 8/8 pro in het high end mee willen doen.

Wat voor mij de pluspunten van Oneplus zijn: snelheid OS, snelheid/duur OS upgrades, prijs/kwaliteit, snel opladen. Zij waren voor lange tijd de enige die de gehele combinatie wisten aan te bieden voor een schappelijke prijs. Maar genoeg anderen die ook een snappy/niet bloated Android meeleveren (Android one toestellen en Samsung/Sony bv), snel opladen hebben meer fabrikanten opgepikt zo ook prijs/kwaliteit. Alleen de duur/snelheid van upgrades daarin is Oneplus naast Google en hun Pixel lijn consequent een van de weinige die oudere toestellen ook up to date maakt.

Het is ook lastig om in een overvolle Android markt je als merk/fabrikant overeind te houden (zie HTC/LG) dus ik denk dat hun Nord serie een goed idee is. Wel de Oneplus voordelen, maar niet tegen de prijs van een 8 serie.
Sinds de OP 8 en Nord is OxygenOS niet bloatware vrij meer. Sinds deze versies heeft OP drie Facebook services toegevoegd aan hun OS die op de achtergrond draaien. Tot voor kort wisten de gebruikers dat niet. OP heeft zijn ziel verkocht aan Facebook.
Zelfde gevoel hier. Ben oneplus fan maar mijn volgende wordt dat waarschijnlijk niet na dit fb gedoe
Ik heb recentelijk voor het eerst een Oneplus (8 Pro) aangeschaft mede vanwege de bloatware vrije OxygenOS. Ik was niet op de hoogte van de Facebook services die op de achtergrond draaiden. Als ik dit had geweten dan had ik de OP niet aangeschaft en was ik bij mijn Pixel 4XL gebleven. Daarnaast heb ik een 5G mobiel abonnement en is de 5G optie op de OP niet in te schakelen. Mogelijk wordt dit opgelost met een update maar het was voor mij toch teleurstellend dat ik nu nog geen 5G kan gebruiken op mijn 8 Pro.
Ondertussen is bekent dat de Android 11 veel meer gaat aanpassen waardoor het meer van stock android af gaat.

Teleurstelling na teleurstelling..
Toen OnePlus begon verkochten ze met verlies of tegen inkoopsprijs. Geen marketing etc. Tegenwoordig zitten er gewoon dikke winstmarges op. Marketing overal. Oneplus is het tegenovergestelde als hoe het begon.

Gelukkig zijn loss-leaders steeds populairder geworden sinds Amazon de wereld heeft overgenomen. Elk jaar zijn er weer hedge funds investors welke een nieuw merk tegen verlies laten verkopen om populair te worden.

Het is belangrijk dat dit gerealiseerd wordt en dat mensen blijven overspringen naar (meestal nieuwe) merken welke populairiteit proberen te verkrijgen door tegen verlies te verkopen, en vooral geen brand loyalty vertonen tegenover deze merken wanneer de prijzen opgeschroeft worden.
Langs de andere kant moeten we het misschien gewoon met wat minder doen en gewoon betalen voor wat het waard is. Minder vervuiling, minder FOMO en gewoon deftig materiaal. Ik zeg niet dat de huidige tarieven verantwoord zijn, maar dat we misschien niet altijd voor de goedkoopste moeten gaan. Daarbij zouden we ons allemaal meer moeten richten tot de Europese markt (voor zo ver deze er op dit moment is voor de smartphone markt) en afstappen van geld te pompen in andere economieën, wat ons armer en afhankelijk maakt. Een vicieuze cirkel van "mis-consumptie" en economisch wanbeleid ... We zouden beter dus voor eigen (startup) brands gaan die misschien het dubbele kosten; en zo ademruimte geven voor onze eigen economie... Een werk van lange adem!

[Reactie gewijzigd door junkchaser op 23 juli 2024 07:49]

Persoonlijke initiatieven zijn hier waardeloos. Net als "blijf bij je lokale supermarkt kopen terwijl Walmart alles goedkoper kan verkopen omdat ze alle belasting kunnen ontduiken". Tenzij politici op grote schaal maatregelen nemen heeft het geen zin om jezelf armer te houden omdat niemand anders dat zal doen.
Ik ben helemaal voor Europeese initiatieven waardoor iedereen zich hieraan zou moeten houden maar anders heeft dit weinig zin.

Tevens support je ook geen externe economieen door deze loss-leader telefoons te halen. Sterker nog, je kost ze juist geld. Het is alleen belangrijk dat je blijft overspringen tussen al deze loss-leaders zodra er een probeert te cashen op hun huidige merk zoals OnePlus nu doet
Ze betalen lokaal belastingen, dus we supporteren wel degelijk externe economieën. Dat het een initiatief moet zijn van de politiek, spreekt voor zich, maar we moeten ons er van bewust zijn dat we, zolang er geen Europese speler van een product is, we ons geld buitensluizen en nooit meer terug zullen zien.
Wacht, van alle telefoons laten jullie de voorkant zien, maar bij de Nord alleen de achterkant... Laat dan ook de voorkant zien..
Is dat niet die rechts in de banner?
Zo lang de schermen blijven groeien blijf ik wel bij m'n One.
Dat formaat telefoon is nogsteeds te krijgen, alleen past er nu een veel groter scherm in zo'n chassis.
Toch kan ik niet begrijpen waarom ze een stap achteruit zijn gegaan. De OnePlus 7 Pro had een mooie oplossing voor de camera en in de 8 gaan ze de rest achterna met een lelijke holepunch camera. Dan ga je voor mijn gevoel echt achteruit en voeld mijn 7 pro meer high end aan als een 8 in mijn optiek.
Ik heb ze al een tijdje gehad. De OP1 de 3T en op dit moment de OP6.
Ik vind het nog altijd heel jammer dat ze geen pop-up camera meer gebruiken aan de voorkant. Een selfie camera kan mij persoonlijk gestolen worden.

Alhoewel mijn eerst volgende telefoon zeer waarschijnlijk niet weer een OnePlus wordt, ondanks dat ik er geen problemen mee heb. Het is tijd om eens wat anders te proberen.

[Reactie gewijzigd door Thazard op 23 juli 2024 07:49]

De OnePlus 6 kwam in 2018 uit. Niet in 2016. Bijzonder hoe een advertentie dit mis kan hebben.

[Reactie gewijzigd door Mast op 23 juli 2024 07:49]

OnePlus 6 was toch 2018? Staat 2016...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.